Sari la conținut

bursyllac

Super Membru
  • Număr conținut

    537
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de bursyllac

  1. Doua modele oarecum similare, foarte ventilate: - Clover Ventouring - Rev'it Levante Sunt la a doua geaca Clover Ventouring (am schimbat masura, altfel am purtat prima versiune din 2015 pana iarna asta). Prima versiune era din materiale mai rezistente, dar in continuare e o optiune decenta. Cea de la Rev'it a fost foarte aproape de a fi luata in detrimentul celei de la Clover.
  2. Dupa o tură în care am folosit și ultimul mm de cauciuc în seara asta a primit un cauciuc spate nou, Mitas MC23 Rockrider.
  3. Da, cu diferență de 11.5k € și îți dau rest 390-ul Gluma deoparte, încă îmi plac suspensiile bune și motorul puternic.
  4. ——————————— În caz că e cineva tentat de upgrade, schimb cu KTM 690 Enduro / Husqvarna 701 Enduro 2021+ ———————————
  5. sunt indecis. un combo mișto mi s-ar părea un LC4 + un LC8 mare (1190, 1290). sau 890-ul facelift care arată mai a 990 modern. oricum, cel puțin una trebuie să fie cu roată de 21, cu spițe. Mersi, să fie
  6. Vând KTM 990 Adventure 2008. Info obligatorii: Contact: PM, aici, sau 0736 495 807 Preț: 4500 euro discutabil ITP: 05.05.2025 RCA: 04.04.2025 VIN: VBKVA44068M944117 Fiscal: Da, în aceeași zi sau în ziua următoare. Locație: București KM: 66 966 (în bord) + 29 000 pe bordul inițial. 95 900 reali. Dotări: ABS funcțional, decuplabil. kit faruri led + parbriz Rade Garage - plus farul original și parbrizul original tobe omologate Akrapovic topcase Givi Maxia 55 plastic side cases KTM (Hepko & Becker) proiectoare cu lumină albă și lumină galbenă cric central suport telefon cilindru receptor ambreiaj Oberon G2 Throttle tamer arcuri furca față YSS 6.0 port dual USB + voltmetru mudscrapers SKF aerisitoare furcă kit high fender Încluse în pachet dar nemontate: set bujii noi kit complet original KTM de furtune și coliere pentru instalația de antigel (aprox 700 de lei) switch nou ABS original KTM (aprox 300 de lei) apărătoare joasă roată față set suplimentar carene față far + parbriz original diferite ciubulele strânse de-a lungul timpului Mențiuni: ulei, filtru ulei și filtru de aer: < 2 000 km disc frână spate: 10 000 km discuri frână spate: aprox 20 000 km. anvelopa spate necesită schimbare anvelopa față: 50% Poze: . . . . . . . . . .
  7. Vând KTM 890 Adventure R 2021. Info obligatorii: Contact: PM, aici, sau 0736 495 807 Preț: 11 500 euro discutabil ITP: 03.07.2025 RCA: 27.02.2025 VIN: VBKTR6407MM823327 Fiscal: Da, în aceeași zi sau în ziua următoare. Locație: București KM: 27 240 reali. Dotări: Tech pack (rally mode, cruise control, quickshifter) mânere încălzite OEM KTM șei încălzite (pilot + pasager) senzori presiune roți cric central HEAVY DUTIES tank bag SW-MOTECH scut aluminiu BUMOT topcase + sidecases BUMOT + genți interioare pentru sidecases trusă de scule BUMOT suport telefon cu încărcare WIRELESS, USB și amortizor vibrații manete scurte KTM POWERPARTS protecții capace motor KTM POWERPARTS 1-finger clutch protecție aluminiu pinion parbriz touring suport navigație SW-MOTECH hanguarduri Barkbusters Incluse în pachet, nemontate: șaua originală protecția originală pinion pârghia originala ambreiaj alte ciubulele ce nu-mi vin acum în minte. 1 filtru de aer nou Mențiuni: anvelopa față: Michelin Anakee Wild, aprox. 1000 km. anvelopă spate: Mitas E07+, aprox. 2000 km ulei, filtru de ulei și filtru de aer: < 1500 km Poze: . . . . . . . . .
  8. Am gasit doar una deocamdata. Daca o vrea cineva, sa strige.
  9. ajung pe seara la garaj, verific si revin cu raspuns
  10. Salut. Sunt aproape sigur ca am 1 sau 2 din astea prin garaj, dar fara surburi: Daca te intereseaza, verific maine.
  11. Ma foarte bucur sa fi fost de folos. Asta a fost si ideea, mai ales ca am ajuns in locuri noi inspirandu-ma din topicuri de pe-aici. Aici este topicul cu tura de TET Grecia, doar ca nu e la fel de detaliat precum cel din Turcia. Daca e prima experienta de genul, recomand sa incepi cu Grecia. E mai simplu de ajuns, e mai la civilizatie si aproape peste tot ai un sat cu benzinarie si mancatorie. In plus, in caz de ceva probleme, comunitatea moto din Grecia e foarte misto si gasesti ajutor repede. Recomand cu tarie parcurgerea zonei Agrafa - Theodoriana. In iunie s-ar putea sa fie inca zapada la pasul ala de peste 2000m de langa Theodoriana, dar e usor de ocolit.
  12. m-am nimerit cu nenea asta la cateva ture de adventure mai spre hard-core si nu a parut sa sughite pe undeva.
  13. nu daca e in plan sa se faca pasurile inalte. ba chiar e posibil sa fie un pic devreme. In Grecia, la final de iunie, pasul de peste 2000m de pe langa Theodoriana era acoperit de zapada.
  14. Păi la 950 ai jante cu buză de pus cauciucuri cu cameră, eu întrebam de pus pe jante din astea făcute din fabrică tubeless. Chipurile ar fi ceva diferență între ele: Dar dacă mă uit în poza asta, ar trebui să am mai puțin stres că pare mai multă redundanță la tubeless rim. Oricum, din toată discuția de sus, m-am liniștit. Pot pune și eu anvelope mai pe gustul meu.
  15. în cazul ăsta nu prea mi-aș face probleme. nu aș coborî atât de mult presiunea - prefer să pierd din aderență decât să îndoi jantele: motocicleta are peste 200 de kg, am schimbat deja o roată din motivul ăsta. păi asta oricum fac atunci când pun și cu cameră. mă gândeam că atunci când ai cameră și cauciucul nu este lipit de jantă, camera e aia care îl împinge până se sigilează, dar la tubeless nu iese aerul din cauciuc pe lângă jantă până să apuce să se umfle? după ce ai pus asta mi-am adus aminte că am încercat și noi o dată la garaj, cu spray de frâne și am tras o dungă pe asfalt că să pornim focul de la distanță (eu eram în spatele camerei că dacă eram eu cu ideea probabil nu era nevoie sa mi se aducă aminte de metoda asta) https://www.facebook.com/motorHelpCrangasi/videos/404598974851783 deci pe la 2.0 ar trebui să fiu safe să ma dau pe curbe
  16. ce înseamnă presiune mică aici? 1.6? sub 1? cum poți rejanta un cauciuc pe tubeless, în teren? ca nu ai cameră care să îl împingă și nici tun de aer. cel mult un minicompresor.
  17. Salut. Teoria spune că poți pune anvelope tubeless pe jante gândite să fie montate cu cameră, dacă pui și cameră. Tot teoria zice că deși buzele jantelor tubeless sunt un pic diferite de cele cu cameră, s-ar putea monta și anvelope TUBE-TYRE pe jante TUBELESS dacă pui cameră. Tot teoria spune că anvelopele tubeless au o membrană extra față de cele gândite să fie montate cu cameră care să se asigure că nu trece aerul prin cauciuc și că păstrează presiunea. Dumb question time: A încercat cineva să monteze anvelope TUBE-TYPE pe jante TUBELESS fără a pune și cameră? Care ar fi riscurile în acest caz? pierdere progresivă a presiunii în roți? dacă ar fi doar asta, pentru o tură specială în care vreau niște anvelope mai agresive de offroad nu m-ar deranja să fac presiunea o dată pe zi. dejantare bruscă la viteze mari sau pe curbe? ăsta ar fi motiv suficient de puternic să nu risc o operațiune din asta. alte potențiale probleme? Context: Anvelopele alea mai mișto de offroad sunt de tipul TUBE-TYRE și eram curios dacă s-ar putea împerechea pe termen scurt cu niște jante TUBELESS fără a fi nevoit a renunța la senzorii de presiune / valvele de tubeless.
  18. Eu am gasit semne de Via Transilvanica pe drumuri care erau in mod clar folosite de masini, carute, utilaje locale. Pe-acolo nu vad o problema in a merge si cu motocicleta. Dar intr-adevar, ideea de a o parcurge in totalitate cu motocicleta parca nu se aseaza prea bine...
  19. Salut. Usor offtopic: Ai pus-o pe un suport de biciclete sau e suport special pentru motociclete? Daca e pentru motociclete poti sa dai ceva detalii? De unde, model, greutate maxima, etc. Multumesc
  20. de obicei, problema bagajelor se rezolvă cu planificare, creativitate sau bani. un alt principiu ar fi să ai scule / instrumente dual-purpose: un multitool, o singură cameră de rezervă pentru pană (aia de pe față poate fi pusă la nevoie și pe spate), dacă se merge în gașcă se poate face o distribuție a lucrurilor comune cu o redundanță minimă (de luat în calcul ce se întâmplă dacă unul renunță pe parcurs) asta mi se pare o problemă foarte ușor de rezolvat: oricum trebuie să alimentezi cel puțin o dată pe zi: nu cari mai multă mâncare decât ai nevoie până la următoarea alimentare - asta o sa însemne 1 - max. 2 mese. dacă vrei totuși să te simți în siguranță în ideea că poate se întâmplă ceva, poți să mai iei niște concentrate de-astea de energie: niște biscuiți, ciocolată, etc. sau poți lua niște mâncare deshidratată pentru excursii pe munte și pe aia o ții de rezervă. toate astea ar trebui să fie sub 1 kg. în plus, Isus a rezistat 40 de zile în deșert fără mâncare - apă să ai la tine cam în toate turele care au presupus camping, inclusiv zile succesive de dormit în sălbăticie, înainte de a ne pregăti de campare am trecut prin ultimul sat și am făcut aprovizionare pentru 2 mese: cină și eventual ceva pentru micul dejun: și asta nu a presupus să mâncăm prostii, uneori chiar am avut vită maturată și legume la grătar. un pic de planificare te ajută să scapi de multe bagaje. ține de tehnica de a întinde hamacul. în primul rând trebuie să fie un hamac mai lung, minim 3m. cel mai ieftin ar fi cel de 2 persoane de la decathlon dar s-ar putea să cauți o versiune la care se poate adăuga plasă de țânțari. Apoi, trebuie pus la unghiul potrivit, unul care să nu facă hamacul să se înfășoare în jurul tău când te așezi în el. Ți-am mai zis pe-aici: ideal este să dormi un pic în diagonală, pui un izopren / saltea gonflabilă sub tine și poți dormi aproape orizontal. Mai există un hamac mișto care se poate face și scaun și care îți asigură un somn la orizontală, dacă te lasă inima să îl cumperi: https://amokequipment.eu/ Sau, există această corcitură între hort și hamac: https://haventents.com/ Pe ăsta îl poți folosi în ambele moduri. sigur că da. doar că pentru alea ar trebui să ai ceva vreme de testare acasă. că dacă te bazezi pe o saltea gonflabilă, nu ai vrea să te trezești că s-a spart în mijlocul turei și nu e vulcanizabilă. sau că îți intră apă în cort și îți udă hainele puține că mergi minimalist. sub nicio formă nu zic că nu e de luat de la chinezi, zic ca acolo trebuie un pic mai multă atenție și un pic de experiență să evaluezi dacă te bazezi sau nu pe lucrurile alea. nu știu dacă chiar m-ai contrazis având în vedere că primele două linkuri de la tine însumeaza 400 de dolari pentru cort + sac de dormit luate de pe aliexpress. astea deja intră în buget de decathlon cu tentă de a mă face să ma gandesc că dacă tot cheltui atâția bani, mai bine merg la soluții mai sigure și verificate. mai pui un pic și ajungi în zona de sac de dormit făcut custom pe comandă.
  21. cel mai simplu mod (dar mai scump) de a scădea din bagaje este să îți iei echipament mai specializat și de calitate: tricouri, lenjerie și ciorapi de lână merinos în loc de bumbac: dacă ai unele de calitate, poți face tură de 2 săptămâni cu 3-4 tricouri: prind miros foarte greu, le poți spăla de mână seara și până dimineața sunt aproape uscate. la fel cu ciorapii și lenjeria. doar că astea nu sunt ieftine: 100-300 lei tricoul, 50-60 lei perechea de ciorapi, vreo 80-90 lei o pereche de boxeri merinito. alternativ, poți face același lucru cu haine de poliester: se usucă la fel de repede dar se împut. trebuie să le speli după fiecare purtare. după care la camping, iei cort de o persoană, izopren sau saltea ultraușoară. din nou, ce e mai ușor e mai scump. ce e mai ușor nu e tot timpul cel mai rapid de instalat. Alternativ treci pe dormit la hamac în loc de cort, dacă destinația o permite. (în turele de România, Albania, Muntenegru e posibil, chiar și Grecia. În Turcia cam trebuie cort, ai zone vaste fără copaci în zare.) Mai sunt oameni care merg pe dormit stil sac de bivuac, dar nu cred că sunt mulți care s-ar simți confortabil cu gândul că ar putea trece vreo 2-3 gândaci peste ei în timp ce dorm. un alt loc unde mai poți slăbi bagajele este zona de scule și echipament electronic: asta presupune să cunoști foarte bine motocicleta și să știi exact la ce poți renunța. ăsta e un capitol unde trebuie să lucrez și eu deoarece aici cam pierd 5-6 kg din bugetul de bagaj: scule și baterii, camere, etc. după aia începi să te uiți dacă chiar îți trebuie scaunul ăla de camping confortabil, dacă nu poți folosi o pernă gonflabilă în loc de cine știe ce chestie fancy sau chiar un sac de compresie cu hainele curate, etc. Iei o pereche de adidași mai aerați sau schimbi setul șlapi + adidași pe o pereche de sandale care să fie rezistente la apă dar cu care să poți ieși seara la plimbare. nu iei blugi cu tine pentru ieșit în oraș ci pantaloni subțiri de trekking, etc...
  22. tocmai la mobrele grele merită să adaugi greutate pe post de poliță de asigurare. 5 kile în plus sau în minus la un ansamblu de 280 de kile cât o avea o Africană încărcată nu prea contează atât de mult. Aceleași 5 kile le simți altfel pe un DR 650 SE sau pe un KTM 690 Enduro. Noi am făcut tura în a doua jumătate a lunii iulie din două motive: să putem trece de pasurile de 3000 de m (erau atracția principală pentru noi) și să avem ziua cât mai lungă. Marele dezavantaj al perioadei respective este diferența de temperatură: cea mai dramatică a fost plecatul dimineața cu promoroacă pe corturi și motociclete (deci spre 0 grade) și coborâtul seara în oraș la 42 de grade. Dacă nu reziști la genul acesta de oscilații și vrei să nu ai probleme cu zăpada, toamna ar fi o alegere mai bună, cu dezavantajul zilei mai scurte. Dacă ai rămas cu stilul primei WildStromania, confirm
  23. anul ăsta încercăm să planificăm un TET Georgia, dar să vedem dacă și ce iese. nu refuz o tură de-asta. unde să fie? pus la bookmarks. păcat că are opțiune de "avoid unpaved roads" în loc de "more unpaved roads, please. pretty please?"
  24. După video-ul de mai sus am văzut ca au rămas destul de multe peisaje neincluse pe care nu aș fi vrut să le uit, așa că le-am pus grămadă într-un video nou. Poate ajută în partea de documentare în ideea de a vedea cam despre ce e vorba.
  25. Mulțumesc mult pentru răspunsurile detaliate. E de pus la bookmarks linkul la threadul ăsta. să tot fie postări din astea. Și dacă până acum eram impresionat de tură, asta a pus capac: Fantastic ce e acolo. nici nu știu ce să simt: admirație, invidie, inspirație și încurajare... Jos pălăria!
×
×
  • Creează nouă...