Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator 9fingers

Doar 46,49% se declara (inca) atei iar topicul a provocat 11381 de interventii pro sau contra. E de bine.

"Doar" 46% atei (si inca 19% agnostici) fata de 34% credinciosi...

Intr-o tara in care sunt 92% credinciosi + 7% agnostici + 1% atei.

Cum comunitatea asta e mai reprezentativa pt tineri si clasa de mijloc din Romania, eu zic ca nu e deloc "de bine" pt viitorul bisericii. Dar asta e de bine pt societate romaneasca, ca trend.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Voua nu va e evident ca la astia e in mare parte nimic altceva decit las' ca vedeti voi, atei, evrei, musulmani si budisti? :) Doar o alta manifestare a nevoii de dominare a omului. Gasca mea bate gasca lor. A, si de ce nu si agnostici, cum naiba sa nu ajungi in Iad daca nu-l accepti si nu ti-e frica de God?

Easy... ar trebui sa studiezi care e tendinta acelui procent si cu ce factori e corelata variatia lui. Doar esti electronist, nu analizezi lucrurile chiar asa de superficial, nu?

@9fingers

Cum viata mea ai inteles ce-a scris acolo? Zi-mi ce aplicatie de decodare folosesti. Genul asta de stil de chinuiti de muza l-am intilnit de multe ori si e foarte facil de identificat o tipologie mai generica.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

In afara de cifrele alea nu e prea e nimic de inteles din ce scrie, de aia ma si miram ca mai insista lumea sa ii raspunda. Doar ca el sa replice cu alte halci de text haotice, sau anecdote cu o semnificatie insondabila.

Link spre comentariu

Eu nu ii inteleg pe astia care isi declara crezul bombastic. Incep un paragraf cu "eu cred in" si dupa aia urmeaza ceva ce cred ei ca e maximul de imaginatie posibila "o inteligenta universala", "o morala globala" "dumnezeu est in totul si toate" "spiritul univresului e in fiecare din noi" "extraterestrii ne-au facu ca nu se putea altfel" si alt caca maca de genul asta.

Hai sa va explic eu care e treaba. Nimanui nu-i pasa in ce credeti voi. Nimanui nu-i pasa de o teorie mediocra si nici macar originala. Nu sinteti destepti si nu dati pe nimeni pe spate numai ca ati absolvit de la nivelul de biblie si ati ajuns la basina urmatoare "dumnezeu este bunatate" sau "o inteligenta creatoare bla bla".

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Pentru ca politicul conteaza!

Si asta se intampla din resursele bugetului de stat. Sa cantati la furtun mah!!

A fost o filmare la TV recent, cum erau sfintiti europarlamentarii PSD, cu Daciana in frunte, dar nu gasesc un clip pe net.

Chiar am fost impresionat cat de bine canta popimea acolo, desi era o tampenie de "La multi ani" religios. Isi adusesere cele mai bune voci.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Daca credinciosii ar fi rautoaciosi ar scrie asa...

Sunt ateu! De ce? Pentru ca sunt prost! De ce? Pentru ca nu sunt in stare sa accept ceea ce depaseste intelegerea mea. Asta inseamna ca nimeni nu este mai destupat decat mine. Daca eu nu vad, nu exista! Si daca ne gasim mai multi prosti care nu vedem, cu atat mai mult nu exista altceva, decat ceea ce putem atinge... de exemplu eu imi ating cucul cand fac pisu... asta inseamna ca cucul exista... creierul nu mi l-am atins niciodata, in mod sigur nu exista... adica am auzit ca au gasit la autopsii, dar asta nu inseamna ca avem toti... noi, ateii sigur nu avem si ne declaram putin peste gaina care scormoneste dupa viermisori... si daca avem, refuzam sa il folosim...

Pe de alta parte, cand esti prost nu ai de ce sa te temi ca inventeaza cineva povesti ca sa fii luat de prost.... sa te stapaneasca, manipuleze etc... Deci iata o rezolvare mai simpla a problemei...

Dar ei nu sunt rautaciosi si deci nu scriu asta... ;)

Va pupa tata... si sa nu uit, e doar un paNflet ;) stiintificilor!

Link spre comentariu

Daca eu nu vad, nu exista!

Asta e dovada voastra de baza, ca daca nu vad, sigur exista. Eu nu vad ce este in spatele meu acum. Dar "cred" ca este o gorila gigantica cu parul rosu si 6 degete la miini. Tu de ce nu crezi asta? pentru ca crezi ca daca tu nu vezi, nu exista!

Editat de vrajitorul din oz
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

On the first day, man created god!

On the sixth day man created god.

A sasea 'zi' metaforica, evident. In primele 'zile' a creat si el niste sulite si toporase, boarfe si culcusuri. Au mai trecut niste 'zile' pana sa creeze si o sintaxa si constructii metaforice si simbolista mistica cu totemuri de infipt in ignoranta imprejmuitoare.

Link spre comentariu

Ba sa vedeti minune. Mi-am facut niste analize si, cu toate ca sint cam ateu, nu mi-au iesit naspa. Ce dracu gresesc?

ai facut analize cu chestii care folosesc stiinta pentru a te analiza dpdv stiintific. doh!

fa si tu o analiza a chacrelor si a sufletului cu un aparat corespunzator specializat pe aceste domenii, folosit doar de un reprezentant oficial al "spiritualitatii" corespunzatoare si o sa vezi ca nu iesi chiar asa...

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Empatie si moralitate la animale??

Nu-mi spuneti: canii sunt `credinciosi`, caci doar religia si credinta are capacitatea de a creea fiinte morale!! NOT...

https://www.youtube.com/watch?v=xTlW0TUe_Ec

Ma amuzam teribil cand ma prefaceam convingator ca o bat pe nevasta-mea de fata cu catelusa pe care am avut-o...

De cate ori ma faceam ca dau in sotie si aceasta tipa fals ca o doare, catelusa mai ca mai avea putin sa ma muste... cu toate ca a fost un animal extrem, extrem de bland si jucaus.

'Chestia' asta functiona si invers, cand sotia se prefacea ca ma bate si eu tipam...

Link spre comentariu

De cate ori ma faceam ca dau in sotie

La Vaslui ai fi putut sa spui ca i-ai dat doar vreo 3 palme si-un cap in gura, nu bataie. Insemna cam tot aia 105.gif

Atentie totusi, daca te hotarasti vreodata s-o bati pe bune, treaba trebuie facuta sub supravegherea unui profesionist (popa, evident). Bataia este rupta din rai dar trebuie administrata dupa normele in vigoare (Biblie).

Aoleu, acum am observat asta:

ma prefaceam convingator ca o bat pe nevasta-mea

Gura pacatosului adevar graieste. Sper ca n-ai facut ceva nesabuit, femeia trebuie batuta doar joi si sper pt. mintuirea sufletului tau ca n-ai batut-o de sarbatoare.

Doamne ajuta.

RGC003-jesus.jpg

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Daca credinciosii ar fi rautoaciosi ar scrie asa...

Sunt ateu! De ce? Pentru ca sunt prost! De ce? Pentru ca nu sunt in stare sa accept ceea ce depaseste intelegerea mea. Asta inseamna ca nimeni nu este mai destupat decat mine. Daca eu nu vad, nu exista! Si daca ne gasim mai multi prosti care nu vedem, cu atat mai mult nu exista altceva, decat ceea ce putem atinge... de exemplu eu imi ating cucul cand fac pisu... asta inseamna ca cucul exista... creierul nu mi l-am atins niciodata, in mod sigur nu exista... adica am auzit ca au gasit la autopsii, dar asta nu inseamna ca avem toti... noi, ateii sigur nu avem si ne declaram putin peste gaina care scormoneste dupa viermisori... si daca avem, refuzam sa il folosim...

Pe de alta parte, cand esti prost nu ai de ce sa te temi ca inventeaza cineva povesti ca sa fii luat de prost.... sa te stapaneasca, manipuleze etc... Deci iata o rezolvare mai simpla a problemei...

Dar ei nu sunt rautaciosi si deci nu scriu asta... ;)

Va pupa tata... si sa nu uit, e doar un paNflet ;) stiintificilor!

buahahahaha :grinbandit:

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Ba da, draga!

Religia s-a erijat in `protectoarea` moralitatii.

Conform religiei, moralitatea isi are originile in credinta, doar un om credincios poate fi moral.

`Ceilalti` sunt ai satanei...

» Post actualizat in 16 Aug 2014 09:57

Ceva interesant:

Link spre comentariu

Durere mare aici.Numai daca te apuci sa citesti nu mai intelegi nimic.Oricum faptul ca ne-am pierdut religia poate este din vina fostului regim,ce stiu eu.Imi aduc aminte doar ca atunci cand eream copil mergeam la biserica cu bunicii si cum am crescut un pic, vacantele la bunici sau redus la zero si biserica a ramas o amintire.E normal atunci ca tot ce avea legatura cu biserica se pierde si odata cu anii nu mai exista acel ,,farmec'' care te atragea si in acelasi timp te ,,speria''................................dar sa nu zicem niciodata NU pt ca eu am un prieten care erea ca si mine total rupt de biserica si la un mioment dat al vietii lui avand ceva problema a luat,,calea'' bisericii.Astazi daca e sa stai de vorba cu el si sa-i spui ca tu nu crezi in Dumnezeu te priveste ciudat.

Link spre comentariu

Durere mare aici.Numai daca te apuci sa citesti nu mai intelegi nimic.Oricum faptul ca ne-am pierdut religia poate este din vina fostului regim,ce stiu eu.Imi aduc aminte doar ca atunci cand eream copil mergeam la biserica cu bunicii si cum am crescut un pic, vacantele la bunici sau redus la zero si biserica a ramas o amintire.E normal atunci ca tot ce avea legatura cu biserica se pierde si odata cu anii nu mai exista acel ,,farmec'' care te atragea si in acelasi timp te ,,speria''................................dar sa nu zicem niciodata NU pt ca eu am un prieten care erea ca si mine total rupt de biserica si la un mioment dat al vietii lui avand ceva problema a luat,,calea'' bisericii.Astazi daca e sa stai de vorba cu el si sa-i spui ca tu nu crezi in Dumnezeu te priveste ciudat.

Oai iti zic sincer ca pledoaria ta urmeaza un sablon complet nemaintilnit, e prima-prima data in viata mea cind aud ca un om care a avut probleme s-a facut habotnic. Sincer nici nu stiu cum e posibil si ma cam pune pe ginduri.

Sau dus vremurile cind oamenii ierea apropiati de Dumnezeu, asa ie.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic