AlexAB Postat Septembrie 29, 2020 Share Postat Septembrie 29, 2020 Campina - Off prin Tesila - Pasul Predelus - Asfalt pe Cheia - Off spre superba Cascada Schinda si coborat de pe creasta pe Barajul de la Maneciu Ungureni (link pe Google Maps). De cate ori m-am intors pe Cheia pana acum nu am stiut de existenta acestui forestier paralel superb care tine cursul Raului Telejenel si ajunge la cascada Schinda. 320 km de traseu frumos si accesibil cu iubita ca pasager, chiar mai interesant atunci cand a plouat, tema unei astfel de zile cu mici noroaie fiind "Ma dau jos aici? Nu." Portiunile cele mai frumoase le-am surprins aici: Drumul prin Pasul Predelus e in principiu un forestier frumos, usor, tasat cu pietre, problema cea mai mare fiind noroiul care nu vrea sa stea lipit de sol, fiind atras de ghetele roz cu negru. Zona de urcare prin padure nu ne-a dezamagit si ne-a asteptat cu niste portiuni de noroaie frumoase. "Ma dau jos aici? Nu." Iubita nu s-a dat jos la portiunile de noroaie, insa oglinda dreapta a decis s-o faca la un moment dat, aratandu-se nemultumita de portiunile de rally raid, devenind cred a 4a schimbare de oglinzi in sezonul asta. Dupa cancerul de pe Cheia, am intrat iar pe off pe a doua portiune, drumul paralel cu DN1A spre cascada Schinda, pe cursul Raului Telejenel, despre care nu am stiut pana nu l-am pus pe track sa vedem cum e.. Cascada Schinda, absolut superba, nu am rezistat sa nu coboram cei 3-4 metri abrupti pana in albie. De aici, drumul incepe sa urce devenind un pic mai dificil, cu pante mai abrupte cu sol alunecos si pietre. Am supravietuit atacului canin ciobanesc si am fost sfatuiti ca drumul e ok mai sus, dar definitia ciobanului de "ok" e una diferita de cea a iubitei, mai ales cand el are ghete waterproof, dar iubita ba. "Ma dau jos aici? Nu." Am iesit in creasta dealului, cu vedere superba asupra lacului Maneciu. Nu pot rezista atractiei pentru balti si murdarie. Coborarea spre baraj e facila si frumoasa. Am iesit fix pe el, in partea opusa avand bariera lasata, presupun ca accesul auto este interzis. Dar n-am oprit sa intrebam, am ocolit prin spatiul ingust si liber, am iesit la asfalt si am ajuns in Bucuresti fix la apus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AlexAB Postat Septembrie 29, 2020 Autor Share Postat Septembrie 29, 2020 Good catch. Poate asta explica de ce nu reușesc niciodată sa urmez traseul stabilit.. S-a sacrificat cea din stânga și am mutat-o pe cea din dreapta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AlexAB Postat Septembrie 29, 2020 Autor Share Postat Septembrie 29, 2020 Nu prea ai cum sa pui frâna brusca pe off, cel puțin la stilul meu de mers, decât într-un pom sau râpă, caz în care spuma pe ghidon oricum nu prea mai ajuta. Pana la tije de oglinzi înfipte în piept sunt alte pericole mai probabile și des întâlnite. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bursyllac Postat Septembrie 29, 2020 Share Postat Septembrie 29, 2020 2 minutes ago, AlexAB said: Pana la tije de oglinzi înfipte în piept... M-am intalnit cu oglinzile in doua din ultimele trei ture offroad facute. La o usoara catapultare de pe moto am luat si oglinda dupa mine. Si m-am mai intalnit cu ea la o saritura Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AlexAB Postat Septembrie 29, 2020 Autor Share Postat Septembrie 29, 2020 (editat) Am zis la stilul meu de mers :)). Tu știu ca mergi pe urmele lui endurak . Editat Septembrie 29, 2020 de AlexAB Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AlexAB Postat Septembrie 30, 2020 Autor Share Postat Septembrie 30, 2020 Ba da, dar nu la viteza atat de mare încât să-mi înfig pieptul în tijele oglinzilor . O sa încerc sa merg mai repede :)). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Septembrie 30, 2020 Share Postat Septembrie 30, 2020 (editat) La 29.09.2020 la 13:06, AlexAB a spus: Nu prea ai cum sa pui frâna brusca pe off, cel puțin la stilul meu de mers, decât într-un pom sau râpă, caz în care spuma pe ghidon oricum nu prea mai ajuta. Pana la tije de oglinzi înfipte în piept sunt alte pericole mai probabile și des întâlnite. singura frana a mea mai brusca ca un sant mare pe camp a fost un tir Editat Septembrie 30, 2020 de prafrau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate