Sari la conținut

recomandari (nerecomandari) firme constructii TM


dragonlord
 Share

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

 

Deschid topic nou si nu scriu la "facerea de bine" ca poate sunt mai multi interesati de aceasta tema.

 

Ne bate gandu cu sotia sa construim o casa si am pornit in cautarea unei firme/arhitect sa aflam la ce costuri ne ajung sa vedem daca ne permitem acuma sau nu.

Stiu ca erau arhitecti si in cadrul grupului moto din TM (cu unul am stabilit deja o intalnire :) )

Am cautat si pe alte forumuri da pentru timisoara pana acum am gasit sa NU lucrezi cu Lex design... dar e parerea unui singur om.

 

Am mai gasit "accesibil construct" cu un pret aprox de 300 euro/mp2 la cheie. (la care adaugam diferenta de la centrala la cazan pe lemne, fosa septica, instalatia sanitara) inclus parchet, gresie, faianta la 40 ron/mp2 si usi la 400 ron/buc

 

Sa zic ce ma intereseaza:
- proiecta casa: parter + mansarda ...pana in 150 m2

parter: living, bucatarie + dining, camera birou, baie mare, camera tehnica

mansarda: 3 dormitoare + 1 baie mai mare sau 2 mai mici.

- gard din placi de beton

- cat costa proiectul (daca e cineva arhitect, si cat costa constructia pe m2 daca are firma/colaboreaza cu cineva), poate are deja ceva proiecte facute in portofoliu

- daca stie cineva cat costa forarea unei fantani de apa potabila

 

Detin deja terenul, fara utilitati. ... inca mai trebuie sa aflu cat ma costa sa aduc curent. Am case la cateva parcele distanta. La unii am vazut de unde au tras la altii nu vad nimica.

 

Asa ca daca aveti experiente placute(neplacute) cu firme/oameni, lasati un nume, nr de tel!

 

Mersi anticipat!

 

p.s: daca adminul crede mutam la facere de bine dar zic ca e un topic mai mare de atat.

Editat de dragonlord
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pot sa-ti recomand un arhitect cu care am lucrat si eu la casa, apoi l-am antamat pentru niste lucrari la firma. Totul a fost OK.

E important ca arhitectul sa lucreze pentru tine, nu pentru orgoliul lui: ”ce case am facut eu...”. Sa te simta si sa se muleze pe dorintele tale/voastre, ca, pana la urma, voi platiti, voi veti locui in casa.

Daca vrei detalii, iti trimit pe PM.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, pai cam asta e si idea. El poate sa zica ca "moama ce frumos arata" daca eu nu detin bani sa fac nu stiu ce chestii care tin numai de aspect sau nu mi se par practice (am vazut proiecte cu geamuri de 4 metrii inaltime!...napai sa vad cine curata geamu ala!!! ca sigur nu arhitectul.
Si la firma mai sus mentionata pana acuma asta ne-a placut ca au zis ca se modifica un proiect in limita posibilitatilor dupa placul nostru si aveau cateva proiecte simple si elegante.
Lasa-mi te rog pe PM detalii.

Mersi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zsolt, un arhitect in care am mare incredere e Horea Circa, cu care sunt prieten f. bun. Iti poate da si Paul referinte despre el si eventual numarul lui de telefon, ca am fost toti 3 colegi de liceu.

Pe de alta parte, vezi ca si Radu Tulbure, baiatul lui Liviu, e arhitect, si are, daca nu ma insel, o firma impreuna cu un alt coleg de-al meu de liceu care iarasi e un arhitect f. bun (Eugen Filip). Asa ca arhitecti OK ai de unde-alege cu nemiluita.

 

Spor la construit, o sa ai probabil multa bataie de cap. Am fost pe muchie de cutit sa ma apuc si eu de asta, numai ca m-o lovit dintr-odata dorul de duca si am renuntat.

Succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda... batai de cap am deja... ca azi am aflata ca posibil sa nu primesc aviz de constructie ca terenul are inlcus o intarare de 4 metrii latime si 70 lungima ce nu se mai accepta, nici ca drum personal. Daca e asa o sa ma mai duc sa fac un pic de scandal la firma de topografie care a impartit terenul ca ei au zis ca s-a facut pe baza PUG-lui.

Asa ca posibil sa renuntam si noi o vreme pana se mai impart terenurile din jur. Am fost la primarie sa vedem ce solutii exista si ce planuri au pe viitor. Acum o sa astept sa-mi dai si ei ceva raspunsuri.

 

Multumesc tuturor de informatii... daca in final primesc verde o sa continui sa ma interesez ce si cum ....daca nu ... pun niste pomi fructiferi si o sa am un loc de gratar pe timp de vara.

 

Terenul nu fuge nicaieri... acum sau peste 5 ani tot acolo va fi :)))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poți detalia puțin chestia aia cu drumul? Cît de lat ar trebui să fie, care-i faza că nu pricep. Şi cum naiba e făcută lotizarea de ai nevoie, pe un cîmp viran (aşa îmi imaginez eu că e acolo, scuze dacă greșesc) de drum de acces?

 

Sper să rezolvi pînă la urmă, ar fi aiurea ca pentru o pălărie de bani să ai doar un loc de grătar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In tradevar am facut greseala sa nu cer de la primarie nimica, nu am cumparat teren inainte nu stiam cum merge treaba.

Era un teren mare care s-a impartit in 2 (ca erau 2 proprietari, unul a vrut sa vanda celalalt nu) si cei de la firma topo au spus ca asta e solutia (si noi ne-am bazat pe ei ca aveau si un plan PUZ), fiind un teren lung de 24x140 (front stradal cel de 24) de metrii ca cel din fata devine de 20x77... pe langa noi avem un drum de 4 metrii ce pentru uz personal e arhi suficient si noi in spate aveam teren de 24x44 metri... perfect pentru o casuta de 130-150 m2, garaj auto+moto si pentru viitor o curte unde sa se joace copilul, sa faci un gratar, sa stai la aer liber.

In fata terenelui este un drum de pamant si am si cedat automat primariei teren pentru viitor : noi am dat 2x4 si ceilalti 2x20 metrii.

 

am fost la primarie, consilierul a fost politicos si-a notat am discutat despre planurile si problemele zonei respective (aparent sunt mai multe terenuri parcelate aiurea de mai de mult de fosta conducere) si urmeaza sa vorbeasca si cu arhitectul primariei si ne contacteze daca se gaseste o solutie

 

cica s-a schimbat legea si sub 6 metrii nu se accepta... daca se opreste o masina de pompieri pe drum nimic nu mai trece pe langa...

 

atasat e si o "poza" cum arata terenul

post-43874-0-54272800-1424859894_thumb.png

Editat de dragonlord
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Salut , pt lucrari de sapatrui la fundati, gar sau transport pamant si alte cele va pot ajuta eu, am un mini incarcator bobcat si camioneta basculante de 3,5 t ( real duce 5 T)

 

uite cici si postul meu de pe OLX, pt colegii motorisit facem pret bun ;-)

 

http://olx.ro/oferta/asigur-transport-autobasculanta-3-5t-si-inchiriere-mini-incarcator-IDA2Wh.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...