Sari la conținut

Balaurele

Membru
  • Număr conținut

    190
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Balaurele

  1. Abia acum am mai intrat pe aici, am eu de vânzare un set de engine guards / crash bar Cobra (acestea), au costat mult, le dau cu 300 lei fiindcă sunt puțin luate de rugină.
  2. Bine ai venit, Ira! Suntem (cel puțin) doi cu Boulevard de Canada. George, mai ai ambreiajul complet? Sigur merge și la M? Vreau să duc balaurele la Motorteam pentru ambreiaj (uneori zgâlțâie puternic la plecarea de pe loc, nu pleacă lin), pentru pin mod, pentru revizie, pentru schimbat cablul de ambreiaj (preventiv, încă nu m-a lăsat) și mai ales pentru frâna față, mi se pare prea moale. Voi reușiți să blocați roata față cu două degete? Eu niciodată (bine, la zero grade afară îmi mai iese și mie ). Am cabluri oțelite, am schimbat lichidul (acum doi ani) și tot moale e. Mă gândesc să pun plăcuțe EBC FA379HH, dar ce altceva aș mai putea face ca să frâneze cum trebuie? O să schimb din nou lichidul, bineînțeles. M-am învățat de la început cu două degete pe frână dar la Intruder nu reușesc să blochez niciodată fața.
  3. Cu plăcere! La Motorteam BS e 297 lei și au 1 buc în stoc, vezi dacă mai poți face ceva. Week-end fain!
  4. http://magazinuldebaterii.ro/catalogsearch/result/?q=YTX20CH-BS cu plăcere, succes!
  5. Repede, pe scurt, din experiența personală: Gman este f. scumpă (aprox 900 lei) și a cedat după două sezoane; o bacterie originală luată de la dealer de aici din RO a ținut 1,5 ani chiar dacă am ținut-o în casă iarna și am încărcat-o la 2-3 săptămâni (răspunsul dealerului a fost că, dacă am alarmă pe moto, asta ar fi invalidat oricum garanția, care nu e decât un an, anyway); o bacterie no-name low-cost, care vine cu acidul la pachet, a ținut doi ani; doar bacteria originală cu care a venit motorul din Canada a ținut 5 ani, chiar dacă a avut alarmă și chiar dacă nu a fost luată în casă iarna în niciunul dintre cei 5 ani, ci a stat iarna doar cu bornele deconectate. Acum tocmai am comandat o bacterie ieftină (250 lei) din nou, cu gel, ca să nu mai dau iar 600 lei pe una originală. Asta ultima tre să sosească mâine, dacă ține două sezoane tot e mai bună decât aia originală luată din RO de la dealer. Am sunat hotărât să iau Yuasa cu 650 lei dar vânzătorul mi-a spus că nu recomandă, are un client căruia i-a cedat Yuasa după numai 7 luni (anul trecut) și care nici acum nu a rezolvat cu garanția. Concluzia (dacă există vreuna clară) o tragi singur.
  6. Atâta reclamă face lumea la TRE ăsta, că o să-mi iau și eu de curiozitate. Luni la prânz îl comand, dacă mai vrea cineva (AWD, bushing?) să spună până atunci.
  7. Felicitări!! Poate te-ar ajuta așa ceva, cică ar trebui să poți face 2 cabluri din acel set. Sau caută pe ebay, tre să existe.
  8. Sunt la fel toate. Și eu am schimbat lichidul, plăcuțele cu unele bune (nu mai știu de care) și furtunurile cu unele oțelite. Diferența e atât de mică încât tind să cred că de fapt e placebo.
  9. Da, sunt băieți buni și la motoare și la suflet. Deși eu în locul tău aș mai pune fro doo beri...
  10. Pt schimbare anvelopa spate am fost la: Contact: MotoRuote Str. Minervei, nr. 67, sector 1, Bucuresti Relatii la: 0764. 168.347 Din câte îmi amintesc, a fost 60 lei; servicii foarte OK.
  11. Mda. Ia-ți-le cât mai zgomotoase. Joi seară tocmai a fost tăvălit un coleg al nostru cruiserist la Unirii; mergea înainte spre Universitate iar un cimpanzeu de pe o bandă mai din stânga a făcut dreapta spre Piața Alba Iulia, peste motociclist. Noroc că avea echipament full piele și un flip-up, zicea că nu îl doare nimic. Ce vreau să spun e că eu tocmai ieșisem din Unirea și, înainte de impact, nu am auzit niciun sunet de motor chiar dacă s-a întâmplat la câțiva metri de mine; or mie sunetul de motor îmi atrage atenția din reflex, mai ales dacă e vreun v-twin mare cum era acesta. Omul avea tobe stock; am auzit foarte clar pocnitura și plasticurile rupte și împrăștiate pe jos dar nu auzisem deloc motorul. În primele secunde, până să văd motorul pe jos, printre mașini, am crezut că a fost un accident doar cu mașini. În altă dezordine de idei, eu am evacuare hacker mayhem și îmi place foarte tare cum sună. Poate în viitor am să-mi iau tot de la ei, spun că modelul nou se aude și mai pe bass.
  12. @easy ride on: Mă băiatule, părinții tei știe ce faci? Și ce-a zis când a aflat? Flenduri pe aici cunoștințe de fizică dar ești habarnist la lucruri simple precum descompunerea unui vector pe două direcții date. Cum să-ți expun plastic, ca să și înțelegi? E ca și cum faci poliloghii de critică de artă vizuală dar în realitate ești orb și îți bagi furculița în nas când mănânci. Sau ca și cum te dai full de cunoștințe de istorie dar insiști că Ioan Cuza a fost femeie. Normal, Ioan e numele de familie, iar Cuza e prenume de femeie, știe oricine. Faci rezumate din Istoria literaturii române, de Călinescu*, dar nu știi cum se scrie corect „mama”, îl scrii „m-am a”. Păi impulsul albastru din desenul lui John17 ar fi valabil dacă ai fi primit în același timp un impuls de mărimea și sensul celui verde. Doar le-a desenat concomitent, nu apare cel albastru de capul lui, fără cel verde. Dacă pe cel albastru nu l-ai simțit, atunci cum l-ai simțit pe cel din desenul tău, AN ????? Ți-a dat cineva un șut în roata spate, perpendicular pe roată, exact când te filma milițianul? Că așa ai desenat!!!!! (mă rog, ai copiat desenul de undeva și n-ai știut să-i dai un crop). Dacă ar fi fost așa, ți-ai fi împrăștiat pseudo-neuronul pe jos și nu mai vorbeam aici, ci la „accidente”. Păi dacă rotești axa AN și mai mult spre dreapta, în sensul acelor de ceasornic, evident că AB va fi mult mai mare decât este acum, în desenul tău, ca să contra-balanseze un AN care trage hăis. Dar cine dracului te pune să bagi în discuție acea axă AN? Vorbim de proiecția vitezei AF pe direcția AM, care se calculează trasând o perpendiculară din punctul F pe AM, rezultând o AB care întotdeauna va fi mai mică decât AF. E noaptea minții (tale)! Cum să-ți demonstrez pe înțelesul tău că spre exemplu 72 e mai mare decât 56? Că noaptea e întuneric și ziua e lumină? Că apa e mai lichidă decât bazaltul? ______________________________________________________________________________________ * pentru tine: e vorba de George Călinescu, nu de Florin Călinescu
  13. Errare humanum est, perseverare... satanicum! Cine îți impune ție axa AN?? Efectul vectorului AF pe direcția AM se obține coborând o perpendiculară din vârful vectorului AF pe respectiva axă AM. Unde vezi tu ca FB să fie perpendicular pe AM? Nu sunt forțe aici, e vorba de efectul unui vector pe o anumită direcție, de umbra lui pe direcția respectivă.
  14. Păcat de tine, maică! Pari tobă de cunoștințe de fizică, dar de fapt nu știi să descompui un vector în componente. Ca un adevărat motociclist satanist violator de babe, ai siluit logica bietei judecătoare care nu s-a opus (i-o fi plăcând bdsm?) și nici nu ți-a dat în cap cu manualul de fizică de clasa a 7-a, așa cum ar fi trebuit. Du-te și predă permisul de bună-voie. Păi vectorul este întotdeauna ipotenuză, nu catetă!! Este diagonala paralelogramului. Componentele vectorului sunt catete, nu vectorul în sine! Faptul că ai câștigat un proces prin înșelăciune trebuie ascuns, nu afișat. Deși, e drept, poate da idei de scăpare și altora, pe viitor. O componentă a unui vector este „umbra” acelui vector pe direcția dată. Uite doo exemple: Ăsta în care se vede că, la un unghi de 60 grade (Fahrenheit), viteza măsurată de radar este fix la jumătate față de cea reală: Și acesta: Altfel, stimă, , ești haios, putem râde și cu tine.
  15. Asta cu motociclistul vinovat că nu a frânat când circula pe drumul cu prioritate sper că a fost scrisă de frații Grimm, sau că nu e decât o glumă proastă, că altfel ar fi noaptea minții. Nu poți aduce un expert judiciar care să certifice că ziua e întuneric, noaptea strălucește soarele și Pământul e plat, iar judecătorul să decidă pe baza acestei expertize. Or o fi fost același expert cu proiecția pe azimut?
  16. Păi zi așa, că ai câștigat un proces de conștiință pe tema asta. Dacă tu ai elaborat explicația care a convins-o pe judecătoare, atunci explică-ne și nouă curioșilor ăstorlalți - care, deși nu suntem specializați în fizică, suntem totuși destul de tehnici și, zic eu, mult mai ușor pricepători decât o femeie judecător - de la a mic de mână cum stă treaba: contextul, ce a măsurat polițistul, apoi argumentele tale așa cum le-ai expus judecătoarei. Altfel, (aproape) nimeni nu înțelege ce vrei să spui, ci doar cel mult că vrei să epatezi profanii cu termeni specifici, cum o putem face și noi ceilalți în psihiatrie, chimie alimentară sau drept. Dacă a elaborat-o altcineva decât tine, atașează aici documente, schițe, ceva din care să înțeleagă și cineva care acum un sfert de secol era foarte bun la geometria în spațiu și la fizică, chiar dacă ulterior a apucat-o pe alte căi. Umbra obiectului pe ce plan? Dar, mai întâi, de ce vorbim de umbră și de planuri iar nu doar de obiect și aparatul de măsurare a vitezei?
  17. Ei știu bine ce știu, nu mă îndoiesc că au cunoștințe solide de fizică; au perfectă dreptate în raționamentele lor, doar că rezultatul e exact pe dos . Ca în bancul: un ascultător întreabă: „E adevărat că lui Ivan Ivanovici i s-a dat drept premiu o Volgă?“, iar Radio Erevan îi răspunde: „Da, e adevărat! Cu două mici precizări: nu era o Volgă, ci o bicicletă, şi nu i s-a dat, ci i s-a luat!“ Până la urmă, cea mai importantă e viteza cu care stai Cât despre luatul din față fără număr, apoi din spate fără viteză: dacă filmarea e continuă, constituie probă că tu ai fost cel care a avut viteză mare chiar dacă la momentul respectiv nu te puteau identifica. Iar căutatul cu privirea de civili ascunși prin stații sau mascați de diferite decoruri te distrage de la condus. Am un prieten care se opune cu înverșunare să folosească un detector de radar explicându-mi că el e întotdeauna atent și vede mașinile de poliție de departe; ei, chiar acum câteva zile am trecut noaptea printr-un sat cufundat în beznă iar spre mijlocul satului a început detectorul să orăcăie ca posedat de cele rele. Când am trecut prin dreptul unui camion staționat pe trotuar, din spatele lui s-au aprins două proiectoare albe de plafon și, din MCV-ul care stătea pe trotuar complet în întuneric, mascat și de camion și de beznă, a sărit un polițist direct pe banda I. L-a oprit pe unul care venea în spatele meu, dar m-am gândit instant cum ar fi prevăzut asta amicul care desconsideră detectoarele.
  18. Aparatul de măsurare a vitezei, inclusiv cel laser, calculează timpul pe care îl petrece „în zbor” un impuls plecat de la aparat până la obiectul în mișcare și înapoi. Cu minim două asemenea măsurări la intervale de timp prestabilite poți determina viteza acelui obiect față de aparat. Dacă în ecuație nu intervin terțe elemente (gen puncte de reper) ci doar aparatul și obiectul aflat în mișcare, atunci toate pseudo-explicațiile cu înălțimea mesei și umbra vitezei pe azimutul vectorial la pătrat miros pătrunzător a bullshit. Dacă un autoturism circulă cu 200 la oră pe o pistă circulară, un aparat „radar” situat în centrul cercului va înregistra că autoturismul stă pe loc. Astfel, orice abatere de la co-liniaritate este întotdeauna în avantajul șoferului, nu invers.
  19. Am avut lowering bones și le-am dat jos. Nu din cauza disconfortului (mi s-a părut că e infimă diferența cu/fără) ci a unei borduri prea înalte unde locuiam la vremea aceea și mai ales din cauză că atingeam cu toba pe jos la curbele la dreapta, evacuarea mea fiind și puțin ieșită în lateral, modelul acesta. Altfel, cu guma de 280 și spatele coborât, pe lângă suportul f. mic de număr, aspectul era super fain. Acum oasele le poartă un coleg din Pitești, pe un Intruder negru.
  20. Când a venit din Canada, bulevard-ul meu avea 280 pe janta stock și arăta într-un mare fel. După ceva timp, s-a uzat și am pus unul de 260. Dpdv vizual, hm, a fost un downgrade, dar surpriza a venit din partea ciclisticii, se înclină mult mai ușor cu 260 față de 280. La următorul schimb cred însă că am să trec din nou la 280, de plictiseală, să mai schimb un pic look-ul. Dacă acum câțiva ani, când mergeam mai tot timpul cu scărițele pe jos și băgam mulți km, mi s-a părut foarte normal cum se înclina motorul cu 280-ul cu care venise (nu știam că se poate înclina și mai ușor), acum, că m-am mai liniștit și merg mai normal, nu va fi o problemă dacă trec înapoi pe 280. Dar m-am liniștit cam mult și nu se mai tocește odată 260-ul ăsta...
  21. Amicul nu a făcut poze, am înțeles că motorul este din jud. Buzău.
  22. Am un prieten care vrea să îi trimită fiului lui, în Franța, un motocross Yamaha yz 125 pe care l-a văzut aici în RO. Chestia e că mobra nu are nicio serie pe nicăieri, nimic, și are furca vopsită, așa am înțeles de la el. E ceva dubios sau nu? Poate să o trimită în Franța? A mai trimis fiului în Franța o mobră de 250 neînmatriculată și a fost discuție mare la vamă că nu avea alt act decât un înscris de mână de la vânzător iar acela la rândul lui nu avea nimic, niciun act pe ea, dar motorul ăla măcar avea o serie de șasiu, nu VIN normal, dar o serie ștanțată de 6-8 caractere, acolo. Cu greu, l-au notat într-un registru și i-au dat drumul. Dar acum, fără serie, fără nimic? Există posesori de YZ 125 care să îmi confirme cum stă treaba? Mulțumesc!
×
×
  • Creează nouă...