Sari la conținut

jjcage

EX+
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de jjcage

  1. Stiti cumva ceva site care sa aiba aceasta functionalitate?
  2. Revin cu informatii, desi in manual codul e D8RTC, pe bujia de pe motocicleta codul e DR8EA despre care par sa fie suficiente rezultate pe Google asa ca nu cred ca-i greu de gasit. Cablul nu era rupt. In fisa de bujie e un holzsurub iar cablul care parea rupt efectiv se infileteaza pe holzsurub. Asa se face contactul intre firele metalice din centrul cablului si holzsurubul. Acum as mai avea mare nevoie de informatii despre filtrul de ulei ca as vrea sa-l inlocuiesc.
  3. M-ar interesa de niste coduri/echivalente pt niste piese de First Bike, poate stie cineva: - filtru ulei (motorul de 200cc daca difera) - bujie (D8RTC scrie in manual dar nu-l prea gasesc pe net) - fisa bujie (s-a rupt cablul la 4000Km) Probabil n-ar strica si informatii despre alte piese (acumulator, filtru aer/benzina, etc) in caz ca altcineva are nevoie.
  4. Am incarcat o baterie de 8Ah cam 5h la 1A si 15V si ceva (un pic peste 10% din capacitate dar am zis ca 200mA in plus merge). Prima ora am stat langa ea, nu s-a incalzit, nu s-au auzit zgomote. Cand am venit dupa 5 ore, era tot rece dar se auzea un sfarait usor de la lichidul din interior si am scos-o imediat de la incarcat. Am distrus-o, ce imi recomandati sa fac? Am gasit la http://www.xantrex.com/web/id/329/docserve.asp un tabel de corelare intre tensiune (masurata dupa 3 ore de "linistire") si nivel de incarcare procentuala. Initial bateria avea 12.28V (70% incarcata conform tabelului), tinea farul aprins lejer dar cand incercam sa pornesc motorul murea instant (intuitiv la 70% n-ar trebui sa fie probleme, deci poate tabelul nu e bun). Acum are 12.68V (aproape 100% incarcata) dar inca n-am apucat s-o incerc pe motocicleta. Ce ziceti, e valabil tabelul? E o metoda buna de masurare a nivelului de incarcare? Daca da atunci e clar ca am supraincarcat bateria (trebuia sa incarc 30% din 8Ah cu 20% pierderi deci cam 0.3*8*1.2=2.88Ah si eu am tinut 5h la 1A, 2h in plus).
  5. Stie cineva unde as putea gasi un bec S2 12V/35W/35W BA20D (http://www.donsbulbs.com/cgi-bin/r/b.pl/s2%7c12%7c35%7c35.html) (in Cluj preferabil)? Ce pret aproximativ ar trebui sa aiba? As fi interesat si sa adaptez cumva un halogen H4 de masina (adevarul e ca acum lumineaza prost de tot noaptea). Varianta taraneasca (lipire de fire, fixare cu super glue daca misca :-)) ar merge dar parca ar fi mai buna o solutie mai trainica (inlocuire soclu). Daca nu e prea scump as schimba si tot farul. Am gasit o poza cu o motocicleta similara ca sa va faceti idee de tipul de far http://www.okazii.ro/apache/auc_img/2070477_1.jpg. Daca e nevoie pot face poze cu farul desfacut, masuratori, etc.
  6. Nu am tija, e cu geam de ala mic si rotund prin care vezi direct nivelul uleiului. Oricum, n-as prea vrea sa deschid busonul de ulei de fiecare data cand vreau sa masor. Cand am facut un schimb de ulei oricum n-am vazut traseu vizual direct spre "balta" de ulei, deci nu cred ca as putea masura temperatura pe acolo. Din cauza asta am si intrebat daca este o metoda "externa" de masurare e temperaturii unui motor cu racire cu aer.
  7. Cam greu de masurat uleiul. Prin geamul de vizionare nu cred ca e concludent (sticla cred ca izoleaza termic un pic, plus ca e lucioasa). Probabil cel mai bine ar fi partea de jos a motorului unde e baia de ulei. Ar trebui sa aiba o temperatura apropriata de temperatura uleiului.
  8. Mi-ar folosi sa stiu cand o fortez prea tare, sa stiu care-i sunt limitele de utilizare, cand trebuie sa mai fac pauze, etc. Daca urmaresc evolutia temperaturii pot sa evit sa ajung la punctul in care se distruge motorul. Motocicleta are limita de viteza 100 Km/h dar nu pot sa merg asa constant pt ca e prea solicitata. Chiar mergand cu 90 Km/h pe drumuri drepte, temperatura creste cu vreo 20 de grade fata de mers mai incet (70-80 Km/h). De asemenea temperatura creste si la mers mai agresiv (frane, acceleratii pe drum cu curbe). Prin urmarirea temperaturii vreau sa vad care-i regimul de utilizare care sa nu duca la supraincalzirea motorului dar care nici sa nu fie prea conservator.
  9. Scopul meu e sa am o metoda sa determin cand motorul e suficient de cald si cand este supraincalzit (neavand nici un fel de indicator pe bord). Pentru asta am nevoie de un loc unde sa masor (eventual unde temperatura sa nu varieze prea tare in functie de constructia motorului) si niste limite normale de temperatura (daca stiti un articol pe net despre asta ar fi excelent). Nu caut neaparat temperatura maxima. Oricum maximul pare sa fie langa bujie. Teava de esapament pe tot traseul ei nu depaseste 90-100 grade (posibil sa fie eroare de masurare pt ca e cromata). N-am masurat gazele de esapament direct.
  10. In ce zona se masoara temperatura la un motor cu racire cu aer? Langa bujie pare sa fie temperatura cea mai mare. De asemenea, cam care ar fi temperatura normala? Maximul (langa bujie) pare sa varieze intre 140 si 170 grade Celsius. Pare enorm de mare temperatura dar am masurat de curiozitate si la o masina si a iesit 190 grade. Acuma evident, poate si termometrul (http://www.techtoolsupply.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=257) sa fie decalibrat rau de tot si sa arate temperaturi aiurea. Daca stiti ceva linkuri pe tema aceasta va rog sa le postati. Multumesc anticipat.
  11. Stie cineva ce tipuri/dimensiuni/etc au urmatoarele consumabile pt motocicletele (de 200cc in cazul meu dar si de 125cc daca sunt diferite)? - filtru aer - filtru ulei - garnitura buson golire ulei (e ceva special sau o chestie normala de cauciuc?) - filtru benzina - lant/pinioane - bujie (asta e scrisa in manual - D8RTC)
  12. Am si eu o problema legata de turatia la relanti. Daca apas ambreiajul pe la 5000-6000 rpm, cateodata turatia scade pana sub 1500 rpm (turatia normala la relanti) pana cand moare motorul. Problema nu se manifesta intotdeauna si daca dau o acceleratie mica cand observ ca incepe sa scada sub 1500 rpm, se stabilizeaza. Deci problema pare a fi legata oarecum de caderile mari si bruste de rpm. Deoarece nu se manifesta foarte des, nu e foarte deranjant, dar mi se intampla sa raman in intersectie cu motorul oprit din cand in cand, asa ca as vrea sa rezolv problema daca tine de ceva reglaj.
  13. >... dar la plecare omul s-a ajutat sanatos de picior ca sa o miste din loc. Cum o fi cu pasager atunci? Probabil o fi uitat omul sa schimbe in viteza 1 inainte de oprire (nu prea se schimba bine vitezele pe loc) si fie a miscat-o un pic sa intre in 1 sau a pornit cu 2. Am si eu o Formula 200cc cu 1600Km parcursi si in general sunt multumit de ea. Viteza maxima e cam 110Km/h pe drum drept (fara vant), 120Km/h in coborare. Evident, un vant sanatos poate sa creasca sau sa scada viteza considerabil. Singura problema e service-ul de 2 lei de la magazinele lor. Pentru revizia de 1000Km a trebuit sa astept cam 5 zile. La cat de multe vand ii si cred ca-s prea ocupati sa schimbe un ulei. Am dus-o la revizie intr-o dimineata si cum nu aveau timp sa o faca atunci, am venit dupa masa sa o iau. Cum nu am vazut revizia, puteau lejer sa-mi inlocuiasca uleiul adus de mine sau mai criminal, efectiv sa nici nu-l inlocuiasca (spun asta pt ca in final, cand am intrebat daca nu a ramas putin ulei pt completari ulterioare, au zis ca s-a terminat tot uleiul, desi e nevoie de 950ml de ulei si 850ml fara schimb de filtru). Ce sa mai zic, lantul vezi sa nu-l fi uns/curatat. E o lista de mai multe chestii care trebuiau facute dar degeaba. Nici o chitanta/factura, s-au oferit sa puna o stampila daca vreau (ei nu au nimic oficial sa urmareasca daca faci reviziile la timp). Nu am mai pus stampila pt ca reviziile urmatoare o sa incerc sa nu le mai fac la ei. Si tot referitor la service, cand am luat motocicleta la inceput, se impingea super greu. Incepator fiind am zis ca asa o fi la motociclete. Merg ce merg si tot observ ca roata din spate se incalzeste foarte tare desi nu am folosit frana de spate prea mult. M-am prins ca ceva pute si am slabit mult frana de pe spate. Imediat am putut sa o imping cu o mana si acum ajunge cel mult calduta dupa multe frane. Nici cei de la Brasov nu-s seriosi. Am luat motocicleta de pe stoc. Din motive necunoscute, motocicleta era inmatriculata definitiv pe Brasov si a trebuit s-o radieze acolo si sa-mi trimita actele. Peste 2 saptamani a durat chestia asta (desi initial mi-au promis 3-4 zile, maxim o saptamana). Mi se pare absolut jenant sa-ti vanda un produs si sa nu-l poti folosi legal 2 sapt dupa cumparare.
  14. In Cluj stie cineva un service bun (nu neaparat numai pt ITP)? Multumesc anticipat.
  15. Pentru motociclete (4T, ambreiaj umed) se poate folosi acelasi ulei ca si pentru masini? E posibil ca ambreiajul sa lunece cu ulei de masina? Daca da, unde as putea gasi ulei 10W-40 pentru motociclete (doar la magazine specializate pt moto sau si in supermarketuri gen Metro/Selgros/Kaufland/etc)?
×
×
  • Creează nouă...