Sari la conținut

Constantin

Super Membru
  • Număr conținut

    2.034
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Constantin

  1. Ai dreptate! Recunosc ca am fost cam iritat. In loc sa fac km trebuie sa ma justific! Cu scuzele de rigoare pt indispozitiile creeate, voi continua ca si pana acum iar cei care nu agreeaza sunt rugati sa nu mai deschida. Mai vorbim dupa un timp!
  2. Nu am pus poze cu excursiile lungi. La etc intra Gibraltarul, mers 3 saptamani, Istambulul, Danemarca si Suedia, alt etc. Eu prefer Romania si Europa. Cine vrea Africa, poate purcede! A fost Gigi Constantin anul trecut. Consultatil!
  3. Traseele sunt prin Europa si Romania pe urmele vechilor excursii moto. Recomand Grosglockner, Stelvio, Faak am See, Paris, Garmisch, etc.
  4. Ocolul Pamantului pe motocicleta la 85 ani - 40.000 km echivalent. Prin Romania si Europa.
  5. Am considerat ca dupa parcurgerea a peste 100.000 km pe motor, dupa 80 de ani, ducandu-ma zilnic la serviciu, as putea comunica unele concluzii baietilor. Poate folosesc ceva! Si sa fii deranjat, e in firea omeneasca.
  6. km/an vs. placut vs.util Am avut multe motociclete dar ma refer la prezent. Honda CB 500X, Yamaha X Max 300, Honda CRF 300 Rally, Yamaha Tracer 900 GT. In ultimii 4 ani am parcurs cca 105.000 km, deci cca 25.000 km/an, folosind cele 4 vehicule in proportiileurmatoare: CB 500 X cca 25%, X Max cca 37%, CRF 300 cca 15% si Tracer 900 cca 23%. Cea mai placuta? E subiectiv! In Bucuresti si pe comunale imi place cel mai mult CRF-ul 300 Rally, 28 CP. Fiind mai inalta si usoara ai senzatiile de la echitatie. Cea mai utila? De departe X Max-ul. Nu schimbi vitezele, nu oboseste stanga pe ambreiaj in aglomeratii, incap 5 casti integrale. Ce bine ca gusturile sunt diferite!
  7. Avand in vedere distantele zilnice ar merge efectuat cu Tracer-ul 9 GT - 120 CP. Dar fiind multe drumuri comunale, as opta pt. CRF 300 Rally - 28 CP. Am testat ieri o portiune: Buc - Giurgiu - Zimnicea - Turnu Magurele - Alexandria - Buc. cca 360 km. Am fost inspirat sa iau capra. Nu ai unde sa fugi! Iar cca 10 km intre Turnu Magurele si Alexandria sunt frezati adanc. Si capra cu crampoane serpuia necontrolat. Traseul nu pare sa prezinte interes. Altele! Ieri 20. 03. 24
  8. Turul Romaniei langa granite S-V si N -V. Cca 2000 km, peste 30 h. Am gandit traseul in 4 zile. Ziua 1: Bucuresti - Giurgiu - Corabia - Calafat - Drobeta, cca 500 km, cca 8 h. Ziua 2-a: Drobeta - Arad, cca 450 km, cca 8 h. Ziua 3-a: Arad - Sapanta - Carlibaba, cca 500 km, cca 9 h. Ziua 4-a: Carlibaba - Bacau - Bucuresti, cca 560 km, cca 9 h. Propun aprilie sau mai. Definitivari functie de propuneri. Turul Romaniei langa granitele de N - E si S - E, ulterior.
  9. Ieri si azi 28.02.24 Cea mai proasta stare a carosabilului intre Campulung si Curtea de Arges. Cca 1000 km.
  10. Traseu Motolongeviv 84, Nr 1. Normal de parcurs in 2 - 3 zile. Motolongevivii de 84 de ani si peste au asigurate gratuit benzina, cazarea, masa. Pot parcurge traseul individual sau in grup de Motolongevivi, ceea ce e destul de greu. Ma refer la " grup".
  11. Ieri, 7. 02. 24, m-a alergat o haita de caini salbaticiti. Am oprit sa fac poze, la 20 - 30 m de sosea, pe serpentine intre Valeni si Slanic. Cand am vazut ca alearga spre mine am realizat ce inseamna siguranta pornirii motorului. Schimbasem singur electromotorul ca cateva zile inainte deoarece facea nazuri ( carbunii, etc). M-au urmarit si pe sosea cativa m, dar acolo nu mai e domeniul lor. Cu spray, microunde sau secure, nu faceam fata fiind multi. Satenii mi-au spus ca s-au inmultit si primaria zice ca nu poate face nimic. Cu cortul izolat, cum vedem pe net, cine se mai duce?
  12. Rau mai esti! Si tot nu s-a inteles cu ce ai fost anul acesta la schi! Iar opinia ca e bine sa ridici centrul de greutate chiar ma pune pe ganduri! Azi spre Cheia.
  13. Am probat la 100 km/h si cca 40 km prin oras. Nici-o problema. Dar daca 3 zic , ma conformez! O trec la incercari! Incercarile au farmecul lor! Pe lumea asta, orice are avantaje si desavantaje! Mai iesim din monoton. La schi acum 6 ani la Predeal. E adevarat ca Burgmanul de 400 e mai lung. De, nu am avut ca acum consilierea de pe forum!
  14. Am pregatit schiurile. Se depaseste gabaritul in spate cu cca 60 cm. Vad ca sunt la moda adaugirile spre spate la autoturisme. Consola pe nuca pt transport biciclete, portbagaje cutie la fel, pe nuca. Eu am cerut si nr la politie pt consola si l-am primit. Sa vedem daca ma opresc politistii!
  15. Astazi m-am dus la serviciu cu mobra. Trebuie reflexe brici. Noi stapanim mobrele dar alti soferi pot derapa. ii las pe toti sa ma depaseasca!
  16. Constantin

    Down Case

    De ce spatiu pt 5 casti? Se poate pune si husa de picioare imblanita care ocupa aproape intregul Top Case. Cu bateria de 45 Ah, autonoma, se rezolva circulatia in anotimpul rece.
  17. Constantin

    Down Case

    Astazi 21. 11. 23 am dat o fuga pana la Barajul Vidraru, 380 km. Sa verific descarcarea rotii fata, Si comportarea la anduranta, cca 2 h, la 130 km/h. Nu am gasit inclinare mai mare de 18%, poza. La inapoierea in Bucuresti. pe Maniu, am realizat realizarea!
  18. Constantin

    Down Case

    Am si cei doi coburi laterali la Tracer 9 GT. Dar am preferat sa-i las in garaj.
  19. Constantin

    Down Case

    Partea de rezistenta se rezolva simplu! Importante sunt incercarile privind posibila reducere a sarcinii pe roata fata! Se reduce cert, dar procentul de reducere este destul de mic astfel incat la o rampa ca la Brebu sa nu se simta la viraje? Incercam si mai vedem. E adevarat ca nu respectam sarcina in topcase. La cea din poza este de 3 kg. Daca accidental esti nevoit sa o depasesti, se pot pune elemente tensionate, de avarie! .
  20. Constantin

    Down Case

    Cutie posterioara joasa tot incerc de cativa ani! Cu cea de 17 l circul de cca 1 an montata pe Honda CB 500 X. Cea de fata permite o casca integrala. Am mutat nr mai sus cu putin. La 120 km/h, fara probleme. Au mers masini de politie in spate. Fara reactie. Acum incap 5 casti integrale pe X Max-ul 300. Nu fac recomandari. Evit cutiile laterale desi sunt frumoase si fac impresie. Dar incape o casca/ cutie, deci in Bucuresti, stai la rand cu cei pe 4 roti!
  21. Releul de la Cabana Cozia. Din Caciulata cca 55 km dus-intors din care cca 30 pe forestier deteriorat. Cere crampoane! La Manastirea Stanisoara. Cca 6 km forestier din centura Caciulata. Ieri 11 Nov. 23. Ieri 11 Nov. 23. Ploaie usoara.
  22. Traseu mai accidentat aproape de Bucuresti.
×
×
  • Creează nouă...