Andrei818 Postat August 11, 2021 Share Postat August 11, 2021 Salut.am o problema cu honda cbf-ul meu de 500 dupa ce am schimbat antigelul.am scos antigelul din ea pe la surubul pompei.am deschis capacul radiatorului.bun.pe urma am pus apa distilata,l am lasat sa mearga vreo 15 min la relantii,si a doua zii,am pus antigel g12 roz in eam lasat-o sa mearga 15 min,si dupa ce s-a racit motorul 2-3 ore am mai completat putin la radiator.problema e urmatoare.imi creste foarte mult nivelul de antigel in vas.scot din vas surplusul pana la nivel,si dupa ce plec cu ea,adica vreo 80-100 de km,iar gasesc peste nivel.si nu e putin.pana la schimbare a fost un antigel verde g11.era vechi si mirosea urata.eu am spalat instalatia cu apa distilata si am pus g12.asa mi a recomandat mecanicul.precizez ca temperatura sta unde trebuie.antigelul e curat.ma gandesc la garnitura de chiuloasa...sau nu e compatibil antigelul.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CipRo Postat August 12, 2021 Share Postat August 12, 2021 Salut! La cald, cresterea volumului lichidului de racire in vas se poate datora pierderii presiunii in instalatie. La auto atunci cand e cald motorul si desfaci busonul de la vasul de expansiune creste nivelul lichidului in vas. Verifica prima data daca sunt etanse toate busoanele/ capacele pe care le-ai desfacut. Verifica inclusiv garniturile de pe ele. Referitor la antigel, vezi ce tip recomanda producatorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat August 12, 2021 Share Postat August 12, 2021 Verifica etansarea busonului de la radiator(prima etansare la supapa de suprapresiune) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei818 Postat August 15, 2021 Autor Share Postat August 15, 2021 Salut.am gasit ca si altii au avut aceeasi problema.tot busonul ar fi fost de vina.acum sa caut buson.dar la cbf 500 nu prea gasesti.trebuie sa cauti pentru cbf 600 sau hornet.pff... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate