Sari la conținut

Probleme yamaha ybr 125


Anghel Roxana
 Share

Postări Recomandate

De curand am cumparat o yamaha ybr 125. Totul merge bine, insa are o problema: la rece se aprinde usor, insa cand dau gaz imi moare motorul si trebuie sa astept destul de mult ca sa se incalzeasca(vreo 5-6 minute cu shockul tras). Deci sta la relanti, dar cum accelerez, cum imi moare motorul. Dar odata ce e incalzita, merge bine si nu mai are nicio problema.

Ce as putea sa fac?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sfat: daca mobra este pe carburatie (Si inteleg ca asa este) tragi socul maxim, apesi butonul de start fara sa tragi de gaz si dupa ce se stabilizeaza turatia reduci socul cu 30-50%. Te mai invarti pe langa ea, mai pui o casca pe cap, mai tragi o manusa pe mana si mai reduci socul cu inca 10-20%.  In niciun caz sa nu lasi socul tras maxim minute intregi. El trebuie redus gradual, pana motorul sta la relanti. Eu uneori daca ma grabesc sar peste etapa soc maxim inchis si plec cateva zeci de metri cu el usor tras, apoi il reduc in mers. Tine cont ca vremea este rece si va fi si mai rece... asa ca rabdare si asfalt (inca) uscat. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca accelerezi cu socul tras o ineci, de-aia se opreste. Daca vrei sa o incalzesti mai repede bagi socul treptat si dupa 30 sec-1 minut, in functie de temperatura de afara, poti sa o tii la turatie ceva mai mare, dar nu mai mult de 3-4000.

 

Pe vremea asta cele pe carburator mai au probleme cu carb icing, simptomele sunt similare. Am avut problema asta pe vremuri cu CB500, cateodata toamna ii lua peste 5 minute sa intre in regum normal de functionare. Singura solutie e sa incalzesti bine motorul si apoi sa pleci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...