Vizitator 9fingers Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Cert este ca tu ti-ai pus o dorinta care nu s-a indeplinit, iar eu mi-am pus una care se va indeplini, fie ca tu crezi ca este vorba despre faptul ca n-ai cumparator. O fi amuzant sa te joci cu interpretarile atat de ieftin. Dar cum crezi ca i se pare acest exercitiu unui copil bolnav de leucemie, care n-a apucat sa faca nicio greseala in viata lui... dar se roaga sincer, ca un copil, in fiecare noapte, cum a fost invatat de popa sau parinti? Spune-i si lui sa fie "destept" ca tine si sa aleaga sa se roage sa nu se opreasca pamantul din roatatia lui, ca medicina inca nu-i ofera niste sanse demne de o rugaciune valida. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 O sa-ti spuna ca face parte din Planul Divin! Al dreacu nezeo omnipotent si autoputernic - are nevoie de morti si nevinovati in planul asta divin... A... si mi-a mai venit una acum... in bibblie spune ca toti mortii vor fi inviati la second coming... Lasand la o parte ideea clara de a oferi consolare rudelor ramase in viata, ramane o problema reala si destul de pragmatica... UNDE vor locui toti 'ridicatii din morti' - caci vor fi ceva la numar, avand in vedere cateva mii de ani de cand exista ideea de inviere - care, intre noi fie vorba, si asta-i importata si adaptata de la o religie considerata pagana.... Dar sa trecem peste asta... Deci, unde au loc toti ridicatii din morti in urma a peste 4000 de ani??? Clar pe Pamant conform bibliei - aia nu stiau atunci de alte planete, poate intr-o alta dimensiune divina? But wait : noi stim conform bibliei ca exista doar viata, rai si iadul, iar ridicatii vor fi adusi la viata. Pentru a trai cu ei pe acelasi plan al existentei trebuie sa fim tot pe acelasi plan al existentei : in viata sau morti.... Te ia cu dureri de cap cand te gandesti la asa ceva... Si vine cate unu' care-ti spune nonsalant: 'pentru ca 'nezeo '!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 O fi amuzant sa te joci cu interpretarile atat de ieftin. ...se roaga... cum a fost invatat de popa Si eu, care credeam ca ma joc fin. Din nou rugaciuni si popi. Pe mine nu ma intereseaza rugaciunile si nici popii, care pot sau nu pot avea vreo valoare reala. Nu asta este subiectul discutiei. Ca niste atei convinsi ce sunteti, ar trebui sa veniti cu argumente stiintifice solide in vderea negarii existentei lui Dumnezeu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Nu prietene, ca atei, noi asteptam sa fim convinsi de existenta lui nezeo. Caci, sa fim seriosi, pe voi va arde rau de sufletele noastre si trebuie sa ne salvati.... Voi trebuie sa raspundeti la inconsecventele si lipsei de logica din pretentiile voastre... Pana acum stiinta a tot demonstrat lucruri, drept dovada calculatorul care-l folosesti si curetul electric, apa calda, antibioticele si lista poate continua pana la nesfarsit. Cum oare poti nega ceea ce nu exista??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 O sa-ti spuna ca face parte din Planul Divin! Al dreacu nezeo omnipotent si autoputernic - are nevoie de morti si nevinovati in planul asta divin... A... si mi-a mai venit una acum... in bibblie spune ca toti mortii vor fi inviati la second coming... Lasand la o parte ideea clara de a oferi consolare rudelor ramase in viata, ramane o problema reala si destul de pragmatica... UNDE vor locui toti 'ridicatii din morti' - caci vor fi ceva la numar, avand in vedere cateva mii de ani de cand exista ideea de inviere - care, intre noi fie vorba, si asta-i importata si adaptata de la o religie considerata pagana.... Dar sa trecem peste asta... Deci, unde au loc toti ridicatii din morti in urma a peste 4000 de ani??? Clar pe Pamant conform bibliei - aia nu stiau atunci de alte planete, poate intr-o alta dimensiune divina? But wait : noi stim conform bibliei ca exista doar viata, rai si iadul, iar ridicatii vor fi adusi la viata. Pentru a trai cu ei pe acelasi plan al existentei trebuie sa fim tot pe acelasi plan al existentei : in viata sau morti.... Te ia cu dureri de cap cand te gandesti la asa ceva... Si vine cate unu' care-ti spune nonsalant: 'pentru ca 'nezeo '!! Deci, eu sunt cu intrebarile la momentul Big Bang, gandindu-ma ce Forte (pentru mine Dumnezeu) au guvernat toate cele ce s-au intamplat atunci, iar voi sunteti la caterinca pe teme religioase. Rai, Iad, inviati din morti, incercati din rasputeri sa combateti scrierile Biblice, crezand astfel ca-l negati pe Dumnezeu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 (editat) Si eu, care credeam ca ma joc fin. Din nou rugaciuni si popi. Pe mine nu ma intereseaza rugaciunile si nici popii, care pot sau nu pot avea vreo valoare reala. Nu asta este subiectul discutiei. Ca niste atei convinsi ce sunteti, ar trebui sa veniti cu argumente stiintifice solide in vderea negarii existentei lui Dumnezeu. Te-am citat de doua ori, sunt citate in care vorbeai despre rugaciuni. Te-am citat si de alte zeci de ori in care vorbeai despre alte chestii, doar ca observ ca nu te mai intereseaza sa raspunzi la acele replici. Chiar le ignori recicland o inpetie anterioara care ti-a fost corectata si explicata. Tu alegi subiectul, eu raspund mereu la obiect. Editat Aprilie 23, 2014 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Rai, Iad, inviati din morti, incercati din rasputeri sa combateti scrierile Biblice, crezand astfel ca-l negati pe Dumnezeu.Mda, si tu notiuni ca "pacatos" le-ai luat din conexiunea directa cu God? Scuza-mi eroarea, eu credeam ca le-ai citit intr-o carte scrisa (prost) de niste oameni, apoi rastalmacita (prost) de alti oameni iar in final popularizata (a se citi bagata pe git din frageda pruncie, direct sau indirect) agresiv. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Nu prietene, ca atei, noi asteptam sa fim convinsi de existenta lui nezeo. Mda, ciudat... Topicul se numeste "De ce sunt ateu?". Credeam ca voi trebuie sa ne convingeti de inexistenta lui nezeo (poti sa-i spui cum vrei). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Deci, eu sunt cu intrebarile la momentul Big Bang, gandindu-ma ce Forte (pentru mine Dumnezeu) au guvernat toate cele ce s-au intamplat atunci, iar voi sunteti la caterinca pe teme religioase. Multa lume are niste pretentii neintemeiate de la teoria Big-Bang-ului, ca sa nu spun ca il transforma mai degraba intr-un straw-man. E un model care se ocupa cu conditia universului timpuriu nu cu consideratii metafizice despre cauza ultima a lumii. Eu zic sa te apuci de o universitate de specialitate, de matematica sau fizica si daca descoperi ca ai inclinatiile necesare poate o sa apuci sa stapanesti si limbajul in care poti sa conideri acele forte si toate cele ce s-au intamplat atunci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Daca tu vezi logica ca fiind caterinca... e nasol. Pana acum ti-am raspuns, cred eu la obiect. Ca am facut unele paranteze, deh acum ... imi place sa lucrez cu 'materialul clientului'... Ce forte? Pai vrei acum sa stau sa-ti povestesc ce-am tot citit prin carti si ce-am vazut in miile de ore de documentare vazute??? Ai doua maini, te-a inzestrat nezeul tau cu ochi si cap? Punele la lucru... Toti facem la fel, sa stii!! Important este insa e sa nu halesti tot ce ti se da, - stiu e greu avand in vedere ca ai deja o predispozitie la asta - important este sa-ti formezi o imagine de asamblu trecand prin singurul filtru necesar: The Power of Logic! Inainte de Big Bang nu a fost timp si spatiu. Acestea au inceput odata cu big bang-ul??? Poate exista ceva inaintea timpului ??? Momentan nu cunostem, cel mai probabil si conform legilor fizice, raspunsul este categoric nu. Nici macar omipotentul zeu al tau nu poate exista. Insasi el se supune legilor fizice.... Daca ar fi putut exista inaintea timpului... n-ar fi fost asa de incapabil in a conduce chiar si spiritual lumea asta.... Mah, tu nu vezi ca nezeo asta al vostru face cam aceleasi greseli ca oricare om de pe planeta?? Ma repet, caci vad ca iti place sa combati doar ce-ti convine: Cum oare poti nega ceea ce nu exista??