Sari la conținut

Chisa

INACTIV
  • Număr conținut

    81
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Chisa

  1. Caut tanc benzina pt VT600 in stare buna bineinteles. Nu ma intereseaza culoarea. Daca are cineva ramas de la vreo customizare il rog sa ma contacteze.
  2. Salutare Am de vanzare o sa originala si un sissy bar pt VT600 Poze aici /index.php?/topic/92561-accesoriipiese-pentru-chopperechopperisti/page__view__findpost__p__2846424
  3. Mie nu-mi place. Parca e din plastic toata. Si linia e departe de linia unui cruiser clasic, dar poate la viteze mari e nevoie de o linie mai ascutita. Tancul e prea turtit, iar cu gentile alea turnate...rezulta o motocicleta cu un look prea futurist pentru gustul meu.
  4. Salutare! Ajut un prieten sa vanda o casca si o jacheta enduro. Casca TNT este ca noua, marimea L. Pret 200 RON bonus ochelarii de protectie. Jacheta POLO PHARAO se prezinta in stare impecabila. Scai, capse , fermoar, Klimamembran, brau reglabil, protectiii buretate la umeri si coate. Multisezon. Ii lipseste captuseala detasabila, dar cu un polar pe dedesubt se poate folosi fara probleme si pe vreme rece. Pret 100 RON PS: Amicul meu nu e cel mai potrivit pentru un model..sta pe el ca pe umeras ca e cam slab, dar va faceti o idee Sa le purtati sanatosi Contact: Dan Popa 0740.540.001
  5. Buna seara doamnelor si domnisoarelor! Ajut un prieten sa vand some chestii. Lucrurile nu sunt noi, dar se prezinta in stare impecabila. Si anume: 1. Casca UVEX, marimea S=55/56. Nu are zgarieturi , iar interiorul este in stare exceptionala. pret 100 RON 2. Cizme piele dama , marimea 39 , pret 70 RON. 3. Geaca POLO Pharao, enduro , marimea L. Talie reglabila, cordon, se incheie cu capse, fermoar si scai. Are intarituri buretate nu tari. Singurul minus pe care eu l-am vazut ar fi ca-i lipseste captuseala detasabila, pret 100 RON. Contact: Dan Popa, 0740 540 001
  6. Chisa

    Build Your Own Bike

    M-as multumi doar cu atat
  7. Da, asa trebuie sa faci. Eu mi-am slefuit capacul de aluminiu de pe partea ambreiajului fiind oxidat in unele locuri, si dupa i-am dat mai multe straturi de lac! Arata si se pastreaza bine..ca nou!
  8. Inca nu am facut distante de mii de km dintr-una, dar eu nu am avut ABSOLUT nici o problema toata vara! Doar ulei si filtrul de ulei!
  9. Iese grunjos doar daca metalul nu este bine finisat inainte de cromare(cromul se depune pe marginea imperfectiunilor suprafetei ca niste ace de zapada). Am experienta ca o vreme am proiectat cilindri hidraulici, iar tijele cilindrilor se cromeaza. Inainte si dupa cromare se rectifica. Luciul rezultat dupa lustruire este satisfacator. Singura diferenta care o vad intre o tija de cilindru si tobe este de geometrie, fiind drepte,tijele se pot lustrui mai bine si mai uniform (se prind intre varfurile strungului si se merge cu pasla de-alungul tijei). Va fi mai mult de frecat la tobe, dar o sa incerc!
  10. Chisa

    Masurare Compresie

    O sa-mi iau un compresmetru de la louis! Multam' Gres si Kata , m-ati lamurit!
  11. Chisa

    Masurare Compresie

    Bine! Sa zicem ca obtin aceeasi valoare sau apropiata la ambii cilindri, dar daca am uzura la ambele pistoane (segmenti) cum imi dau seama?, lasam partea cu fum negru, consum ridicat, pierderi de ulei..etc. Ma refer strict la interpretarea rezultatelor in urma masurarii compresiei. E suficienta turatia de la pornire? (turatia care o am cand dau la automat)..pt ca segmentii au o fanta , iar la turatii mici sunt sanse sa scape presiunea prin fantele respective, in schimb la turatii mari, presiunea nu mai apuca sa scape prin fantele segmentilor si obtin o masurare mai exacta. Asa este?
  12. Chisa

    Masurare Compresie

    Ne apropiem de sezonul rece, moment in care ne apucam de bibilit, masurat, verificat motoarele. Eu, printre altele , vreau sa verific si compresia. Aici am cateva nelamuriri. Cum se masoara compresia? 1. E suficient un manometru cu capat conic de cauciuc pe care sa-l tin bine presat in gaura bujiei sau trebuie sa racordez manometrul? 2. Obtin un rezultat corect dc masor la turatia de pornire sau trebuie sa masor la o turatie mai mare (pe care o obtin cum?, daca nu am scanteie) ? 3. Sa las bujiile conectate pe un cilindru in timp ce masor compresia la celalalt, ca sa obtin o turatie mai mare (normala) la cilindrul masurat? Astept parerile si sfaturile voastre! Bafta!
  13. Eu ma gandesc sa-mi cromez tobele intr-o cromare industriala si apoi sa le lustruiesc bine bine ca sa obtin maximul de luciu. A mai incercat cineva cu crom industrial? Prefer sa muncesc lustruind, decat sa fac un drum pana in Bucuresti, ca mi-e la indemana baia de crom, iar cromul industrial este mult mai rezistent decat cel ornamental. Astept pareri si sfaturi! Merci.
  14. Si eu o sa fac la fel. Eu nu am suportul original de numar care e ca o prelungire a aripii si ma cam umplu pe vreme ploioasa...si de balegar ti-am zis din proprie experienta. Deci ai dreptate...inca sunt printre voi
  15. Arata bine. Un cauciuc mai lat ar pune punctul pe I. Pacat insa ca taiatul aripii doar arata bine , nu e si practic. Ai grija la balegar .
  16. Chisa

    CUSTOM PAINTING

    Buna intrebare. Din cate stiu, inainte de inmatriculare poti sa-i faci ce culoare vrei ca dupa RAR se inmatriculeaza cu culoarea cea noua. Iar dupa ce ai inmatriculat-o poti sa te mai joci cu airbrush-ul , dar culoarea cu care e inmatriculata trebuie sa fie predominanta. Daca am gresit. sa ma corecteze care stie sigur! Nu de alta, dar ne mai facem o opera si ne mai trezim ca iar ne-o trage la nervi birocratia sistemului stand la cozi sa ne legalizam!
  17. Daca vrei demaraj micsorezi pinionul cu 1 dinte sau 2 si lasi foaia originala. Sau lasi pinionul asa si maresti foaia. Repet , daca vrei demaraj trebuie sa maresti raportul de transmitere dintre cele doua. Imagineaza-ti bicicleta: Foaia bicicletei = pinionul motocicletei; Pinionul bibicletei=foaia motocicletei; Cuplul rezultat apasand pedalele=cuplul motorului; Deci daca esti pe foaia mica si pinionul mare vei pedala mai usor, vei pleca mai usor de pe loc, dar in scurt timp ajungi la viteza maxima. Daca esti pe foaia mare si pinionul mic te opintesti sa pleci de pe loc , dar in timp vei prinde viteza mai mare decat in primul caz. Nu stiu cine-s DID, dar daca nu gasesti ce vrei la DID mai exista si alternativa prelucarii unei flanse. Un meserias poate sa-ti faca un pinion sau o foaie!
  18. Corect! Mai detaliat ...cu cat ai turatie mai mica ai si cuplu mai mic. Deci miscorand raportul obtii cuplu mare la turatii mari (viteza maxima), dar la plecare de pe loc nu ai turatie deci trebuie sa ai cuplu din motor mare, asa ca motorul va fi solicitat. Exagerand, daca raportul e si mai mic, ai nevoie de un cuplu pentru plecare poate mai mare decat poate motorul sa scoata si nu mai pleci, iti moare motorul. Referitor la cat se poate jongla cu micsoratul pinionului...te limiteaza uzura, rezistenta dintilor. Cu cat pinionul e mai mic fata de foaie , solicitarea pe dintele pinionului este mai mare. Cred ca daca micsorezi pinionul cu un dinte, maxim 2 si foaia o lasi neschimbata, este rezonabil.
  19. i=z1/z2=n2/n1; i=raportul de transmitere; z1=numarul de dinti de la roata mare (foaie); z2=numarul de dinti de la roata mica (pinion); n2=turatia rotii conducatoare (pinion); n1=turatia rotii conduse (foaie);
  20. oi vedea eu. Momentan sistez interventiile mai pretentioase pentru la iarna cand o sa-i schimb si garniturile. Acu e vreme prea frumosa sa-l tin in curte, chiar si pentru o zi. Multam pentru raspunsuri ! Da, am bagat ulei de motor . Era la indemana, ce sa fac....nu m-am putut abtine. Cred ca mare parte a performatelor ce le-ai obtinut a fost datorita inlocuirii garniturilor. Nu cred ca uleiul sa aibe o asa mare influenta. Cel putin eu vad un plus in amortizare....doar daca si uleiul vechi, de la fostul proprietar, era tot ulei de motor .... si eu sa ma fi obisnuit din start cu suspensii proaste . Deci, mai bine, DON"T TRY THIS AT HOME ! Bafta! Am taiat-o la o tura
  21. Momentan am schimbat doar uleiul vechi care era mai subtire cu..... ulei de motor . Parca e putin mai bine.
  22. Am desfacut pana la arcuri. Le-am masurat si sunt cu 10 mm mai scurte decat in specificatiile din carte. Am schimbat uleiul, la semeringuri si la razuitoare nu m-am gandit. Nu stiu exact cum e amortizorul inauntru, dar daca ar fi uzate semeringurile nu ar trebui sa lacrimeze ulei in exterior? Mai e o problema, mi se pare ca sunt prea slabe, dar nu stiu cum trebuie sa se comporte normal. Cum ar trebui sa se comporte motorul la gropi, la franare brusca, daca sunt slabe amortizoarele? Singurul test dupa care am hotarat ca sunt slabe a fost cu motorul pe loc, impins in fata si pus frana brusc...am o cursa a suspensiilor de aprox 10 cm. E prea mult? Am zis ca mai fac o chestie: fac alte bucse cu 10 mm mai lungi sa compensez uzura arcurilor. Stiu ca nu e ideal, dar vreau sa vad diferenta.
  23. Cred ca voi alege W15. Problema e ca sunt cam prea moi suspensiile, ulei nu am vazut sa pierd pe niciunde deci ma gandesc si la o uzura a arcurilor. Ramane sa vad cand desfac furca. Multam de informatii !
  24. Salutare! Stie cineva ce tip de ulei se baga in suspensia din furca. In carte zice ceva de ulei tip Honda SS, ceva de genu. Care ar fi echivalentul ce se gaseste pe la noi prin magazine? Asfalt uscat...si fara gropi !!
×
×
  • Creează nouă...