motorita Postat Februarie 14, 2007 Share Postat Februarie 14, 2007 salutare,am un piaggio free si nu stiu ce ulei sa-i pun la transmisie,plsss help Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ITS Postat Februarie 14, 2007 Share Postat Februarie 14, 2007 salutare,am un piaggio free si nu stiu ce ulei sa-i pun la transmisie,plsss help Du-te la Petrom si intreaba de "ulei de transmisie". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator stress_L&P Postat Februarie 14, 2007 Share Postat Februarie 14, 2007 salutare,am un piaggio free si nu stiu ce ulei sa-i pun la transmisie,plsss help pai bine ma, nu erai tu mare mecanic, nu stii cum sa aflii ce oloi iti trebuie troacei tale??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryus Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 (editat) Am instructiunile scuterelor de la www.scuterul.eu Pun aici un fragment referitor la uleiul de transmisie. Daca vrei sa iti trimit instructiunile in intregime, da-mi un private cu o adresa de e-mail. Uleiul de transmisie trebuie schimbat periodic. Folosiți numai ulei corespunzător specificațiilor de fabrică (recomandat MOTUL Scooter Gear 80w90) Motorul necesită 110 cm³ de ulei. Uleiul se schimbă după cum urmează: Scoateți Âşurubul de evacuare respectiv de completare pentru ca uleiul folosit să se scurgă. Dacă motorul este încălzit, uleiul folosit se scurge mai repede. Măsurați cantitatea de ulei scurs pentru a verifica dacă s-a evacuat toată cantitatea de 110cm³ de ulei . după aceasta înÂşurubați Âşurubul de evacuare folosind o garnitură nouă Âşi începeți încărcarea uleiului. Atenție la cantitatea corectă. Nu turnați nici mai mult nici mai puțin. După efectuarea operațiunii înÂşurubați Âşurubul de încărcare. ATENĂIE În cazul în care folosiți des vehiculul, uleiul de motor se schimbă la intervale mai scurte decât cel prescris: - pe drumuri neasfaltate, prăfuite - în condiții de frig Âşi ploaie NB: pt orice tip de ulei Motul, contacteaza-ma cu PM. Editat Februarie 15, 2007 de maryus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu46 Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 salutare,am un piaggio free si nu stiu ce ulei sa-i pun la transmisie,plsss help fi atent. dute la ploiesti la angela bike shop.e super usor de ajuns. mergi pe drumul european inspre ploiesti si cand ajungi acolo unde se bifurca drumul ca sa mergi spre ploiesti nu faci la dreapta spre ploiesti ci mai mergi inainte 100m . acolo are ulei special pt transmisie de scutere de 50. nu e la bidon ci in niste tuburi ca pasta de dinti cu gramajul exact cat ii trebuie lui. uleiul este motul si costa 150000. sfatul meu e sa nu ii bagi orice porcarie ca poti sa iti scazi viteza si demarajul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mdanut Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 pai si ce are dak pui mai mult decat trebuie...ca dor ii faci plinu si insurubezi ala la loc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu46 Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 pai si ce are dak pui mai mult decat trebuie...ca dor ii faci plinu si insurubezi ala la loc pune cantitati diferite si vezi pe pilea ta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
revo Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 chiar daca se baga mai mult ulei nu se intampla nimic rau.Toate cutiile de viteza au un orificiu cu un furtunas, pentru supraplin si barboteaza pe acolo surplusul de ulei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OVK Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 no,si unde gasesc rezervorul acesta? Am un Peugeot JetForce si are 2400km care a stat toata iarna afara si merge toata ziua cam tare prin gropi si praf .e cazul sa-i schimb uleiul de la transmisie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Reverse Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 no,si unde gasesc rezervorul acesta? Am un Peugeot JetForce si are 2400km care a stat toata iarna afara si merge toata ziua cam tare prin gropi si praf .e cazul sa-i schimb uleiul de la transmisie? nu,citeste si tu ce scrie in cartea scooterului ca daia ti`au dat`o domnu presedinte ...la 5k in regim de "forja" si la 10k in regim normal fara o utilizare prea indelungata si sustinuta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OVK Postat Februarie 15, 2007 Share Postat Februarie 15, 2007 ok ok.da totusi unde dracu e rezervoru'? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Snake Postat Februarie 16, 2007 Share Postat Februarie 16, 2007 ok ok.da totusi unde dracu e rezervoru'? chiar la roata din spate... pe bratul ala. defapt uleiul ala este doar pt rulmentii de la roata, nu ? ca variatorul nu are nevoie de ulei eu l-am schimbat deja de vreo 2 ori intra 100 mililitrii... adica atata scrie acolo sa pun... eu am pus uleiul cu seringa... ulei Petrotel T35 7 lei litrul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
necu2k5 Postat Februarie 17, 2007 Share Postat Februarie 17, 2007 da, rezervorul e la roata din spate pe bratz, dupa cum a spus si Snake... 4timpi... off'topic: prima data cand am vrut sa-i schimb uleiul de transmisie nu stiam pe unde vine rezervorul, asa ca m-am uitat in cartea lui... dar acolo zicea ca sunt 2 suruburi care trebe desfacute, dar pe imagine la ambele era scris "buson golire" :) (trebuia sa scrie la ala de mai sus "buson umplere")... ma uitam wtf!?!?!?! vai cat m-am chinuit sa-mi dau seama de chestie... deh... chinezisme yo`i pun 15w40 de la Lukoil de 12 RON deci rezervorul de transmisie e ... pe la transmisie hai bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Snake Postat Februarie 17, 2007 Share Postat Februarie 17, 2007 da, rezervorul e la roata din spate pe bratz, dupa cum a spus si Snake... 4timpi... yo`i pun 15w40 de la Lukoil de 12 RON deci rezervorul de transmisie e ... pe la transmisie ce 4 timpi ? si uleiul de transmisie nu are denumiri deastea cum ai spus tu 15w40. ala ii pt motor. Pt scuter, ulei de transmisie ii uleiu' GL-5 SAE 80w90 de la sunoco. este recomandat 50000 Km si costa 19 lei. daca va trebuie imi puteti zice mie si il trimit prin posta, ca frate-mio ii distribuitor de uleiuri sunoco uite busonul de la transmisie: Poza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
necu2k5 Postat Februarie 17, 2007 Share Postat Februarie 17, 2007 ce 4 timpi ? si uleiul de transmisie nu are denumiri deastea cum ai spus tu 15w40. ala ii pt motor. Pt scuter, ulei de transmisie ii uleiu' GL-5 SAE 80w90 de la sunoco. este recomandat 50000 Km si costa 19 lei. daca va trebuie imi puteti zice mie si il trimit prin posta, ca frate-mio ii distribuitor de uleiuri sunoco uite busonul de la transmisie: Poza da, da, scuze, greseala mea (m-am trezit la 4.30 dim pentru prega) ... da, ulei de transmisie SAE 85w/90. capacitate total 110ml; capacitate de inlocuit 100ml... eu am de la Valvoline cam 18 lei L Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motorita Postat Februarie 18, 2007 Autor Share Postat Februarie 18, 2007 multumesc pt indrumare,pana l urma am luat mobil 1.sper sa fie bun Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cottoninio Postat Februarie 18, 2007 Share Postat Februarie 18, 2007 (editat) Intrebare: Ce fel de ulei trebuie sa folosim pt transmisie??? Raspuns: Ulei de transmisie ))) Din cate stiu eu nu prea conteaza firma... eu bag Valvoline 80- 90 si merge foarte bine Asfalt uscat si salutari cu farul!! Apropo uleiul se schimba la 1000 de KM in nici un caz la 5000 sau 50000 cum zic ceilalti pe aici.... la 50000 se schimba la masinile cu cutie automata....aveti grija ce vorbiti k isi strica lumea scuterele aiurea.... Editat Februarie 18, 2007 de cottoninio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
amirc Postat Februarie 19, 2007 Share Postat Februarie 19, 2007 Salutare Am si au un gilera runner50 in 2 timpi iar la uleiul de transmisie am o tija de masurat iar acum ceva timp cand am vazut ca nu mai e la nivel am cumparat ulei si l-am completat. Intradevar nu a intrat foarte mult dar acum vad ca de fapt se goleste detot si apoi se inlocuieste. Credeti ca se poate sa am probleme acum daca nu l-am inlocuit ci doar am completat??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Snake Postat Februarie 20, 2007 Share Postat Februarie 20, 2007 Apropo uleiul se schimba la 1000 de KM in nici un caz la 5000 sau 50000 cum zic ceilalti pe aici.... la 50000 se schimba la masinile cu cutie automata....aveti grija ce vorbiti k isi strica lumea scuterele aiurea.... ok... tu crezi ca eu vb aiureli ? adica vb fara sa am o documentare cat de cat ? maine o sa scanez oferta de uleiuri de la Sunoco, pe care a primit-o fratimio cand s-a facut distribuitor local de uleiuri sunoco, si sa vezi ce scrie acolo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate