Sari la conținut

Ce sistem GPS folositi/recomandati pe motocicleta si ce sistem de camera duala?


Postări Recomandate

Buna seara! Va rog sa scrieti, daca se poate, cei care folositi deja astfel de device-uri, ce anume recomandati pentru utilizare curenta si care sunt printre cele mai fiabile.

Nota: Am gasit acest titlu cu after market, dar nu as vrea sa facem referire doar la copii chinezesti ieftine. Daca mai exista acest topic, rog administratorii sa mute acest continut acolo unde trebuie. Multumesc.

Eu m-am orientat catre Tom Tom 550 Rider si Secutek F9-TPMS. Ce parere aveti cei care detineti deja? Merita sau ce alternative sunt?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

depinde la ce si cum vrei sa l folosesti.

Eu am rider 450, modelul anterior.

Este foarte ok, daaaaaaca:

-pleci intr o tura mai lunga, planificata pe zile. iti faci planul de acasa, tot pe zile, te loghezi de pe telefon in contul myride, mai ajustezi dimineata destinatiile, dai share catre gps, si aia e. RUTA trebuie planificata cu destul de multe opriri, sa pastreze exact ce ai planificat, altfel o ia aiurea pe alte rute....

-vrei sa nu ai grija ca l ploua, ca vibratii, ca manusi si touch, iei gps dedicat.

 

Nici un gps dedicat moto nu va fi la fel de misto ca si navigatia de pe telefonul personal. Daca vrei usurinta maps, nu o vei avea. Insa expui telefonul, cu riscurile de rigoare. 

 

Alternativa la totom rider 550, ai garmin zumo. Functioneaza cam la fel, dar fiecare are varianta proprie de planificare rute de pe pc, cont online, salvare rute, sicronizare cu device ul, etc. 

 

Alternativa la ambele, e sa iei un device cu ANDROID AUTO, tot pentru moto. Si atunci poti folosi orice aplicatie vrei ,de pe telefon, pe un display mai mare, tot IP67 68, mai fancy.

 

Varianta de navigatie China nu i grozava-ma refer la cele cu gps nu android auto. Nu au Hartile prea grozave, sunt in general niste harti furaciune, la nivel 2015 de pe IGO. Desi ei zic actualizate, nu prea.

LE gasesti insa pe alte surse, sa mai faci update.

 

Legat de sistem DVR-care sa filmeze permanent fata spate, FullHD, e aberant sa dai 1500 lei. Deja la banii astia mai bine mai pui 500 lei si cumperi inovv.

Altfel, mai bine iei cu 500 lei o chinezarie care stie fullhd pe fata, 720p pe spate-Aliexpress. Sunt destule varinte, eu am comandat in trecut pentru un prieten, era foarte ok daca nu iti doresti decat filmare tip DVR-nu filmari de postat pe insta sau iutub.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, Adrian!

Ai spus foarte bine, GPS-ul dedicat e pentru drumuri lungi. Eu nu vreau sa incarc motocicleta cu lucruri inutile, insa un sistem de comunicare solid state se impune, monitorizare video la fel si mai trebuie un TPMS pentru pneuri. 

Foarte interesant ca ai mentionat Innovv , insa am gasit si imi place MiVue M760D. 

La navigat folosesc si eu cu succes Waze de pe telefon, care in tara e ok si avem si net lejer. Stiu si de Maps.me si de Sygic. L-a folosit cineva pe cel din urma?

Ca dashboard moto a scris un coleg despre Ricoel de 7 inch, care iar mi se pare potrivit ca motorcycle Car play, la pret rezonabil. Ca GPS dedicat, raman la Tom Tom cu fiabilitate demonstrata. 

In rest sa vina primavara, asfalt uscat si poate ne vedem pe litoralul romanesc 🙂. Daca cineva are ceva de adaugat sau de corectat, sa-i dea drumul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, folosesc Sygic din 2014 fără licență și din 2018 cu licență pe viață (10-15 euro a fost). Foarte util când nu ai net. Daaaaar: nu o dată s-a nimerit să nu o ia din loc pentru că... nu avea net, eram prin Bosnia. Am găsit un wifi, băgat traseul și tunde-o! În rest, merge fain, îi spui ce vrei să eviți (autostrăzi, bac, țări) și te duce bine. Am fost recent în Helsinki, uneori Waze făcea pe nebunul, trebuia să-i dau traseu pe bucăți, pe când Sygic mergea blană. Știe și ceva radare, inclusiv atenționări live (accidente, poliție sau ce menționează cine are timp). N-am găsit până acum softul perfect, am pățit să nu meargă niciunul din triada waze-sygic-maps, cu morții și dumnezeii de rigoare. Depinde de noroc.

Pe următoarea mobra parcă aș pune și eu un "android auto", ca să nu mai țin telefonul pe bord (rezistă la stropi, dar nu vreau să exagerez). Gps dedicat nu doresc, nu mă încântă ideea să las un device așa scump pe moto, chiar și pentru 5 minute. Și cu telefonul sunt atent, dar măcar pe ăla îl scot in 3 secunde.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...