Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Iar eu am certitudinea că n-ai înțeles. Spuneam că în momentul inițierii topicului, în prima postare, n-ai adus argumente-dovezile pentru care tu nu mai crezi în Dumnezeu. Oricum nu te pun să o iei de la capăt asta pt că Âşi ție ți-ar fi lene să transformi un coitus interruptus, adică preambulul (prima-ți postare), într-o încercare a spermatozoidului să fecundeze ovulul.

Te rog să iei postarea asta drept gestul meu prietenesc de ridicare a unui pahar (plin) în cinstea acelor dovezi contrare pe care le tot aminteÂşti ca atare fără exemplificări. E ca Âşi cum ai dori să vinzi un produs fără să-i enumeri caracteristicile, alături de beneficii. Iar dacă vorbim de a Âşti că nu există, îți amintesc că oameni de Âştiință, genii, au vorbit despre acest univers guvernat de o forță superioră, de un spirit suprem. Dar e ok, dacă avem Âşi genii printre noi, chiar nedescoperite.

Hai, sus paharul Âşi în cinstea geniilor nedescoperite Âşi să vă înflorească florile iarna în ghiveciul de pe balcon! :)

Eu te suspectez de o fapta rusinoasa: IAR ai intrat pe topic in discutie fara sa citesti tot inainte. S-au enumerat multe "analize, fapte, povesti, cercetari stiintifice" ce dovedesc ca Dumnezeu nu exista, si daca vrei lamuriri, ia topicul de la prima pagina si citeste tot. O sa le gasesti. Dar nu ma pune te rog sa o iau de la capat pentru ca ai venit mai tarziu si ti-e lene sa citesti.

Iar pentru mine si altii ca mine, faptul ca unii au asa un "feeling", o presimtire, ei SIMT ca exista Dumnezeu, nu e mai presus de A STI ca exista foaaaarte multe dovezi contrare. Partea emotiva trebuie sa existe in echilibriu armonios cu partea rationala din mintea umana, ambele emisfere cerebrale trebuie sa analizeze informatiile si simtirile, situatiile date. Daca partea emotiva domina, atunci esti convins de ceva doar pentru ca asa simti tu, nu pentru ca stii ceva.

Editat de albatros_cĂŁlĂŁtor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Placute big-bang-urile astea... nu? :friends:

Da, daca se transforma in gang-bang .

Endo, zi sa moara ce-ai mai scump ca nu ai dat-o la perete niciodata...

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Mai enoriasilor, e asa de simplu si de fain sa fii inregimentat in armata de "shiny happy people" care impartasesc o credinta.

Va aduna impreuna, va da puterea numarului.

Va legitimeaza ca apartinatori ai unei majoritati care, prin marime, trebuie sa fie si legitima. Sunteti o gasca mare, care foloseste simboluri si semne distinctive, care va arondeaza unei caste.

Nu e asa.

E doar o iluzie care va face sa va simtiti mai bine, mai buni, adevarati si pastratori ai adevaratelor valori. Daca voi va simtiti bine in asta, ok, va accept, chiar va inteleg, ca fost credincios.

Dar nu va respect. Nu am de ce.

Eu cand mi--am pus intrebari, cand am cautat raspunsuri si - mai ales - cand le-am aflat, a fost tare greu, am simtit, in momentul in care am realizat ca Dumnezeu nu exista decat la nivel de concept si instrument de manipulare a maselor, o infinita tristete.

Am mai spus-o, o repet. Sa fi ateu este, printre altele, un act de curaj.

De asumare a propriei umanitati, a propriilor limite, a faptului ca TU, ca persoana, trebuie sa ai grija de tine.

Ca cele mai multe bucurii nu le gasesti si le afli stand in genunchi, ci in picioare, in familia ta si printre prietenii tai.

Nu e usor, dar e de o mie de ori mai cinstit fata de tine.

Cam atat, deocamdata.

Noapte buna, enoriasi si atei.

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Cum spunea Âşi simpaticul de mai sus cu mutră de Âşobolan, indiferent cum schimbăm datele problemei, separe că necunoascutele rămân. Noi explicăm faptul că nu suntem cu nimic deosebiți față de voi, poate că unele lucruri le facem mai cu talent (asta a fost de băiețeală) :banana:, atâta tot. Nu e vorba că datorită existenței lui Dumnezeu te simți mai bun, mai adervărați Âşi alte rahaturi. Ne asumăm cu toții greÂşelile, nu sperăm într-o iertare a păcatelor prin spovedanie, ci încercăm îndreptarea lor, n-aÂşteptăm minunea, ci luptăm la fel ca toată lumea, alegem calea pe care mergem, luăm decizii Âşi nu aÂşteptăm o îndrumare divină-e liberatea noastră de a alege, a greÂşi, a munci, a gândi, a reuÂşi. Ceea ce ne deosebeÂşte e o simțire pe care noi o avem, să zic altfel. Atâta tot! Nu Âştiu de ce ne "acuzați" de lucruri pe care le tot repetăm la nesfârÂşit.

tu spui: Sa fi ateu este, printre altele, un act de curaj.

De asumare a propriei umanitati, a propriilor limite, a faptului ca TU, ca persoana, trebuie sa ai grija de tine. iar eu spun: Să fii om care crede Âşi într-un Dumnezeu înseamnă, printre altele, asumarea propriei umanități, a propriilor limite, a faptului ca TU, ca persoană, trebuie să ai grijă de tine, dar simți că există încă Ceva.

Mai enoriasilor, e asa de simplu si de fain sa fii inregimentat in armata de "shiny happy people" care impartasesc o credinta.

Va aduna impreuna, va da puterea numarului.

Va legitimeaza ca apartinatori ai unei majoritati care, prin marime, trebuie sa fie si legitima. Sunteti o gasca mare, care foloseste simboluri si semne distinctive, care va arondeaza unei caste.

Nu e asa.

E doar o iluzie care va face sa va simtiti mai bine, mai buni, adevarati si pastratori ai adevaratelor valori. Daca voi va simtiti bine in asta, ok, va accept, chiar va inteleg, ca fost credincios.

Dar nu va respect. Nu am de ce.

Eu cand mi--am pus intrebari, cand am cautat raspunsuri si - mai ales - cand le-am aflat, a fost tare greu, am simtit, in momentul in care am realizat ca Dumnezeu nu exista decat la nivel de concept si instrument de manipulare a maselor, o infinita tristete.

Am mai spus-o, o repet. Sa fi ateu este, printre altele, un act de curaj.

De asumare a propriei umanitati, a propriilor limite, a faptului ca TU, ca persoana, trebuie sa ai grija de tine.

Ca cele mai multe bucurii nu le gasesti si le afli stand in genunchi, ci in picioare, in familia ta si printre prietenii tai.

Nu e usor, dar e de o mie de ori mai cinstit fata de tine.

Cam atat, deocamdata.

Noapte buna, enoriasi si atei.

Link spre comentariu

Mai, "credinciosilor", asa cum v-ati luat motociclete ca sa fiti ca Hells Angels sau ca Marlon Brando, asa va mananca si sa deveniti atei...:lol:

Link spre comentariu

Nu prea o sa prinda Sobolane ce zici tu. Fara "metafore" si "basme" religiile sint vax. Chelite de virgine si floricele religiile sint doar un raspuns timpit la eterna intrebare... ce mortii ma-si e cu universul asta?

O forta/inteligenta/energie l-a facut iar noi sintem miezu...

Asta e raspunsul religiei chelite de basme

Din raspunsul asta se poate observa clar ce "rani" incearca sa acopere un astfel de enunt. "O forta/inteligenta/energie" reprezinta un agent. este limitarea mintii umane care a evoluat sa lucreze cu "agenti". toate lucrurile au o cauza... si cauza lor sint agenti de diferite feluri. Universul pentru mintea umana trebuie sa aibe un agent. Asa cere "softul".

"Noi sintem miezu"... la fel... mintea umana a evoluat sa faca previziunile adaptative asupra viitorului cu entitatea proprie in loc central. Ca proiectie in realitatea virtuala a viitorurilor posibile. Intreaga putere de calcul a mintii umane este centrata pe un singur agent pentru care calculeaza de fapt prognozele adaptative de viitor... EU-l.

Astfel... este normal ca mintea umana sa cada in propria capcana a propriei limitari si sa emita ipoteza:

Cineva a facut universul... si l-a facut pentru mine.

Asta e de fapt problema pe care religiosii incearca sa o evite cu indirjire intirziind realizarea propriei erori cu tot soiul de basme si nimicuri... cu tot soiul de povesti absurde care leaga fiziologia umana de galaxii... gen himenul unei imputite dintr-un desert care are semnificatie astrologica... sau niste kacaturi de flori de pe un mormint care "le zice ceva".

Prin rahaturile astea ei doar vor sa intirzie punerea problemei corect.

Daca ceea ce se observa este ca natura nu are "agentualitate"... ci agentii din ea sint doar "delimitari" facute de mintea umana care le foloseste in operarea si procesarea lumii.... atunci... viata umana desi centrala pentru individ... este fara sens?

Raspunsul fiind simplu... da.

O problematica cvasisimilara abordeaza Bagavad Gita... si buddhismul mult mai tirziu si in alta forma.

Link spre comentariu

:)

Exact ca in Bagavad Gita... solutia nu este statu si asteptatul mortii... ci traitul. Numai o minte afectata inainte de "o boala" poate in fata realizarii "realitatii" sa ajunga la concluzia ca din moment ce viata ei nu are sens... mai bine se sinucide. Cine ajunge la concluzia asta... ii recomand sa citeasca Bhagavad gita cu atentie... mai ales la final. :)

Pentru cine nu stie... Bhagavad Gita este o cartulie religioasa dar mesajul ei este dincolo de "zeitatile" insiruite pe acolo. Mesajul e acelasi si pentru un ateu... sau crestin.

Link spre comentariu

exact...

o limitare similara poti estima la animale... care sint puse sa "analizeze" realitati la care hardware-ul lor nu face fata. Gen o pisica uitindu-se la un calendar :) . Va vedea maxim numai ce poate... o alta pisica sau un soarece desenat acolo. Si alea dificil...

Limitarea asta a noastra este evidenta in religii care sint efectiv suprasaturate de "operatorii" obisnuiti noua. De aia religiile "populare/populiste" au o fascinatie morbida legata de mincare si sexualitate. Este ca si cum i-ai da unuia sa repare un radiou cu un ciocan si un patent... poate ca merge... dar tre sa fii extrem de fin si rezultatele sint indoielnice sau uneori dezastruoase. Mincarea si sexul sint obiectele principale ale existentei noastre ancestrale... totul se invirte in jurul lor si trebuie sa se invirta in jurul lor pentru ca omul de rind sa priceapa ceva. in jurul mincarii si sexualitatii s-a construit in miliona de ani si sistemul nostru emotional si motivational... dar asta e o alta discutie lunga.

Mintea umana odata ce a inceput sa devina masina de creeat meme a inceput sa opereze dincolo de "existenta" ei initiala.... dincolo de "initial design" (metafora evidenta) dar are "tare" mari.

Din pacate noi nu ne putem ignora mostenirea dar putem face eforturi inutile (ca sa nu zic altfel) de a o nega si de a ne crede fii stelelor si a lu mnezo. Oamenii nu realizeaza cit de dependenti sint de mediul in care se balacesc decit dupa ce sint smulsi din el... cind sint smulsi din cultura lor fac soc cultural... si asta e ceva finut. Cind sint scosi din mediul fizic... mor foarte repede... gen... in cosmos :) .

Limitari avem o gramada... numai daca ne uitam la scremetele cu care incercam sa gasim o explicatie a universului nostru cind ne ferim activ sa cadem in capcana agentului... mnezoului (care ne rezolva rapid angoasa). Ne chinuim cu big-bange care nu merg sau cu 14 mii de dimensiuni... etc.

Link spre comentariu

Limitarea e data in principal de rivalitatea dintre doua sisteme de intelegere a lumii - unul bazat pe mumbo-jumbo-ul idealist, metafizic, religios, celalalt pe metoda stiintifica, inventata inca de ionieni in Grecia antica, care pentru majoritatea oamenilor suna tot a "mumbo-jumbo". Degeaba explica Erathostene acum 2500 de ani ca Pamantul e aproximativ sferic, pentru ca metoda lui era incomprehensibila pentru majoritatea semenilor sai, iar rezultatul rationamentului nu avea nici o utilitate practica. Pana cand stiinta nu a inceput sa fie utila, consecintele cunoasterii lumii asa cum e de fapt nu s-au simtit. De-abia acum, cand toti vorbim prin satelit, avem, cum se vede si din statistica de mai sus, o statistica aproape egala cu cei din tabara adversa; razboiul religios dintre secularismul - asa imperfect cum este - occidental si ultima religie militanta si intoleranta a islamului e un semn al contradictiei ajunse in etapa finala. 9-11 e deschiderea "semiluniadei" - a razboiului sfant de sens invers a musulmanilor contra apostaziei societatii bazate pe stiinta si tehnologie. Crestinii inca existenti in aceasta societate s-ar putea sa se redicalizeze si sa inrautateasca si mai mult lucrurile - viitorul s-ar putea sa degenereze intr-un razboi rece islamici/crestini in care civilizatia sa fie din nou data inapoi cu o suta de ani.

Link spre comentariu

nu cred asta... toti sint datori la banci ;)

De la Budd cu dragoste

http://www.youtube.com/watch?v=LpkXhlPIINQ

http://www.youtube.com/watch?v=Hyi4hjG6kDM

http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2011/06/07/the-sun-lets-loose-a-huge-explosion/

Boooooing!!! :angryfire:

Eu cred ca Soarilu e cam sictirit de atata curvaraseala pe planeta asta... a treia.... si s-a hotarit sa traga un pirtz de nervi.... bu hu huuu :D

Link spre comentariu

Eu cred ca oricum avem o stea destul de pasnica in sistemul asta solar, chiar si cu astfel de accese de personalitate...

Salutari lui Budd...

Link spre comentariu

AÂşa este, e o asumare a propriei perceptii. E normal să o vezi eronată sau să o accepți pentru că, aÂşa cum spui, nu poate fi combătută. E un Dumnezeu al meu Âşi îl accept, îl recunosc, cum, am mai explicat. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să coincidă cu Dumnezeul altora-acelaÂşi ca percepție într-o măsură. Faptul că alții merg la biserică, se târăsc pe jos, se spovedesc, sărută icoane, se închină lor, ling mortăciuni, cred în popime, îÂşi fac cruce pe lângă biserici, iar eu nu fac nici una dintre cele de mai sus, nu înseamnă că Dumnezeul meu e perceput la fel ca al lor sau eu cred mai puțin în Dumnezeu. Sunt convinsă că mulți alții care cred în Dumnezeu, nu au de ce să mă răstignească alături de Dumnezeul meu, pentru ceea ce eu cred că-i un Spirit Suprem al lumii. Nu spun că nu există Âşi astfel de indivizi, îi accept, le respect distanțarea, părerea, decizia chiar Âşi negarea crezului meu. Dar de aici Âşi până la unii dintre voi care spun ca avem o gândire sprecifică animalului (ca să vezi filosofia gândirii animalului :what: ) e cale ca de la cer la pământ!

Apoi, simpatice Âşobolan, te rog (fără să mă târăsc), arată-mi o singură postare în care unul dintre noi, credincioÂşii, am spus că a crede în Dumnezeu înseamnă: barbos care violeaza, omoara si casapeste este o distanta destul de mare, taratul pe genunchi, ocrotirea pedofililor si "tinerea in aur" a unor indivizi libidinosi, (...) negarea inteligenței, (...) habotnicie, pupancurism, hocus pocus, miracole, bagarea piciorului in realitate, temple, perversiune, masochism, oracole, papa, terorism, genocid, razboi, cruciada, evul mediu, pogrom, franarea progresului, incatusarea artei, sugrumarea literaturii, inecarea gandului, incatusarea libertatii, frica de moarte, lupta impotriva prezervativului, persecutarea homosexualilor, femeilor, tuturor celor care nu sunt ca noi, etica de (cuvant urat), frica, lasitate, lipsa de verticalitate, delasare, moarte, minciuna, oportunism..., aÂşa cum spui.

Dacă noi, ăÂştia mulți Âşi proÂşti cu crez în Dumnezeu, cum ne numiți, asta am lăsat pradă ochiului, înseamnă că da, avem o problemă, dar dacă nu s-a scris asta, nu s-a explicat asta, înseamnă că fie doriți să ne jigniți, fie sunt unii mult prea proÂşti oportuniÂşti.

Părerea mea e că noi spunem una, voi generalizați, dar pentru asta nu sunteți scuzați de jignirile aduse sau... :) Sau chiar n-avem ce discuta Âşi atunci rămâneți între voi Âşi aduceți cele mai Âştiințifice dovezi pentru care voi sunteți atei, sunt convinsă că o să stârniți interesul Âşi altor atei care încă stau Âşi doar citesc.

Cu mare interes aÂştept lămurirea (mă aÂştept Âşi să nu o primesc Âşi asta fără să mă rog Dumnezeului meu) :)

Acuma tu expui o pozitie ponderata, o acceptare a divinului la nivel individual. Atunci bine inteles ca nimeni nu poate sa iti afecteze, contrazica sau atace convingerea si credinta, pentru ca ea este un "sentiment" separat de lumea relitatii palpabile, cu care nimeni si nimic nu are nici o tangenta ... decat tu!

De aici insa pana la a-ti baga picioarele jegoase in descoperirile stiintei, evolutiei si inteligentei umane printr-o dogma demna de orice tratat de psihiatrie, este o departare de la cer la pamant. De la idea existentei unei energii pure, inteligente perfecte, pana la un barbos care violeaza, omoara si casapeste este o distanta destul de mare nu? parca mai aproape ajung unele teorii stiintifice despre energie si informatie.

De la inaltatorul sentiment al comuniunii cu universul pana la taratul pe genunchi, ocrotirea pedofililor si "tinerea in aur" a unor indivizi libidinosi, este o mai mare diferenta decat pana la un ateu ca mine!

Parca am mai spus undeva aici ca nu pot sa am o judecata de valoare valida asupra existentei sau lipsei de existenta a unei forte care guverneaza universul dotata cu inteligenta infinita si bla bla. Asta pentru ca nimeni nu poate( cele mai stralucite minti nu au putut pana acum, trebuie sa citesc si ultima carte a lui Dawkins care se prea poate sa puna degetul pe rana mai tare decat ar dorii multi ... in fine, alta discutie) . De aici reticentele mele fata de unul si altul care sunt partizani acerbi si eu mana pe Adevar.

Si inca ceva, ateu inseamna sa nu crezi in zeitati! Fara zeitati! Asta e cu totul si cu totul altceva si alta discutie. Zeii implica dogma, biserica ... negarea inteligentei, fariseism, habotnicie, pupancurism, hocus pocus, miracole, bagarea piciorului in realitate, temple, perversiune, masochism, oracole, papa, terorism, genocid, razboi, cruciada, evul mediu, pogrom, franarea progresului, incatusarea artei, sugrumarea literaturii, inecarea gandului, incatusarea libertatii, frica de moarte, lupta impotriva prezervativului, persecutarea homosexualilor, femeilor, tuturor celor care nu sunt ca noi, etica de (cuvant urat), frica, lasitate, lipsa de verticalitate, delasare, moarte, minciuna, oportunism... etc...

Nu, dumnezo nu exista! Nici Allah, nici Buddha, nici Iehova, nici Vishnu ... nu-i nici cu barba si iubitor de neveste, nu are nici cap de elefant , nici sase maini! Nu va dati seama dar sunteti la fel de hilari ca cei a caror zei au cap de elefant si coada de maimuta. Nu va deosebeste nimic de cei care cred ca pamantul s-a footut cu cerul si a nascut marea - textual! Ca metafora e frumos, dar cand vine un terchea berchea si iti explica cum cosmologia este fix pix si istoria pamantului este vax! Defapt pamantul a venit aici pe spatele unei braste testoase... heheheheh...

Altii cred ca femeia a iesit din coasta lui Adam, iar fii lor atat au babardit la ma-sa pana au umplut pamantul.

La câte cărți de Âştiință ai citit, cât eÂşti de bun să ne scuip doar pentru că avem bască, încă ai probleme mari. Sunt convinsă că acele cărți citite de tine n-au fost scrise de niÂşte agramți. totuÂşi, îmi place de tine, deÂşi tot scuipi, sunt convinsă că poți doar să "vorbeÂşti".

PS: Pe bune că n-am pretenția să vorbeÂşti în Âşoaptă, doar să încerci să nu mai scuipi când vorbeÂşti cu noi Âşi despre noi, din respect măcar pentru aceia care te citesc Âşi sunt atei. Că pt noi, pu.limea, am văzut ce poți. Nu tura motorul! Sau dacă te simți mai om, mai dumnezeu sau mai ateu, dă-i înainte.

N-am o problemă cu tine ca biped agramat, doar că mi-ar plăcea să reformulezi sau să încerci să ne tratezi după cum te tratăm Âşi noi. Sau să ne tolerezi cum te tolerăm Âşi noi.

exact...

o limitare similara poti estima la animale... care sint puse sa "analizeze" realitati la care hardware-ul lor nu face fata...Limitari avem o gramada... numai daca ne uitam la scremetele cu care incercam sa gasim o explicatie a universului.

Editat de albatros_cĂŁlĂŁtor
Link spre comentariu

Revenind la ce discutam cu Sobolanu,

Ziceam ca mintea umana este "obligata" cumva sa isi respecte originea si evolutia ca "organ" si lucreaza cu ce are la indemina... agenti... operatori... fenomene... In centrul atentiei ei gasindu-se propria supravietuire, pentru care lucreaza, este natural ca in "istoriile ce le genereaza" ea sa fie eroul principal... "Eul" este printul... pentru care toti robotesc evident, chiar si ai mari... tot pe el il au favorit.

"Stiintific" constructia asta este negata abrupt de un singur mare eveniment. MOARTEA. Scurt pe doi. Secundar... boala, batrinetea, dramele din familie etc... au aportul lor.

Acu... constructia in sine. Noi... ateii stim ca este un "basm"... teistii in schimb refuza sa vada "finalitatea" ca o proba a falsitatii basmului... de aia si basmul are la final.. "to be continued" iar altii (altii decit budhistii si alti reîncărnați) au ditai sequelul de lung (infinit) metraj.

Basmele si povestile reale sint foarte similare si... in basme putem observa "hiper dramatizarea"... este un semn ca ceva e in neregula in "acel vis"... printul care e tatal si vine si nu e recunoscut... si e omorit si vaaai dushmanii... au viata mea... si epic rapune diavolul (balaurul etc) si cu moartea pre moarte calcind sparge alt dushman si apoi etc etc etc etc... hiper dramatizare... kitch cum ar veni... bate la ochi.

Cum ziceam alta data... daca Isus se nastea normal... ce era? Adica... cu ce afecta mesajul (extraordinal al dragostei etc) daca el era nascut, nu din cea mai mare curva dar, nici dintr-o virgina... ci dintr-o femeie? Ce se pierdea? Why so serious?

Basmele au o problema... exact ca filmele... daca hype-ul e mare... daca tensiune creste... finalul tre sa fie pe masura... si cind basmul se zice din gura in gura... el isi pierde din capacitatea de a gidila emotia... de aia... e incarcat si gogonat din ce in ce mai tare.

Un basm e distrus exact ca un banc atunci cind este terminat abrupt si sec.

Imaginati-va... "Capra cu trei iezi"

Tensiunea creste... ce-mai ne roadem unghiile... dar cind se aseaza lupu la masa sub care era pregatita capacana... mincind el sarmale se ineaca cu una si moare. Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa...

Cit se poate de plauzibila povestea... mai mult chiar decit restul... dar nu mai are farmec.

FARMECUL este urmarit automat de basm... nu trebuie sa ne minuneze ca povestea lu cutare zeisor este atit de fermecatoare... it is natural!

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Pentru stiintifici...

Fenomenele mistice" cum erau denumite pana de curand, au suport stiintific dat de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaÂşte sau sanctuarele. Oamenii de Âştiință din Petersburg au dovedit-o Âşi au descoperit Âşi mecanismul "material" al acestui fenomen divin..[1]

"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, Âşeful Laboratorului de

Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare Âşi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg

"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară Âşi structura grav afectată a conÂştiinței."[2]

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau Âşi a captat un fenomen neobiÂşnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebeluÂşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranță absolută. Pe masură ce persoana creÂşte, această senzație de siguranță dispare, activitatea creierului creÂşte Âşi acest ritm al biocurenților cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aÂşa după cum a dovedit omul de Âştiință. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uÂşoară, în rugăciune" Âşi a dovedit ca are o importanță vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situații negative Âşi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică Âşi morală cât Âşi cea fizică. Slujbele bisericeÂşti ajută Âşi ele la ameliorarea sănătății.

Inginera Âşi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală Âşi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătății unor enoriaÂşi înainte Âşi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea Âşi valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar Âşi radiațiile. Se Âştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiații au arătat valori care depăÂşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală.

Oamenii de Âştiință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfințită, semnul Crucii Âşi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăți vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.

Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruÂşii de gripă, hepatită Âşi tifos.

Proteinele viruÂşilor se încovoaie Âşi nu mai poartă infecția, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect Âşi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon Âşi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci Âşi în râuri Âşi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecție cu radiație magnetică.

Laboratorul Âştiințific al Institutului de Medicină Industrială Âşi Navală a analizat apa înainte Âşi după sfințire.

A rezultat că dacă se citeÂşte rugăciunea Tatăl Nostru Âşi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci Âşi una preventivă.

Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea îÂşi schimbă Âşi structura, devine inofensivă Âşi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite, ca Âşi cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor Âşi l-ar fi păstrat.

Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioÂşi.

"Apa "distinge" nivelul de credință al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfințeÂşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat Âşi necredincios, schimbările au fost nesemnificative.

:rolleyes:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic