Sari la conținut

F_Krisztian

INACTIV
  • Număr conținut

    260
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de F_Krisztian

  1. Mersi. N-am avut bani inca sa repar/cumpar suspensie de spate noua (mai ales ca nu demult mi-am luat si bicicleta). Dar acum stau un pic mai bine cu banii, si eu sper ca in curand va fi posibil sa repar motorul. Mersi, da cadrul e un Zoo Pitbull din 2006. Transfer-ul nu-mi merge asa de bine. Ai o bita faina, dar mai ales motorul imi place. Tu de cat timp faci trial cu motorul? Si vrei sa te lasi de acest sport?
  2. Multi m-ati intrebat legat de perioada cand m-am dat cu bicicleta. De 4 saptamani iarasi am bicicleta de trial fiindca am cumparat una (nu m-am dat cu bicicleta deja de 1 an). Am facut acum un filmulet CU BICICLETA si din asta se vede aproximativ ca cam cum sta treaba. Filmuletul se poate descarca de pe aici (fisierul are numai 12 mb, deci se poate descarca foarte repede si usor): http://fkrisztian.extra.hu/FK_vid/FK_vid.html Sau aici e directlink-ul (click dreapta->save target as): http://fkrisztian.extra.hu/FK_vid/FK_vid.avi (12 mb) Sau daca cineva nu poate sau nu vrea sa-l descarca atunci se poate vizioana si aici (similar cu youtube) (dar calitatea e mai slaba !!!): http://www.vimeo.com/3116386
  3. Bicicleta m-a ajutat cu mult, deja stiam sa stau pe loc fara sa pun jos piciorul, deci aveam ceva echilibru. Stiam cum sa ridic spatele si fata, cum sa sar, etc. Mai ales ca la mine pe bita si franele erau ca si la motor, deci frana de fata era la mana dreapta. Dar totusi aveam probleme cu folosirea ambreiajului in situatii tehnice, aveam probleme si cu frana de spate si era foarte ciudat greutatea motorului dupa bicicleta (care avea 11 kg). Dar am incercat sa ma dau cat mai mult cu motorul (problema era ca motorul era stricat in fiecare a doua luna ), si m-am obisnuit cat de cat. (N-am inteles perfect intrebarea, sper ca am raspuns la ceea ce ai intrebat. )
  4. Cazaturi duri cu motor de trial: http://www.mototube.ro/view/1001/cazaturi-dure-de-trial/
  5. Daca va intereseaza, va pot arata cum arata o suspensie de spate desfacuta (si stricata).
  6. Am gasit pe net un filmulet interesant: Cazaturi duri de Trial: http://www.mototube.ro/view/926/cazaturi-duri-de-trial/ Concursul international de Trial Indoor, 2008, din Madrid, se poate descarca de aici: http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...0-%20Madrid.avi (click dreapta -> save target as) 570 MB - lungimea filmului: 50 min. Calitatea e foarte buna! O poza mica din film:
  7. Inca ceva as vrea sa mentionez: Recitind postul meu anterior mi-am dat seama ca nu am scris perfect clar ce am scris. Deci, sub motor de trial inteleg motor care-i facut absolut numai pentru trial. Deci NU vorbesc despre Scorpa T-ride, sau motoare care sunt intre trial si enduro.
  8. Scuze ca raspund la o intrebare asa de veche, dar numai acum am citit intrebarea. Raspunsul este clar NU. Nu exista motor de trial in doi, nici nu a fost si nici nu va fi niciodata. Complet imposibil.
  9. Eu am pus deja pe net aproape toata campionatele de outdoor (deci NU indoor). Calitate superba, continand concursurile, rezultatele, si totul. Fiecare video are in jur 800 de mb (fiindca calitatea e buna), dar serverul e rapid, deci cu un pic de rabdare se poate descarca lejer. Download: (Click dreapta -> Save Target As) http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...-%20Andorra.mpg http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...-%20Francia.mpg http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...-%20Antigua.mpg http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...20Myslenice.mpg http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...20-%20Spain.mpg http://www.trialmotor.hu/files/contentimag...20Isleofman.mpg Ultimul e mai interesant, la inceput contine si concursul international de trial de Femei ! Neaparat merita vazut. Cateva imagini mici din videourile:
  10. Wow. Suspensia de spate la exc arata foarte brutal. Ii fain motorul.
  11. Incearca daca cu socul tras face aceeasi lucru. Dupa ce motorul e incalzit, trage socul, intre timp non-stop sa dai sprituri cu gazul ca altcum va opri motorul. Si incearca aceeasi chestie. Nu intotdeauna functioneaza acest lucru, dar totusi nu costa nimic si merita o incercare.
  12. Site cineva un mechanic in SM care imi poate scoate un surub rupt? Surubul tine discul de la frana de spate, si s-a rupt cand am vrut sa-l scot, si a ramas o bucata din el in butucul de spate. Nu a ramas afara nici un mm din surub, deci nu pot sa-l prind nicicum. Mi-ar trebui un mechanic care face o gaura mica in surub, il fileteaza invers, baga un surub mic cu filet invers si desface totul. Nu stiu cum se numeste chestia asta, dar presupun ca stiti despre ce-i vorba.
  13. Cea de 10 litri e 70 RON, iar cea de 20 de litri e 80 RON (daca tin minte bine, nu sunt 100% sigur) Parerea mea e ca nu-i asa de tragic. Eu stiam problema cu plasticul de aceea am luat direct canistra de metal de 10 litri. Iar dupa aceea mi-am dat seama ca-i prea putin si am mai luat una de 20 de litri. Asa deja ca pot sa iau deodata 30 de litri asa nu trebuie sa ma duc la benzinarie numai din 2 in 2 saptamani. Odata cumperi o canistra de metal si gata.
  14. La asta te referi cand zici trial pt. urban? (Filmulet:) http://www.mototube.ro/view/800/out-of-section/
  15. Iarasi am facut un filmulet. Pt. descarcare: http://www.trialmotor.hu/files/contentimag.../FK_video10.avi (click dreapta -> save target as) 60 mb Pentru cei care nu au posibilitatea sa descarca videoul, atunci aici ii varianta online (similar cu youtube): http://www.vimeo.com/1523870 P.S. Nu stiu daca e vorba de indoor sau outdoor. De fapt nu stiu nimic, ca nu a zis nimic concret ca despre ce-i vorba. Dar o sa vedem daca o sa ma intalnesc cu el. Am gasit un filmulet super pe internet. Varianta mai scurta a acestuia poate ca a-ti vazut-o deja. dar asta-i varianta lunga ! http://www.mototube.ro/view/800/out-of-section/
  16. Sigur. Ti-am trimis PM cu ID-ul meu. Ma bucur ca ti-a placut. Era in Brasov motocicleta? Cati trialisti sunt in oras? Proprietarul facea trial cu motocicleta, sau numai enduro? (numai din curiozitate intreb)
  17. Ma bucur ca zici asta. Eu numai parerea mea personala pot sa zic. Mie cel mai mult imi plac modelele de 2 timpi. Ori de 250 cc, ori 270-290 cc ii si mai bine, desi ca incepator un pic ii mai rau. Mie nu-mi place motocicletele de 4 timpi. Am incercat in Ungaria un Sherco 3.2. Are putere destula (320 cc, 4T), e similar cu un 2T 250, sa zicem ca-i similar si cu un 270 2T, dar na. Dar pe mine ma deranja frana de motor, si era si mai greu motocicleta (desi nu cu mult), dar cea mai mare problema era ca se tura mai incet. Nu aveam simtul ala ca si la 2T, ca-i dau blana (cu ambreiajul tras), si intr-un sfert de secunda motorul urla ca nebunul. La 4T se urca mai greu in turatii. Nu este mare diferenta intre modelele de 2T. Deci GasGas, Sherco, Beta tot acolo ii. Si ca greutate si ca putere sunt foarte apropiate. E mai important sa gasesti una care sa fie in stare buna. Nu este diferenta intre modelele dupa inaltime si greutate. Toate motocicletele de trial sunt facute pentru inaltimea si greutatea "medie". Probabil ca daca ai avea 95 kg, sau peste, atunci ar fi nevoie de arcuri mai tari in suspensii.Deci orice model e bun, nu este diferenta in acest sens. Pana in 2000 de euro poti cumpara un motor sh destul de bun. Neinmatriculat. Cele inmatriculate sunt modelele noi, care costa 4500 de euro. Dar daca faci trial atunci nu este nevoie sa fie inmatriculat. Nu trebuie sa ajungi in Germania sau Italia, este si aici. Aici e lista cu motocicletele de trial SH din Romania: http://www.trialmotor.eu/ro/forum/motocicletedevanzare Si asta-i lista din Ungaria: http://www.trialmotor.hu/forum/eladomotorok Aici este de ex. un GasGas din 2000: http://www.trialmotor.hu/node/407 Pretul este 525.000 Ft, adica 2.250 euro. Dar scria ca e pret informativ, deci e negociabil. Inca ceva, in legatura cu consilierea. Oricine care se pricepe la motociclete de enduro, cross, sau similar, e bine. Trebuie sa vezi daca motorul merge bine, sa nu scoata zgomote ciudate, suspensiile sa functioneaza bine, schimbatorul de viteze, sa nu sara afara din viteze, si cam atat. Nu trebuie sa te sperii, daca ambreiajul se lipeste cand motorul e rece (adica uleiul de transmisie e rece). Deci cand il pornesti, tragi ambreiajul si il pui in viteza 1-a, si motorul deja s-a pornit. Repet, asta Nu-i o problema. Toate motocicletele de trial fac asa. Ambreiajul e facut sa fie posibil sa-l tragi cu un singur deget. Dar sa nu se aluneca. Asta inseamna ca discurile de frictiune sunt mai mari, si inca sunt modificari. Din acest motiv ambreiajul se lipeste mai usor. Dupa ce uleiul de transmisie se incalzeste, dupa aceea o sa mearga bine. Ajuta si daca pui ulei de transmisie cu viscositate mai mica, dar complet nu il eliminia. Asta e.
  18. Stie cineva un service unde se repara suspensie de spate Paioli?
  19. Oh, dar ce fain era daca puteam sa ma inscriu la mersul cat mai incet.
  20. Pe de alta parte ar trebui ca el sa stie ca are un motor nou, si ca trebuie sa faca rodajul, fara ca pentru asta sa fie nevoie de o limitare. Si nu din prima cand iese sa incearca ca cat ii viteza maxima.
  21. Eu am patit acum de doua luni ca s-a rupt lantul. Am vrut sa fac un wheelie, am tras ambreiajul, am dat mai mult gaz, si am lasat brusc ambreiajul. In acest moment lantul s-a rupt in doua, a venit jos de pe pinionul de spate, dar la pinionul de fata s-a blocat, si a rupt si pinionul de fata. Repede am oprit motorul, din fericire roata de spate nu s-a blocat, fiindca cum am mai zis lantul a venit jos de pe pinionul de spate. Mare problema nu s-a intamplat. Trebuia schimbat lantul si pinionul de fata. Si m-am chinuit o ora pana ce am reusit sa deblochez lantul (trebuia sa dau si cu flex-ul).
×
×
  • Creează nouă...