Sari la conținut

Joc ghidon


Postări Recomandate

Salutare! 

 

Am observat in ultima vreme un usor joc in ghidon la motociclea mea, un Keeway Superlight 125 Limited, anume se misca usor inainte si inapoi cand o manevrez in parcare si trag/imping de coarne, când franez accentuat. Nu este un joc mare, cred ca maximum 1 cm, dar fiind obisnuit cu ea l-am remarcat. 

Am vazut ca are coarnele prinse in doua suporturi care la randul lor sunt prinse mai jos prin doua suruburi lungi. Din ce pare si din ce am citit pe internet, acele șuruburi au cauciuc de jur imprejur, fiind deci niște bucse. 

Știți cum pot remedia situatia cat mai simplu? Sa inlocuiesc piesele? Am vazut pe internet si bucse din metal, dar se spune ca apoi s-ar simți vibrații in ghidon. 

 

Multumesc. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 26 minute, 10maRIus20 a spus:

in loc de metal

Sau de cauciuc? :huh:

Jocul ești sigur că e în acele bucșe, sau se mișcă ghidonul cu jug cu tot? Că ar putea fi rulmenții de vină. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 minut, l.u.v a spus:

1 cm este enorm!!!! 

În rulmenții de jug discutam de microni! 

Posibil sa fi exagerat eu. Sa zicem 0.5 cm. In mers nu simt, decat atunci cand trag de ea prin parcare cu motorul oprit sau când franez accentuat cu roata fata. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc pentru răspunsuri. 

O sa întreb saptamana viitoare la reprezentanta. Daca costa prea mult sau dureaza prea mult sa fie importate, o sa incerc la un strungar. 

In mers nu se simte nimic, nici pe viraje, dar cum eu imi cunosc "atelajul", simt foarte putin, ca o senzatie usoara, atunci cand franez. 

 

Seara buna! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, superbec a spus:

probabil e joc in rulmentul jugului , joc in prinderea ghidonului e mai mult decat rar ... bine, keeway fac chestii care trebuie reparate de noi.

Am verificat azi la un mecanic (mai mult un amator foarte dedicat) recomandat de un vecin. Nu e joc in rulmentul jugului. A desfacut bucsele. Sunt similare ca forma si marime cu cele de la Harley. Mi-a recomandat sa pun unele din poliamidă. Am gasit pe internet, aftermarket. Nu erau tocite sau rupte, ci doar deveniseră usor moi. Din cauza ca ghidonul are coarnele înalte, se simtea acea mișcare foarte mica. Am facut un test cu o bara dreapta pe post de ghidon, sa simuleze ghidonul scurt al unei moto sport, iar miscarea era aproape nula. In fine, mi-a spus ca pot pune bucse din aluminiu, dar apoi o sa simt in mâini fiecare denivelare a drumului, ca la bicicletele. 

 

Pana cumpar bucsele de pe net, le-a scos el si a pus pe ele banda de teflon + pe partea lisă a surubului lung care le străbate, apoi le-a pus la loc fortat cu o mica presa (si cu un prosop, sa nu zgârie vopseaua). Acum miscarea a dispărut, totul ok, dar mi-a spus sa pun acele bucse aftermarket din poliamidă, ca tigania facuta de el nu o sa tina decat un sezon. 

 

Jocul reclamat de mine era aproape insesizabil. 

 

Asa e, Keeway nu este Yamaha sau Honda, dar in rest nu am avut probleme cu motorul. Am mers cu el constant cu 90-100, București - Adjud (Vrancea), 250 km traseu, doar cu o mica pauza de 15 minute la Buzău. Iar pentru oraș e suficient de agil si are demaraj ok pentru clasa lui.

Consumul de 2.5% e excelent pentru naveta la birou si inapoi. Eu l-am luat in principal pentru oras si eventuale drumuri scurte in imprejurimi. 

 

Multumesc tuturor pentru răspunsuri! 

IMG_20210221_155724.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...