Sari la conținut

Tryharder

Membru
  • Număr conținut

    148
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Tryharder

  1. Colegi TDM-isti, va anunt cu parere de rau ca trebuie sa marit trotineta.In cateva luni plec definitiv din tara si chiar nu pot s-o iau cu mine. M-am gandit sa pun anuntul si aici, unde sunt pasionatii de TDM.Oricum, pentru TDM-isti ofer reducere suplimentara de 10%!!! http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&...amp;zoom=1#foto
  2. Un amortizor de la un 3VD merge perfect la un 4TX din 2000, iti spun asta fiindca am facut chestia asta. Cele doua urechi seteaza cursa arcului S-H (Soft-Hard) si trebuie sa poti sa le reglezi cu mana (apesi si rotesti).Practic pe HARD, arcul lucreaza cu mai putine spire (pentru HARD apesi, rotesti si talerul superior al arcului se intercaleaza intre spirele acestuia).Eu nu pot sa-l las pe HARD fiindca la prima groapa ma arunca din sa. Cheia aia care o ai este probabil pentru piulita aia crenelata din partea superioara a amortizorului de unde reglezi GRADUL DE AMORTIZARE.Insa si piulita aia merge uneori cu mana. Ideea este ca taria arcului si gradul de amortizare al amortizorului (evident) sunt chestii diferite si se regleaza diferit.
  3. Salutare tuturor! Am dezmortit astazi "bestia" dar evident ca dupa o iarna nu se putea sa nu apara si problemele. De pornit a pornit la sfert fiindca am tinut bateria in casa si inainte sa o montez am incarcat-o.Problema este ca in sarcina, peste 3000 rpm incepe sa dea in bot si daca nu reduc gazul, motorul se opreste.De pornit porneste foarte usor si turata in gol nu are nici o problema.In schimb cand pornesc, dau a II-a, daca trag de gaz peste 3000 de ture incepe sa tuseasca nasol.Ce oare sa fie?Mizerie in carburatoare?Recunosc ca a stat peste iarna cu rezervorul aproape gol si probabil s-a desprins rugina care a fost aspirata de carburatoare. Oricum trebuie sa ajung in service sa schimb uleiul si filtrul de aer, dar pana una alta voiam sa va cer si voua parerea. Multzam mult!
  4. Dar de TDM GT ce ziceti? http://moto.caradisiac.com/Yamaha-TDM-900-...a-la-balade-446
  5. Ha,ha,ha...faruri de Dacie...da,da si bord de CN... Mai baieti, eu nici in gluma n-as suspecta un 3VD ca are faruri de Dacie si asta din doua motive: -nu se potrivesc neam:farurile de TDM converg catre exterior, pe cand blocul optic de la 1310 (1983-1998) este in trepte (un far este in afara, cel de faza lunga). -primele modele de TDM ('91-'92) si ultimele ('95) au farurile exact asa ca ale mele;din cate stiu eu, modelele '93-'94 au farurile alea infundate in carena. Al meu are farurile de la ma-sa aia cu ochii oblici, cu becuri R2 cu doua filamente (35W/35W). Am acasa un AutoBild din iunie '91 cu primul test cu un 3VD.Ia ghiciti ce faruri are...de Dacie, evident...... Si ca sa-l parafrazez pe Dan Nastase, "Va salut cu farul".
  6. Salutare frati TDM-isti si bine v-am regasit cu pasiunea pentru TDM nestirbita de iarna asta infecta! Apropos de farurile lu' 3VD, iata un close-up cu "The look of love":
  7. x<y y=x+50E,dar y<z rezulta: x<x+50E<z.
  8. Leo,ai uitat de alarma...
  9. Apropos de TDM vs. Varadero...am "tras" azi un transfagarasan in formula asta: /index.php?...p;#entry1527207
  10. Neagra,argintie,ce mai conteaza...fa-i un Casco ca e sfant! S-o stapanesti sanatos si la cat mai multi km cu ea!
  11. Ca o completare mi se pare ca Varadero e urata.Mult mai bine atata Africana aia de ma'sa
  12. Nu am decat 3 suruburi la rezervor:doua in fata si unul sub sa.atat!
  13. "Tolles Ding ,Mann"(germana) in traducere foarte libera inseamna "That rocks,man!"E titlul primului articol despre TDM aparut intr-un Auto Bild prin vara lui '91.Ma rugam de parinti sa-mi dea 35 lei sa-mi cumpar de la chioscurile din gara Auto Bildul(doar acolo se gasea).Acolo am vazut prima oara TDM-ul si mi-am zis ca trebuie sa am intr-o zi o motocicleta ca aceea. Ceea ce s-a si intamplat,peste ani,dar....weekend-ul trecut mi-a scos peri albi fiindca nu a mai vrut sa porneasca.Acum e in Service si pana vineri nu vreau sa stiu de ea...
  14. Eu propun sa nu mai comparati TDM-ul de 900 cu V-Strom-ul de 1000....sunt concepte diferite:TDM-ul inca mai are gene de invingator de Dakar(parallel twin) pe cand V-Strom-ul e un produs al laboratorului de marketing(allrounder V2,bun de toate)...ce daca TDM-ul e mai slab dar mai scump...ain't life a bitch? Cine 'musca" de fund TDM-ul o face din pura invidie...pur si simplu reprezinta definitia unui concept reusit,punct.Nici CBF-ul,nici V-Strom-ul,nici mai noile Versys sau Mana nu vor ajunge la inima motoretistilor precum TDM-ul....vorba neamtului: Tolles Ding,Mann!!!
  15. Socru-meu m-a rezolvat si cu cablul si cu manopera,doar e fost motociclist de pe vremea cand benzina era pe ratie,dar asta e alta poveste...cablu simplu de Dacie 1310.
  16. TIP: eu am schimbat anul trecut camasa de la cablul de kilometraj/vitezometru cu una de Dacie;am facut ceva adaptari la piulta si merge perfect,nici nu-ti dai seama!Cred ca merge si cablul schimbat cu unul de Dacie,dar nu sunt sigur...
  17. Nu-s din Bucuresti,dar daca ai rabdare vin in 25 oct prin Capitala si ne putem vedea/testa/analiza/concluziona...:)Voi veni cu masina insa.Ceva vibratii e normal sa aiba,doar orice motor are o groaza de piese in miscare,dar e putin probabil sa fie ceva grav ci doar ceva nefixat cum trebuie.Orice lucru mai grav la motorisca sa traduce prin zgomote sau indirect prin consum marit,porniri grele,lipsa putere,etc. Apropos,am manualul Haynes pt. TDM/TRX/Super Tenere;mi l-am fotocopiat si indosariat.Il am si in format electronic deasemenea(75Mb). Succese!
  18. Poate ar trebui sa renunti la a te mai uita la roata spate cand inveti sa te dai...risti sa ai probleme mai mari decat o simpla zmucitura a ambreiajului... Deprinderile se capata in timp,inclusiv cele ale sincronizarii ambreiaj-acceleratie.E drept,este putin mai greu ca la masina unde ambele sunt pedale si au roluri antagoniste(apesi una,o eliberezi pe cealalta).Si nu te mai pierde in amanunte de genul curiozitatii cand se rupe aderenta sau sa incerci sa faci sa patineze ambreiajul.Fizica asta e aplicata nu e simpla teorie. Uite,de ex. eu cand mi-am luat motor am stat in "cantonament" cu el doua saptamani intr-o localitate langa Brasov si zi de zi ma dadeam pe un drum asfaltat care ducea la o ferma parasita,deci nu era circulat deloc(oricum aveam permis dar era primul meu motor).Am facut sute de porniri/opriri pana am prins smecheria cu ambreiajul,am facut sute de intoarceri in loc ingust,am exersat chiar si franarile de urgenta.In fiecare zi mi se parea motorul mai mic si mai usor cu 5kg,asta datorita capacitatii de a deprinde si de a invata automatisme noi.Evident ca dupa ce am iesit pe soselele publice am constatat ca mai am o infinitate de lucruri de invatat si nici acum nu merg cum as vrea eu,dar asta fiindca nu prea am timp sa ma dau zilnic. Bafta si vorba aia:"Umple sacul cu experienta pana sa-l golesti pe cel cu noroc."
  19. Pai in oras imi ia 7l/100km mers civilizat si cam 8-9 daca preferi sa demarezi in tromba de la fiecare semafor. In afara,un mers sustinut dar nu sportiv(cu schmbare la 3500-4000rot/min) imi ia exact 6l/100km.Daca vrei sa mergi la "poezie" poti sa scazi consumul la un 5l/100km.Culmea,pe forestier mi-a luat chiar sub 5l/100km,desi am mers doar cu a doua,uneori cu a treia si nu peste 3000rot/min. Consider ca e un consum rezonabil pentru un motor de 850cmc cu 35000 km.
  20. Thanks,afirmatia sintetizeaza cel mai bine esenta TDM-ului.Din pacate nu-mi apartine,e a unui TDM-ist englez(Jack) si e luata de pe Carpe Tdm.
  21. O sa-mi permit sa comentez unele din ideile tale,cu rolul de a te lamuri si a te ajuta in luarea unei decizii: -"TA e Honda",sterge din memorie stilul asta de judecata;la fel de bine s-ar putea spune:"TDM-ul e TDM".Afirmatiile de genul asta sunt inutile; -chestia cu aruncatul noroiului pe motor care apoi rugineste;asta chiar e de domeniul SF,pentru ca TDM-ul are blocul din aluminiu si apoi,cate motoare ruginite ai vazut,sincer?E mai probabil sa scoti untul din motor pana nu mai are compresie deloc si in exterior sa arate ca nou; -Chestia cu vantul,ghemuitul si rezervorul n-o comentez:urca-te pe orice motor,fa multi km si-ti vei raspunde singur; -TDM consuma mai mult decat Transalp-ul,vorbim de conditii de exploatare si uzura similare;are totusi 200cmc in plus... Desi sunt subiectiv(posed TDM),m-am dat cu TA(model 91) si mi s-a parut "o buda" pe langa TDM,nu ma refer la starea tehnica care era OK ci la pozitie,stabilitate.E mai manevrabil,ce-i drept si stie mai mult off-road decat TDM-ul.Atat. In schimb am ajuns cu TDM-ul la 2000 metri in Bucegi pe forestier fara emotii si doua ore mai tarziu alergam pe DN1 cu 180km/h spre casa...cate motoare pot asta???
  22. Sincer nu stiu,poza e facuta in Grecia.Oricum,motorul are multe elemente after-market pe el in afara de carene.Asa arata 100% pentru touring pe sosea,ceea ce e de inteles la ce drumuri superbe au grecii.
  23. Va cam invidiez la capitolul viteza...eu n-am reusit sa trec de 190 pe vitezometru(probabil 180 in realitate) si ma chinui de 2 ani...nu sunt coxar,dar in conditii sigure de drum i-am dat(3VD,singur,fara topcase).Vana are cand ii dai gaz,deci nu cred ca e de la carburatoare,i-am bagat si benzina de 99,nu trece de 190 si basta!Cartea prevede o viteza maxima de 203km/h,adica acul ar trebui sa fie undeva peste 210km/h,luand in calcul eroarea de afisare care este direct proportionala cu viteza. Ironia sortii e ca m-am urcat pe 4TX-ul unui prieten si am trecut urgent de 200,asa ca nu cred ca e de la izmenele mele.Ciudat!
×
×
  • Creează nouă...