Sari la conținut

Enduro nou §


PiGeY
 Share

Postări Recomandate

Salutare calareti. Detin un Crf450R 2006 , un ktm 200exc 2002 si o trotineta electrica . Urma sa-mi recapat permisu dar judecatorul a spus ca ar trebui sa mai stau inca vro 2 ani fara , dupa cei 3 trecuti deja . So , planurile mele cu Mr2-ul le las pe mai tarziu si vreau sa-mi iau un enduro nou , 2015-2016 . Cu crf am avut o gramada de probleme ( 1600 eur piese in 2 ani ) si ktm l-am rulat vro ±30 ore de cand l-am luat, fiind totul original pe el cu acte de inmatriculare. Am pus ochii pe un Husaberg Fe650e , o husqvarna te510/610. Nu ma intereseaza hard enduro sau sa merg la competitii. Ma intereseaza un soft-medium enduro cu mers prin padure, urcari usoare spre medii. Deci ma intereseaza un motor relativ usor si care sa ma plimbe peste coclauri sa ajung la destinatie fara sa schimb 3 pistoane. Nu am probleme nici cu 2 timpi. Crezand ca primesc permisu inapoi speram sa cumpar un SXV550 dar citisem peste tot ca nu e sigur sa ajung la destinatie odihnit, fara sa il imping.De asemenea de vanzare si ktm-u si honda cu multe accesorii si piston de rezerva :tomato:

Numa bine, rau la nime'

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

+ cel mai bun avocat din judet.


» Post actualizat in 29 Oct 2015 21:23

Nu a fost un alcool rafinat. A fost politia din orasul meu, avocatul e uimit si la fel zice si el ca nu a intalnit asa ceva. Ca pleaca din politie.Au crezut probabil ca-s o vaca buna de muls, da n-am avut lapte si o ramas niste muritori de foame si eu fara permis .E destul de urata situatia, avocatu face un apel, eu sunt plecat in strainatate la munca cate 6 luni pe an ( 2 cu 2 ) . Anyway , un enduro de doamne ajuta ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

atat iei ,daca ai noroc ,scapi de dosar penal si dupa un an iti anuleaza permisul si faci di nou scoala,am eu o cunostinta la crea a durat 3 ani procesul,tine si de procuror,dar dosar penal iti face,de obicei capi cu suspendare,dar iti ramane coada

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

procurorul a avut cuvantul inainte de judecator si a spus ca primesc permisul inapoi 10 zile dupa data de 15 cand a fost procesul final, in data de 15 mi-au spus sa mai stau 2 ani pe tusa. Judecatorul era un fost politist din cate am inteles.Nu imi anuleaza permisul, nu fac din nou scoala, dosar penal am din 28 dec 2012 parca, mi-au dat 2 ani de reabilitare sau nu stiu exact cum i spune acum ca s-au schimbat putin legile, n-am coada.


» Post actualizat in 29 Oct 2015 21:34

Deci a sarit departe de cuvantul procurorului . Nimeni nu se astepta la asta, daca se intampla asta nu mai stricam o gramada de bani pe avocat ca eram sigur ca asta primesc.Sper ca la apel sa fie mai okey, avand nevoie de permis pentru sanse de promovare la job si in viata de zi cu zi .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca erau pocaiti, il iertau, cum si ei au fost iertati. Deci, erau filisteni.

Pai stiu ca pocanitii astia nu beau, nu fumeaza, nu injura, dar in schimb fac copii multi :alcy: :alcy: :alcy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Husaberg/Husqvarna/Ktm/Yamaha/Bmw/Beta/Suzuki ? Sa nu-mi spuneti de Ktm 950 enduro R . E sarit mult de buget .


» Post actualizat in 29 Oct 2015 21:58

Pai stiu ca pocanitii astia nu beau, nu fumeaza, nu injura, dar in schimb fac copii multi :alcy: :alcy: :alcy:

Eu mai stiu ca pocaitii din diferite religii chiar se urasc , de asta una spuse procuroru si alta a facut judecatorul. In fine , da-l incol de permis, ce-o fi o fi.Chiar vreau sa ma uit de motor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pt enduro, sfatul meu este sa mergi pe un maxim KTM450... eu ti-as recomanda chiar si un KTM350 dar noi sa fie, tu faci acum cum crezi :) ce zici tu acolo de 550&bigger, nu este de enduro. spor la shopping

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recomand cu incredere Husaberg , eu am facut drumuri frumoase cu 550.ul ( doar recomandarea mea )

Cat despre permis , eu am trecut prin asta .Atentie !! Legea s a schimbat ...dupa sentinta finala a judecatorului , ai dreptul la examen dupa fix 1 an ( fara a mai face scoala )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 şi 10 C.pr.pen. raportat la art. 83 C.pen., cu aplicarea art. 5 C.pen. stabileşte pedeapsa de un an închisoare în sarcina inculpatului VITAN ALEXANDRU, nu posedă antecedente penale, studii – 12 clase, necăsătorit, fără ocupaţie, pentru săvârşirea infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 C.pen. În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. stabilit în condiţiile art. 84 C. pen. În baza art. 85 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Mureş, la datele fixate de acesta; B) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Mureş. În baza art. 85, alin. 2 lit. g) şi j) C.pen. impune inculpatului, pe durata termenului de supraveghere, obligaţiile de a nu conduce nici un fel de autovehicul şi de a nu exercita activitatea de conducere a autovehiculelor. În baza art. 404 alin. 3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penala şi faza de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi 15.10.2015.
Document: Hotarâre 125/2015 15.10.2015


» Post actualizat in 30 Oct 2015 17:51

Daca sentinta finala spune ca 2 ani nu am voie sa conduc , ce e de facut? permisul mi-e inca acolo , nu trebuie sa fac iar scoala , e o tampenie mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uita de permisul care l ai avut !! Anul viitor - 2016 , luna a10a ...poti da examen pentru redobandirea permisului ...nu faci scoala , vorbim doar de reexaminare ..te ajut cu mai multe informatii in PM ...eu am patit la fel , alcoolul oleaca mai mare 1.2 :))) Mi am redobandit ambele cat A si B

Editat de Cristi007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si cei 2 ani in care precizeaza ca nu pot conduce , ce is cu ei? au zis numa asa? daca mai fac acum o prostie imi face alt dosar , nu imi da executare , imi da o suspendare sau ceva.s-a eliminat suspendarea si am doar acei 2 ani . au facut cum e mai rau. stiu ei ce stiu, nu e ca la tine, precis. stiu ce zici , 1 an daca am suspendare si jumate daca am amenda . nu mi-au dat asa.


» Post actualizat in 30 Oct 2015 19:49

mpune inculpatului, pe durata termenului de supraveghere, obligaţiile de a nu conduce nici un fel de autovehicul şi de a nu exercita activitatea de conducere a autovehiculelor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa am avut si eu ( am in continuare ) ...cei 2 ani de supraveghere

Nu doar ca nu ai voie sa conduci ( fara permis ) ..NU AI VOIE SA FACI NICI O BOACANA DE NATURA PENALA !!!

» Post actualizat in 30 Oct 2015 20:52

Schema e simpla ( oarecum ) ...dupa 1 an poti redobandi un nou parmis prin reexaminare ...iar cei 2 ani de supraveghere decurg in paralel ...eu mi am redobandit permiaul anul trecut , la finele anului curent se sfarseste si periada de supraveghere (2 ani) ...deci din oanuarie 2016 pot sa fac ceva nou de natura penala :))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci despre ce discutam noi aici? Redobandirea permisului sau motoare?

Cu privire la redobandirea permisului, eu sunt de parere ca pe unde merge PiGeY sau Cristi007 cu alcolemie de 0,85-1,2, pe acolo merge si fii-meu cu nevasta-mea in drum spre gradinita. Eu nu sar in sus cu "bine v-au facut", dar nici nu va plang de mila.....cel putin, la pedepse mari, poate va ganditi de 2 ori inainte de a va urca la volan bauti. In rest, sa lasam justitia sa-si faca treaba.

Cat despre motoare.....initiatorul a avut un cross de 450 si un EXC200. Ambele motociclete foarte usoare, cross-ul fiind recunoscut prin faptul ca porneste greu, e foarte brutal, iar la capitolul piese, le cam mananca pe paine. EXC-ul e bun doar daca vrei sa faci hard-enduro, sa inveti pe el: nu are cuplu deloc, trebuie sa folosesti la maximum ambreiajul.

 

Deci: ori un KTM/Husqvarna 2T de 300cmc, noi. Sau chiar un Beta 300RR sau 300Trainer (RR-ul are puterea reala, iar trainer-ul e un pic domolit, dar are cuplu de 300).

Sau ceva in 4T: KTM EXC450, sau, daca vrea fiabilitate maxima, Yamaha WR450F. Aceste motociclete au pana in 120Kg si au si pornire la buton.

 

Deja de la 130Kg in sus vorbim de alta gama, nu enduro spre hard-enduro, ci Rally-Raid: viterze mari pe macadam si forestiere, dar nerecomandate la urcari soft-medii. Aici mergem pe Husqvarna TE610, Husaberg FE550, etc. Si, deja, acel SXV550 la care se gandea initiatorul e mai recomandat pe sosele decat pe forestiere, mai ales ca e facut mai degraba pentru supermoto decat pentru enduro. Iar la supermoto avem alte frane, alte suspensii, mai tari decat la enduro.

 

Per total, te uiti la Kg. La 100-110 Kg gasesti enduro dedicate, 110-120Kg gasesti soft-enduro, iar la 130Kg+ gasesti rally-raid. Dar nu recomand sa se sara peste 120Kg pentru cerintele initiatorului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...