Sari la conținut

eFu'

Super Membru
  • Număr conținut

    1.613
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de eFu'

  1. eFu'

    Jawa

    Foarte mulțumesc pentru urări! Actele sunt în regulă, însă deocamdată trebuie parcursă povestea tristă a succesiunii... Motocicleta are talon și va ajunge la mine prin donație, de la moștenitori, după sărbători. Nu am două mâini stângi, nu mi-e frică de șurubăreală, dar nu am habar despre tipul ăsta de moto. Mai am una, primită tot cadou de la un prieten bun, un MZ125 din 63, dar care trebuie restaurat. Mai am de așteptat până la anul, prin toamnă, să ridic un garaj, apoi încep. Oricum, voi apela la voi! Încep să stochez dezinfectant de prună, din producție proprie, pentru a unge meseriașii!
  2. eFu'

    Jawa

    După o lungă pauză, după ce am renunțat la mobra, revin: niște oameni minunați mi-au oferit o motocicletă, pe care cineva a restaurat-o cu mare grijă și pasiune. Din păcate, s-a oprit totul, brusc, înainte de vreme... Vreau să folosesc motocicleta, e păcat să stea așa, dichisită, doar ca obiect de decor. Știu că nu are aprinderea făcută, pentru că așa s-a oprit timpul. Nu știu prea multe despre ea, nici măcar ce model este. Mă poate ajuta cineva?
  3. La cât sunt de fain făcute Dakarurile, chiar nu te obosi să stai prea mult cu ochii și urechile la el, enjoy the ride! Știe singur ce are de făcut, tu doar trebuie să-ți întinzi rânjetul pe toată fața! Ia folosește gazul doar pe două poziții: oprit (neinteresant!) și la maxim, să vezi cum uiți de termometru!
  4. Vând un set de gume TKC80, 90/90/21 și 150/70/17, rulate cam 900 km, cu DOT din 2016. 650 lei amândouă. » Post actualizat in 12 Sep 2017 08:27 Vândute!
  5. eFu'

    Bursa locala - Timisoara

    Vând un rând de TKC80, cu DOT 4x15, rulate max.900km: 90/90/21 si 150/70/17. Le schimb pentru ca trec la ceva mai domestic, TKC70. Pret 650 lei.
  6. Șaua de la 800GS diferă de cea de 800GSA, în sensul că e mai îngustă la cel normal și mai orientată către confort - in sensul că e mai lată și, parcă mai gros ”buretele” - la GSA.
  7. Eu am niște capse primite de la Rev'It, pentru prins căptușeala impermeabilă de geacă, dar nu știu cum se montează. Sunt din plastic, fiecare parte e din două bucăți, par a se prinde la cald, cumva...arată ca în poza atașată. Dacă îți sunt utile, îți pot trimite câteva.
  8. La mobrele mai noi ai becul de rezervă, ca la mașină. Când se aprinde începi să forezi după gaz.
  9. eFu'

    parcare aeroport

    Nu se dau niciun fel de amenzi, e doar barfa! Daca ramai la sprit in mall la vreo carciuma ce, nu poti lasa masina acolo?
  10. eFu'

    parcare aeroport

    Las-o în parcare la Iulius Mall, in subsol, mergi cu taxi/uber/autobuz la aeroport. În felul asta poti iesi mai ieftin decat taxa de parcare.
  11. Cauciucurile pe care le am pe mobra au talonul destul de tare, deci nu am simtit scaderea de presiune in roata față...doar s-a aprins afișajul și a început să țipe, ceea ce a fost foarte util. Am băgat spumă în cameră - nu aveam nicio stare de schimbat roata, fiind la finalul unei ture destul de lungi, seara, la întoarcerea acasă - și am putut monitoriza presiunea. Cum cobora sub 0,9 puneam compresorul la treabă, și tot așa vreo 50km până acasă... Deci eu i-am simțit utilitatea, 100%. » Post actualizat in 20 Mar 2017 07:27 Exact modelul de la Steelmate, de pe: http://www.ebay.co.uk/itm/331377358288
  12. eFu'

    Facerea de bine...

    Danke! Am trimis un email cu schita, astept sa vad ce zic.
  13. Da, stiu, am oscilat intre cele doua variante, insa am preferat-o pe cea cu display propriu pentru ca prefer sa stau cu telefonul in buzunar si nu pus la vedere. Am patit-o la maratoanele de MTB pe unde pedalam pe coclauri, cu aplicatia de tracking pornita (GPS on) si am ramas fara baterie in mijlocul padurii...
  14. Am asa ceva de doi ani. Nu trebuie apasat niciun buton, ci afiseaza alternativ presiunea in roti, cu un indicator care iti arata daca e roata fata sau cea din spate. Are semnal sonor si luminos de scadere a presiunii, atat sub o limita anume cat si la o scadere prea rapida a presiunii. Sunt usor de dat jos pentru refacut presiunea, totul e sa ai cheia la indemana (drept pentru care am pus-o pe brelocul cu cheia de la moto). Iti arata si tensiunea de incarcare, drept pentru care e 2 in 1. De fapt, e 3 in 1 ca semnalizeaza si cresterea anormala a temperaturii in valva...
  15. eFu'

    Facerea de bine...

    Imi poate recomanda cineva un atelier care prelucreaza tabla de inox (debitare, indoire, sudura - nu chestii complexe)? Am desenat o schita dwg... Vreau sa imi fac o hota pentru gratar, ca tot incepe sezonul!
  16. Brava, frumoasă plimbare. Tavi, planificăm și noi o chestie d'asta?
  17. eFu'

    Alegere manusi

    Au la Decathlon, cu siguranta! » Post actualizat in 21 Feb 2017 20:11 Au la Decathlon, cu siguranta!
  18. Am luat și eu așa ceva, grip puppies, însă nu le-am montat încă, din cauza încălzirii din manșoane...mai are eficiență au ba?
  19. eFu'

    Alegere manusi

    În plus, mânușile lungi bune au protecții pe partea care acoperă încheietura, articulație care iese cam vătămată în caz de aterizare forțată! Cele scurte sunt de vară, așa cum spunea un coleg mai sus, permit ventilarea prin mânecă...cu riscul să-ți intre și vreo viespe/albină pe acolo, cu partea de fun aferentă. Dar când e cald tare prind tare bine!
  20. Eu țin minte că se vedea destul de bine cu o lumină puternică focalizată (aka ledul de la camera telefonului), mai ales că e roz, iar vasul de expansiune e din plastic alb. Nici la mașină nu este indicator de nivel, se poate vedea că ceva e in neregulă dacă crește temperatura motorului, iar pentru asta am pus un indicator de temeperatură la Dakar.
  21. Hehe, am pus la mililitru uleiul in furcă, exact ca la carte! Doar specificația a fost aleasă alta, 10W, senzația de moale a furcii fiind evidentă cu 7.5W.
  22. eFu'

    Bursa locala - Timisoara

    Cu fețe de femei nu ai? ...scuze de off, dar nu m-am putut abține...
  23. Dacă te uiți la o geacă moto 4-anotimpuri descoperi că, de fapt, e un sistem cu mai multe straturi: mesada (un material matlasat, nu foarte gros), membrana antiploaie/antivânt și layerul exterior (geaca propriu-zisă). Am două geci din astea și sunt la fel, ca sistem de protecție... Așadar, dacă poți reproduce chestia asta - eventual cu elemente separate care au calități mai bune decât cele din costumele moto (mă refer la echipamentele medii ca preț, nu echipamentele de adventure de mii de euro..) - obții un rezultat mai bun, sunt sigur, la un preț mai ușor de suportat. Un base layer (tricou de corp), cu un fleece bun (mai gros sau mai subțire, după vreme) și un windstopper fac minuni sub geacă. Problema e că geaca moto e destul de slim, încât să nu fâlfâie în mers, deci important e să încapă toate acolo...
×
×
  • Creează nouă...