Sari la conținut

probleme yamaha dt 125


Alin.
 Share

Postări Recomandate

Salut.

 

De putin timp sunt posesorul unui moto yamaha dt 125..cross

 

Incantat ca e prima motocicleta,dar si de faptul ca avea un pret mic si nu aveam de gand sa dau mult pe ea in ideea ca sa invat pe ea si pe urma vedem ce va urma..am cuparat.o trecand peste unele probleme, una destul de importanta,zic eu..

-nu porneste,in sensul ca mecanismul de la pedala nu mai prinde[nu stiu exact cum se numeste..coroana,semiluna]--in sensul asta daca imi puteti da niste sfaturi:de unde il pot achizitiona? daca se poate sa.l iau second-hand..si cum se numeste tot mecanismul acela?

 

Mai sunt cateva probleme dar o sa le spun pe parcurs daca vad ca sunt binevoitori! :)

 

Multumesc,un an nou bun sa aveti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sistemul asta de pornire la pedala are in rincipiu 2 parti cu dinti

- prima e o chestie mare dintata conectata la piston/pistoane. lumea ii zice coroana. ei pot fi dinti pe exterioorul oalei de ambreiaj; pe ceva conectat la interiorul ambreiajului - care se duce in cutie undeva si iti adauga distractia de a nu reusi sa pornesti motoru daca ambreiaj ue bulit; pe un pinion dedicat, etc.......

- a 2-a este o chestie tot cu dinti, care se pupa cu aia de mai sus. nu este o roata completa, e doar o bucata din ea, un segmenet de cerc cu un ungi la centru nitel mai mare decat ala pe care poti misca tu coada pedalei de pornire. Lumea ii zice semiluna. Ea vietuieste pe continuarea axului pedalei, dupa capacul in care se infige asta.

 

Ce se poate buli acolo......

1 - dintii aiai de mai sus. daca desfaci vei vedea ca o parte din latimea lor lipsesc. Asta inseamna ca daca misti axial cele 2 piese - semiluna si coroana - e posibil sa mai prinda pe portiunile de dinti care inca exista. DEplasare axiala apare cand inclini agregatu.

2 - bucsile/ rulmentii pe care se invart cele 2 entitati de ma sus. Asta inseamna ca e posibil sa nu se mai agate complet. si sa nu poti invarti motoru. Cand le schimbi pozitia- inclinand agregatul - gravtatia ajuta si aici - mai au o sansa.

3 - cuplajul cu frecare (numai la alea cuplate pe la cutie pe undeva si care antreneaza motorul prin ambreiaj) - astea nu sunt ajutate de schimbari de pozitie si sunt aproape sigur ca nu ai sitemul asta - e obsolete

 

 

Desfa acolo si pune poze. datu cu parerea nu o sa te ajute

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...