Sari la conținut

EEK!!!

INACTIV
  • Număr conținut

    106
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de EEK!!!

  1. Salut, Nu cred ca este o regula generala pentru o prima motocicleta. Eu de exemplu la 1.91m si 102 kile, aratam si ma simteam ridicol pe supersporturi, Asa ca mi-am ales motorul exclusiv cu inima. Nu m-a interesat cilindreea, marca sau categoria. Am vazut-o in reviste si mi-a placut forma si mi-am imaginat ca o sa ma simt bine pe ea. Precizez ca niciodata nu am vazut modelul dorit pe viu si nu stiam la ce sa ma astept mai ales ca experienta mea pe moto era zero. Mi-am dorit motoreta asta de trei ani si am muncit din greu pana am reusit sa o cumpar. Anul asta am inlocuit-o cu acelasi model dar mai noua. Experienta cu B m-a ajutat sa raman intreg pe parcursul celor 30000 de km cumulati pe cele doua motociclete si nu am avut surprize in trafic, mai ales in primii kilometri. Daca citesti review-urile despre Kawasaki ZZR 1400, ramai cu impresia ca este o motocicleta destinata numai celor cu multi ani pe motor in spate sau sinucigasilor. Adevarul este ca primul drum a fost un vis, nu am avut nici un soc sau surpriza neplacuta, am aruncat recenziile pe geam imediat ce am stiut ca am dat lovitura si mi-am ales motorul care trebuia. Ambreiajul se simtea bine, livrarea puterii era foarte liniara, ciclistica nemaipomenita iar franele si aderenta, fenomenale. Punctul pe care inisist este sa gandesti cu inima si ia-ti exact motorul dorit. Efectuarea pasilor intermediari sunt strict alegerea ta, eu i-am sarit si nu am regretat. Nu face compromisuri fudamentate pe prejudecati, lasa inima sa te ghideze, in fond motociclismul este un hobby de suflet. PS: Daca te intreseaza doar sa faci naveta si sa consume putin, ia-ti scuter, un motor nu are rost Multa bafta Motanu'
  2. Bridgestone, am putin peste 1600 de km facuti pe setul asta si am constatat ca rezista mai mult daca le uzez uniform (inclinat pe curbe). Frâna de motor si accelerația puternică termină cauciucurile urgent (mobra grea). Eu, unul nici nu mai folosesc frâna spate decât la plecări în rampă și la șicane. Știu că mulți nu aprobă tehnica asta, dar franele zzr-ului sunt pur și simplu fenomenale
  3. Salutare, Scuze ca pic in discutie neanuntat, recent mi-a fost livrata bestia iar asigurarea full ma duce undeva la 1100 £/an (UK) iar dupa primul an scade undeva la 500 £/an. Pentru un hiperbike, mi se pare rezonabil. As fi interesat sa stiu daca mai sunt ceva rezidenti in UK cu cilindree similara (Hayabusa, xjr, etc) si cat ii costa asigurarea in primul an.
  4. Constiinta colectiva este cel mai greu de schimbat lucru de pe pamantul asta si este dictata de majoritate. Diferenta intre noi si greci este ca motociclistii greci reprezinta un procent semnificativ in trafic pe cand noi suntem sub cota de atentie. Este gresit sa crezi ca o mana de oameni poate schimba ceva. Nici o lege sau pedeapsa aplicata nu va elimina neatentia, lipsa de coordonare sau ignoranta soferilor; nu a functionat nici in vest, nu va functiona nici in Romania. Si va mai spun ca vazuta de afara , Romania este o tara de lumea a treia, oricat de dureros ar suna. Aici in Devon moare cate un motociclist aproape saptamanal, in conditiile in care nu este o densitate mai mare de locuitori ca in RO iar calitatea soferilor este pur si simplu groaznica. Au facut legi aspre, campanii, au pus semne de avertizare la toate intersectiile, totul in van insa. Asta este motociclismul si sincer nu cred ca se va schimba ceva prea curand.Iar ce se intampla in Romania nu este deloc surprinzator, ma mir chiar ca nu e mai rau avand in vedere calitatea soferilor si motociclistilor deopotriva.
  5. Presimt ca Valentin va deveni urmatorul "Dan Popescu". He's famous now
  6. nu sunt off topic, sunt pur si simplu OFF on topic: si-a rezolvat valentin motorul sau i-a dat foc ?!
  7. Oameni buni, hidrojenu ii bun doar la scaderea emisiilor pentru motoarele mai vechi iar beneficiile in putere se vad doar la motoarele mai mari. De exemplu, acilea la noi in ingland, se folosesc la taxiurile mai vechi (Fairway, TX1, TX2 - toate cu motoare de peste 2500 cc) pentru a ridica normele de emisii de la Euro 2 la Euro 3 (euro 3 fiind standardul minim acceptat de consiliile locale ).Londra e cel mai bun exemplu, acolo sunt firme specializate care traiesc numai din instalarea unitatilor de electroliza pe taxiuri si autobuzele alea clasice double-decker. La un moment dat am lucrat pe un Fairway cu motor de 2.9 diesel care avea pile de hidrogen iar diferenta la consum este insignifianta. Citirile de 2.5% -3% la masinile medii sunt erori generate de influxul de hidrogen in amestec care pacaleste senzorii computerului de consum instant. Cum s-a dezbatut si mai sus, nu poti rula o masina exclusiv pe hidrogen, deoarece solicitarea pusa pe alternator de catre pila de hidrogen se traduce in lucru mecanic suplimentar efectuat de motor. Functionarea unui astfel de ansamblu presupune eficienta de peste 100% a tuturor componentelor implicate, ceea ce este fizic imposibil. La motoarele cu ardere interna pierderile de randament sunt foarte mari de circa 40% (pierderi prin caldura), cuplate cu sistemul de transmisie pierderile urca la 60 - 70%. Chiar si in conditii fizice ideale (teoretice) un agregat mecanic nu poate depasi randament de 100%, chiar si eliminand complet pierderile energetice prin caldura, frecare. Totul se rezuma la principiul perpetuum mobile prin care nu se poate genera mai multa energie de catre un sistem mecanic decat cea care ii este indusa. Vorbim de legea 1 si 2 ale termodinamicii, care fac parte din fizica clasica demonstrata. Un motor cu combustie poate arde carburant insa nu si-l poate genera singur.
  8. Eu tot raman la banuiala mea ca ceva nu este in cote la ambielaj; uzura laterala piston, presiune insuficienta ulei pe vreun cuzinet.Ceva se misca mai mult decat trebuie pe acolo si intra in rezonanta. Ca rezolvare simpla as schimba fizic motorul, pun pariu ca rezolva problema.
  9. Am stat anul trecut in Praga trei saptamani (cu biznis) si am apucat sa vad orasul pe indelete. Catedrala St. Vitus (aia din varful dealului de peste raul Vltava ) cred ca e cea mai mare atractie a orasului, mai ales daca urci in turn vei avea o priveliste uimitoare (cam 100 de coroane parca a fost biletul ), urmata de gradina parlamentului. Eu am ajuns acolo in vara si tare mult mi-a placut, si da, Praga este mai faina ca Viena, clar. Ma duc iarasi la vara, de data asta ca turist.
  10. DISTRIBUTIA a verificat-o cineva ?! Tot nu cred ca e problema de alimentare sau electrica.
  11. Ai verificat cotele mecanice ale motorului ? Respectiv uzura cilindru/piston pe ambii cilindri. Daca ai uzura pronuntata, motorul la o anumita frecventa, in sarcina poate prezenta simptomele astea. Mai mult chiar, as pune pariu ca daca schimbi motorul in sine (fara celelalte componente auxiliare) problema dispare. Nu sunt mecanic, insa daca ar fi motorul meu, asta as verifica. Daca alimentarea nu este de vina, si nici problema electrica nu pare a fi...
  12. Nu e chiar asa, permisul ala, chiar si asa cum se ia in Romania, mai triaza dintre ghertzoi. De obicei, daca ai permis inseamna ca ai si un nivel de educatie care cel putin iti permiti sa judeci de doua ori tampenia pe care esti pe cale sa o faci. Si ca sa raspund la intrebarea ta, daca avea permis avea sanse mult mai bune sa scape cu viata... pardon, sa nu ii dea cox ca maimutza fara a se gandi macar o data la consecinte. Si ca sa nu fac doua posturi, ca o paranteza la vinovatia celor doi... punandu-ma in locul lui nea Gicu care a intors chipurile "fara sa se asigure", cred ca saracu e doar vinovat ca nu se astepta sa intre Rossi in el, ca deh doar e pe circuit de motogp nu pe un drum comunal. Vinovatul este intotdeauna cel FARA PERMIS CARE NU AVEA CE SA CAUTE CALARE PE MOTOR PE DRUM PUBLIC IN PRIMUL RAND. Ca si consecinta nu am sa dau cu RIP . Prostia se plateste.
  13. N-ai permis, nu ai ce cauta pe motor... PUNCT ! Soferul Loganului a facut o greseala de rationament la momentul respectiv, MINORUL de pe motor insa a premeditat fapta cand a pus cheia in contact stiind ca NU ARE DREPTUL DE A CONDUCE.
  14. Solutia tuturor problemelor este stabilirea unui sistem de asigurari similar celui de aici, din UK. Asigurarea se incheie pe sofer pretul stabilindu-se in functie de varsta soferului, caracteristicile vehiculului si mai ales "palmaresul" rutier al soferului. Astfel se face ca indisciplinatii sunt descurajati sa mai conduca, iar cei care risca si ies cu masina/motocicleta neasigurata, se trezesc cu permisul anulat. Daca insa mai fac si un accident cu victime, vehiculul (neasigurat) se confisca si se distruge. Cunosc chiar un caz concret al unui tip care a iesit cu un Audi S6 din 2010 neasigurat care a derapat intr-un sens giratoriu dupa ce a ciupit bordura pe interior, ranind un lucrator de la consiliu care curata trotuarul. Masina a fost confiscata pe loc si distrusa a doua zi. Perspectiva de a ramane fara vehicul definitiv functioneaza; rareori vezi un sofer sub 20 de ani conducand o masina mai mare de 1400 cc sau un motor mai mare de 400; pur si simplu nu isi permit primele de asigurare. De exemplu, asigurarea pentru zzr-ul meu de 1400 m-ar costa aproape 3000 £/an (doar raspunderea civila), sau 12000 £/an asigurare completa. In felul asta pur si simplu nu iti mai permiti sa fii ignorant in trafic, devii paranoic chiar
  15. Bun venit pe forum ! Din pacate va trece o vreme pana sa iti dai seama sfaturile cui sa le asculti. Luci are dreptate, majoritatea celor ce posteaza aici o fac doar de dragul de a aduna posturi, multe si fara continut. Sunt insa useri care te pot ajuta real cu sfaturi si informatii si care nu te vor lua peste picior chiar la primul post . Intre timp incearca sa citesti mai mult si sa scrii cat mai putin, vei vedea ca trecand prin topicurile de interes vei primi toate raspunsurile de care ai nevoie. Succes!
  16. Foarte constructiv si educativ postul tau... la mai mare,poate ajungi super membru
  17. Sincer nu cred ca marsurile si protestele ne vor face mai vizibili si ne vor salva viata. Suntem victimele unui fenomen des intalnit in Romania, si anume ignoranta. Mai mult de atat, nu cred ca poti constientiza inconstientii si nici nu poti vindeca neatentia, nu in lumea in care traim cel putin. Din pacate Raducu nu este primul si nici ultimul dintre cei ucisi pe sosele fara vina. Am urmarit topicul de la primele posturi si am sperat din tot sufletul ca Radu va invinge; desi a pierdut lupta cu viata ma bucur sa vad cata lume a reusit sa adune impreuna in momentele acestea tragice, asta spune mult despre caracterul lui si despre ce fel de om a fost. Deasemenea ma bucur sa vad calitatea oamenilor din lumea moto, greu de gasit oriunde altundeva; suntem al naibii de uniti pentru o "specie" solitara. Ma inclin in fata voastra! Sa-ti fie tarana usoara, Radule ! Vegheaza si asupra noastra pana ne vom revedea la o bere, candva !
  18. Â Fotografii ad-hoc cu telefoane fixe; Nokia N95 8Gb si un PDA Asus :
  19. EEK!!!

    Accidente Sibiu

    Drept dovada ca nu ai nevoie de un miar sa te faci praf...
  20. Vorbesc strict din experienta si perspectiva personala. Am 27 ani 5 ani de A si 3 ani de A.Din pura intamplare,am sarit de la moto de scoala de 250 cc ,pe care am facut doar orele necesare,direct la motoare de 1000,respectiv Fireblade si R1. Am incalecat practic cu zero experienta pe niste motoare care mi-au aratat cat de mult am de invatat. Este clar ca sunt mult prea mult pentru incepatori.Am ramas intreg in cei aprox 5000 de km cumulati pe cele doua doar pentru ca am mers cu un maaaaare morcovel si turma de iepuri dupa mine. Odata in miscare insa,daca ai ceva bun simt si cumpatare,este o placere sa te plimbi cu o astfel de bestie fara frica de a o tranti de pamant sau de a rata vreo curba,scapa mana in gaz,etc. Sunt cateva notiuni simple pe care orice incepator trebuie musai sa le stie;este un sfat care vine doar din partea mea,insa consider ca are fundament solid: 1. Usor tare cu gazul mai ales la pornirea de pe loc(500 ture peste ralanti sunt suficiente pt plecarea de pe loc),insa mai mare atentie aveti cu ambreiajul. Intotdeauna mana pe ambreiaj si urechea atenta la motor. 2. Daca simti ca ratezi virajul din cauza vitezei,NU frana si inclina-te mai mult odata ce ai intrat in curba. Frica de inclinare este foarte des intalnita la inceput. Cunosc oameni ce au sarit pe contrasens chiar si cu scutere din cauza asta. 3. Invata sa franezi cu fata,formaza-ti un reflex de a frana numai cu fata. Personal,nu am folosit niciodata frana spate in mers ci numai la manevre sau la tinut motocicleta in loc. 4. Grija mare cu frana de motor,mai ales daca ajungi in ture inalte (si se va intampla),evita taierea brusca a gazului,ca ajungi pe jos. 5. VARSTA ! Daca te stii un pic mai vulcanic,ia-ti gandul de la motoare mari,te poti face praf. Am certitudinea ca daca as fi fost pus in situatia de a incaleca un miar la 20-22 de ani,nu as mai fi fost azi aici. Din nou,daca nu ai nici cea mai vaga idee legata de functionarea mecanica a unei motociclete sau a unui motor,ia-ti gandul de la conceptul de moto in general. 6. Studiaza. Documenteaza-te atunci cand ai timp,invata notiuni de dinamica,mecanica,tehnici,etc...orice te poate ajuta pe drum. Recunosc,ca fara a sta cu nasul prin forumul asta o buna bucata de vreme,m-as fi tavalit nasol pana acum,chiar si cu vreo comunista vai mama ei. Teoria nu este ca mersul pe moto,dar ajuta tare mult,astfel,nu am fost luat prin surpindere de herghelia de cai dar am m-am autoeducat sa o respect. Daca vreunul din cei mai avansati considera ca gresesc la oricare dintre punctele de mai sus,il rog sa ma corecteze. Am enumerat concluziile trase de mine dupa un numar modest de kilometri. Ca o concluzie paralela,nu consider ca cilindreea este musai o piedica,insa cu siguranta prelungeste curba invatarii.Asa cum spunea cineva mai sus,este greu sa inveti sa mergi corect cand esti prea ocupat in a ramane in viata. Daca in primii 100 de km reusesti sa mergi cat de cat relaxat si in siguranta,vei fi ok;insa daca vei avea probleme de adaptare,renunta si treci la ceva mai mic. Cu putin bun simt,nu este greu sa iti vezi limitele si sa te limitezi ca atare. Motociclismul nu este un domeniu in care sa incerci sa te autodepasesti,mai ales ca incepator. PS: nu am mers nici un km pe un 600
  21. l-ai spart cu intrebarea asta (oare o sti de wankel fara wiki ?!)
  22. Am descoperit si eu ceva interesant intr-un hambar din Macin... ma duc duminica sa il incarc intr-un navara si sa-l aduc mai aproape de casa...vreau sa il pun pe drum pana in toamna. Sta de aproape 20 de ani nemiscat,era perfect functional la momentul abandonului
  23. Ia uite ce spune wiki aici Sunt motoare in 2 timpi dedicate functionarii in ambele sensuri. Se confirma mersul inapoi al motorului si la motociclete ,atunci cand au loc rateuri.
  24. Pai tot asta am spus si eu lewa,lumineaza-ne...ce are ?! Eu am ,gandit,citit si rascitit,si nu am vazut argumente valide din partea ta. Dupa mine cea mai simpla si plauzibila explicatie tot asta cu mersul invers al motorului ramane.
×
×
  • Creează nouă...