B.B. Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 liber arbitru mi se pare un termen (cuvant urat), tradus amboulea. corect ar fi "free will" sau "libertatea de a alege" sau mai corect - arbitru pus pe liber (concediat) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kali Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 @Kali mi se pare normal, exista liberul arbitru. Daca eu incep sa injur pe forum, ajung moderator sau sunt dat afara? Daca ma dai afara promit ca o sa-mi fac un blog "Intre forum si terasa" unde o sa te denigrez. Nu am injurat. Am citat. Cu tot cu bold. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Ajungi moderator, dar intai tre sa scapi de noi Pai cam asa e si cu biserica. Stii vorba aia "oameni suntem", iar cu o spaga buna "unii" oameni sunt dispusi sa inchida ochii de la reguli. Cosmin ... ca tot ai adus vorba de liberul arbitru ... mai departe? ... ce e mai departe? in viziunea ta? E prea serioasa intrebarea, prefer sa ma rezum la cele usoare mane... ai o virsta si tot degeaba. liber arbitru hai? rid curcile... Stii doar ca varsta nu are nici-o relevanta pentru a rade cu (virgula) . Nu am injurat. Am citat. Cu tot cu bold. Era o metafora, nimic personal liber arbitru mi se pare un termen (cuvant urat), tradus amboulea. corect ar fi "free will" sau "libertatea de a alege" sau mai corect - arbitru pus pe liber (concediat) Multe lucruri sunt traduse aiurea, am incercat sa folosesc un termen inteles de toata lumea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 La cata spaga am luat de pe forum, mi-am facut vila in Pipera. mai am putin si construiesc biserici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 @Kali mi se pare normal, exista liberul arbitru. Cum ramane cu planul lui dumnezeu? liberul arbitru e mai mai puternic decat Planul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 @Kali mi se pare normal, exista liberul arbitru. Da breh, de acord insa pentru ca e vorba de liberul arbitru haidam sa facem urmatoarea treaba : statul sa nu mai dea niciun tzechin din vistierie pentru biserica, doar cei care doresc sa bage banu' in cutia milei. Si plusez aici, banii astia sa nu fie supusi impozitarii. I really don't give a fuck. De acord? Ata ar fi unu la mana. Doi la mana, cand veti acumula o carca de adepti, bani etc nu ma luati in bate ca nu ma impresioneaza zeul vostru.OK? In rest,da, sunt de acord cu liberul arbitru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 (editat) Multe lucruri sunt traduse aiurea, am incercat sa folosesc un termen inteles de toata lumea mai bine zis pe care toata lumea (ca sa nu ma exprim altfel) crede ca intelege ce inseamna... liberul arbitru face posibila existenta a ceva inafara lu mnezo... adica creatia inafara lui... hence se trage apa pe mnezo... liberul arbitru e un mare sting in dreptu cirpit in fel si chip de aburitori sefi papistasi care nu au stiut cum sa raspunda la intrebarea simpla: Daca mnezo e peste tot si in toate... de unde raul? Cum ramane cu planul lui dumnezeu? liberul arbitru e mai mai puternic decat Planul? ete asa ramine: http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o&start=375 min 6m 15s Editat August 30, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 La cata spaga am luat de pe forum, mi-am facut vila in Pipera. mai am putin si construiesc biserici Prin "spaga" intelege si tu acea slabiciune umana de a urma regulile. Spaga are multe forme: bani, cafea, sex, o gaina, un cofrag de oua, o vorba buna, etc. Cum ramane cu planul lui dumnezeu? liberul arbitru e mai mai puternic decat Planul? Probabil ca da, ar fi aiurea sa te ia cu forta. Da breh, de acord insa pentru ca e vorba de liberul arbitru haidam sa facem urmatoarea treaba : statul sa nu mai dea niciun tzechin din vistierie pentru biserica, doar cei care doresc sa bage banu' in cutia milei. Si plusez aici, banii astia sa nu fie supusi impozitarii. I really don't give a fuck. De acord? Ata ar fi unu la mana. Doi la mana, cand veti acumula o carca de adepti, bani etc nu ma luati in bate ca nu ma impresioneaza zeul vostru.OK? In rest,da, sunt de acord cu liberul arbitru. De acord cu tine, insa traim sub dictatura majoritatii. Daca vei gasi o rezolvare la problema asta vreau si eu s-o aud. Dar nu cred ca asta e o piedica in calea ... noastre. mai bine zis pe care toata lumea (ca sa nu ma exprim altfel) crede ca intelege ce inseamna... liberul arbitru face posibila existenta a ceva inafara lu mnezo... adica creatia inafara lui... hence se trage apa pe mnezo... liberul arbitru e un mare sting in dreptu cirpit in fel si chip de aburitori sefi papistasi care nu au stiut cum sa raspunda la intrebarea simpla: Daca mnezo e peste tot si in toate... de unde raul? Nu e chiar asa. Daca exista liberul arbitru asta nu inseamna ca "existenta ceva inafara lu mnezo", inseamna ca nu-ti forteaza mana sa faci ceea ce e bine pentru tine. E ca si cu copiii mici, daca nu-i lasi sa se dea cu capu de asfalt nu invata ce e durerea (asta nu inseamna ca nu exista parintii, desi in unele cazuri ). "Raul" asa cum il vezi tu, e un avantaj al liberului arbitru. Dar eu nu cred ca exist "rau". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 pai foarte bine ca nu crezi ca exista rau... atunci la ce te mai ascunzi dupa prostia aia de concept numita: "liber arbitru"? treaba cu liberu arbitru e cam asa: 1. poti face chestii care nu sint in planu divin... deci prin liber arbitru poti sa te stergi la coor cu planu lu mosu 2. poti sa te rogi la mosu si mosu isi schimba planu de dragu linguselilor tale 3. poti sa te rogi sau sa te dai cu cooru in cap ca mosu tot te omoara si pe tine si pe familia ta si din tine nu mai ramine nimic absolut nimic. nu ma crezi? ce a mai ramas din stra stra stra stra unchiul din partea mamei al varului primar al stra stra stra stra bunicului tau? eh? din tine ce crezi ca o sa ramina cu timpu? te crezi Keops? sau Bula? Sa ramina macar un nume gol? Nu fratica... nici avatarele de pe forumuri nu o sa iti mai ramina... praful si pulberea se alege... stiu... acu o sa tropai ofticat din picioare si o sa sbieri ca nici din mine... asa si? so.. make yer pick Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 De acord cu tine, insa traim sub dictatura majoritatii. Pai atunci termenul de liber arbitru nu mai are sens. Intelegi? Dictatura != liber arbitru/libertate/diversitate/etc. Daca vei gasi o rezolvare la problema asta vreau si eu s-o aud. Pai e simplu,nu inteleg de ce va mananca palmele sa puneti mana pe bate cand vedeti pe unul in sat care nu prea e impresionat de zeul vostru. Liberul arbitru va aranjeaza cand mergeti sa-i dati foc la casa insa va aduce voma in gura cand e invocat de altii.Stai linistit ca nu ma refer doar la crestini. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 pai foarte bine ca nu crezi ca exista rau... atunci la ce te mai ascunzi dupa prostia aia de concept numita: "liber arbitru"? Nu ma ascund nicaieri, am lasat impresia asta? treaba cu liberu arbitru e cam asa: 1. poti face chestii care nu sint in planu divin... deci prin liber arbitru poti sa te stergi la coor cu planu lu mosu Nu e minunat sa poti face ce vrei? 2. poti sa te rogi la mosu si mosu isi schimba planu de dragu linguselilor tale Asta e ca si aia cu "vine muntele la mohamed" 3. poti sa te rogi sau sa te dai cu cooru in cap ca mosu tot te omoara si pe tine si pe familia ta si din tine nu mai ramine nimic absolut nimic. nu ma crezi? ce a mai ramas din stra stra stra stra unchiul din partea mamei al varului primar al stra stra stra stra bunicului tau? eh? din tine ce crezi ca o sa ramina cu timpu? te crezi Keops? sau Bula? Sa ramina macar un nume gol? Nu fratica... nici avatarele de pe forumuri nu o sa iti mai ramina... praful si pulberea se alege... stiu... acu o sa tropai ofticat din picioare si o sa sbieri ca nici din mine... asa si? Iti dai seama ce naspa ar fi sa traiesti o eternitate. so.. make yer pick @Budd Liberul arbitru din dogma crestina e una, dictatura majoritatii din statul de drept in care eu traiesc azi e alta. Sa nu incurcam planurile ca nu ne mai intelegem. Asta cu violenta e complicata si nu o discut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 cind iti atingi limitele (foarte rapid) o dai pe pontosenii acre... plm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Din fericire nu sunt singurul care si-a atins limita http://www.youtube.com/watch?v=Kqr73wbIajc Unele lucruri nu sunt pentru a fi discutate decat intre cei care chiar le inteleg si vor sa le inteleaga. Nu ma refer la incapacitatea cognitiva de intelegere, ma refer la a vrea sa intelegi un lucru, pentru ca daca nu vrei sa intelegi, ghici ce ... chiar nu vei intelege. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 @Budd Liberul arbitru din dogma crestina e una, dictatura majoritatii din statul de drept in care eu traiesc azi e alta. Sa nu incurcam planurile ca nu ne mai intelegem. Pai tu le incurci. Nu vorbim deloc despre dictatura majoritatii ci despre liberul arbitru (iarasi, nu particularizam pentru crestini pentru ca nu ei au inventat samburele la pruna) ca termen. Ca sa fiu foarte explicit, ceea ce spui tu este ca majoritatea poate sa faca uz de liberul arbitru iar o anumita minoritate nu. Atunci de ce se cheama liber arbitru ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Unele lucruri nu sunt pentru a fi discutate decat intre cei care chiar le inteleg si vor sa le inteleaga. Nu ma refer la incapacitatea cognitiva de intelegere, ma refer la a vrea sa intelegi un lucru, pentru ca daca nu vrei sa intelegi, ghici ce ... chiar nu vei intelege. si tu ce te bagi atunci in vorba? daca nu ai chef decit sa bagi semi fraze fara sens pe care sa le aperi cu obositu: "io glumesc... ce va luati in serios?" nu mai intra pe threadul asta... sau esti si tu pe post de mascarici? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Pai tu le incurci. Nu vorbim deloc despre dictatura majoritatii ci despre liberul arbitru (iarasi, nu particularizam pentru crestini pentru ca nu ei au inventat samburele la pruna) ca termen. Ca sa fiu foarte explicit, ceea ce spui tu este ca majoritatea poate sa faca uz de liberul arbitru iar o anumita minoritate nu. Atunci de ce se cheama liber arbitru ? Ufff, cand vorbeam de "dictatura majoritatii" ma refeream la cei 70-80% din romani care se considera crestini. Ei doresc ca din banii pe care ii dau statului, acesta sa suporte si biserica crestina. Personal nu-mi place aranjamentul asta, pentru ca e in cazul asta statul e un fel de "middleman" si poate abuza de situatie (sunt cazuri cunoscute). Mi-ar place daca s-ar ajunge la o situatie de genul in care biserica sa fie ajutata direct de cetatean, in felul asta se scapa de politician. Apoi vorbim de "liberul arbitru" care e un "sambure de pruna" si are legatura decat cu partea spirituala, nemateriala. Din cauza asta spun sa nu incurcam planurile (material si nematerial), asta daca vrem sa ne intelegem si tu ce te bagi atunci in vorba? daca nu ai chef decit sa bagi semi fraze fara sens pe care sa le aperi cu obositu: "io glumesc... ce va luati in serios?" nu mai intra pe threadul asta... sau esti si tu pe post de mascarici? Nu te obliga nimeni sa ma citesti serios Da, unele lucruri pot fi explicate usor si cu amuzament altele nu. La cele complicate nu ma bag. Apropo, rolul de mascarici e ocupat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Ufff, cand vorbeam de "dictatura majoritatii" ma refeream la cei 70-80% din romani care se considera crestini. Ei doresc ca din banii pe care ii dau statului, acesta sa suporte si biserica crestina. Personal nu-mi place aranjamentul asta, pentru ca e in cazul asta statul e un fel de "middleman" si poate abuza de situatie (sunt cazuri cunoscute). Mi-ar place daca s-ar ajunge la o situatie de genul in care biserica sa fie ajutata direct de cetatean, in felul asta se scapa de politician. 70-80% sunt luati statistic iar astazi nu cred ca procentul e real. Daca cifrele astea sunt atat de sigure, nu vad de ce biserica nu ar fi de acord cu ce am zis eu inainte. Nu? In alta ordine de idei, ce treaba are liberul arbitru cu dictatura majoritatii? Vad ca tot eviti sa raspunzi. Apoi vorbim de "liberul arbitru" care e un "sambure de pruna" si are legatura decat cu partea spirituala, nemateriala. Exact! Buna dimineata! Din cauza asta spun sa nu incurcam planurile (material si nematerial), asta daca vrem sa ne intelegem Pai se pare ca ti cu tot dinadinsul sa eviti tocmai asta : sa ne intelegem. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 @Budd undeva a aparut "miscommunication" nu-mi dau seama unde nu-i problema data viitoare o sa incerc sa fiu mai clar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 And I rest my case ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator PopaCosmin Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 "pentru ca e vorba de liberul arbitru haidam sa facem urmatoarea treaba : statul sa nu mai dea niciun tzechin din vistierie pentru biserica" Cred ca asta e una, ce legatura e intre liberul arbitru si stat nu am inteles. "Pai atunci termenul de liber arbitru nu mai are sens. Intelegi? Dictatura != liber arbitru/libertate/diversitate/etc." Aici iar nu inteleg de ce pui egal intre dictatura si liberul arbitru. Si ca sa facem referire la discutiile serioase, nu ca ale noastre n-ar fi. Poate pana in octombrie, Dawkins va gasi argumente suficiente pentru a veni la dezbatere cu fruntea sus, ar fi interesant de vazut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Cred ca asta e una, ce legatura e intre liberul arbitru si "Pai atunci termenul de liber arbitru nu mai are sens. Intelegi? Dictatura != liber arbitru/libertate/diversitate/etc." Aici iar nu inteleg de ce pui egal intre dictatura si liberul arbitru. man, acolo e semnul "!=" care in limbaj informatic, logica matematica, etc, inseamna "diferit". E similar cu <>. In logica matematica "!" inseamna "negatie", deci = cu ! in fata inseamna, egal negat, adica "nu e egal" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 "pentru ca e vorba de liberul arbitru haidam sa facem urmatoarea treaba : statul sa nu mai dea niciun tzechin din vistierie pentru biserica" Cred ca asta e una, ce legatura e intre liberul arbitru si stat nu am inteles. Nu domnul meu, vorbeam despre 2 situatii nu despre 2 lucruri (liberul arbitru si stat). Sesizezi nuanta? "Pai atunci termenul de liber arbitru nu mai are sens. Intelegi? Dictatura != liber arbitru/libertate/diversitate/etc." Aici iar nu inteleg de ce pui egal intre dictatura si liberul arbitru. Vezi ca ti-a raspuns Belbody. Apoi, nu pot sa nu remarc ca acum spui exact contrariul.Deci dictatura majoritatii nu trebuie sa intre in conflict cu liberul arbitru. In fapt, dictatura majoritatii nici nu ar trebui sa existe. Si ca sa facem referire la discutiile serioase, nu ca ale noastre n-ar fi. Poate pana in octombrie, Dawkins va gasi argumente suficiente pentru a veni la dezbatere cu fruntea sus, ar fi interesant de vazut Promit sa ma uit. Acum am ceva treaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 Nu te obliga nimeni sa ma citesti serios sa fii iubit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 sa fii iubit de Mnezo cel mare si Bun si Atotiertator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 30, 2011 Share Postat August 30, 2011 (editat) am vazut juma din rahatu ala de filmulet... pisi pe el... un colaj MTv in care doar se insinueaza ca s-ar spune ceva... pun pariu ca Popa asta habar nu are ce inseamna "the ultimate 747 gambit" dar striga si el din galerie "hai voinicu!"... sanchi... in gluma... ca e pe forum... mi-e jena de jena lui... Editat August 30, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate