vallyian Postat Iunie 9, 2015 Share Postat Iunie 9, 2015 Salutare, Sunt sigur ca multi au intalnit situatia asta, moto cumparat pe firma dar neinmatriculat, se vinde cu factura si se da coc-ul. Vanzatorul se jura ca nu trebuie cert. fiscal fiindca moto nu a fost inmatriculat in Ro. Se poate inmatricula fara? Prin inmatriculare se intelege talon + carte + nr. permanente + luat in evidenta la fisc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Iunie 9, 2015 Share Postat Iunie 9, 2015 Io m-am intalnit cu situatia asta de 2 ori. Ambele cumparate pe firma. La prima a fost platita si vama (nu eram in UE). Pt orice utilaj, chiar daca este inmatriculat sau nu, trebuie platit impozit. Tu, daca vrei sa-i faci talon pe numele tau, trebuie sa o bagi la fisc. Pt asta trebuie scoasa de la fisc de catre fostul proprietar (firma in cazul de fata). Deasemenea, firma nu poate sa scape de utilaj din scripte daca nu o scoate de la fisc. Dar ea nu a bagat-o la fisc. Asa ca v-a ramane cu utilajul in acte forever, chiar daca l-a dat si a facut contract de vanzare-cumparare. Ala in 3 exemplare, alb, verde si roz, parca. Singura solutie e ca firma proprietara sa o bage si sa o scoata de la fisc, sa plateasca impozitul aferent perioadei in care a detinut mobra, plus penalizarile de rigoare. Sau sa dea spaga pe la ghisee sa scape mai ieftin, treaba ei. Exista o perioada de 30 de zile de la achizitionare in care trebuie luata in evidenta la fisc, dupa care incep amenzile. Nu sunt niste sume imense, nici amenzile, nici impozitul propriu-zis, dar trebuiesc platite. Altfel nu poti inmatricula niciodata mobra. Ultimul KTM pe care l-am cumparat trecuse prin 3 firme. Eu sunt al 4-lea proprietar. Am avut fiscal de la toate cele 3 firme. Deci, inmatriculatul si luatul in evidenta la fisc nu sunt interdependente. Adica bagatul la fisc este obligatoriu, pe cand inmatriculatul nu. Spunei vanzatorului sa nu se mai jure atat, ci sa bage mana in foc, cu tine de fata. PS Ce e aia COC? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vallyian Postat Iunie 9, 2015 Autor Share Postat Iunie 9, 2015 PS Ce e aia COC? Coc = Certificat de conformitate Deci se pare ca nu-mi iau nici de data asta moto nou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Iunie 9, 2015 Share Postat Iunie 9, 2015 (editat) SH nu-ti iei. Nou e mult mai simplu. Daca ai bani, evident. Certificat de conformitate cu ce? Cu normele europene? Normele romanesti? Nu stiu sa-ti trebuiasca asa ceva la fisc/politie. Asta cu are COC pare sa fie doar de reclama, sa-i dea iluzia cumparatorului ca poate sa o inmatriculeze cand vrea sau sa arate COC la un eventual control rutier. In fine, insista la vanzator. Se poate rezolva totul daca te agiti un pic. Trebuie sa iei urma tuturor fostilor proprietari. PS Ce iti iei? Un 300? Editat Iunie 9, 2015 de andrei belcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vallyian Postat Iunie 9, 2015 Autor Share Postat Iunie 9, 2015 PS Ce iti iei? Un 300? 250 te lungeste suficient la oboseala, deci mi-ajunge COC-ul banuiesc ca e pt omologare pt RAR, nu stiu. Cica nu trebe fiscal daca firma are domeniu de activitate comert cu auto sau moto, care apare pe copia CUI-ului...sa vedem, fingers crossed Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
square Postat Iunie 9, 2015 Share Postat Iunie 9, 2015 (editat) nu ai nevoie de fiscal daca firma are obiect de activitate comert cu autovehicule Editat Iunie 9, 2015 de square Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Iunie 9, 2015 Share Postat Iunie 9, 2015 nu ai nevoie de fiscal daca firma are obiect de activitate comert cu autovehicule Si daca îți face factură . Numai dacă îți face contract de vânzare cumpărare ai nevoie de fiscal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
siadimet Postat Iunie 10, 2015 Share Postat Iunie 10, 2015 Daca motocicleta a fost inregistrata in evidentele firmei vanzatoare ca MARFA, nu trebuie certificat fiscal. Daca a fost inregistrata ca mijloc de transport, trebuie fiscal, dar se rezolva repede. Daca e motocicleta noua, si vanzatorul se ocupa cu asa ceva, sigur este marfa, si nu iti trebuie decat factura si certificat de conformitate de la producator ca sa ii faci carte de identitate. Apoi pasii obisnuiti, primarie, politie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iunie 10, 2015 Share Postat Iunie 10, 2015 nu ai nevoie de fiscal daca firma are obiect de activitate comert cu autovehicule Gresit! Trebuie sa aiba comertul cu motorete (cod 4540) In rest, trebuie sa iti dea certificat fiscal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate