Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bai, Shobo, iar le dai mura in gura?

Noi de cine mai ne radem, fara ca ei sa stie? Lasa-i asa...

Te-ai gasit tu destept....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Welcome back Shobolanu!

Treaba cu irationalul e jenanta pur si simplu.

Toti care folosesc... argumentul tertipul asta prefera sa stea in ceata si sa lase aburii aforismelor gaunoase sa le mascheze ignoranta.

Argumentarea irationalului if any cu rationamente este hilara. Daca cineva ar fi convins pina in maduva oaselor ca dom'le treaba cu spiritualitatea este irationala... sa zicem... nu numai ca nu s-ar chinui sa incerce sa ingaime un argument care prin definitie trebuie sa fie rational dar nici nu s-ar simti ofensat cind cineva i-ar lua irationalul si s-ar sterge cu el la fund. Pentru ca irationalul ala nu are nici o legatura cu ce ii reproseaza x sau y. Este irationalul lui si cu asta basta. Citiva chiar fac asta... isi tin religia sau credinta irationala pentru ei si ii doare fix in paispe ca eu bat darabaua ca acel irational sau altu nu exista. Dar cei de pe aici... nu frate... vanitatea... heh... irationalul meu e sacru si ma supar daca cineva zice ca nu e asa... si dai si combate aiurea. Chestia asta contrazicind pina la urma esenta divinitatii a carei "existenta" o apara. Esenta ei totala universala si impartiala

Pentru noi irationalul asta despre care se vorbeste pe aici nu poate fi decit doua lucruri:

1. pretentia ca ceva este contraintuitiv dar este functional. ceea ce este OK pina la proba contrarie. adica... contravirarea este contraintuitiva dar este logic explicabila si demonstrabila si teoretic si experimental.

2. pretentia ca acel irational este "motivat/argumentat" pentru ei prin sentimente. Ori senimentele pot fi demonstrate ca aducatoare de rezultate ce variaza de la exceptional la dezastruos cu o mare plaja de mijloc statistica de indoielnic/lamentabil.

Link spre comentariu

precum afirma credinciosii ca simt prezenta Divina.

Si eu cand stau pe buda simt ca iese ceva, si stiu ce este chiar fara sa ma uit. O fi la fel si cu credinta? :scratch:

Daca stam sa ne gandim la momentul 0 al Universului...din nimic s-a produs o explozie...mhmm...

Tu contesti ceva ce a fost deja demonstrat fizic. Vezi ca exista niste acceleratoare de particule prin lumea asta unde fizicienii au demonstrat asta deja, o parte din curentul electric pe care il consumi cand scrii pe internet se obtine din energie atomica, s.a.m.d. Pune mana pe carte nene.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

... E acceasi treaba ca si cu, clonarea: au clonat dar tot nu au reusit sa faca viata, de ce? Celulele clonate erau vii.

Clonarea are zer0 tangenta cu originea si aparitia vietii, si partea cu "celulele clonate nu erau vii" ar fi hilara daca nu ar arata o lipsa atat de acuta de educatie.

Iti pui problema existentei unei divinitati fara sa ai cele mai elementare notiuni despre ce este viata... Ce pretentii sa aiba cineva de la tine sa fi auzit de abiogeneza.

Link spre comentariu

Mai pisicabuna, tu chiar nu intelegi ca Barbosu' ala la care te pui in genunchi in fiecare seara nu exista?

Sa fiu un pic rau, tu chiar crezi ca daca Dumnezeu ar exista, ar avea nevoie de tine ca sa-i ateste existenta? Da-o-ncolo, zau...

Link spre comentariu

Mai pisicabuna, tu chiar nu intelegi ca Barbosu' ala la care te pui in genunchi in fiecare seara nu exista?

Sa fiu un pic rau, tu chiar crezi ca daca Dumnezeu ar exista, ar avea nevoie de tine ca sa-i ateste existenta? Da-o-ncolo, zau...

aici ai o problema mare de INTELEGERE

el nu se pune in genunchi ca ar exista Barbosul

el se pune in genunchi pentru EL

ce zice cand se pune in genunchi ...SA.MI DEA BARBOSUL SANATATE ...soooooooo

iar cu atestarea existentei este la fel EL isi doreste ca Barbosul sa existe

de ce are nevoie Barbosul de CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI???????

o babuta care se roaga in camera ei luminata cu lampa de gaz imi trezeste mila si intelegere

o multime de fraieri care baga banii la cutila milei imi trezeste scarba de atat PROSTIE

oare cati din banii bagati in cutia milei ajung la cei care au nevoie .........

Link spre comentariu

aici ai o problema mare de INTELEGERE

el nu se pune in genunchi ca ar exista Barbosul

el se pune in genunchi pentru EL

ce zice cand se pune in genunchi ...SA.MI DEA BARBOSUL SANATATE ...soooooooo

iar cu atestarea existentei este la fel EL isi doreste ca Barbosul sa existe

de ce are nevoie Barbosul de CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI???????

o babuta care se roaga in camera ei luminata cu lampa de gaz imi trezeste mila si intelegere

o multime de fraieri care baga banii la cutila milei imi trezeste scarba de atat PROSTIE

oare cati din banii bagati in cutia milei ajung la cei care au nevoie .........

Ooooo..ce onoare! Bine ai venit pe aici!!

vezi ca o sa-ti sara la gat PC (imitatia de trol credincios, cu poze cu cwruri in miscare) si o sa vezi pe pielea ta cat de deranjanta poate fi prostia umana :rolleyes:

Link spre comentariu

Pai mai ianachime, aici e problema mare, ca besitii astia care au facut religia de 2000 de ani au reusit sa intre atat de adanc in constiinta enoriasilor incat astia chiar se bucura sa se lase prostiti, jecmaniti etc. Se mai si autosugestioneaza in sensul asta.

Pentru mine este ca sindromul ala in care victima violului se indragosteste de violator.

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Pai mai ianachime, aici e problema mare, ca besitii astia care au facut religia de 2000 de ani au reusit sa intre atat de adanc in constiinta enoriasilor incat astia chiar se bucura sa se lase prostiti, jecmaniti etc. Se mai si autosugestioneaza in sensul asta.

Pentru mine este ca sindromul ala in care victima violului se indragosteste de violator.

se numeste "Stockholm", daaa?

Mai nou, citeam ca popa ala tigan care a botezat copilu' ala de era sa-l omoare, a afirmat ca Dumnezeu a vazut ca parintii si nasii bebitei aveau pacate care s-au rasfrant asupra copilului...d'aia era sa moaara inecat in cristelnita. LOGICA DE REPREZENTANT AL BISERICII CRESTIN-ORTODOXE ROMANE. :crack:

Link spre comentariu

sa inteleg ca toti stau plecati in genunchi sa vina......violatorul????

chiar toti vor la "stokolm"

Link spre comentariu

Stii care e culmea?

Ca Suedia e tara cu cei mai multi atei din Europa.

Shivo, am vazut ieri dimineata stirea si am sarit in sus cand cretinul ala de popa, cu copilul care se sufoca langa el, le spunea parintilor"Nu aveti credinta"

L-as fi pleznit rau, pe loc

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Doamnelor, domnilor, I'm back! :bigstar:

DUMNEZEU NU EXISTA! Ba mai mult , creatorul (dumnezeu??) este inexistenta, vidul, vacuumul.

vreti argumentatia? Cititi si incercati sa interpretati Heisenberg's uncertainty principle... care deja nu mai este o necunoscuta ci o certitudine... Iata cum explicatia momentului 0 al bigbangului incepe sa se lumineze. Ca intodeauna vor exista necunoscute? Clar, dar deja sunt atat de mici si de departe incat nu mai aveti unde ascunde Bau-Baul imaginar.

O sa dispareti ca niste dinozauri ce sunteti - masa imensa dar fara creier!

Cineva ar putea foarte bine sa spuna ca nici mintea ta nu exista deoarece nu este palpabila si nu se poate simti cu "simturile". Ce demonstreaza ca o ai? Faptul ca incerci sa gandesti niste lucruri si iti spui concluziile. De unde se poate deduce ca exista un Creator? Stai putin si uita-te la lumea asta si o sa vezi rezultatul faptului ca exista unul. Crestinii sunt criminali iar ateii sunt oameni sinceri si de bun simt? Hahaha! Ia mai uita-te putin in curtea nazismului, comunismului, si a restului de politici atee. Cine a fost tinta? Crestinii si evreii. Uita-te prin jurul tau sa vezi cine ajuta cel mai mult pe cei din jur? Crestinii(nu ma refer aici la cei lacomi si aparent credinciosi). Cine au fost prin inchisorile comuniste oamenii cei mai respectati, iubiti si gata de ajutor ptr. ceilalti? Crestinii. Prin ce "stiinta" au fost salvati de la distrugere atatia drogati, alcoolici, oameni la un pas de sinucidere? Prin faptul ca au recunoscut ca nu exista D-zeu? Nu. Ci prin faptul ca L-au cunoscut ei insisi.

Fapte frate, nu povesti. La tine se vede de la o posta ura impotriva lui D-zeu(ceea ce-i mai degraba satanism decat ateism).

Arata-mi tu la ce bun duce ateismul si eu iti arat cum se transforma omenirea extrem de rea in bine datorita oamenilor si principiilor crestine. Teoriile nu sunt bune decat la umplut paginile forumurilor. Realitatea si Viata este cu totul altceva.

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ia lumineaza-ne...Teach us, master! Vad ca tu pari a sti ce este viata, atunci de ce nu ne explici.

Pai, cand iti behaie si topaie oaia in fata, si tu zici ca e moarta, de unde as putea sa incep?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Daca te referi la oaia clonata nu e concludent. Ceva mai detaliat te rog.

Nici macar termenii uzuali nu ii stapanesti. "Nu e concludent"?

Poti sa conideri mort un organism cu care te asemeni in atat de multe privinte, si care da aceleasi semne de viata si inteligenta ca tine?

Ce sa ma mai mire lipsa de discernamant in cazul unor notiuni mult mai subtile...

Link spre comentariu

Aici esti in Bizarro World, teistii trebuie sa demonstreze ateistilor existenta XYZ, teistii sunt cei care trebuie sa vina cu argumente logice iar ateistii sunt cei care aduc argumente ilogice (falacioase) ...

bizarro-world.jpg

Si cum pestele nu se impute doar de la cap,(pseudo)ateii (agnostici travestiti in atei), isi traisec viata in dualitatea cool/practic (cool pentru ca ma numesc ateu/motociclist/etc si pare ca "am si eu cojones" si practic pentru ca intru in rand cu lumea, sa ma pun bine cu toti poate imi cade si mie o "fripturica"). Din cauza, ateii, dpdv al evolutiei sunt cu o treapta mai jus decat perversu. Cel putin baiatul ala in prostia lui isi traieste viata asa cum e, fara masti.

Pe principiul "Ori suntem atei ori nu mai suntem":

- ca ateu nu ai ce cauta in biserica (poate doar ca "turist") vrajala cu m-a tarat nevasta/mama/soacra/purcelu/catelu nu tine - "Ori suntem atei ori nu mai suntem"

- craciunul, pastele si alte sarbatori religioase nu sunt un motiv pentru a lipsi de la munca

- ateul nu trebuie sa se casatoreasca religios, e suficient semnatul in condica de la primarie, daca ai pupat peretii din biserica si ti-a cantat popa la nunta ... "ateismul" tau nu e decat o eticheta trista a felului cum iti traiesti viata (dual)

@GoodKat

Tu chiar astepti argumente logice de la atei? Eu astept asta de cateva luni de cand am intrat pe topicul asta.

Nu vreau decat un singur argument logic (nu ma refer la inexistenta XYZ, e prea mult peste nivelul de aici) ci macar legat de o problema mai minora, dar care sa aibe legatura cu religiozitatea. :scratch: NIMIC

Editat de P.C. Refinantat
Link spre comentariu

Cineva ar putea foarte bine sa spuna ca nici mintea ta nu exista deoarece nu este palpabila si nu se poate simti cu "simturile"....

am lasat doar aia din toate absurditatile spuse acolo... voi chiar nu mai terminati cu nazistii atei? Chiar credeti bazaconia aia? hesus! Mai ramine sa vina negrii si sa va dea in cap ca sinteti caucazieni ca nazistii ca sa vedeti cum e sa ai in fata un ignorant fara limite. Partidul neonazist era crestin for fuck sake! Nu era nici un dobitoc de acolo care sa declare sau sa scrie in actul constitutiv al partidului sau al doctrinei mortilor lor ca ei nu cred in zei. Si mai aveti pretentia ca sa va ia lumea in serios.

revenind la citatu ala... perla aia...

Mintea e o facultate a creierului (ala care functioneaza evident... ), poate fi dedusa prin coispe feluri de metode stiintifice (adica probabile si repetabile la infinit). Mnezo e dedus dintr-o eroare... culmea... o eroare a mintii... atunci cind facultatile ei sint incilcite. Am mai zis despre asta... da search in urma.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Esti sigur ca nu stapanesc termenii uzuali? Mhm, sincer ma asteptam la o explicatie mai filozofica daca tot ne batem in filozofii, unii cercetatori sunt de parere ca ABSOLUT tot ce ne inconjoara este viu, chiar si biroul din fata ta, e facut din atomi, atomi care vibreaza. In privinta semnelor de viata ai dreptate, de inteligenta nu, tu te asemeni cu o oaie? Asta consideri?

Know that the Lord is God.

It is he who made us, and we are his;

We are his people and the sheep of his pasture.

Nu esti tu cel care te regasesti in fragmentul de mai sus?

Stai prost si cu metaforele oierilor care te-au pacalit, altfel intelegeai trimiterea.

Daca absolut tot ce ne inconjoara este viu, si orice pozitie sau negare a unei pozitii te face religios (sa nu le vina idei celor care promoveaza "Nu susțin eutanasierea câinilor vagabonzi" pe fb, de a inregistra un nou cult), nu exista nicio speranta pt cei ca tine. Cand limbajul este diluat in halul asta, iti pierzi cele mai elementare mijloace de a rationa.

Link spre comentariu

apropo de abiogeneza... sa mai pun odata filmuletu ala ca poate il vede careva de are nevoie.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Abiogenez%C4%83

Abiogeneza este o concepție sau o teorie [1] prin care se explică modul de apariție al vieții pe Pământ din materie anorganică. [2]

Deși evoluția speciilor este o teorie acceptată de marea majoritate a oamenilor de știință [3], problema originii vieții este intens disputată, cercetătorii avansând diverse ipoteze despre modul cum a apărut prima formă de viață.[necesită citare]

Nu stiu de ce ai adus in discutie aceasta TEORIE/CONCEPTIE (nu are nici o legatura cu realitatea) insa daca e pentru a explica in randul "enoriasilor pseudo-atei" aparitia vietii pe pamant, trebuie spus ca nu e decat o TEORIE/CONCEPTIE.

Asa ca .... :rolleyes:

Link spre comentariu

deci evolutionismul pina la urma l-ai acceptat. asa in scirba ca nu ai avut ce ii face. acu digera in liniste ca urmeaza si abiogeneza... buhuhuu...

Teoria Darwinista NUUUUUUUUU :grinbandit: Decat daca-mi arati date concrete care sa demonstreze "selectia naturala" ca motor al teoriei darwiniste.

Asa, daca folosim doar cuvantul evolutionism (fara darwin) nu am nici o problema ... chiar si acum evoluez ;)

Cum spuneam cu multe pagini in urma, Teoria Darwinista are mai multe componente, iar singura nedemonstrata inca de acum 150 de ani e "selectia naturala" - daca in 150 de ani nu s-a gasit un raspuns acceptat de toata lumea pentru "selectia naturale", nu-ti da de banuit ca ceva ar fi putred? :wink:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic