Sari la conținut

Ionel Leonard

Membru
  • Număr conținut

    80
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    ionelleonard@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Timisoara
  • Carnet moto din
    2006
  • Motocicleta
    Yamaha R1
  • Numar Moto
    .......
  • Club
    fara

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Honda CBR900RR, Yamaha R1

Vizitatori Recenți Profil

695 citiri profil

Ionel Leonard's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. o mare lovitura ce ar putea sa o dea Honda, ar fi lansarea unui model SP3, si aruncat in Superbike. Intradevar un SP3 de 1200 cm,ar fi o chestie ca doar are voie ca e doi in v, parerea mea ca ar lua campionatul. Dicati 916 intradevar a facut istorie si chiar nu s-au folosit de de faptul ca aveau voie cu 1100 cm, dar in momentul acela japonezii mergeau cu cu pana in 750cm 4 in linie si intradevar cand au facut un doi in v de 1000 au cam batut ducati. Regulile in SBK au fost facute in favoarea celor de la ducati din diferite motive.
  2. S100rr e cel mai puternic ss de serie in prezent ca putere dar nu stiu daca in SBK sau pe pista asta conteaza, cei de la ducati au castigat multi ani pe pista pentru ca motorul tragea mai de jos si ieseau mai bine din curbe sau greutatea mai mica, ciclistica influenta pozitiv luarea curbelor chiar daca caii avuti au fost mereu sub concurenta, chiar si honda scot motociclete performante dar de obicei au cai mai putini, dar fiind compacte si tragand liniar pun mai bine in valoare caii pe care ii aveau, iar cei de la kawasaki au avut motoare puternice dar au avut probleme cu punerea cailor pe asfalt. E un atu sa ai cai mai multi dar sunt putine circuite in care linia e lunga si curbele line. Pe strada pentru liniute, viteza de top cred ca Hayabusa e mai potrivita, iar pentru curbe si linii drepte conteaza mai mult de experienta sau nebunia celui care conduce decat diferenta de 5 cai dintre motoare sau ciclistica.
  3. "Cum spuneam. Sunt aici k sa franez genul asta de aberatii a celor care nu sunt Piloti dar comenteaza de ce a intrat avionul in vrie..." Si daca majoritatea nu te vrem pe forumul acesta, asa pilot cum esti tu,de ce te incapatinezi si dai lectii la toata lumea, cauta un forum care ti se potriveste sau scrie aici dar .... Multi suntem aici pentru ca suntem posesori de R1 sau ne dorim pe viitor sa fim, vrem sa aflam mai multe despre modelul acesta, sa ne ajutam, sa ne cunoastem, etc,asta e pasiunea care ne uneste si nu dorinta de a vedea circ, certuri.. sau cum iti faci publicitatea pentru afacerea ta . Daca te contesta 1 hai 2 este ok dar.. probabil sunt multi care nu scriu si prefera sa citeasca altceva mai constructiv. Asta nu inseamna ca nu ai scis si lucruri constructive dar.., intelege, nu ne intereseaza viata ta, afacerea, cu cine te certi.. si cat de pilot esti Eu scriu rar pe aici dar citesc de doua,trei ori posturile si.. astazi nu pot sa ma abtin cand vad ca unii o iau pe aratura rau de tot si ..nu vad decat certuri si aberatii.
  4. Probabil nu mai trage de jos atat de bine pentru ca au obtinut mai multi cai din turatii mai inalte,dar..sa recunoastem.. Panigale e in primul an de dezvoltare, are multe idei noi, unele probabil vor fi adoptate si de alti producatori pe viitor. Pe strada va avea succes, dar vor fi putine datorita pretului piperat, mai ales pentru ca e frumoasa, compacta, usoara, exclusivista si.. cred ca si in SBK in 2013 o sa iasa bine mai ales cu cei 200cm in plus (daca nu o sa aiba niste restrictii),in Superstock 1000 se misca destul de bine. Pe viitor cred ca vor renunta la 2 in v si vor trece la 4 in v. Chestia "sa fie comoda pe strada", cand imi iau un super sport imi doresc sa fie cat mai spre racing nu catre touring, daca vreau si un pic de sportivitate si plimbari lungi si mai putin stresante, voi cumpara un sport touring.
  5. Presiunea in pneuri recomandata de producatorul acesteia in 1998 este aceeasi cu presiunea unui motor din 2012, deci asta cu... se schimba calitatea pneurilor schimbam si presiunea cred ca nu este adevarata.Cand un producator recomanda pentru strada o anumita presiune e pentru ca el a construit si setat toata motocicleta, ma refer la distributia maselor, putere, suspensii, frane,dimensiune jante, dimensiune amvelope..etc pentru a lucra optim cu presiunea respectiva in cauciucuri, daca aceasta este alta,mai mica sau mai mare,atunci si echilibrul se strica ceea ce poate sa duca in situatii limita (nu de mers cu 50-80 la ora)...franari, accelerari, curbe luate cu viteza,la un comportament instabil al motocicletei si stiti...in situatii limita detaliile acestea conteaza. Eu am folosit mereu,la motoarele sport pe care le-am avut, presiunea recomandata de producatorul acesteia si am fost foarte multumit, am pus accent mai mult pe caracteristicele amvelopelor adica..stiind ca ies rar si ma dau tare pe distante scurte, am ales atunci amvelope moi, aderente dar care in 5000 de km se cam duc, daca feceam touring alegeam ceva care sa ma tina mai mult din diferite considerente. In cazul motoarelor de pe pista se schimba problema,un motor de pista este mai usor decat unul de strada, este mai puternic, are alte suspensii mai rigide, distributia meselor este alta, are alt regim de folosire.. atunci si presiunea e alta pentru a putea pune herghelia pe asfalt si pentru a avea aderenta maxima in curbe. Un producator care scoate o motocicleta de 160 kg la gol si altul aduce aduce o moto de 250 kg acestia vor recomanda presiuni diferite pe moto sau daca mergi cu pasager la fel producatorul tecomanda o alta presiune ..oare de ce ..pentru ca exista o schimbare greutate, ciclistica.. si incearca sa adapteze si presiunea la noile setari ale motorului asta pentru a circula in conditii optime. Acelasi lucru e valabil si la masini, in functie de cum e distribuita masa pe punti,greutate,marimea jantelor, a cauciucului etc,producatorul recomanda o anumita presiune. Pneurile sunt facute in jurul motocicletei si nu invers.
  6. daca cauti pozitie touring mai bine schimbi motoreta
  7. salut ..ma intereseaza monopostul de 919, problema ca e pentru modelulul 1996-1997 si nu stiu cat se potriveste, eventual niste poze..

  8. da se potriveste sigur,e noua, a fost pe casca care o am de noua doar ca nu am purtat-o, am folosit viziera fumurie. pretul e 160 lei, e originala Arai. daca te intereseaza da un tel. 0765821518

  9. Parerea mea... v2 e pe cale de disparitie la ducati SBK, in moto GP nu mai e de ceva vreme, au cam scos cat au putut sau poate fac motor de 2000 cm peste vreo 4 ani dar nu stiu daca ii mai lasa in competitii (chiar daca se supara si ameninta ca se retrag). La noua moto deja au renuntat la cadru tubular, ambreiaj uscat, tobele nu mai sunt sus frumos amplasate,codita mica, incepe sa semene cu o japoneza ...sau cu doua dupa pret. Si daca ar veni ducati cu un 4 in linie la 1000 cm, oare cine va fi abuzat... si nu de un constructor ci de mai multi? sau majoritatea se inchina minoritatii ? PS (si Rossi face din ducati o mica yamaha) (in loc sa cumperi 4 cilindri cumperi numai 2 dar platesti dublu pentru ca sunt in V, probabil)
  10. Si totusi, modelul acesta are 200 cm in plus fata de concurenta.Eu cred ca japonezele, bmw,..etc, daca ar fi la fel din punctul acesta de vedere, ar bate clar ducati,puterea motoarelor trecand bine peste 200 cai,iar ducati ar trebui sa mareasca iar cu 200 cm ca sa se bata de la egal la egal, nu?.Nu inteleg de ce in SBK unii au voie cu mai mult si altii cu mai putin. Ducati sunt motociclete frumoase, performante (intr-o zi am sa-mi iau una), dar ca performante nu bate concurenta, iar ca pret le bate pe toate, categoric. Daca ar fi motocicleta suprema, performanata si cu pretul cel mai mare ar trebui sa iasa in teste cea mai tare in fiecare an, dar realitatea e alta, honda a facut in 2008 o moto foarte buna, bmw-ul la fel(dupa), cu 1000 cm s-au descurcat foarte bine iar pretul a fost mult mai mic si totusi au batut ducati. Ca o concluzie..,unde se regaseste diferenta de pret? Imi iau ducati Panigale 1199, dar la pretul acesta vreau sa fie cea mai buna iar in teste o sa iasa bmw-ul,(posibil ) ...totusi am dat o caruta de bani cand puteam sa dau mai putin si performantele sa fie aceleasi. In ce priveste frumusetea ..aici putem fi numai subiectivi.
  11. Nu stiam, pana acum 2 saptamani, ca Suomy au o casca cu grafica pentru seria R, pentru ducati am vazut ca au. Niste poze cu casca, araiul nu se mai potrivea cu moto, coloristic vorbind dar.. le pastrez pe amandoua.
  12. 2 R1 - 1998 la intrunirea de la Timisoara, pregatite de parada.
  13. 0765821518 cati sunteti pt. Timisoara

×
×
  • Creează nouă...