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 (editat) Mda, ciudat... Topicul se numeste "De ce sunt ateu?". Credeam ca voi trebuie sa ne convingeti de inexistenta lui nezeo (poti sa-i spui cum vrei). Facandu-te constient de lipsa de putere explicativa si argumentatie logica in favoarea divinitatii, iti demonstram inutilitatea ei. Si cateodata mai apar niste credinciosi cu diverse neintelegeri ale unor notiuni stiintifice, pe care le aduc ca dovada a existentei sau necesitatii lor personale pt divinitate. Asa ca uneori are si un rol educativ topicul. Editat Aprilie 23, 2014 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Te-am citat de doua ori, sunt citate in care vorbeai despre rugaciuni. Te-am citat si de alte zeci de ori in care vorbeai despre alte chestii, doar ca observ ca nu te mai intereseaza sa raspunzi la acele replici. Chiar le ignori... Citate in care vorbeam despre faptul ca nu ma intereseaza rugaciunile, popimea, Biserica, ca sa fim mai exacti. Stiu, ai vrea tu sa deturnezi discutia cu mine pe calea asta: Te rogi degeaba, nimic nu se indeplineste, Dumnezeu nu exista; Popimea=mafie, Dumnezeu nu exista; Biserica a facut crime, Dumnezeu nu exista. Crede-ma, nu esti cu nimic mai prejos decat habotnicii religiosi. Eu m-am detasat de toate astea in cautarea lui Dumnezeu. Ramai aici, cu gandurile astea mici. Mergi la Biserica si bate babele cand ii baga 5 lei la popa in buzunar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arw357 Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Ai zis ceva la inceput de nasterea universului si timpul. Nu uita ca inainte de nasterea universului nu era timp. tu traiesti in spatiu-timp, timpul nu este o dimensiune de sine statatoare in afara universului. E o legatura intre masa unui lucru si viteza luminii si cum toti ne deplasam la aceeasi viteza c prin spatiu timp dar divaghez. Nu pot sa-ti demonstrez ca nu exista dumnezeu, dar pot sa-ti demonstrez cu usurinta ca indiferent daca exista sau nu, el este lucrul de care ar trebui sa-ti pese cel mai putin. Nu exisat nici un fel de dovada care sa denote interventia divina , daca ea ar fi , ar fi atat de evidenta dupa 10000 de ani incat ar trebui sa te loveasca in fata. Daca exista un dumnezeu el nu te-a ajutat niciodata nici pe tine nici pe ai tai nici umanitatea, nici nimic, el este cea mai mica grija a ta pe planeta asta, followeri lui pe de alta parte... Tu poti sa pui intrebari dar asta nu inseamna ca raspunsul e o fiinta care are raspunsul la toate. Daca mai apelezi putin la niste documentare sa-ti mai intremezi cunostintele despre univers o sa realizezi ca lucrurile sunt mai clare decat iti par tie acum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Si cum il cauti tu pe nezeo? Dar si mai important, de ce ai nevoie sa-l gasesti, de ce ai nevoie de un nezeo? Lasand 'placerea calatoriei', nu poti functiona fara? Eu m-am detasat de toate astea in cautarea lui Dumnezeu. Spun asta deoarece exista materiale didactice care trateaza subiectul 'nevoie de nezeo' din mai multe puncte de vedere... Poate raspunsul tau se afla intr-o astfel de carte... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arw357 Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Pot sa fiu impotriva si sa zic ca spre deosebire de dumnezeu , biserica chiar a facut ceva , ba rau , ba bine ( ca agregator de ritualuri si manifestari sociale ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 cateodata mai apar niste credinciosi cu diverse neintelegeri ale unor notiuni stiintifice, pe care le aduc ca dovada a existentei... pt divinitate Credincios, pentru ca cred in Dumnezeu. Vezi ca esti in confuzie. Daca eu nu inteleg notiunile stiintifice de dinainte de Big Bang si spun ca Dumnezeu era singura notiune, poate-mi spui tu ce notiuni stiintifice, macar ce legi ale fizicii se aplicau atunci. Lumineaza-ma! Fa-ma sa ma descotorosesc de notiunea asta de Dumnezeu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Mai sus spuneai ca te-ai detasat in cautarea lui nezeo... asta inseamna ca esti pe search mode... Mah, tu vrei sa trisezi... te-am prins... Sa nu crezi ca o sa aiba cineva rabdare sa-ti explice, mai ales ca gasesti tot ce vrei, numai sa vrei... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arw357 Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Noi ti-am explicat de ce suntem atei si n-avem nevoie de dumnezeu, intrebarea ar fi de ce ai tu nevoie sa " stii " ca exista un dmnezeu inainte de big bang ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 HD, ce te faci daca exista dzeu si uraste harlanii??? eeee?? ai pus-o ! dar daca exista dzeu DAR NU EXISTA VIATA DE DUPA MOARTE... asta e ciocolata invelita in staniol Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 (editat) ce parere aveti de ce afirma facura de acest fizician, cercetator Editat Aprilie 23, 2014 de sprike Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arw357 Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 o parere aveti de ce afirma facura de acest fizician, cercetator <- nu inteleg propo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 am scris gresit, am corectat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 Citate in care vorbeam despre faptul ca nu ma intereseaza rugaciunile, popimea, Biserica, ca sa fim mai exacti. Stiu, ai vrea tu sa deturnezi discutia cu mine pe calea asta: Te rogi degeaba, nimic nu se indeplineste, Dumnezeu nu exista; Popimea=mafie, Dumnezeu nu exista; Biserica a facut crime, Dumnezeu nu exista. Crede-ma, nu esti cu nimic mai prejos decat habotnicii religiosi. Uite diferenta dintre noi. Eu pot dovedi si proba ca minti in aceste randuri, asa cum am simtit ca incerci sa faci inca din primul post. Oricine poate sa se uite la citatele in care te duelai in rugaciuni cu cyphre, citate si de mine. Nicivorba de ceea ce spui tu mai sus. Si oricine poate observa consecventa cu care ignori replicile referitoare la inutilitatea conceptului de divinitate, plangandu-te in acelasi timp ca ele nu exista. Nu e de mirare ca iti pastrezi cu atat lejeritate convingerile in masura in care esti capabil de un oarecare autism. Eu m-am detasat de toate astea in cautarea lui Dumnezeu. Ramai aici, cu gandurile astea mici. Mergi la Biserica si bate babele cand ii baga 5 lei la popa in buzunar. Sa raman aici ori sa merg la biserica? Si babele care frecventeaza bisericile sunt batute sau violate, ori exorcizate de credinciosi nu de atei. Exprimarea astea confuza si contradictorie nu te ingrijoreaza deloc? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 am baut cateva beri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Aprilie 23, 2014 Share Postat Aprilie 23, 2014 1.Nu uita ca inainte de nasterea universului nu era timp. 2.Nu pot sa-ti demonstrez ca nu exista dumnezeu, dar pot sa-ti demonstrez cu usurinta ca indiferent daca exista sau nu, el este lucrul de care ar trebui sa-ti pese cel mai putin. Nu exisat nici un fel de dovada care sa denote interventia divina , daca ea ar fi , ar fi atat de evidenta dupa 10000 de ani incat ar trebui sa te loveasca in fata. Daca exista un dumnezeu el nu te-a ajutat niciodata nici pe tine nici pe ai tai nici umanitatea, nici nimic, el este cea mai mica grija a ta pe planeta asta, followeri lui pe de alta parte... 3.Daca mai apelezi putin la niste documentare sa-ti mai intremezi cunostintele despre univers o sa realizezi ca lucrurile sunt mai clare decat iti par tie acum. 1.Doar daca vrei sa crezi ca asta este o certitudine. 2.Doar daca vrei sa crezi ca nu a avut niciun rol in Creatie. Altfel, uite, ti-a dat doua maini, doua picioare, doi ochi si o p..a cu care sa perpetuezi specia. Cred ca te-a ajutat destul. Si ti-a mai dat si alte lucruri de folos dar, cum spuneai si tu, divagam. 3.Doar daca tratezi documentarele ca certitudini. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate