Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Eu nu inteleg cum de este acceptat ca religia sa fie indoctrinata -nici macar studiata obiectiv-, intr-o institutie de invatamant, intr-un stat laic. Cand avem cate o biserica la fiecare colt de strada...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg cum de este acceptat ca religia sa fie indoctrinata -nici macar studiata obiectiv-, intr-o institutie de invatamant, intr-un stat laic. Cand avem cate o biserica la fiecare colt de strada...

bai, chiar ma gindeam zilele astea ca vad nu stiu cite turle de la balcon (stau la etajul 9). si apar constant alte noi. de scoli noi nu prea am auzit. da' las', este o explicatie si pentru asta, e in planul Domnului. ca mintea nostra n-a ajuns sa cuprinda asa minune, e alta treaba. probabil si God prefera multi si prosti.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Nu inteleg cat sex cu animale de ferma si rude de gradu' intai trebuie sa existe in familia ta, ca sa iti inchipui ca scarboseniile astea grosiere ar putea avea alt scop decat cel de a scoate banii de la fraieri.

:crack: :crack:

Link spre comentariu

Ce relevanta ar avea?sau cumva le plangi de mila preotilor..

Pana una alta se adevereste vorba aia "Popa pana nu vede banii nu se-nchina" ,deci stai linistit ca nu o duc rau.

Oameni se nasc si mor zilnic,asa ca popa are de lucru tot timpu.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ce parere aveti de Pavel Corut? A citit careva din cartile lui?

Dupa parerea mea, obiectiva zic eu, este foarte bine pregatit.

...pregatit pt admiterea intr-o clinica de psihiatrie.

L-am auzit de cateva ori si nu pot sa imi dau seama daca vorbeste din mercantilism ori delir. dar niste psihiatrii poate i-ar da de cap.

In scandalul cu BOR (presupun ca in ipostaza asta l-ai cunoscut) insa, e haios. Crestinii au atatia nebuni care delireaza de la amvon, si nu numai, promovand fictiunea drept adevar istoric, ca merita 1000 de coruti care sa le raspunda cu aceleasi arme.

Link spre comentariu

Am auzit ca nea' Corut scoate o carte cu Lorin Fortuna, despre batalia dinte serpilieni si reptilieni pe de o parte si ungurieni si batracieni pe de alta parte, in Octogon.

Arbitru e Zamolxis.

Link spre comentariu

Ia spune.

Statul asigură aproximativ 60% la salariile personalului clerical Âşi neclerical, iar restul acestora, comparabile cu cele ale profesorilor din preuniversitar, Âşi impozitele, asigurările de sănătate Âşi cele sociale sunt plătite din fondurile proprii ale bisericilor.

anunță Patriarhia Română, citată de Mediafax.

Link spre comentariu

Prosinghel Nicodim Mandita (hahahahah) La un moment dat, debita ceva de genul ca nici pe maica-ta nu trebuie sa o atingi cu mana goala, ca sa nu trezesti pofte carnale...

auzi ce le fata mintea ? :scratch: dupa atata laba in manastire

bai, chiar ma gindeam zilele astea ca vad nu stiu cite turle de la balcon (stau la etajul 9). si apar constant alte noi. de scoli noi nu prea am auzit. da' las', este o explicatie si pentru asta, e in planul Domnului. ca mintea nostra n-a ajuns sa cuprinda asa minune, e alta treaba. probabil si God prefera multi si prosti.

logica e simpla : prostii sunt usor de condus

Pe locul unde era "varzaria" (cantat sa-i fie numele ca multe stomace chinuite a alinat ea)in buricul targului, se ridica cea mai atroce constructie ridicata de o maimuta cretinoida = ceva beserica ce-ti da frisoane numai cand ti-o amintesti.

like

:crack:

nu degeaba sintem tot pe ultimele locuri si la sperata de viata, cu vreo 7-8 ani in urma tarilor cu apa calda. sigur e si asta o coincidenta, primii la credinta, ultimii la orice altceva.

.

multi merg la biserica mai des decat la duÂş :rusinica:

Link spre comentariu

Vizitator foxbat

Nu inteleg dece niste farsori ordinari, mitomani patologici sau dereglati psihic (in cel mai bun caz) ar trebui platiti... de stat (hahahaha).

Mai inainte ma uitam la OTV la ceva "doctor" care "vindeca" orice boala prin vibratiile unui pix cu care amesteca in cafea. Hahahahahah... atata timp cat imbecilitatea o sa domneasca nestingarita, popii vor fi spiritul, Corut cultura si "doctorul" cu pixurile stiinta.

In apartamentul pe care l-am inchiriat aici in tara, singurele carti pe care le-am gasit sunt "crestine". Dupa o buna doza de ras, am ajuns din nou la o revolta seaca impotriva jegurilor astea de "parinti" preafericiti (absofuckinglootely) care borasc tampenii si ineptii veninoase. Am rasfoit ceva carte despre Sodoma si Gomora de Prosinghel Nicodim Mandita (hahahahah) La un moment dat, debita ceva de genul ca nici pe maica-ta nu trebuie sa o atingi cu mana goala, ca sa nu trezesti pofte carnale...

Dude, what a fuck?!

Sick mother fucker!

Si totul era sustinut de citate din Cartea Sfanta (si plina de jeg de genul asta)

Sincer, gozurile astea de habotnici sunt mai perversi si mai murdari inauntru decat ultima coorva din Ferentari.

Si tot textul era ingrozitor de scabros si murdar, in continut, nu exprimare. Prefer un marinar care injura su sufletul curat decat niste jegosi care cu vorbe slinoase insinuaza lucruri pestilentiale.

Sick fucks, asta sunt si au fost popii vostrii!

omu'. esti ok ? fara suparare, daca vrei iti pot recomanda pe cineva mai isteti care in mod cert daca vrei, te poate ajuta.

Link spre comentariu

Pacat ca nu esti in tara, mergeai cu mine sa te convingi sigur defapt care este treaba cu salariul. Caz cunoscut de mine personal: Pe cartea de munca are 20 mil, din care statul DA O SUBVENTIE DE 700 DE LEI, insa el plateste impozit/asigurare pe toata suma de 20 mil, adica ia inapoi inca vro 400 RON, deci 300 de la stat. 300 de lei este ceea ce da statul. Unuia din inchisoare statul suporta cheltuieli de 2000 RON pe luna. La biserica/preot NU TE OBLIGA NIMENI SA TE DUCI. Asta cu iti ia popa bani, e vrajeala, iti ia daca te duci tu si ii dai. Pentru inmormantari/botezuri/nunti se elibereaza chitanta, este un serviciu pana la urma, deci unde este problema? Inteleg, sa zicem ca unii o duc mai bine, ca stau in orase mari, mai multe botezuri/nunti/inmormantari, dar unul de la sat care are 2 botezuri 3 inmormantari si 2 nunti pe an? Ca vrem ca nu vrem trebuie sa traiasca si oamenii astia. De asta zic ca se vorbeste mult si prost. In cazul in care cineva are dubii poate sa intrebe pe orice preot de la orice biserica. Pe de alta parte vad ca invinovatiti religia/biserica pentru faptul ca oamenii o duc prost/traiesc putin: asta e scoasa din care wc public? In nici un caz populatia nu este de vina pentru cum o duce pentru ca se lasa violata de clasa politica in toate pozitiile.

Pentru inmormantari/botezuri/nunti se elibereaza chitanta, este un serviciu pana la urma, deci unde este problema?

Pentru chestia asta esti deja un creier spalat sau chiar limitat. (fara sa jignesc)

Omule s-a nascut liber si trebuie sa moara liber.

Atunci cum poti fi de acord sa ti cumperi un loc de veci?Cum isi insusesc unii o bucata de pamant care apoi ti o vand ca sa poti sa ti pui tu lesul ?

Cum poti sa fi de acord cu asa ceva !?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Dintre noi doi cred ca tu esti cel limitat deoarece VREI sa vezi o singura posibilitate de a rezolva lucrurile: am mai spus-o si o mai spun: NU TE OBLIGA NIMENI SA ITI INGROPI MORTII CU PREOT SAU LA CIMITIR. POTI SA II INGROPI IN CURTEA CASEI, SAU IN CIMITIR LA OANA ZAVORANU. IN CAZUL IN CARE NU STIAI PENTRU CIMITIRE SE OBTIN AUTORIZATII SPECIALE, DE MEDIU SI MULTE ALTELE. ASA CA TE INTREB: CE TE OBLIGA PE TINE SA APELEZI LA PREOT INDIFERENT DE SITUATIE, CA ESTE UNA FERICITA (NUNTA/BOTEZ) SAU DOAMNE FERESTE O INMORMANTARE?

El a pus gresit problema dar si tu te legi aiurea de niste lucruri nesemnificative. Pt cea mai mare parte a populatiei chiar exista o obligativitate in fata rudelor, prietenilor, vecinilor, comunitatii.... Religia se hraneste si ea, ca si alte forme de exploatare a acestui rezervor de naivitate, prostie, lipsa de educatie,

Daca am discuta de un cult crestin "onest" (cu spiritul pe care se presupune ca il propovaduieste), atunci biserica nu ar trebui sa faca profit (totusi este in topul afacerilor profitabile). Acumuleaza o avere din comercializarea unor iluzii, dar sa mai fie si subventionata de stat (si cu sume colosale)...

...e strigator la cer :rolleyes:

Link spre comentariu

Pacat ca nu esti in tara, mergeai cu mine sa te convingi sigur defapt care este treaba cu salariul. Caz cunoscut de mine personal: Pe cartea de munca are 20 mil, din care statul DA O SUBVENTIE DE 700 DE LEI, insa el plateste impozit/asigurare pe toata suma de 20 mil, adica ia inapoi inca vro 400 RON, deci 300 de la stat. 300 de lei este ceea ce da statul. Unuia din inchisoare statul suporta cheltuieli de 2000 RON pe luna. La biserica/preot NU TE OBLIGA NIMENI SA TE DUCI. Asta cu iti ia popa bani, e vrajeala, iti ia daca te duci tu si ii dai. Pentru inmormantari/botezuri/nunti se elibereaza chitanta, este un serviciu pana la urma, deci unde este problema? Inteleg, sa zicem ca unii o duc mai bine, ca stau in orase mari, mai multe botezuri/nunti/inmormantari, dar unul de la sat care are 2 botezuri 3 inmormantari si 2 nunti pe an? Ca vrem ca nu vrem trebuie sa traiasca si oamenii astia. De asta zic ca se vorbeste mult si prost. In cazul in care cineva are dubii poate sa intrebe pe orice preot de la orice biserica. Pe de alta parte vad ca invinovatiti religia/biserica pentru faptul ca oamenii o duc prost/traiesc putin: asta e scoasa din care wc public? In nici un caz populatia nu este de vina pentru cum o duce pentru ca se lasa violata de clasa politica in toate pozitiile.

argumentatia ta m-a facut sa reflectez la ce-am scris si mi-am dat seama cit de mult gresesc. mai mult, mi-am dat seama ca ar trebui adaugata in nomenclatorul de meserii si cea de Mos Craciun. chiar ar trebui sa-i plateasca din banii nostri. trebuie si mosii craciun sa traiasca, nu? ce naiba, nu trebuie invatati de mici sa creada in lucruri care nu exista?

Editat de CalinD
Link spre comentariu

Si sfantu' duh?

Pai sfantu' duh era in cautare de Fecioare, ca avea chef de footai.

Si inainte s-o gaseasca pe nazarineanca, a dat peste ma-sa lu' Horus, si s-a cuibarit otzara cu dansa.

post-10629-0-78852900-1348853787_thumb.jpeg

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

generalizarile nu fac bine niciodata, zici.

dar poti sa-mi explici ce are in comun motociclistul care o trezeste pe tanti Aglae cu popa? in afara de niste clisee absolut negindite, explica-mi cu argumente rationale.

nu pricep de ce va agatati de argumentul asta atit de subred, religia prost interpretata. de ce trebuie sa-i zici unui om ca nu e bine sa omori, sa furi etc pt. ca il monitorizeaza Big Brother si ca-l taie de la viata de-apoi? de ce nu e suficient sa-i zici ca nu e bine sa furi si sa omori si sa-i explici de ce? de ce trebuie sa intervina prieteni imaginari in chestiune? daca e sa-ti explic cum functioneaza un motor cu ardere interna, e musai sa fac referiri la Biblie? trebuie sa spun explicit ca bujia face scinteie doar pt. ca vrea Sefu'?

mi se pare ca ai un argument atit de prost pus la punct incit nu stiu daca are sens sa-ti explice cineva asta.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Eu cred ca nu religia este problema cat oamenii care o interpreteaza dupa bunul plac.

Si ce ai vrea, sa respecte textele religioase la litera?

Atunci ar fi toti niste criminali. E bine ca interpreteaza dupa bunul plac.

Problema e ca religia a fost inventata pt a justifica existenta unei intregi industrii de comercializare a superstitilor si iluziilor.

Nici dan diaconecu nu ar fi in stare sa vanda camere imaginare, intr-o imparatie a cerurilor...

