Sari la conținut

Costumul caroserie pentru motocicleta

Constantin
 Share

Postări Recomandate

Costumul caroserie pentru motocicleta

Dezideratul unui vehicul ingust avand la baza motocicleta s-a dovedit mult prea greu de realizat.

Solutia cu caroseria aerodinamica facuta de nemti este estetica dar nepractica. Greutatea vehiculului s-a dublat, necesita role cu parghii pt. repaos, costul e astronomic. Si placerea condusului motocicletei implica lipsa unui acoperis direct  deasupra capului. In unghiul vizual sa nu apara nimic din caroserie sau constructie.

La o caroserie fixa pe motor, la cazaturi, inevitabila la 2 roti, problema iesirii din caroserie e greu de rezolvat.

S-au facut incercari pe plan mondial si rezultatele sunt modeste.

Cred ca ar trebui incercata crearea unui costum-caroserie pentru motociclete. In cazul caderii motociclistul impreuna cu caroseria sa se desprinda.

Costumul caroserie poate fi considerat in prima etapa si un echipament care realizeaza protectia la intemperii, frig, vant, ploaie. Dar rezultatele sunt discutabile. Dovada ca in anotimpul rece nu se circula, desi carosabilul este uscat.

O combinatie de elemente de caroserie cu elemente de imbracaminte ar da sansa unor incercari.

De estetica nu se pune problema. Fiind model experimental, eficienta conteaza. Apoi estetica se rezolva mult mai lesne.

Eu circul tot anul. In o luna de iarna fac peste 2 – 3.000 km. Am incercat diferite solutii dar poate vin niste idei si mai reusite.

Pe plan mondial problema nu e rezolvata, asadar nu e simpla!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebarea se poate pune si altfel

daca bmw a facut acel scuter cu acoperis… si l au scos din productie ..OARE DE CE ?

atat timp cat cererea este scazuta nimeni nu se apuca sa faca asa ceva in serie 

IMG_9205.jpeg

Link spre comentariu

Ce vrea Dl.Constantin e cam imposibil de realizat in productie de serie cu costuri imense,bataie de cap si profit zero sau profit pe minus.

Daca vrei sa “mociclesti” iarna ,un echipament bun,incalzire in manere si șa,eventual un parbriz si cam atat.

Acu exista si șosete incalzite,manusi incalzite…..etc.

Pentru oras eu zic ca este suficient,la drum lung e cam riscat pt.ca vremea se poate schimba si te trezesti in mijlocul ninsorii .

Acum 14 minute, Adrian M. a spus:

yami.thumb.jpg.533a53da659a22a478429e7df7414763.jpg

Problem solved!

Tine rece la șale tabla ….

Link spre comentariu