samolapraga Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 (editat) Desi demult planuiam o iesire mai offroad de genul, abia weekendul trecut am reusit sa o si facem. Dupa ce cu o saptamana inainte mersesem "de antrenament" pe Transalpina, unde am prins o vreme de sa nu scoti un caine din casa, daramite un motor, cum am vazut ca we vine cu vreme buna, am si inceput pregatirile. Desi planul initial era sa facem traseul marcat cu albaastru din atasament, drumul si socoteala de acasa s-au dovedit nepotrivite cu realitatea din teren, asa ca a trebuit sa il adaptam. Asadar, am plecat vineri seara din bucuresti, si am ajuns prin Campulung, Leresti pana la barajul lacului Rausor, unde am si campat peste noapte. Dimineata dupa ceva inviorare si mancare la cabana Voina, am luat-o peste baraj, pe traseul triunghi albastru, ocolind vf obarsia spre curmatura groapele. De aici urma sa coboram spre Slatina, lucru foarte usor pana la intalnirea cu izv rusului, unde s-a construit relativ recent cred eu, un baraj de toata frumusetea. Pe care il poti trece doar cu macaraua. Sau daca esti foarte hotarat. Cum nu aveam nici una nici alta, am hotarat sa o luam inapoi sa cautam alternativa, pe care dupa 1 ora de muncit la scos motocicletele de pe o varianta care se infunda, si alte 2 ore de invartit pe platoul Iezerului nu am gasit-o, asa ca resemnati a trebuit sa ne intoarcem pe unde am venit si sa o luam pe asfalt pana la un punct de unde sa putem relua a doua zi traseul propus. Cum nici o calatorie frumoasa nu e lipsita de neprevazut, tocmai cand constatam ca trebuie sa ne intoarcem, lantul XT-ului s-a hotarat sa o ia pe drumul lui, diferit de al nostru, asa ca a sarit. Si urcarea care ne-a dat ceva emotii. Noaptea ne-a prins iarasi pe drum, asa ca fortati de oboseala am hotarat sa ne oprim pe undeva intre curtea de arges si brezoi, unde am pus cortul langa o livada de meri. De aici am tinut drumul prin Salatrucel pana am iesit pe valea Oltului si de acolo Brezoi, Valea Macesului si am inceput urcarea in drumul strategic. Care urcare, dupa cum s-a mai scris pe aici, este foarte fun . Odata ajunsi sus insa, situatia se schimba, drumul devine mai lin, si ai timp sa te uiti in stanga si in dreapta la locurile minunate pe unde te duce. De-aia pot spune aici cu mana pe inima ca drumul asta , mai ales in partea de inceput, s-a dovedit pentru mine cel putin, cel mai pitoresc drum facut vreodata. Marele meu regret, care este valabil insa pentru toata excursia, este ca am cam alergat si ca consecinta am apucat sa prind in poze doar 1% din spectaculozitatea si frumusetea zonelor prin care am trecut. Dupa ce ne-am intersectat cu transalpina si am coborat la Obarsia Lotrului, am hotarat ca timpul nu ne ajunge ca sa continuam cum am fi vrut, prin Cindrel, pe Valea Frumoasei pana la Sibiu, asa ca am hotarat sa scurtam traseul si am luat-o spre Bucuresti. Aglomeratie, intuneric din nou, trafic haotic. Urma o noua luni. Editat Septembrie 19, 2007 de samolapraga Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlorinSg Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 rareori am vazut asa poze (super) parca ati fost doar pt asta..........bravo, foarte artistic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spirit Honda Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 In curand ma bag si eu pe drumuri din astea! Voi incerca sa stau cat mai departe de asfalt! Si imi iau si aparatul foto cu mine, evident! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 Multumim pentru poze, sunt foarte frumoase. Mare bucurie sa vezi asemenea poze cind esti la munca, sa te mai destinzi sa mai evadezi un pic din birou si din aerul poluat al capitalei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andrei_D Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 Pot sa va rog sa plecati la plimbarare mai des? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Falco Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 Mare bucurie sa vezi asemenea poze cind esti la munca, sa te mai destinzi sa mai evadezi un pic din birou si din aerul poluat al capitalei. Subscriu, vazand pozele astea imi vine sa fug de la birou Frumoase poze , pacat ca nu sunt mai multe. Tare m-as bucura sa ajung si eu prin locurile astea dar n-am pentru asa ceva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticokle Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 am fost si eu de la brezoi la petrila dar noaptea rupt de oboseala dupa ce am prins viiturile la Eforie si dupa ce am condus vreo 700 km intruna daca mai aveti poze mai bagati sa vad ce am pierdut ca eu am vazut doar asfaltul pana unde a fost si dupa aia gropile faina iesire tot asa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mr_ORL Postat Septembrie 19, 2007 Share Postat Septembrie 19, 2007 (editat) suberb...foarte frumos e un peisaj cu care am copilarit si, desi stiu ca nu am sanse sa urc acolo cu un motor(inaltimea asta a mea ) merg cu placere cu pejosu ori de cate ori am ocazia... pozele spun totul....felicitari PS: ce aparat ati folosit?au iesit pozele alea tun, nu gluma Editat Septembrie 19, 2007 de Mr_ORL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristian8214 Postat Septembrie 23, 2007 Share Postat Septembrie 23, 2007 Felicitari baieti. Super peisaje, tineti-o tot asa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
samolapraga Postat Octombrie 4, 2007 Autor Share Postat Octombrie 4, 2007 Va multumim tuturor. Din pacate pozele sunt un pic prea sharp, ca le-am postat de acasa, unde am un programel care imi mai face surprize de genul asta la redimensionare. Pozele sunt facute cu un nikon D200 + 80-200/2.8 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popadrian Postat Octombrie 9, 2007 Share Postat Octombrie 9, 2007 Pot sa va rog sa plecati la plimbarare mai des? subscriu felicitari si pentru rabdarea& concentrarea pentrro fotografii reusite si carde deosebite, si pentru drumul ales Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aliance-steel Postat Octombrie 9, 2007 Share Postat Octombrie 9, 2007 (editat) Frumos..pacat ca trebuie sa faceti totul asa pe fuga...astfel de peisaje ar trebuii sa va retina mai mult in zona astfel incit atunci cind plecati de acolo sa aveti sufletul plin de liniste si impacare.Asa cum spuneam odata nu conteaza destinatia daca nu ai timp ptr drumul in sine. Calatorii cit mai frumoase ! Editat Octombrie 9, 2007 de aliance-steel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate