Sari la conținut

acalin

Membru
  • Număr conținut

    46
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de acalin

  1. Am inteles, nu scrie nicaieri negru pe alb ca e interzis mersul stanga/dreapta si pot contesta amenda pe motivul mentionat dar sunt slabe sanse sa am castig de cauza. N-a zis nimeni nimic de atitudinea politistului deci o s-o consider normala pt Romania. Nepurtaea centurii poate duce la consecinte grave, accident, deces, faptul ca eu nu aveam actele nu stiu ce consecinte grave ar avea. Va multumesc pt opinii si timpul acordat. O zi buna, topicul se poate inchide.
  2. Rog amatorii de glume si misto-uri sa si le bage in fund. Parerile la subiect sunt apreciate.
  3. Zigzagul era mai mic decat o banda de circulatie, acolo fiind o singura banda pe sens, deci zic eu usor. N-o faceam pt atentie ca nu era nici dracu pe acolo, era 11 noaptea. Nu contest ca am gresit iesind fara acte si ca meritam amenda, numai viteji pe aici vad care ma considera un fel de oaie neagra. Am intrebat daca pot cere transformarea ei in avertisment avand in vedere ca nu prezentam un pericol social si ca am fost oprit chiar pe strada unde locuiam. Oricum nu mi s-a parut ok atutudinea politistului. A vrut sa-mi de amenda indiferent de motiv.
  4. Salut Am iesit la o plimbare cu motorul intr-o seara pe la ora 22 ca sa imi reglez si inaltimea luminii farului. Am crezut ca n-o sa stau prea mult asa ca n-am luat actele cu mine. Mi-o asum. Ma rog, daca tot am iesit zic sa ma plimb putin mai mult si am mai stat, dar la un moment dat ma opreste politia, un agent de la rutiera cu unul de la locala. Asta de la rutiera incepe direct: agent “cutarescu, asa se merge ? Cine te-a invatat pe tine sa faci zigzaguri pe strazi ? Nu stii ca se merge in linie dreapta cu mana sus cand semnalizezi ? Tu ma sfidezi pe mine treci pe aici, faci zgomot, ia da tu actele la control, asta in timp ce tot dadea roata la motocicleta...acum sa fac o paranteza, daca locul imi permite, mai merg in zigzag pe banda mea nu stiam ca e interzis, iar toba mea e stock foarte silentioasa, in fine. Omu era chitit sa imi dea amenda. Am incercat eu sa explic ca am iesit in apropiere de casa si nu am mai luat actele dar cooperez si ii dau toate detaliile ca sa ma identifice si ca imi cer scuze daca am deranjat mergand asa dar mai exersez si eu, totul era safe, nicio masina in spate, scuar pe mijloc, deh, era 11 noaptea. Imi zice sa ma duc in poligon sa fac asa nu pe strada. E vina mea ca n-am avut actele la mine si omu’ mi-a tras o amenda de 800 RON pt asta dar l-am intrebat pt ce imi dadea amenda daca aveam actele. El a zis: gaseam eu, faceai zgomot, aveai peste 30 la trecerea de pietoni ( nu avea radar pe masina si da aveam vreo 50 ) Acu am doua intrebari: as putea contesta amenda si sa cer avertisment avand in vedere ca fapta nu prezinta un pericol social ? a doua: nu am voie sa merg in zig zag pe strazi publice ? Eu am mai vazut colegi care fac asta. In poligon sunt 0 sanse sa fac asta avand in vedere ca e numai zgura si pietris pe jos.
  5. Nu cred ca e mare, probabil era mai rece motorul, acum vad ca e pe la 1300, dar uite cum face acul turometrului. O sa verific maine incarcarea si dupa ce vin de la plimbare, cu motorul cald. WhatsApp Video 2020-03-17 at 20.29.47.mp4
  6. Azi m-am pus pe treaba. Am verificat bateria, incarcarea si toate mufele si cablurile. Am dat si cu spray din ala de contacte. Nu am gasit nimic slab sau in neregula, incarcarea pare ok daca ma iau dupa cartea ei: cu faza lunga aprinsa si turata la 5000rpm am 14V pe baterie si cartea zice ca tre sa fie intre 13 si 15. Am observat ca la relanti imi joaca acul de la turometru sus-jos. Relanti-ul meu e reglat la 1500, fix pe linie si se vede clar ca se misca. O sa pun un video. Sa fie ceva de la carburatoare ? La astea ce ar fi de verificat ? Apropo, mentionez ca peripetia asta am avut-o la prima plimbare pe anul asta. deci era benzina din decembrie in ea. Sa fie si asta o cauza ?
  7. Cum se face asta ? Daca era releul, banuiesc ca nu mai pornea deloc, bateria fiind descarcata.
  8. Salutare, Se da urmatoarea motocicleta, Hornet 600 PC36 din 2004. Situatie: Am pornit-o azi si zic sa o scot la o plimbare chiar daca era putin frig. Mers pana in aproximativ 8000 ture vreo 25km fara vreo problema apoi trantesc un sprint cu a doua treapta pana pe la 10-11000 ture. O las sa se duca, nu mai accelerez, dar nici nu franez, scade turatia pe la 6-7000 si cand dau sa accelerez aici incepe sa se balbaie si turatia scadea in continuare. Las acceleratia, scade turatia pe la 4000, iar accelerez si tot la fel, aproape de relanti, iar accelerez si....iar nimic. Intr-un final am tras pe dreapta si mi s-a oprit motorul. Zici ca a ramas fara benzina, dar martorul nu zicea nimic. Ma uit in rezervor, nu mai avea multa dar era. Dau s-o pornesc si ciuciu, nici demarorul nu se invartea si zic ...gata, aici m-a lasat, mi s-a dus releul de incarcare si n-am baterie. Trag socul, dau iar la automat, nimic, pauza. Mai stau doua minute si ma gandesc cu ea oprita, zic puii mei ma duc mai in fata si incerc s-o pornesc impinsa. Imping de ea vreo 10 metri pe marginea lui E85 in Oreavu (putin in panta) ca sa ajung la un drum secundar si ma opresc sa-mi trag sufletul. Mai aveam vreo 20m pana la drumul asta. Ma gandesc sa-i mai dau o cheie si ghici ce ? merge demarorul dar nu porneste. Ii trag socul, incerc iar si porneste.... WTF !? De acolo zic sa ma intorc acasa (cam 4-5km) dar dupa vreo 2km mi se aprinde martorul de benzina. Numai bine ca trec si pe la Petrom si ii fac plinul. La un Petrom cand dau sa fac stanga, accelerez ca nu venea nimic din sens opus si ghici....in loc sa se tureze, mi-a murit motorul. Dau repede la demaror si in timpul asta si impingeam de ea ca sa ies dracu de pe contrasens si tot nu pornea. i-am tras socul in Petrom si a pornit. I-am facut plinul cu benzina de 99, zic poate e mai buna si am dat fuga sa va povestesc, poate a mai patit cineva asa ceva.
  9. Multumesc tututor pentru rapsunsurile de pana acum. O chestie "wtf" este ca nu pot sa vad rezultatul votului desi eu l-am creat. E vreun bug ceva ? Ma ajuta vreun admin ? Acum sa revin, in modelul Dainese nu prea am incredere in scaiul ala de prindere iar la Acerbis mi-e teama sa nu zgarii rezervorul. si nu prea inteleg cum se prind chestiile alea rosii de plastic.
  10. Salut, Vreau sa imi iau niste genunchiere moto de strada si am ramas la doua modele: Dainese Knee V sau Acerbis Impact Evo 3. Ce parere aveti despre ele ? Care ar fi mai bune si DE CE ?
  11. Daca astia sunt cei care aduc de la Louis, am fost si la ei. Am stat pe acolo cam o ora de am probat tot felul de chestii. De rusine, am luat un spray de curatat interiorul la casca.
  12. Masoara tensiunea pe baterie si vezi ce tensiune ai pe ea. Din cate stiu eu, cand e incarcata are aproximativ 12.8V. si nu scade sub 11.5 cand dai la demaror. Apoi, daca bateria e incarcata si chiar e inecata poate fi de la bujii. Aici e mai complicat, trebuie dat jos rezervorul, scoti cate una o cureti de benzina o usuci o pui la loc. Si faci asa pentru toate 4. Sau le inlocuiesti pe toate si gata. Daca nici dupa asta nu porneste cred ca ai o problema pe la carburatoare.
  13. Vad la fata locului care e oferta. Daca nu e rentabil, iau pe 12 . Voiam sa stiu doar daca au scos astia si varianta cu 9 luni.
  14. Ok, mersi colegu. O sa imi iau si eu acu de la 1 martie si as vrea pe 9 luni.
  15. S-a mai schimbat ceva intre timp ? Se poate face asigurare pe 9 luni ?
  16. Am fost in Bucuresti weekendul trecut la Bikermag, la MyMoto, la DualMotors si altele pe care le-am gasit deschise. Asa am aflat ca imi vine marimea L. Ca nici asta nu stiam. Mi-a ramas gandul doar o geaca Alpinestars de vreo 1100 RON. Cand am vazut pretul nici n-am mai retinut ce model era :))).
  17. Salut. Prin noiembrie dupa o ploaie mi-a cazut motorul pe partea cu cricul si mi s-a indoit rezervorul. Se poate repara la un tinichigiu sau trebuie sa inlocuiesc rezervorul ? E chiar pe cantul ala, si a sarit si vopseaua in locul ala. A cazut pe ciment. Mi s-a zgariat si carena spate destul de urat, plus semnalizari rupte, fata spate.
  18. Am si parbriz, dar nu e foarte inalt. OFF: Pentru maini ai gasit vreo improvizatie antivant ?
  19. Pe partea opusa, cea fara lant, aveam desfacuta piulita aia care se strange pe bascula si semnul de pe stanga nu mai corespundea cu ala de pe dreapta. Sau se misca roata in fata si spate, nu mai tin minte exact de anul trecut. Nu am variante prea multe in zona, sunt putini care serviseaza motociclete. Cand l-am sunat si i-am zis, omul si-a cerut scuze, ca s-a luat cu vorba ca una ca alta...
  20. Revin cu o actualizare. Mi-am luat un Hornet naked de 600cc din 2004 pana la urma. Am prins vreo 2000km cu el sezonul trecut si a fost ok. I-am schimabt uleiul chiar de la inceput. Lantul era nou dar trebuia scurtat asa ca m-am dus la cineva cunoscut in oras care la alegerea lui mi l-a scurtat cam 'de tot' (pana la cea mai scurta linie) cu flex, dalta, ciocan de-mi venea sa plang. Lantul era initial la linia cea mai incepartata. Plus ca am plecat de acolo cu roata stransa insuficient pe o parte si am mers asa vreo 30km cu 100-110 km/h. Am vazut acasa ca aveam roata slabita si putin inclinata asa ca am strans-o eu in timp ce ii ziceam omului de bine. Chiar asa, se putea desprinde in mers in acest caz ? Oare ar trebui sa schimb si lichidul de frana + antigel acum la inceputul sezonului urmator ?
  21. Acum depinde unde si cu ce viteza ai mers la temperatura aia. Pe mine ma supara frigul din afara orasului, deci viteze de peste 80km/h. De regula imi intra vant pe la subrat si pe la spate. Am folosit o armura din aia de vara pusa peste un polar iar peste ea o geaca antivant din Decathlon. Geaca asta are alt material la subrat pentru aerisire si tocmai pe acolo intra frigul. In piept si gat nu resimt nimic, am si o cagula din aia cu windstopper. Ma indoiesc putin de solutia asta cu "foita de ceapa peste", dar cu siguranta am s-o incerc. Mersi de pont colegu. Ar fi super sa ies asa de ieftin din povestea asta si sa nu mai cumpar geaca.
  22. Salutare, Rasfoiesc de ceva timp forumul in decizia de a cumpara o geaca moto de strada pentru primavara-toamna-iarna care sa ma protejeze bine impotriva vantului la temperaturi sub 15 grade in afara orasului dar care sa aiba si aerisiri bune cu fermoar in caz ca imi este cald. Nu am gasit mare lucru, iar ce am gasit sunt topicuri destul de vechi, asa ca va rog pe voi sa imi recomandati cateva modele din experienta voastra. Alte cerinte pt geaca ar fi: - Nu vreau sa fie neaparat waterproof - Poate fi piele sau textil, nu conteaza - Sa aiba protectii coate, umeri, spate - Sa fie putin mai lunga la spate ca sa ma protejeze de frig, dar totusi nu model touring. - Pret, undeva pe la 160 euro Sa inteleg ca n-are nimeni asa ceva ? Are cineva unul din aceste modele ? https://www.motoemotion.ro/geci-moto-textil-impermeabile/geaca-textil-sport-alpinestars-t-faster.html https://www.louis.eu/artikel/held-6829-joker-textile-jacket/212444?list=2f68e951af6d667a99272352ef59e79d Ce parere aveti despre ele ? Are cineva unul din aceste modele ? https://www.motoemotion.ro/geci-moto-textil-impermeabile/geaca-textil-sport-alpinestars-t-faster.html https://www.louis.eu/artikel/held-6829-joker-textile-jacket/212444?list=2f68e951af6d667a99272352ef59e79d https://www.motocard.com/en/jackets/bering-ralf_noir_fluo.aspx https://www.motocard.com/en/jackets/alpinestars-gunner_waterproof_2015_black_10.aspx Ce parere aveti despre ele ?
  23. Ok, deci sa monitorizez tensiunea cand dau la demaror. Mersi colegu. Motorul pe e pe carburatie, 2004. Astea nu au pompa de benzina parca.
  24. Salutare! Am un HORNET PC36 pe care am incercat sa il pornesc si cred ca l-am inecat. ( Sunt incepator si am crezut ca e ok sa trag putin de gaz inainte sa il pornesc daca vad ca nu o ia din prima cu socul tras ). Nu era prima oara cand faceam asta si apoi imediat pornea. Ideea e ca motorul a pornit si a mers vreo 20 minute dupa care l-am oprit. Cand am incercat sa-l pornesc din nou: pauza. Doar scadea intensitatea farului si atat. Dupa o saptamana m-am dus iar sa il pornesc, sa vad poate merge. Acum s-a miscat demarorul dar n-a pornit. Intr-un final cred ca s-a dus bateria si s-a auzit si un "carait" urat de undeva . Am dat jos bateria si avea 12.2 V. Am bagat-o la incarcat, am luat redresorul de pe ea si acum are 12.8 V Intrebarea este, cat ar trebui sa aiba in mod normal ? E ok tensiunea de 12.8 sau ar trebui s-o mai bag la incarcat ? OFFTOPIC: Cum naiba pornesc motorul daca am fost pacalici si l-am inecat ? Adica sper sa fie doar asta. La bujii nu am acces, ar trebui sa dau rezervorul jos
×
×
  • Creează nouă...