Cunosc preoti care fac munca de caritate la modul cel mai serios, din putinul lor cumpara rechizite copiilor din satul unde slujesc sau ajuta familii nevoiase, fac chete, deci se implica activ in viata societatii. Pe mine ma deranjeaza generalizarea, pai daca e sa generalizam, toti medicii sunt niste spagari, politistii sunt toti prosti lemn, motociclistii sunt niste nesimtiti care tureaza motoarele noaptea si nu o lasa pe Tanti Aglae de la 4' sa doarma. Generalizarile nu fac bine niciodata, in nici o categorie, nu este cinstit, nu este frumos, nu este corect.

Cam toti medicii sunt spagari, asistentele la fel..... Daca ai vrut sa sugerezi ca am facut o generalizare corecta, ai reusit.

Daca tot cunosti atatia popi, de ce te referi la niste cazuri exceptionale? Majoritatea sunt niste borfasi, care promoveaza doar cu mita si tupeu. Iar aia putini, care sunt onesti, ar putea sa-si desfasoare cu succes activitatea caritabila inscriindu se, de exemplu, in crucea rosie. Eforturile lor ar fi folosite mult mai eficient acolo...

Link spre comentariu

Cam toti medicii sunt spagari, asistentele la fel..... Daca ai vrut sa sugerezi ca am facut o generalizare corecta, ai reusit.

Daca tot cunosti atatia popi, de ce te referi la niste cazuri exceptionale?

:)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@ 9fingers, sincer? Personal cunosc doar 4-5 preoti. Si mai este un preot, Tanase dupa nume, care are un asezamant la Valea Plopului parca unde ingrijeste copii nevoiasi. Faza e ca mai cunosc si medici si asistente care sunt super oameni. Deci, din prisma mea, generalizarea pica.

4-5 sunt putini, pana si eu am cunoscut cred ca mai multi. DAR generalizarile nu se fac asa, se fac tinand cont si de relatarile celorlalti.

Cat despre comentariul legat de medici si asistente, in niciun caz n-am sustinut ca cei mai multi dintre ei ar fi oameni de o calitate proasta, doar ca marea majoritate sunt spagari. Generalizarea este corecta, si majoritatea romanilor au simit=o pe pielea lor de nenumarate ori.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Omule eu iti inteleg punctul tau de vedere, Insa, daca ai ceva de obiectat si vrei sa faci o treaba, vorbesti cu autoritatile. Treaba este ca pe teritoriul actual al Romaniei, Crestinismul are o vechime considerabila, iar multi domnitori au luptat sub semnul Crucii, deci e o traditie.

Nu a spus nimeni sa fie scos din cartile de istorie, ori din muzee. Dar sa fie indoctrinat in scoli si subventionat de stat, cu sume extrem de generoase, mai ales cand este o afacere de succes, e dincolo de orice justificare. Macar atat ai putea sa admiti, si sa imputi la randul tau celor care accepta tacit.

Autoritatile = oameni politici, nu isi permit sa nu cotizeze cand biserica are o organizare si o retea mai perfida decat orice partid politic.

Apoi, Statul Roman, sprijina TOATE cultele aflate pe teritoriul Romaniei, nu doar crestinismul ortodox. Eu am remarcat o treaba in discutiile astea: nu va luati de religie in general ci de Ortodoxie in mod special. Apoi ce ai zis tu : " Din nou, ce credeti voi, nu intereseaza pe nimeni, dar face-ti-o ca sexul, in intimitatea casei voastre, sau in lift cand nu va vede nimeni! " e perfect valabila si viceversa. La un momentdat erau niste reclame destul de agresive din punctul meu de vedere, amplasate prin Bucuresti prin centrul orasului sponsorizate de ceva trust Olandez. Era o imagine cu o fetita care avea in mana un ursulet si se uita pe geam iar pe masa din spatele ei era o Biblie, totul intr-o atmosfera intunecata. Be serious.

Ai vazut un afis dintr-o campanie privata, in capitala unei tari, o data in viata ta, si deja ti se pare prea mult. Be serious, atunci vulgaritatea cu care isi afieaza in public credinta marea majoritate a romanilor, ar trebui sa ti ise para inacceptabila. E chiar "materie" (desi nu obiect de studiu ci indoctrinare) obligatorie in scoli.

Eu nu am vazut niciodata un singur semn in spatiul public din parte vreunei campanii ateiste, mi-a scapat afisul ala...

Nu te mai stradui atat sa ignori proportiile. Nimeni nu poate interzice lipsa de sens si absurdul, la fel cum nu poate interzice prostul gust si vulgaritatea, dar trebuie (si pot fi combatute si) tinute in afara scolilor si a unui buget oricum insuficient pt lucruri cu adevrat necesare (sanatate, invatamant).

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic