Sari la conținut

Casca fara bureti


vale
 Share

Postări Recomandate

Sambata mi-am spalat buretii de la un hjc is17. I-am dus la  uscatorie si am uitat de ei pana azi dimineata cand a trebuit sa plec la munca. Nu puteam deranja persoana ce are cheia de la respectiva camera asa dimineata asa ca am plecat fara bureti. Mi se balanganea ca naiba pe cap. Dar cum am o pozitie dreapta pe scuter (si un drum destul de scurt) nu a fost chiar greu de mers cu ea in starea in care era. 

Ce am remarcat a fost insa ca au disparut suieraturile, tiuiturile si alte zgomote pe care le auzeam pana acum (casca e ieftina, nu aveam mari pretentii de silentiozitate de la ea), in acelasi regim de viteza 50-60km/h. Auzeam strict motorul si 'natura'. La intoarcere, pe un pic de ploaie si vant, acelasi feeling.

Nu imi pot explica fenomenul, poate aveti voi vreo idee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca fara buretii aia e ca si cum ai merge fara casca... zgomotul in casca e dat de curentii de aer si de piedicile aflate in calea lor. Daca ar fi etansa casca ar fi foarte  silentioasa, insa nu ai putea respira in ea :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stiu ca fara ei e zero efectul de protectie, chiar se simte asta. Dar cum fara nimic pe cap nu puteam pleca, am zis sa merg asa. 

Sa inteleg ca de fapt aerul care intra in ea prin ventilatii sau neetansari si "loveste" captuseala cu burete, formeaza zgomotele alea naspa de pana acum?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca buretii au un rol decisv in siguranta la impact(sunt convins cs preiau ceva la impact) dar ei sunt pentru a fi casca mai comoda  , siguranta la impact este data de straturile de spuma de densitate diferita/ carbonul/polimerii din care este confectionata.Legat de bureti am avut si eu odata nevoie sa merg fara bureti, nu stiu cum se auzea vantul/zgomotul pentru ca eram ff preocupat sa nu cada casca pe ochi/ sa fuga in spate/lateral🤣🤣

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...