The_Sin_Eater Postat Septembrie 25, 2017 Share Postat Septembrie 25, 2017 Salutam! Uikendu' asta am fost la tara sa culegem via. Bunica nu are asa multa. Cateva randuri in curtea din spate, cateva in curtea din fata si o bolta mica, iar, din cauza secetei de asta vara, productia a fost destul de mica dpdv cantitativ. A excelat insa, dpdv calitativ. Strugurii erau de fapt niste mici rezervoare de zahar concentrat, iar mustul...o delicatesa. Asa ca, am purces sambata dimineata, toata gasca la tara, sa ajutam "la cules". Copiii, bineinteles ca erau entuziasmati, si, desi sunt vreo 120 km de la Bucuresti la tara, nu au vrut sa inchida un ochi pe toata durata drumului. Am ajuns si am intrat in vie. ...noi astia marii, pentru ca puradeii l-au ajutat pe tatae (adica tata) sa fac mustul si veneau din cand in cand sa ne arate cum se lipesc mainile de la must. Treaba a mers repede, si pe la 5 dupa amiaza am fost gata. Am pus repede de-un gratar, si apoi am mai stat la povesti pana seara, cand, am cazut rupti de oboseala. A doua zi, piticii s-au dus prin gradina sa adune nucile si sa le puna in ladite. Intre timp, mustul a fost tras in sticle, am scos niste hrean si am luat si cativa dovleci din gradina. Nu stiu unde au gasit niste samburi de piersica, dar au vrut neaparat sa-i planteze in gradina la strabunica. Asa ca, le-am dat cazmaua si i-am lasat sa-si faca de cap. Am ajuns in capitala si am pregatit o masa copioasa. Mustul este de un rubiniu rar intalnit, si a mers de minune cu niste pastrama de curcan, paine cu seminte si muraturi La anu' sigur vom mai merge "la cules". Toate cele bune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Septembrie 25, 2017 Share Postat Septembrie 25, 2017 tie ti usor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Septembrie 25, 2017 Autor Share Postat Septembrie 25, 2017 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brake Postat Septembrie 25, 2017 Share Postat Septembrie 25, 2017 Bv taica,fu bun? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Septembrie 25, 2017 Autor Share Postat Septembrie 25, 2017 Bine'nteles! ...dar am o febra musculara.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Septembrie 25, 2017 Share Postat Septembrie 25, 2017 Victima a capitalismului putred am cules via cat am stat la coada la Mega unde a fost niste vin bunicel la promotie, intorcand astfel spatele pentru inca un an agriculturii de subzistenta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Septembrie 25, 2017 Autor Share Postat Septembrie 25, 2017 Victima a capitalismului putred am cules via cat am stat la coada la Mega unde a fost niste vin bunicel la promotie, intorcand astfel spatele pentru inca un an agriculturii de subzistenta. Prefer agricultura de subzistenta oricarui Mega, Cora, Metro, et Co. Bunica-mea are 86 de ani. Nu stiu cat o sa mai poata si/sau cine o sa "mosteneasca" "domeniul". Asa ca ma bucur cat pot de mult de ce e acolo la tara. Nici parintii mei nu cred ca se vor duce acolo dupa ce batrana se va prapadi. Facebook Da' culoarea face toț banii. Sa-l bem, pardon... sa-l beț sãnătoş! Da, culoarea e dementiala. Ieri am mai bagat o data la stors ce a ramas de sambata. Ala era mai inchis la culoare dupa ce a stat o noapte pe coji. Vinul o sa iasa tot cam asa, (zic din experienta anilor trecuti), dar dupa ce il tragi in sticla, dupa vreo 2-3 zile se oxideaza si se inchide la culoare. Cand ajung acasa o sa pun o poza cu vinul de anul trecut. ...sa vezi acolo culoare.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Septembrie 25, 2017 Share Postat Septembrie 25, 2017 (editat) Cand ajung acasa o sa pun o poza cu vinul de anul trecut. ...sa vezi acolo culoare.... vezi ca mie o butelie imi trebuie, nu poze!! Editat Septembrie 25, 2017 de apriliacluj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Septembrie 25, 2017 Autor Share Postat Septembrie 25, 2017 vezi ca mie o butelie imi trebuie, nu poze!! Se stie! Tu esti acolo, pe lista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat Septembrie 25, 2017 Share Postat Septembrie 25, 2017 Valeu ce pofta mi-ai facut stimabile! Sa iti fie de bine zic! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Septembrie 25, 2017 Autor Share Postat Septembrie 25, 2017 Saru'mana! @latomeru: Uite bre, asa va ajunge si asta rubiniu, dulce si aromat. ...negru si tare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate