Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Dar el poate fi "adaptat" pentru orice forma de spiritualitatesau mai bine... pentru spiritualitate in general. Eu personalNu cred per se in D-zeu, Alah, Budda, etc. Eu cred ca exista ceva ce generic numesc "Mama Natura", entitate care se ocupa strict de "echilibrul planetar". Nu e constienta in adevaratul sens al cuvantului, iar tot ce conteaza este sa se pastreze echilibrul universal. Nu stiu cum sa ma fac inteles...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sigur trebuie sa dea parintii banul? Nu biserica da banul? Hmmmm... Uneori crestinismul asta ma confuzeaza.

Daca facem un calcul oare iese in profit scoala? Urat de tot in profit? Hmmmmm... Profit material in scoala domnului? hmmm...

Tot profitul obtinut astazi in Numele Domnului este folosit pentru intretinerea Lumii de Apoi sau a Vietii de dupa Moarte.

Ca orice lucru din Univers, si acolo exista cheltuieli si trebuie asigurat un anumit buget.

Daca toti din Lumea Noastra ar deveni atei brusc, s-ar rupe echilibrul in Lumea celor Drepti, mai pe intelesul tuturor, mortii, de fapt sufletele lor, ar muri de foame. (spirituala, evident).

Link spre comentariu

Asa explicam si fantomele, care sunt de fapt suflete fara nici o forma de subzistenta pe Lumea Cealalta si care vin sa ne streseze in Lumea Noastra, pentru ca nu si-au primit portia de liniste din lipsa de fonduri.

Deci, cu cat o sa adune mai putini bani Biserica, cu atat mai multe fantome (nemultumite) ne vor bantui.

Editat de Belbody
Link spre comentariu

Dar el poate fi "adaptat" pentru orice forma de spiritualitatesau mai bine... pentru spiritualitate in general. Eu personalNu cred per se in D-zeu, Alah, Budda, etc. Eu cred ca exista ceva ce generic numesc "Mama Natura", entitate care se ocupa strict de "echilibrul planetar". Nu e constienta in adevaratul sens al cuvantului, iar tot ce conteaza este sa se pastreze echilibrul universal. Nu stiu cum sa ma fac inteles...

Pai tocmai ti-am spus ca formele astea spirituale se exclud reciproc. Asumand ca o entitate inteligenta (sa zicem omul) este capabila "sa creada" in Spaghetti Monster cum il impaca pe (sa zicem) King Julian? Spaghetii Monster este pentru tine zeul suprem insa pentru mine King Julian rules! In plus, scopul tau este cam infim, as zice planetar. Zeul suprem detine controlul Universului. Am vaga impresie ca iti bati joc de el.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Pesemne ca toti cunoasteti pilda aia cu lupul alb si cel negru din fiecare din noi. Va "castiga" cel pe care alegem sa-l hranim.

Cine nu intelege o privire nu va intelege 1000 de cuvinte. Si , recunosc, acum o vreme si eu 'gandeam ' ca cei din "grupul" sobolanul & co.

Pildele sunt si ele la fel ca asertiunile pe care incearca se le exprime, strambe sau drepte.

Daca incerc sa iti indrept pilda, va castiga lupul care-ti satisface nevoia. Nu tu alegi pe care il hranesti. Care dintre ei este mai puternic, depinde in buna masura de mediul in care ai crescut, de lectiile primite la fel ca si lipsurile suferite.

Unul dintre ei se cheama gandire critica, celalalt credinta. Primul este sceptic si se dezvolta prin cultivarea rigurozitatii si ratiunii, evolueaza prin confruntare. Al doilea este pavlovian si credul si se lasa dresat prin trucuri pe care nu reuseste niciodata sa le patrunda. Ramane blocat la stadiul de ritual, superstitie, magie...

Al doilea apare si are o utilitate intr-o perioada a copilariei fragede, toti trecem prin ea. Unii lasa in urma devreme asemenea "apucaturi", folositoare intr-o etapa in care lipseau si cunostintele si experienta, avand la indemna doar exemplul si indrumarea unui adult. Altii le pretuiesc ca "metoda" si principiu de viata, chiar le personifica prin cate o zeitate.

(Din nefericire exista o industrie care profita de pe urma acestei vulnerabilitati, vanzand viata vesnica si proprietati intr-o imparatie imaginara.... si alte liluzii dadatoare de siguranta si confort spiritual.)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Dar el poate fi "adaptat" pentru orice forma de spiritualitatesau mai bine... pentru spiritualitate in general. Eu personalNu cred per se in D-zeu, Alah, Budda, etc. Eu cred ca exista ceva ce generic numesc "Mama Natura", entitate care se ocupa strict de "echilibrul planetar" [atunci ar fi un simplu functionar, din moment ce exista un intreg univers (minus o planeta) de administrat]. Nu e constienta in adevaratul sens al cuvantului, iar tot ce conteaza este sa se pastreze echilibrul universal. Nu stiu cum sa ma fac inteles...

Am vazut multi care se lasa pacaliti de pariul lui Pascal. Poti sa imi raspunzi cinstit cum reusesti sa crezi intr-o divinitate omniscienta si omnipotenta, care nu e interesata/deranjata de modul in care iti oferi credinta in ea?

La ce ii foloseste sa crezi in existanta ei, dintr-un calcul pur mercantil. Exista -> am castigat premiul, nu exista -> oricum nu pierd nimic, doar ca am trait cu o iluzie in plus.

Pana si pe mine m-ar deranja sa am un asemenea discipol. E divinitatea asta atat de disperata dupa recunoastere incat accepta orice fel de adeziune?

............

Dar la final spui ca nu este "constienta in adevaratul sens al cuvantului", atunci nici nu ai ce sa pierzi daca nu cerzi in ea. Ca orice cedincios, nu reusesti sa scrii cateva propozitii fara sa te contrazici :unsure:

Link spre comentariu

...

mie nu mi se pare deloc greu de inteles care e procesul care face omul sa stagneze in acel univers imaginar. e bine si caldut. e mult mai facil sa respingi ideea ca esti vinovat pentru lucrurile care ti se intimpla sau ca unele chiar se intimpla in mod pur aleator (masina care a intrat in depasire pe contrasens fix cind treceai tu pe acolo).

am trecut citeva zile la rind pe linga o biserica dintr-un loc central al Iasiului si chiar am remarcat ca majoritatea trecatorilor is fac cruce. nu ma mira statisticile mentionate acum ceva vreme. sint momente cind sint convins ca romanul e doar un taran (in sensul propriu al cuvintului) mutat recent la oras. cu tot cu bagajul de credinte si superstitii.

Link spre comentariu

Nu am zis nicaieri ca trebuie sa cred in ea, sau ca ii foloseste la ceva. Eu cred pentru mine, pentru ca vreau sa cred ca OMUL e fundamental bun, ca nu face anumite chestii din rautate, ci pentru ca nu stie mai bine, si pentru ca trebuie cumva sa slujeasca unui bine mai mare decat el. Vrea sa cred ca razboaiele nu sunt numai din cauza orgoliilor si al lacomiei, ci pt ca trebuie sa echilibram interventia noastra asupra selectiei naturale...

Link spre comentariu

Phai dumnezho nu tre sa manca in gura la el?

Phai cum sa lashe omu domnului sa umble in tzoale nashpa? Tre sa fie aur in poola me, sa se vada ca e pe shusta cu faraonu!

Crucea-i buna, dha crucea de aur, in poola me, e de 10 ori mai buna! ca crucea de lemn zice "ni aici ciurli-burli, amin"... da crucea de aur inseamna "bah faraoane manca-ti-as poola ta de jmecher, ia d-aici credinta-n-poola mea!"

Si la crucile de aur sunt grame, sute de grame, sau pentru adevaratii credinciosi kilograme.

Ntza...

Nu, gura lu Mnezau nu mananca nimic. El dăcît sta si se uita, el e dăcît voieur.

Subalternii lui de prim rang mananca pentru ca-s oameni ca si noi. Crucea e de aur pentru ca trebuie sa fie de calitate si sa reziste mult timp. Trebuie sa fie prezentabili si sa para seriosi. Cu cat mai mult aur au la gat cu atat par mai seriosi si bagati pe felie adevarata.

Asa cum angajatii de la banci au toale frumoase si te intampina imbracati frumos la birouri bengoase in cladiri bengoase asa si oamenii lu Mnezau trebuie sa aiba prestanta. Asa cum bancile iti asigura batranetile (daca le dai bani in timp ce lucrezi, evident) asa si Biserica iti asigura Viata de dupa Moarte.

Pe patronul vreunei banci l-ai vazut vreodata? Nu. Atunci de ce vrei sa-l vezi pe Menzau...n-o sa-l vezi.

Link spre comentariu

Nu am zis nicaieri ca trebuie sa cred in ea, sau ca ii foloseste la ceva. Eu cred pentru mine, pentru ca vreau sa cred ca OMUL e fundamental bun, ca nu face anumite chestii din rautate, ci pentru ca nu stie mai bine, si pentru ca trebuie cumva sa slujeasca unui bine mai mare decat el. Vrea sa cred ca razboaiele nu sunt numai din cauza orgoliilor si al lacomiei, ci pt ca trebuie sa echilibram interventia noastra asupra selectiei naturale...

Pai in cazul asta ce rost mai are discutia despre divinitate,zei etc? Lumea este construita si functioneaza exact cum este scris mai sus. Subestimezi si in acelasi timp supraestimezi omul. Nu-ti fa griji, pentru "mama natura"este extraordinar de usor sa scape de specia noastra. Nu e nevoie de noi, oamenii, ca sa echilibram ceva.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ai spus ca trebuie sa crezi atunci cand ai invocat pariul.

Daca nu zici ca trebuie sa crezi pt a avea ceva de castigat, atunci pariul nu are niciun sens, nu?

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Pai da, pe Mama Natura o doare in c**r de noi. Ea isi vede de treaba acolo, de echilibrul pe care trebuie sa il mentine cu sau fara noi... de noi depinde sa existam in continuare in ecuatia asta, si conteaza deloc daca credem sau nu in ea... e o chestie de liber arbitru.

Ai spus ca trebuie sa crezi atunci cand ai invocat pariul.

Daca nu zici ca trebuie sa crezi pt a avea ceva de castigat, atunci pariul nu are niciun sens, nu?

Cand am invocat pariul nu am spus ca trebuie sa crezi, ci ca e mai logic sa crezi...

Link spre comentariu

Logic e ca nu exista nici un Dumnezeu, Zeu, Zei, Alahi.. etc.

Pai nu e logic sa alegi varianta avantajoasa? :D

Avantajos i se pare si unui homosexual sa faca sex in anus, pentru ca ii place sa faca asta.

Dar nu este logic ca toata lumea va alege acest "avantaj".

Link spre comentariu

Nu faci o comparatie echitabila... si nu despre asta e vb in pariul lui Pascal... Pariul spune ca atata vreme cat nu poate fi demonstrat nici existenta nici absenta unei entitati divine, ramane doar alegerea fiecaruia daca sa creada sau nu, cu consecintele de rigoare (avantajoase sau logice)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Cand am invocat pariul nu am spus ca trebuie sa crezi, ci ca e mai logic sa crezi...

Dar este mai logic "sa crezi" doar daca acea divinitate isi doreste cu disperare adeziunea ta, indiferent de motivatia ta.

Altfel, daca este o divinitate onesta si cu bun simt, ti-ar da un sut in c.u.r ca ai "crezut" doar pt ca nu implica niciun risc.

Daca este o divinitate ca cea descrisa de tine in ultimul post, atunci nu da doi bani pe ce crezi sau nu crezi tu.

In ultimele doua situatii, pariul este ori nociv, ori nu are niciun sens.

Din moment ce te folosesti de el, presupun ca-ti imaginzei o divinitate razbunatoare, egoista si foarte nesigura pe sine. Un fel de divinitate din mitologia greaca.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Nu faci o comparatie echitabila... si nu despre asta e vb in pariul lui Pascal... Pariul spune ca atata vreme cat nu poate fi demonstrat nici existenta nici absenta unei entitati divine, ramane doar alegerea fiecaruia daca sa creada sau nu, cu consecintele de rigoare (avantajoase sau logice)

a intuit Pascal posibilitatea ca omu' sa dea cu smirna prin casa in loc sa se duca la doctor? a discutat problema asta?

Editat de CalinD
Link spre comentariu

Pai mie mi se pare ca nu am nici un avantaj, nici daca cred nici daca nu cred. Si oricum nu am cum .. sa cred ceva ce nu cred, oricat m-as stradui. :grinbandit:

O fi avantajos, dar io personal nu pot. E ca si cum mi-ar zice toti homosexualii ca e sanatos sa faci sex in anus, ca scapi de cancer la plamani, tot n-as putea sa o fac pentru ca nu ma atrage fenomenul. Risc sa fac cancer, dar asta e. :what:

Asa si cu crezutul asta... degeaba m-as screme eu sa zic ca sunt mare credincios daca in adancul sufletului nu cred o iota. Ce vrei sa fac, sa ma mint singur? Nu pot.

Link spre comentariu

Daca te duci la doctor, in cel mai bun caz, sfidezi selectia naturala :), iar daca in loc sa dai cu smirna folosesti tratamente naturiste ai sanse sa scapi sau... nu :)

[Offtopic] Frate, nici nu apuc sa raspund la ceva, ca deja au mai aparut 5 raspunsuri.

PS Eu nu incerc sa conving pe nimeni de existenta sau inexistenta vreunei divinitati, vreau doar sa-mi fie respectat dreptul de a spune ce gandesc fara ca acest lucru sa-mi atarne o eticheta de vreun fel sau altul :P

Link spre comentariu

Asa si cu crezutul asta... degeaba m-as screme eu sa zic ca sunt mare credincios daca in adancul sufletului nu cred o iota.

asta ma face sa ma gindesc la o alta treaba. tot zice credinta asta ca daca te caiesti cu adevarat pentru pacatele tale ajungi acolo unde nu e intristare si durere.

da' eu am observat ca de multe ori oamenii nu-si dau seama exact ce-i in capul lor. li se pare ca vor aia, ca le place cealalta, ca o sa fie tot timpul cum sint azi. si de multe ori isi dau ulterior seama ca li se parea gresit. cum e definita cainta autentica? tine pur si simplu de un ritual? da' daca in subconstient, bata-l vina, a ramas o urma de porcarie?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic