Sari la conținut

borisake

Membru
  • Număr conținut

    79
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de borisake

  1. Uite aici: Rezerva (sus) ; Off (la mijloc) ; On (jos).
  2. Si ca sa reiau problema. Multumesc Cristi pt incurajare. Acum sa va zic ce am facut: Am rebobinat alternatorul 180 lei garantie 1 an, am cumparat de la un coleg de pe forum un releu nou mare cu cooler pe el (ca asta ) si am montat pe el un ventilator de la o sursa de PC mare cat el. Dupa care i-am mutat locul de prindere, nu l-am m-ai lasat acolo sub sa, l-am montat sub carena fata pe langa far ca sa nu se mai incinga de la motor. Rezultatul este ca releul nu se mai incinge ca inainte si functioneaza perfect. O sa revin si cu ceva poze de la fata locului, adica unde este el montat.
  3. De unde gasim asta: Par zdravene si sigur nu or sa mai clantane distributiile, dar exista si un dar, nu o sa mai existe elasticitatea aia la socuri si ma gandesc ce poate sa se intample. Eu stiu ca atunci cand montezi un intinzator nou mai intai trebie sa il incarci tu manual si anume scufundat total intr-un vas si apasat pe pistonas pana iese tot aerul din el si pistonasul se va bloca, deci cam tot ca surubul asta manual. Deci? Voi ce parere aveti?
  4. Lac avea si destul de bine aranjat, sarma noua, sper sa fi fost eu ghinionist atunci.
  5. Desfacut din nou motorul (capacul de la alternator) si concluzia a fost una: o tola din alternator prajita. Dus iarasi alternatorul la rebobinat. Mosul zice ca s-a incins alternatorul prea tare si ca de aceea s-a ars. Ma gandesc ca s-a incins tot din cauza releului ca si el se incingea foarte tare, nefind la randul lui bine racit. Drept urmare m-am hotarat sa-l mut in fata pe langa far si i-am atasat si un ventilator mare. Luni astept sa iau alternatorul de la rebobinat, sa-l montez si sa vad cum decurge treaba cu el mutat de acolo.
  6. Costumul este bi-color sau aveai manusi lungi pana peste coate?
  7. La infasurarea alternator unde se gasesc cele 3 fire galbene trebuie sa ai pana la 70V CA la masurarea oricarora dintre cele 3 fire, adica A, B si C astfel A+B, A+C, B+C. Trebuie sa ai valori asemanatoare si sa ai in jur de 60-70V CA in ture, peste 5000 rot/min. Daca nu ai valiri egale inseamna ca ti s-a strapuns o infasurare sau ti-a intrat in scurt statorul asa zis alternator. Se rebobineaza, pe mine m-a costat parca 200 lei rebobinajul. Daca valorile sunt bune inseamna ca problema ta nu este de la alternator. Poate releu. La relanti fara consumatori trebuie sa ai undeva la 14.2 V CC si in ture cam la fel, iar cu consumatori la relanti sa ai undeva la 13.9 V CC si in ture tot 14.2-14.4 V CC. Uite si aici. /index.php?...246544&st=0
  8. Sal. Un releu de incarcare, care sa va incurce prin casa aveti? Sunt la al 4-lea, ma dispera.
  9. Salutare la vecini. Am si eu nevoie de un releu incarcare pt Honda mea CBR 600 F2, poate sa fie si de pe un alt tip de moto important este sa aibe 5 fire. 3 galbene de la infasurarea alternator si 2-ua; unul rosu (+) si unul verde (-) si sa aibe radiator si evident, pret decent. Multumesc, as fi la al 4-lea.
  10. O sa incerc si cu alta baterie, dar nu prea imi vine sa cred. Va tin la curent. Ce as vrea si eu niste curent... Mesaj completat Am incercat si cu o alta baterie relativ noua de pe un motor in firea lui. Si am observat ca atunci cand este rece si motorul si releul acesta genereaza 14.2v dar dupa ce se incalzeste nu mai face mai mult de 12.7v. Deci este praf, releul. Concluzia este ca imi trebuie un alt releu, nou poate si o baterie noua sigur si eventual sa ii schimb locul sau sa ii fac ceva sa se ventileze ca de la excesul de caldura banuiesc ca o ia razna. Mesaj completat Vineri am primit noul releu. Nu este OEM, nici nu are 5 fire ca cele vachi. Este unul AM, nou si are 7 fire in componenta, recte 3 albe (cele OEM erau galbene de la infasurarea alternatorului) si inca 4 fire 2 rosii si 2 verzi, cel OEM era cate unul de fiecare culoare, dar nu este o probleme se leaga intre ele culorile astfel ramanand cate unul de fiecare culoare asemanator cu cel OEM. Am gasit si un ventilator care sa potriveste manusa pe releu, zici ca pt el este facut. Acum vreau sa gasesc o mufa cu 5 papuci, mama/tata, sa cositoresc toate firele pe papuci si sa il montez undeva intr-un loc mai aerisit decat l-a prevazut fabricantul. Voi ce parere aveti? Mesaj completat Nu isi mai arunca nimeni un ochi pe aici?
  11. Ok, corecta si afirmatia asta, dar dupa ce porneste de ce nu incarca? De ce nu se duce in 14 si ... V, nu din cauza releului? Eu aveam la relanti 12.2 V si in ture mari abia 13 V fara consumatori.
  12. Am revenit si eu cu beleaua mea. Am masurat prima data tensiunea din baterie 12.4 V, cu aparatul infipt in borne si i-am dat la cheie, 6,5 V (a scazut la jumatate) stiam ca trebuie sa scada, dar parca nici chiar asa. Nu a pornit la cheie, deci am impins-o si am continuat masurarea dupa pornire. Cu motorul la relanti si fara consumatori aveam 12.5 V cu consumatori aveam 11.3 V, in ture fara consumatori maxim 13 V si cu consumatori undeva pe la 12.1 V, deci o ghena de releu, sa-i fie tarana usoara. Am mai masurat tensiunea data de alternator pe CA intre cele 3 fire galbene si la relanti cu mufa scoasa din releu aveam 12 si ceva V (nu mai stiu cat) la toate cele 3 fire combinate intre el, iar in ture facea si 60 V, deci zic ca asa zisul alternator isi face treaba. Acum de unde sa gasesc si eu un releu care sa ma tina si pe mine un sezon nu jumate. Mufele si toate cele le-am curatat si gresat mai de mult, nu au si nici nu au avut probleme. Poate doar sa ii adaptez un cooler sau sa ii schimb locul unde este montat sau si una si cealalta. Astept sfaturi.
  13. Pai asta nu este o solutie, ca poate sarim din lac in put.
  14. Si eu acum 1 an in urma am inceput "dansul" cu incarcarea. Am rebobinat statorul, am inlocuit releul cu unul tot de Honda cu gratar ca sa nu se mai incinga rau (aveam dinala bagat in rasina) si iata ca dupa un timp ajung sa ma iau cu mainele de par, care par ca sunt chel si ma lasa cand imi este lumea mai draga. Nu stiu sa va zic ce valori imi da ca nu am mai masurat, dar cu prima ocazie va zic. Ce a facut prima data la incarcare. Am rebobinat statorul; imi scotea 70V CA la oricare dintre cele 3 fire galbene, adica A,B,C A+B, A+C, B+A, B+C, C+A, C+B. Dupa ce am montat releul Si am pornit (inainte am degresat bine placa metalica pe care se monteaza releul si i-am dat cu pasta de contacte de la procesoarele de la PC) tensiunea era la relanti cu consumatorii porniti undeva pe la 13.7-13.9 si in ture 14.2 constant acum sunt tere curios ca m-a lasat de cateva ori in drum. Nu stiam ca trebuie sa opresc motorul si sa il pornesc cu luminile aprinse, faceam taman invers vezi doamne sa protejez bateria. De mentionat este ca eu nu aveam bateria de mobra aveam una de UPS tot de 12V 10Ah. Acum o sa ma apuc de sapat iarasi sa vad ce masa a patit. Bobinajul pe stator se face in triunghi, din 3 in trei pile. Treaba multa are regulatorul pe langa faptul ca reduce de voltajul de la 70 la 14 il si mai transforma din CA in CC si daia se incinge ca naiba. Aici este topicul cu problema mea de data trecuta si cu rezolvarea lor.
  15. Bagi mana pe sub carena centrala, printre jambe si in spatele farului gasesti o mufa, o tragi afara, dupa un manson de cauciuc (o protectie de praf, un cerc mare si negru) il tragi si pe el afara si apoi o sa gasesti prinderea becului H4, adica 2 sarme pe care le tragi spre inafara si iti va cadea becul, dupa repeti operatiunea in sens invers. Posibil tu sa ai sub far un capac mic il dai jos ca sa ajungi in spatele farului.
  16. Asa, si cum v-am promis o sa va explic ce am mai facut cu incarcarea mea. Dus la rebobinat alternatorul pe la Ilioara la un mosulica (bogdanawo cunoaste...) care zice ca nu ar fi avut cine stie ce, dar cert este ca mie nu imi mai facea mai mult de 20V CA in ture si acum l-am vazut facand si 70V CA (la liber). Montat pe motor si verificat incarcarea cu releul meu si iarasi mare uimire: cand este rece (releul) functioneaza bine, gen 14 si ceva in ture si minim 13,2 la relanti fara consumatori si cam tot asa si cu consumatori. Dar cand se incalzeste devine de-a dreptul enervant, se duce si la relanti fara consumatori sub pragul minim, adica sub 12,7V CC (consum din baterie). Deci, de aici trag concluzia ca este dus si releul de incarcare. Ce am mai facut: am de la un alt moto tot o Honda, un releu sub forma de imprumut pe care l-am montat si pe urma masurat. Acesta, si in ture si in relanti si cu si fara consumatori, nu scade sub 13,2V CC pot spune ca functioneaza perfect. CONCLUZIA problemei avute la moto meu; este ca au fost defecte si alternatorul si releul, dar nu in totalitate, exact cat sa ma calce pe nervi si sa nu ii dau usor de cap. Asa ca trebuie sa mai cumpar un releu de incarcare potent, nu ca asta, pe care l-am cumparat acum 1,5 ani(SH) si nu isi face treaba cum trebuie. Releul meu este din ala invelit intr-o rasina (SH 633-12 / 4,1) si cel de imprumut este unul cu radiator metalic (SH 693-12). Intrebare: ce fel de releu sa imi cumpar si cam pe la ce preturi il gasesc si unde? Eu ma gandeam la unul cu gratar ca se raceste mai bine, zic eu. Voi? Uite si cateva poze cu cele doua relee.
  17. Si eu am avut aceeasi problema ca tine si era de la pompa de benzina care este vacumatica. Si pt ca sa functioneze bine membrana aia ea trebuie sa respire, mai exact pe corpul pompei adica pe robinet, ca acolo este si pompa, se vede destul de greu o gaurica mica cam cat un ac de cusut. Desfunda acel orificiu si nu o sa mai ai probleme. Este normal pt ca motorul prin aspiratie trage de memebrana aia crendu-i un vid in carcasa si daca acel orificiu de respirat nu este liber el devine inactiv si nu mai trage benzina din rezervor. Sper sa ma fi facut inteles.
  18. Am masurat asa cum ati zis voi daca am inteles bine. Trebuie sa va amintesc ca sunt cam habarnist in ale fizicii. ce am facut: am luat aparatul de masura si l-am setat pe piuitoare, dupa care am luat cate un fir din cele 3 (A,B si C) si am masurat cu masa adica cu miezul rotii unde se prinde de carcasa; aia este masa, da? si nici un piuit. Dar daca masor intre cele 3 fire toate piuie ceea ce cred ca nu este bine si nu conteaza. Ce sa fie, ce sa fie, ghici ghicitoare ce-i!!!!!!! Ce ma mai distreaza motorul asta, cate poti sa inveti....
  19. Asa, am fost si am facut masuratoriile care nu m-au bucurat prea mult poate pt ca nu am gasit motorul emblema. Si prietenul meu o data la nu stiu cat timp isi ia bateria si o pune pe redresor. De ce? pt ca la relanti fara consumatori el avea maxim 12,9V. iar in ture se ducea maxim 13,4-5V. Am mai masurat incarcarea Ah si la relanti fara consumatori era undeva, de fapt fluctua intre 0,9-1A si de cateva ori chiar si pe minus dar ma gandesc ca era la saturatie in momentul ala. In ture in schimb si cu consumatori ceea ce ma interesa si pe mine se ducea si la 4,ceva chiar 5A (deci ii incarca bateria). Am mai masurat si tensiunea data de alternator la cele 3 fire ; in relanti 16 chiar 17,1V CA si in ture se ducea si la 50V asa cum ziceati si voi, aici revin cu masuratoarea facuta de prietenul meu la alternatorul minune si in ture abia facea 20V CA, si in relanti 9-10V cum ziceam eu. Imi pare rau dar poza comparativa la alternator nu am mai putut sa ii fac, pt ca dupa aceea mi-am amintit ca nu este la mine ramasese pe CB500, nu am putut sa il scot de acolo, si nu am decat poze cu alternatorul meu in mai multe lumini. si la releul cu grilaj de la CB500 si cu firele arse si cele improvizate, adica schimbate. Alte sfaturi sau pareri? Are cineva sa imi imprumute sau pana mea nici eu nu mai stiu cum sa fac un alternator pt ca sa il probez la mine cu tot ansamblu? ca eu cred ca mai mult ca sigur ca buba la mine este alternatorul, dar nici nu imi convine sa dau banii pe altu si sa nu fie de la ala. Adica vreau sa stiu sigur pe ce dau banii, nu sa ma apuc sa fac stocuri de piese in casa.
  20. Multumesc pt informatii si indicatii. Dar sa incep cu problema asa cum a venit ea. Intr-o seara am plecat in plimbare spre Baicoi si dupa ce am iesit din Ploiesti sa ii dau viteza a inceput usor usor sa moara si cu grutate i-am mai prins pe prieteni din urma al popas. Si incepi sa desfaci motorul si sa te benoclezi ca aia pe acolo ca de ce nu mai are curent si chestii din astea; am tras de fire in ideea ca nu sunt bornele bine stranse si nimic. Pana la urma am pus bateria mea pe o alta motocicleta ce ii functiona bine incarcarea si a mai revitalizat-o un pic incat sa ajung acasa sub escorta stanga-dreapta ca mergeam cu faruriile stinse (4 dimineata) si sa nu mai raman fara curent. A doua zi am apelat la prieteni cu abilitati in domeniu si am ajuns noi la concluzia ca s-ar fi ars releul de incarcare. Am cumparat un releu si cateva zile a fost ok nici nu prea am avut timp sa ma dau cu motorul atunci din lipsa de timp si de ploi parca. Dupa care am cumparat si o baterie noua, ca na am zis ca s-o fi dus si bateria si in nici o saptamana... s-a dus si aia (s-a fiert) dupa care a existat un timp destul de mare in care nu am mai facut nimic la ea; a venit iarna etc. si apoi dupa toate astea am incercat sa o repun in functiune. Cand a venit prietenul ala la mine cu abilitatiile am descoperit ca am si acele 3 fire galbene scurte ala instalatiei cam arse, inspre mufa alternatorului si ca se incingeau si firele si releul de ziceai ca mai are putin si ia foc. Ce am uitat sa zic ca dupa ce am ramas si fara bateria cea noua nu am mai cumparat alta de moto incercand cu cele de UPC ca deh, aveam de unde de 7A si de 12A si in momentul de fata pe moto este una de 12A. Si intr-o alta zi m-am apucat sa masor incarcarea cu un alt releu din acela cu grilaj de racire pe el ca sa vad de unde vine problema pana la urma . Si cum v-am mai spus am verificat si alternatorul cu un bec de far de tip H4, am schimbat si firele acelea arse cu tot cu papuci si la alternator si la releu pt a nu il mai suspecta ca nu face contact ca lumea. Ce am inteles eu de la voi ca acel ansamblu de bobine, 18 la numar, trebuie sa debiteze fiecare in parte cate 60-70V? Prin ceva manual de service , am citit, in legatura cu un model asemantor de alternator(cu excitatie cu magneti permanenti...) , ca in gol , la 1500 de ture trebuie sa ai vreo 70 V intre infasurari ,cu ele in gol(atentie , neconectate la nimic!) asta a facut-o cu becul nu mai stiu daca a si masurat. ai dreptate cu tensiunea de 60-70V intre oricare din capetele infasurarilor statorice, dar, greseala pe care o face domnul este ca, probabil, masoara tensiune alternativa cu un voltmetru de tensiune continua......mie asa mi se pare de-i indica 9-10v, adica ceva complet eronat. cred ca s-a masurat in mod cc dar nu stiu sigur. Eu am facut o comparatie intre doua alternatoare facute de aceeasi firma HONDA numai ca unul provine de la un CB500 si unul de la CBR600 si de aici concluzia ca ala de la CB500 era de culoarea margarinei, crem curat si al meu cred ca la origine era la fel dar acum avea o culoare un maro ruginiu si nu uniform pe ici pe colo si nu sarmele acelea, pasta depusa pe bobine pt protectie. Scurturi pe moto nu sunt de nici un fel, contactele la toate mufele sunt refacute si curatate. DECI???????? eu cred la cum arata alternatorul meu la culoare si cum arata ala de la CB500 eu cred ca este un pic cam ars. O sa cobor la subsol sa le fac ceva poze la alternatoare si tot odata astazi pe la 15.00 merg sa fac masuratori la o alta Honda ca a mea si sa vad la el ce valori o sa ii dea. CE TREBUIE SA MASOR EU: -tensiunea la mufa alternatorului in timpul functionarii adica acele 3 fire galbene intre ele A,B si C neconectate la nimic si sa imi dea undeva intre 60-70V CA nu CC ESTE BINE CE AM INTELES? bogdanawo??????? -tensiunea de incarcare cu toate montate la locul lor adica la bornele bateriei in timpul functionarii lui atat la relanti cat si in ture. -si cati amperi baga in timpul functionarii, la relanti si in ture intercaland aparatul de masura intre borna de minus a bateriei si firul de minus al motorului. Sper sa nu ii stric omului motorul ca ma omoara. Hihihihihiihi Va tin la curent AC/DC Nu stiu ce o sa se inteleaga din poze ca am avut un aparat foto foarte.....performant
  21. Am o mare nedumerire. Am o Honda CBR 600 F2 din 1994 motor tip PC 25 E si am probleme cu incarcarea de curent. Ok, am dat vina pe releul de incarcare si ca atare am facut rost de la alt moto care functioneaza un releu de incarcare din acela cu radiator. Si surpriza aceleasi valori ca si la releul meu adica incarca 14,5-14,7 la relanti fara consumatorii si cu cansumatorii cam la fel, o mica diferenta se simtea in ture; atunci mai scadea un pic cam 13,9. Cand am verificat cati amperi baga la incarcare am constatat urmatoarele: la relanti (cam fluctua in jur de 1,5 2,2Ah) si in ture scadea si la 0,6-0,9 dar urca si la 1,5Ah si aici o mare nebuloasa cand aprindeam consumatorii se ducea pe -5,5; -2,3 si tot asa. Deci ce sa inteleg ca in ture cu luminile aprine ea nu incarca si de aceea ramaneam fara curent in baterie. Asa face cu ambele relee de incarcare. Atunci m-am orientat catre infasutariile de la alternator. Am desfacut acolo la motor in speranta ca o sa vad ceva prajit si nu este chiar asa. In dimineata asta mai desfacusem un motor care se daduse pe jos ca sa ii schimb carcasa si infasurariile erau de culoarea margarnei( un crem frumos curat), motor de pe care am luat releul de proba, in schimb la motorul meu infasurarea are o culoare cam maronie in totalitate dar nu neagra (arsa) . Mai i-am facut proba cu becul la cele trei fire ce vin din alternator la releu si intensitatea luminoasa nu diferea in nicio faza. Mi-a mai zis cineva ca intre cele trei infasurarii (masurind cu aparatul de masurta) trebuie sa fie in jur de 10V, adica intre A,B si C. A+B; A+C; B+C si erau cam pe acolo 9 si ceva;, deci alternatorul ar functiona. Si cum spuneam mai sus tot fara curent raman si in concluzie cu doua relee care functioneaza si un alternator aidoma, eu tot nu am curent in baterie. Ce am mai observat: ca pe releele de incarcare sunt serii diferite (zic ca este normal ca unul este invelit in rasina ( ceva cu 933,daca nu ma insel) si celalalt este intr-o carcasa cu radiator (936) si de aici diferenta, dar si alternatoarele difereau un pic al meu de la CBR 600 F2 era mai gros decat cel de la CB 500(motocicleta donator). DECI AJUTOR CA NU MAI STIU CE SA II FAC si trece iarasi vara pana ii dau de cap. :D :D
  22. AdrianB1, ms oricum, dar poate poate cine stie apare ceva...
×
×
  • Creează nouă...