Sari la conținut

free moto

INACTIV
  • Număr conținut

    125
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de free moto

  1. Raul, nu te stresa prea tare, nu ai cum sa-i convingi pe toti...iar daca te bagi in cocina, te maninca porcii, asa zice o veche butada ro. Stai departe de asa ceva...pe mine unul m-ai convins, am observat si observ ca esti un om de calitate, implicat si daruit pasiunii motoarelor...comentariile sint bune, chiar in conttradictoriu, asa se naste asa zisa emulatie, din aproape in aproape se ajunge la "descoperirea" micilor adevaruri...dar sa bati cimpii si sa te transformi intr-un circotash, dp margine, fara sa spui de fapt decit niste cuvinte goale, asta deja depaseste sfera topicului si orice discutie care se vrea sa lamureasca. De circotashi e plina lumea, mai greu e sa aduci argumente si sa le sustii. In concluzie, sa nu ma intind prea mult, ramai acelasi om implicat, ancorat fain in lumea moto, iar restu'...marasm si consum de energie de pomana... P.S. ca sa-i raspund si omului e mai sus pe numele sau Schumy de la CLJ, azi am vazut cit de "departe" s-a ajuns cu respectivul topic, mai exact dimineata, am incercat sa postez o parere, dar motive tehnice ( netu', bata-l vina ), nu s-a putut. Mersi inca 1 data lui Raul si celorlalti oameni de bine care au postat ceva cu intentii onorabile si care au vrut sa dea acestui topic o nota constructiva. Sa ne auzim ( vedem) sanatosi, iar in continuare va rog, daca se poate, doar la subiect, fara "reglari de conturi" inutile, doar informatii folositoare tuturor.Mersi!
  2. Raul, mersi ff mult pentru cele "citeva" rinduri ( mai ales ca le-ai scris cind le-ai scris, noaptea tirziu ) ...e cel mai documentat si amplu raspuns pe care l-am primit vis-a-vis de motoare, pe forum.... Sint de acord cam cu tot ce ai scris, insa tot imi sta gusha la o Tenere, cu toate + si - ei fata de Transalp ( e mai mare garda la sol fata de TA, mai usurica o idee si ...mai ieftina... ca sa enumar citeva din avantajele care vad ca reies ). Si ma gindesc tocmai la cele "blamate" aici de tine, ca sa zic, adica la cele de dupa '90, mai exact dupa '94. Inca reflectez asupra ideii de a schimba TA, in primul rind e vorba de bani, recunosc...si apoi, Tenerele e mai zvelt decit masivul TA, in off-road, ma gindesc. Totusi, as vrea sa calaresc o Tenere sa pot sa ma pronunt n cunostinta de cauza, ca altfel e mai greu de luat hotarirea ( dai o fuga pina la Baia Mare sau Satu Mare cind se mai incalzeste ?! ) Tinem legatura, te mai stresez eu pina imi iau vreo decizie... P.S. ce-ai vrut sa spui referindu-te la "pentru care 50 de km de mers constant nu sunt o placere" ? P.S. faine filmuletzele, nebuni oamnenii, la primavara planuiesc si eu de pe acuma ceva asemenator pe la noi sau poate p-afara, la vecini ( prin Aprilie )
  3. Salutari! Am initiat aceasta discutie din ideea de a ma lamuri cit mai bine cu cele 2 motoare, si aici ma refer la fiabilitate, catre ce an sa-mi arunc privirea, performante, cum se comporta la drum intins si pe forestier, greutate, racire, etc...in fine, cam tot ce tine de caracterizarea celor 2. Am o Honda TA, ff multumit, insa din motive financiare, as vrea anul viitor sa o marit si sa-mi iau unul din cele 2 de mai sus, fiind mai ieftine din cite am vazut. Am citit multe rinduri despre, dar vreau sa va focusati pe o comparatie exacta a dual-sportivelor in cauza ( aka enduro-touring ). Va multumesc anticipat, orice info e bine venita si apreciata! Numai bine!
  4. Salut, Sebi! Felicitari pt. tura faina pe care ati facut-o...in primavara prevad si eu una, cu TA meu, asemanatoare iesirii voastre. Cit v-a costat toata iesirea, daca ati facut vreun bilant? Si intrebarea 2: din ce an e DR-ul tau si citi km zice ca are? Multzam....ah, sa nu uit, imi poti trimite si mi cd-ul cu filmuletzu'?...faci o treaba f. buna ca il pui la dispozitia celor interesati, oamenii au nevoie de exemple vi, de inspiratie, ca de fapt se poate si altfel, etc...succese si multe experiente faine!
  5. Pina la urma pentru are ai optat?!! Si eu am un TA de 600 din '99 si ma gindesc la anu' sa-l "upgradez" la cel e 650, de prin 2003-2004. Sfaturi utile? Merita? Cum sta cel de 650 cu consumul? Multunesc...astept un raspuns, te rog.
  6. Salutari! Tocmai am deschis si eu un topoic asemenator, tot pt enduristi ( nu l-am vazt pe asta a lui Tibi, cu care de altfel am si pove, inca n-am ajuns sa ne si vedem ) . Eu am o Honda TA 600 XLV, incintat foarte si astept sa se dezvaluie si alti enduristi din zona nostra ( sint baimarean, dar locuiesc acum in SM ). Succese tuturor si sanatate, alaturi de traditionalul "Fara incidente!" . Numa' bine! din ce an era ( stiu ca l-ai vindut ) DR-u tau? imi place cum arata....cu cit l-ai dat , cit km avea, etc.? Numa' bine, Tibi! Ah, si succes in cumpararea GS-ului Adventure, cred ca e un motor pe cinste...astept sa-l vad in posesia ta
  7. ff faina tura...am fost si eu in zona, traseu ( pe jos ) Cetatile Ponorului, unde am vazut enduristi unguri, multi...iar apoi de-ai nostrii, aradeni, cu TA TA meu este exact ca si al tau...si multzam pt mesaj si invitatie, dp comunitatea Maramures- Satu-Mare, sper sa ne vedem intr-o buna zi. Numai bine si experiente faine!
  8. hehehe, ma gindeam ca voi sinteti...v-am vazt, eram in zona, am urcat pina la Catatile Ponorului ( pe jos ) ...superb, recomand tuturor... ps in zona erau si vreo 20 enduristi unguri, i-am vazut inainte sa va vad pe voi si ma gindeam ca romanii nu prea ies...si totusi, ati aparut... succese si iesiri cit mai faine...poate ne sincronizam 1 data si 1 data...
  9. cred ca v-am vazt si dupa 20 |Mai prin zona, mergeati spre Padis, erati in ultimul sat din zona, Boga cred, vreo 10 aradeni...poate ma insel...oricum, faina tura si zona nu mai spun...noi am bagat pe jos 25 km dus-intors, am trecut si pe la cetatile Ponorului...superb, recomand calduros...succese si iesiri cit mai placute
  10. hehehe, apai cam da, asa se cere, la pascut si la alergat pe drumuri faine, de munte ( si nu numai )...
  11. postez si eu vreo 2 poze cu roibul meu, in speranta ca s-a gasii careva dintre voi dispusi la iesiri in natura, pe drumuri mai putin umblate...
  12. Salut! Sint Cosmin, Baia Mare, 28 ani si tare m-as baga la niste ture prin frumosul nostru Maramu', dati-mi un semn cind mai iesiti...eu sint proaspat posesor de Honda TA ( fost posesor de Virago 535 SP ), f incintat, imi place sa abordez locuri mai putin asfaltate...vineri am fost pina la cariera Blidari, ff fain....asadar, 0743-008554 Bafta si asfalt uscat!
  13. Salut tuturor! Pot sa confirm ca Robi e un meseriash, ( cu el am inceput si eu ) motorist vechi si un instructor bun, exact cit iti trebuie ( si ceva mai mult ) pt a lua examul si a invatza ABC-ul condusului de moto. Omu' a avut ghinion sa dea peste cine stie ce neserios, se intimpla, dar nu trebuie generalizat, aveti dreptate toti care ati spus asta, nu (chiar) toti sint la fel. Bafta si asfalt uscat!
  14. FF fain...daca mai mergi in MM, ia-ma si pe mine, de curind am o Honda TA pe care as pune-o la treaba...sapt trecuta am fost in zona, pe munte, in Rodnei si M-tii Maramuresului, apoi pe Valea Vaserului, cu mocanitza...sint moroshan din Baia Mare, da un semn daca mai ajungi prin zona...0743-008554 Succese si asfalt uscat!
  15. free moto

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Viroaga s-a vandut, am asteptat cam multishor, dar in final am dat-o la 3200 E, zic eu sub pretul pe care il merita, dar asta e, ( si acum imi curg ochii dupa ea) imi doream prea mult TA. Numai bine tuturor si asfalt uscat!
  16. Salutari si ma bucur sa va intalnesc, chiar si asa, virtual...ma bucur tare sa fi gasit si acest topic ff bun, care mi-a intarit convingerea ca TA este ceea ce inteleg eu prin motocicleta, prin spiritul moto pe care il emana. Sint citiva oameni ff faini ( Sabyn, namaste initiatorul temei, etc.) si pareri ff bune care subliniaza exact cam ce-ar trebui sa insemne o motocicleta, aici a nu se intelege ca as critica celelalte categorii de moto ( personal ma atrag si bike-urile, dar asta e alta poveste )...Sint in faza in care visez TA noaptea si ma vad calarind prin locuri faine din tara asta faina, apoi si prin EU, etc...insa mai am de asteptat pina imi voi vinde Viroaga de care sint ff multumit, doar ca nu imi permite sa ma aventurez o tzira dincolo de asfalt cum as vrea tare... Am oscilat mult intre GS 650 si TA, am deschis si eu vreo 2 topicuri si concluzia ma dus catre TA, cu toate ca si BMW este un motor ff. bun. Ma bucur pt tine ca ai optat pt TA, sper ca intre timp l-ai si cumparat si il calaresti de zor, poate ne vedem undeva, cindva....Succese si asfalt uscat! P.S legat de ce ziceai Sabyne, la fel cred si eu despre cei cu viteziste, no offense, da' cam de fitze, cel putin cei pe care i cunosc eu...a nu se simti lezati...
  17. Salut! Va rog sa va spuneti parerea despre Yamaha Tenere XTZ 660, an '91, '93, in jur de 30.000 km. Daca credeti ca e un motor prea vechi, prea uzat la 30-35.000 km si sa lasati si citeva date tehnice despre, asta si prin comparatie cu TA de pina in 2000, cel de 600. Ideea e urmatoarea: sint in situatia in care am o Viroaga care imi place, dar vreau sa ajung si dincolo de asfalt, asa ca ma gindesc sa o vind, sa mai pun niste bani ( cam 1000 E ) si sa-mi iau un TA ( de 650 ). Dar cum nu prea se inghesuie nimeni la Viroaga ( desi e ca noua, lumii i se pare piperat pretul ), ma gindesc sa pastrez Viroaga si sa-mi iau o Tenere de prin 91, 93, sa pot ajunge si in locuri greu accesibile bike-ului. Asa ca trebuie sa fac un "compromis". Astept parerile voatre care sa ma ajute.
  18. free moto

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Salut! Gasiti detalii si mai multe poze in linkul de mai jos. Parasesc ( pt. o vreme ) bike-urile, trec la enduristi ( TA ). Viroaga e ca noua, multe accesorii, 8300 km, pret fix, redus de la 3700 E /index.php?showtopic=202662 Bafta si asfalt uscat!
  19. Da, multumesc frumos, Lupule, banuiam din info mele ca Tenerele are garda la sol mai mare, deci mai pretabil pe coclauri decit TA...am vazut multe topicuri cu teme asemanatoare, am intrat si pe bikez.com de n ori ( multzam Andrei ), eram doar curios de cele 2 modele ( ca si ani 91, '93 ), acolo imi permit pt ca inca n-am vandut Viroaga si deci am buget ff limitat si ma gindesc sa pastrez chopperashul ( poate o sa-l vand mai incolo, dar nu-mi permit sa mai stau, ma arde tare sa ajung dincolo de asfalt ) si sa-mi iau si ce-mi doresc ( imi doresc un TA dupa 2001, dar ma "multumesc si cu o Tenere din '91, 93), pt a merge pe paduri... Multzam inca 1 data!
  20. Salutari tuturor! Sint in postura de a alege intre o Tenere XT 660 Z din '91 si o TA tot din '91, avind ambele in jur de 40.000 km. Desi am citit si am mai gasit unele informatii, am initiat un topic cu referire exacta asupra celor 2 modele din '91 si am sa va rog sa va dati cu parerea vis a vis de cele doua motoare, ma intereseaza in special garda la sol si kg fiecareia, e important pt. mine, vreau sa ma aventurez o tzira pe coclauri, drumetii, munte, dar si asfalt. De asemenea, poate imi spuneti mai multe si despre anul de fabricatie '91 al celor 2 motoare, daca au fost reusite ca modele sau ar trebui sa caut modele mai noi ( nu prea imi permit mai mult de 2000 E, asta pt ca inca n-am vandut Viroaga ). Astept cu mare interes raspunsurile voastre.
  21. Sal'tare! Ce parere aveti despre teava de esapament modificata la TA, de la cele 2, traditionale, la una singura, mai mare, cum am mai vazut la unii-altii? Astept parerile voastre pro si contra. Multzam fain!
  22. Salut! Am urmarit cu mare interes tema initiata de tine la enduristi, am spus si acolo, un topic ff bun cel cu TA vs GS. Asadar intre timp ti-ai luat TA, erau oamenii curiosi si tinuti in suspans de motorul la care te-ai hotarit Si eu o sa aleg un TA, asta dupa ce renunt ( cu greu, ca-mi place) la Viroaga mea ca noua... NUmai bine, multzam si celor care au tinut sa-si spuna parearea, mi-au intarit convingerile!!
  23. free moto

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Foarte buna asta, mi-a placut )) Nu l-ai descurcat pe om, da' ai dat un raspuns fain. Nici eu nu cred in varianta cu uzatu' vara, se comporta ff bine 535 din cele stiute de mine si incercate...Bafta, mai "sapa" pt informatii!
  24. Multzam fain de sfaturi si informatii; utile. Cred ca am sa ma orientez catre un TA, m-am mai documentat si totusi un bicilindru se preteaza mai mult pentru ce am eu nevoie. Mersi inca 1 data, asta nu inseamna ca discutia ar fi inchisa, din contra, va invit sa va impartasiti parearea toti cei care au ceva de spus despre acest subiect, pentru un topic interesant si util tuturor. Asfalt uscat si numai bine!
×
×
  • Creează nouă...