Sari la conținut

cablu ambreiaj


Postări Recomandate

mi-am schimbat cablul de ambreiaj de la suzi meu gsx f, buuun.. a mers perfect 300 de km, dupa cei 300...a inceput sa fie f dificil sa o scot pe liber si nu merge ca unsa, intrebare, e posibil ca respectivul cablu(nou, dar nu original) sa se fii intins si sa fie suficient sa il strang de la maneta sau e altceva mai grav, va rog dati-a cu parerea si sugestii.

 

 

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai strange-l putin din reglaj, dar nu uita sa-i lasi si macar 1mm joc.Asta ar trebui sa rezolve problema.

Daca se mai intinde (se slabeste) iar, il mai strangi...daca se rupe inseamna ca a fost prost facut sau montat gresit, nuca nu culiseaza corect in locasul din maneta-->cablul se fractureaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... dar E unsa ? :baubau: Ai pus un pic de vaselina/wd-40/ulei de motor/etc pe cablu ? Daca nu, probabil s-au rupt un firicel-doua si mustatile alea se agata in camasa.

Nu cred, cablul cica e nou....se referea la cutie,cred, ca "nu merge ca unsa". Asta e clar simptom de cablu slab, ambreiajul nu decupleaza complet.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dap, perfect de acord, cand cutia caraie, clantzane, iese greu pe liber, cel mai probabil e din ambreiaj, am patzit-o si eu... La mine s-a rezolvat din surubul parghiei care impinge placa de presiune, am preferat sa las in pace reglajul de la maneta, care la un moment dat si-ar atinge capatul cursei. La el probabil cauza a fost o montare gresita - camasa poate s-a sprijinit pe o "buza" intermediara, nu pe soclul ei natural si din cauza asta asta reglajul initial a devenit nul dupa ce camasa a cazut de pe buza respectiva - sau poate camasa nu era la capatul "capacelului de camasa", sau, cel mai grav, camasa e intinsa - devine un arc si in cazul asta nu se mai poate regla, cablul trebuie schimbat - indiciul ar fi maneta tare, fara joc si simptomele problemelor la cutie. Oricum, e destul de grav daca mai mergi cu ea asa, pentru ca uzezi inutil sincroanele. Ele sunt gandite sa preia prin frictiune bronz/otzel doar momentul de inertzie al pinioanelor si trenului mobil, complet liber pe ax de miscarea rotzii. Primul indiciu al unui ambreiaj care nu decupleaza complet este trecerea de pe liber in viteza 1, cand roata nu se misca. De asemenea, pana apuci sa-l faci, iti recomand sa scotzi cutia pe liber cat timp motocicleta (roata) inca se mai misca, nu dupa ce te-ai oprit de tot (la semafor)...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur, era doar o completare. Un cablu rupt se comporta insa cam la fel (prea larg), eu mi-am dat seama de ce schimb greu vitezele abia cand mai aveam doar vreo 4-5 firicele intregi :baubau: Am patit asta tot cu cablu nou, si tot cam la 300km (s-a rupt de tot chiar la intrarea in vama veche, hehe).

 

Desigur, prima verificare e daca jocul manetei e corect, de 1-2 mm. Cablul e destul de greu sa se intinda, doar daca nu cumva are o prindere din care poate sa scape (nu cred insa ca e ca la jawa :baldy:. Ce mai e posibil e ca bowden-ul sa fi fost de proasta calitate si sa se fi intins. Asta e mai dificil de depistat "la ochi", jocul o sa para corect dar daca bowden-ul e elastic ... reglajul nu mai conteaza :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi mult baieti, am descoperit problema.....nitul din capatul ambreiajului de la maner, s-a slabit, slabit, slabit pana a facut trosc si am ramas in pom....ma duc sa imi nituiesc capatul de sus al cablului in maner, recomanda cineva pe careva???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...