Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

http://en.wikipedia.org/wiki/Language_death

Language revitalization is an attempt to slow or reverse language death. Revitalization programs are ongoing in many languages, and have had varying degrees of success.

The revival of the Hebrew language in Israel is the only example of a language which has become a language with new first language speakers after it became extinct in everyday use for an extended period, being used only as a liturgical language.[6] Even in the case of Hebrew, there is a theory that argues that "the Hebrew revivalists who wished to speak pure Hebrew failed. The result is a fascinating and multifaceted Israeli language, which is not only multi-layered but also multi-sourced. The revival of a clinically dead language is unlikely without cross-fertilization from the revivalists' mother tongue(s)."

Ma, voi sinteti constienti ca ebraica a murit si a fost inviata, da? Chiar ca nevorbitor al acestei limbi, auzind-o de mi s-a facut greata, se simte ca nu e o limba "naturala", ca e inviata. Prin ritm (mie-mi inspira spaniola), sunete (nu are nici un sunet specific, in afara de h-ul tare), etc. Cineva mi-a explicat ca probabil in vremurile biblice era f apropiata ca sonoritate de araba. Altcineva imi spunea ca incearca in mod disperat sa inventeze si-o muzica specifica, combinind influente grecesti, turcesti, romanesti, samd. Ceea ce ma face sa fiu convins ca si semantic e alterata la greu. Nu mai e nimic neaos la ei.

Si vine unul si da citate gasite pe net, probabil traduse dintr-o traducere intermediara. Balaur, auzi.

Oare ce-o sa creada in anul 3000, cind o sa reconstruiasca filmul Predator dintr-un hard-disk partial prezervat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nici n-ai idee cat de caraghios esti...

Oamenii au... tot soiul de probleme psihice. Ca sunt oameni de stiinta, scriitori...

Bai, omule, tu nu esti caraghios, esti de-a dreptul deplasat. Cred ca problemele alea grave sunt la tine si la cei care-ti tin isonul pe aici.

Eu inteleg sa-ti sustii punctul de vedere ateist, dar sa ajungi sa-i faci oameni cu probleme psihice pe niste Laureati ai Premiului Nobel in Fizica si Literatura, doar pentru ca nu-ti impartasesc punctul de vedere, este... grav.

(Asta e partea lacrimogena)

Bine, recunosc, stiam ca se va ajunge aici, ca doar am vazut cat de destepti va credeti si ce nasuri pe sus aveti. Imi imaginam ca veti fi capabili sa aruncati cu noroi chiar si in oameni de stiinta si savanti de talie mondiala.

Nu trebuie sa fii vreun mare psiholog ca sa manipulezi astfel de marionete.

(Asta e partea amuzanta)

Daca mai discut putin cu voi, va fac sa va urati mamele, apoi propriile persoane si, intr-un final, va aduc in pragul sinuciderii.

Link spre comentariu

Trebuie sa intelegi ca meseria cu personalitatea sunt doua lucruri DIFERITE!

Ai toate sansele sa ne aduci in pragul sinuciderii...de multe ori nu mai suportam sa te vedem atat de tamp!

John Forbes Nash, Jr. (born June 13, 1928) is an American mathematician whose works in game theory, differential geometry, andpartial differential equations have provided insight into the factors that govern chance and events inside complex systems in daily life. His theories are used in market economics, computing, evolutionary biology, artificial intelligence, accounting, politics and military theory. Serving as a Senior Research Mathematician at Princeton University during the latter part of his life, he shared the 1994Nobel Memorial Prize in Economic Sciences with game theorists Reinhard Selten and John Harsanyi.

Nash is the subject of the 2001 Hollywood movie A Beautiful Mind. The film, loosely based on the biography of the same name, focuses on Nash's mathematical genius and also his schizophrenia.

Asta e doar unu!

Mai vrei?

Ca mai gasesc!

Link spre comentariu

Daca mai discut putin cu voi, va fac sa va urati mamele, apoi propriile persoane si, intr-un final, va aduc in pragul sinuciderii.

Good ol' Christian love, eh? :) Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ai ignorat cam tot ceea ce ti-am contra argumentat, agatandu-te numai de niste chestii colaterale. Acum lipesti propozitii la un loc ca intr-un biletel de rascumparare.

Bai, omule,..... Cred ca problemele alea grave sunt la ...m...i...n...e

Bine, recunosc, stiam ca se va ajunge aici, ca doar am vazut ...un mare psiholog.

(Asta e partea amuzanta)

Daca mai discut putin cu voi...ma...aduc in pragul sinuciderii.

Vezi rezultatul practicilor tale?

Oricine poate ignora ce ii convine, decupa propozitiile care nu-i convin si copia doar ce vrea el. Dar unde crezi ca ajungi procedand astfel?

Link spre comentariu

Vezi rezultatul practicilor tale?

Oricine poate ignora ce ii convine, decupa propozitiile care nu-i convin si copia doar ce vrea el.

Deosebirea este ca eu nu adaug nimic. Chiar pun puncte de suspensie acolo unde am taiat.

Am avut aceeasi discutie cu @gn77b. Ca de obicei, ai uitat, pentru ca ai probleme.

DECI, NU MAI ADAUGATI!

Astea-s practici militienesti, de pe vremea comunismului, cand tu dadeai o declaratie verbala si ala adauga lucruri incriminatoare.

Probabil ca aveti ceva radacini si de acolo vine si partea asta cu ateismul.

Link spre comentariu

Good ol' Christian love, eh? :)

Tu tot n-ai inteles ca pe mine ma doare-n p..a de treaba asta?

Repet: Big Bang, Cuante, Bosoni... Ti se pare tie ca toate astea au vreo legatura cu "intorsul celuilalt obraz"?

Cum spuneam, IGNORANT.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Deosebirea este ca eu nu adaug nimic. Chiar pun puncte de suspensie acolo unde am taiat.

Am avut aceeasi discutie cu @gn77b. Ca de obicei, ai uitat, pentru ca ai probleme.

DECI, NU MAI ADAUGATI!

Astea-s practici militienesti, de pe vremea comunismului, cand tu dadeai o declaratie verbala si ala adauga lucruri incriminatoare.

Probabil ca aveti ceva radacini si de acolo vine si partea asta cu ateismul.

Nici eu nu am adaugat absolut nicio litera, decat puncte de suspensie. Am decupat ce-am vrut eu, fara sa tin cont de ideea originala. La fel ca tine, ti-am zis...

Dar ca de obicei, fiind mai greu de cap nu intelegi nici dupa ce-ti explica cineva ce se intampla.

Link spre comentariu

Tu tot n-ai inteles ca pe mine ma doare-n p..a de treaba asta?

Am inteles ca esti incongruent cu tine insuti si minti cu agiliytate pt. ca esti antrenat in a te minti pe tine insuti. Ciudat comcept, nu? :crack:

Nu te doare-n pwla. Ai scris prea multe lucruri care contrazic asta pt. a te mai crede cineva (credincios au ba). Crezi intr-un Dumnezeu crestin, romanesc, biblic, bisericesc, popesc. Doar ca nu ai tupeul sa scrii asta, din cauza ca nu ai tupeul s-o recunosti fata de tine.

Deosebirea este ca eu nu indraznesc sa spun ca omul acesta are probleme psihice, asa cum faceti voi cu cei care nu va impartasec viziunea.

Oamenii care folosesc expresii de genul "nu indraznesc sa spun ca" cu sensul de "gindesc ca" sint pasivi-agresivi. Agresivitatea pasiva e o trasatura de carater nedezirabila. Editat de gn77b
Link spre comentariu

Nici eu nu am adaugat absolut nicio litera, decat puncte de suspensie. Am decupat ce-am vrut eu...

Si ai adaugat un "m" si in loc de "t.i.n.e" a iesit "m.i.n.e". Iata cum, adaugand o litera, ai adaugat in fapt un cu totul alt cuvant.

Ba, te crezi destept, dar esti batut in cap.

Crezi intr-un Dumnezeu crestin, romanesc, biblic, bisericesc, popesc...

Ai vrea tu sa cobori nivelul discutiei la barfe despre popi, dar mai ai de asteptat.

Link spre comentariu

Orice Ateu care se respecta TREBUIE sa vada capodopera asta de film!

O alta treaba pe care mi-a zis-o un cetetean al Israelului e ca in unele locuri de Sabat lifturile sint programate sa se opreasca din etaj in etaj, chiar daca nu apesi pe nici un buton. De ce? Ca apasat pe buton <=> umblat cu foc. Mi-am amintit de la faza cu muzeul de obiecte pt. fraierit dumnezeul.
Link spre comentariu

Da......cum sa ii trag teapa lui yahweh....?

Cum sa ocolesc legile scrise!?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Si ai adaugat un "m" si in loc de "t.i.n.e" a iesit "m.i.n.e". Iata cum, adaugand o litera, ai adaugat in fapt un cu totul alt cuvant.

Ba, te crezi destept, dar esti batut in cap.

Ti-am spus ca nu am adugat absolut nicio litera de la mine. Nu am facut decat sa sterg si sa pun puncte de suspensie in loc.

"m" ul ala e de la tine, ca restul literelor din citat. Ti-am explicat deja de cateva ori, cat iti ia de obicei pana intelegi ceva?

Chiar esti cel mai tare credincios de pana acum. Tare de cap.

Link spre comentariu

Pe undeva il bate pe Walha. Walha mirosea a schizo asa de tare ca-l priveai amuzat. HD nu pare nebun, pare doar ca nu si-a clarificat ideologia.

Ai vrea tu sa cobori nivelul discutiei la barfe despre popi, dar mai ai de asteptat.

Nu-i asa ca ti-e frica de-o confruntare cu tine insuti?

Vezi ca esti influentat subliminal de posturile mele.

Cred ca problemele alea grave sunt la tine si la cei care-ti tin isonul pe aici.

Eu nu-i tin isonul lui 9fingers. Mi se pare ca abordeaza lucrurile prea unilateral, nu sintem facuti din acelasi aluat. Cert e ca identifica facil (spre deosebire de "voi") analogiile inepte si alte erori similare. Dar nu-s membru al vreunui cor de aplaudaci. Poti sa stergi "argumentul" asta de pe lista.
Link spre comentariu

HD are in el dorinta de a crede!

Atat doar ca inca nu e sigur in ce crede!

Dar in subconstientul lui stie ca trebuie sa creada!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

o reprezentare grafica

Bai, omule, tu nu esti caraghios, esti de-a dreptul deplasat. Cred ca problemele alea grave sunt la tine si la cei care-ti tin isonul pe aici.

Eu inteleg sa-ti sustii punctul de vedere ateist, dar sa ajungi sa-i faci oameni cu probleme psihice pe niste Laureati ai Premiului Nobel in Fizica si Literatura, doar pentru ca nu-ti impartasesc punctul de vedere, este... grav.

Bine, recunosc, stiam ca se va ajunge aici, ca doar am vazut cat de destepti va credeti si ce nasuri pe sus aveti. Imi imaginam ca veti fi capabili sa aruncati cu noroi chiar si in oameni de stiinta si savanti de talie mondiala.

Nu trebuie sa fii vreun mare psiholog ca sa manipulezi astfel de marionete.

(Asta e partea amuzanta)

for the mentally challenged

Link spre comentariu

Ti-am spus ca nu am adugat absolut nicio litera de la mine. Nu am facut decat sa sterg si sa pun puncte de suspensie in loc.

"m" ul ala e de la tine, ca restul literelor din citat. Ti-am explicat deja de cateva ori, cat iti ia de obicei pana intelegi ceva?

Chiar esti cel mai tare credincios de pana acum. Tare de cap.

Ai luat un "m" asa, de oriunde si l-ai plasat unde ti-a convenit.

Da, nu esti doar batut in cap, esti rau intentionat si batut in cap pe deasupra, pentru ca nu-ti dai seama ca eu pastrez, totusi, un fir logic, ceea ce tu nu faci.

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Bai, omule,..... Cred ca problemele alea grave sunt la ...m...i...n...e

Bine, recunosc, stiam ca se va ajunge aici, ca doar am vazut ...un mare psiholog.

(Asta e partea amuzanta)

Daca mai discut putin cu voi...ma...aduc in pragul sinuciderii.

Cum sa-ti scape firul logic de aici?

Esti tu intreg. Chiar daca nu ai vazut inca un mare psiholog, ai face bine sa-l gasesti cat mai repede. Pt ca te sinucizi lent aici pe topic.

Link spre comentariu

Ba gata voi doi!

HD roaga-te la mnezo sa ii "lumineze" mintea lui 9Fingers si sa gaseasca calea cea "dreapta" iar tu 9Fingers roaga-te de un prieten sa iti dea numarul unui psiholog bun sa il ajutam pe prietenul nostru HD pana nu e prea tarziu!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Sa citeasca "Totem si tabu". Chiar daca nu mai respira demult, Freud e un mare psiholog si e si mult mai ieftin asa.

Link spre comentariu

Lasa sumnezue, n-ai vazut ca un savant in sala avea un Apple? Si eu cind v-am zis ca apple face scule de savanti si voi o tineati cu cocalarii :crack:

Zicea odata VdO o treaba adevarata, anume ca de facto internetul e american. Iar America e cam habotnica.

Religia are nevoie de marketing continuu, propaganda, misionarism. Internetul e mediul ideal pentru asa ceva.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic