ddc_oana Postat Aprilie 10, 2007 Share Postat Aprilie 10, 2007 Salut lume.... Sunt in cautare de "incaltzari" noi pe Africana mea... Am umblat pe la vreo 2 dealeri in Timisoara shi am gasit pana acuma, ca pereche, 2 modele de cauciucuri... 1. 150/70/17 spate shi 90/90/21 fatza 2. 140/80/17 spate shi 90/90/21 fatza In cartea de la Africa Twin zice clar ca modelele 1990-1992 au 130/90/17 cu 90/90/21, iar cele de dupa 1992 au 140/80/17 cu 90/90/21... Bun.. cauciucu' de fatza ii clar.. 90/90/21... intrebarea care se pune este ce sa fac cu spatele?? Adica eu ash vrea sa-i pun 150/70/17... Da' in cazu' asta n-o sa ma trezesc ca motoru' o sa mearga mai incet? Adica acuma am 140/80/17... Cu cauciucu' de acuma, la 100 km/h is la 5000 rpm... Daca-mi pun 150/70/17, n-o sa ma trezesc ca o sa fiu la 5500 sau 6000 rpm la aceeashi viteza? Ce reprezinta de fapt numerele alea? primu' din cate shtiu eu reprezinta latzimea cauciucului in mm, al treilea clar reprezinta dimensiunea rotzii in inch... da' al doilea ce reprezinta? Cam atata am io de intrebat... Care se pricepe la d-astea, sa ma lamureasca shi pe mine? DDC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ddcristi Postat Aprilie 10, 2007 Share Postat Aprilie 10, 2007 Nah.. ce bolovan is... din gresheala am scris postu' de pe useru' lu' pretena-mea.... dupa ce l-am postat mi-am dat seama... Deci postu' de mai sus era al meu... ddcristi.. DDC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DCSAN20 Postat Aprilie 11, 2007 Share Postat Aprilie 11, 2007 Nah.. ce bolovan is... din gresheala am scris postu' de pe useru' lu' pretena-mea.... dupa ce l-am postat mi-am dat seama... Deci postu' de mai sus era al meu... ddcristi.. DDC NU TE CREDEMMMMMM!!!! sau vrei sa o prezinti pe pretena?Atunci te credem! Pai ai dim. jentii nu ? latimea nu? si ?? inaltimea nu. iar astea variaza si o sa ai o guma mai inalta dar mai subtire sau mai joasa dar balonata . Simplu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cstelia Postat Aprilie 11, 2007 Share Postat Aprilie 11, 2007 Nu vreau sa spun prostii dar cred ca al doilea numar inseamna inaltimea de la talon la banda de rulare. Pe de alta parte nu stiu de ce toata lumea vrea cauciuc mai lat pe spate decat e specificat de producator... Trebuie sa pui 130/90/17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ddcristi Postat Aprilie 11, 2007 Share Postat Aprilie 11, 2007 Nu vreau sa spun prostii dar cred ca al doilea numar inseamna inaltimea de la talon la banda de rulare. Pe de alta parte nu stiu de ce toata lumea vrea cauciuc mai lat pe spate decat e specificat de producator... Trebuie sa pui 130/90/17 Pai lumea vrea cauciuc mai lat decat ala specificat ca ala mai lat arata mai "cool"... Ideea ii ca daca-i pun cauciuc de 130/90/17, arata ca o bicicleta... Iar cu numaru' ala din mijloc... unii zic ca inseamna inaltzimea de la talon la banda de rulare, altzii zic ca cica ar fi nush ce raport intre primu' numar shi inaltzimea cauciucului.... da' pana acuma totzi shi-or dat numa' cu parerea.. nime' nu mi-o dat o opinie avizata.. DDC Nah.. nime' nu se pricepe la dimensiunile de cauciuce? DDC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
G.Burlacu Postat Aprilie 11, 2007 Share Postat Aprilie 11, 2007 (editat) Pai lumea vrea cauciuc mai lat decat ala specificat ca ala mai lat arata mai "cool"... Ideea ii ca daca-i pun cauciuc de 130/90/17, arata ca o bicicleta... Iar cu numaru' ala din mijloc... unii zic ca inseamna inaltzimea de la talon la banda de rulare, altzii zic ca cica ar fi nush ce raport intre primu' numar shi inaltzimea cauciucului.... da' pana acuma totzi shi-or dat numa' cu parerea.. nime' nu mi-o dat o opinie avizata.. DDC Nah.. nime' nu se pricepe la dimensiunile de cauciuce? DDC Din cate stiu eu ( si nu cred ca e gresit) e cam asa: De exemplu o anvelopa cu dimensiunile 150-70-17 69H 150= latimea benzii de rulare 70= reprezinta 70%din latimea benzii de rulare si este inaltimea cauciucului ( distanta pe verticala de la janta pana la banda de rulare, cu alte cuvinte "talonul") 17= diamentrul in inch 69 = nu-mi vine in cap acum H = indicativ de viteza ( adica cauciucul este garantat ca isi patreaza proprietatile pana la viteza de ...200 km/h...parca asta era H, nu sunt convins) Edit: Uite si un link cu mai multe pareri avizate despre dimensiunile anvelopelor http://www.carbibles.com/tyre_bible.html Succes la cumparaturi! Editat Aprilie 11, 2007 de burlaco Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ddcristi Postat Aprilie 11, 2007 Share Postat Aprilie 11, 2007 Din cate stiu eu ( si nu cred ca e gresit) e cam asa: De exemplu o anvelopa cu dimensiunile 150-70-17 69H 150= latimea benzii de rulare 70= reprezinta 70%din latimea benzii de rulare si este inaltimea cauciucului ( distanta pe verticala de la janta pana la banda de rulare, cu alte cuvinte "talonul") 17= diamentrul in inch 69 = nu-mi vine in cap acum H = indicativ de viteza ( adica cauciucul este garantat ca isi patreaza proprietatile pana la viteza de ...200 km/h...parca asta era H, nu sunt convins) Edit: Uite si un link cu mai multe pareri avizate despre dimensiunile anvelopelor http://www.carbibles.com/tyre_bible.html Succes la cumparaturi! Dah... multzam... se pare ca pana la urma situatzia ii cam asta: la 130/90/17, inaltzimea cauciucului ii 117 mm... la 140/80/17, ii de 112 mm la 150/70/17, ii de 105 mm Deci clar.... daca-mi iau 150/70/17, la 100 km/h o sa am mai multe rpm.. peste 5000.... asha ca tre' sa imi iau 140/80/17... Multzam de info.. DDC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin Smokey Postat Aprilie 11, 2007 Admin Share Postat Aprilie 11, 2007 Foloseste asta: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html 70 e inaltimea talonului, reprezentata in procente din latimea in mm - asa cum a explicat burlaco 69 reprezinta "indicele de incarcare", conform tabelului din linkul mai sus postat, cauciucul respectiv suporta maxim 325kg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ddcristi Postat Aprilie 11, 2007 Share Postat Aprilie 11, 2007 Foloseste asta: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html 70 e inaltimea talonului, reprezentata in procente din latimea in mm - asa cum a explicat burlaco 69 reprezinta "indicele de incarcare", conform tabelului din linkul mai sus postat, cauciucul respectiv suporta maxim 325kg Din pacate pe situ' ala cu tire size calculator nu are dimensiunile care ma intereseaza pe mine... adica n-am vazut sa aiba 130/90/17.... shi nici 140/80/17.. Oricum, multzam de help.. DDC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate