Sari la conținut

asklepios

Membru
  • Număr conținut

    137
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de asklepios

  1. semeringurile?!!depinde mult de calitatea drumului decat de nr de km.ca daca prinzi cateva gropi asa pe franare cu sigurantza le scchimbi muuulllt mai repede.dar daca nu curg n-ai de ce sa te ingrijorezi-bineinteles daca esti sigur ca ai ulei in ele.ca daca nu l-ai avut de nou s-ar putea sa fie fara.
  2. pai se pare ca e pompa.releul are rol de protectie in cazul in care alternatorul baga tensiune prea mare(la turatii mari) dar trebuie verificat si releul sa nu fie el cauza defectiunii inainte de a monta o pompa noua.
  3. merita.nu e piperat pretul.e cu 3 euro in plus fata de cele normale.dar nu mai ai probleme cu pornirea si cu inecatul.am aruncat destule bujii normale la gunoi(de la louis).dupa o luna de mers m-am uitat la ele si sunt ca noi.mare grija de unde le cumperi.sunt multe falsuri.
  4. daaaa te poti duce cu cat vrei daca cunosti drumurile si stai cu ochii pe semne mereu.ca iti apare o zona de 100 de metri in lucru care saptamana trecuta nu era,cu limitare de de 80 si ai pus-o.am luat eu in iarna una de vreo 100 de euro pt 110 in loc de 80 pe autobahn dincolo de Munchen.sa nu-ti mai spun ca dupa ce mi-a facut poza in 20 sec era politia in dreptul meu.
  5. sau poti sa schimbi semeringurile si uleiul fara sa demontezi etrierul.
  6. au un adeziv pe ele cand sunt noi ce impiedica desfacerea.in rest sunt normale.iti dai seama ce se intampla daca s-ar desface la trepidatii.am auzit ca exista in comert adezivi de cumparat(lock-tight)anti-desurubare.normal si cele din capatul telescoapelor(jos)trebuie lipite si schimbata garnitura. vezi ce e mai simplu si rentabil sa iei, adeziv sau suruburi. PS: eu le-am pus simplu ca si multe altele unde Honda recomanda sa fie noi(garnituri si altele),ca sa vanda marfa. cu o moarte toti suntem datori.asa ca daca ti-e scris sa mori pe motor,mori si cu ele lipite daca nu ,atunci poti merge cu ele slabite si nu se intampla nimic.toate cele bune!
  7. am vorbit cu persoana si zice ca le mai are.s-ar putea sa merg sapt ce vine si sa le cumpar pe amandoua.problema e ca nu le prea poti verifica.si nici garantie nu ai.asa ca nici eu nu pot sa iti dau.sa vad cum arata.ti-am spus ca mie mi-a curs din stanga.le-am dat jos sa le verific.le-am sucit le-am comparat,le-am comprimat ,cantarit ..etc. in afara ca cel din care a curs scoate un sunet mai ciudat ca o bolboroseala si ca e mai usor cu 15-20g nimic.au aceasi cursa -comprimare -revenire.chiar m-am gandit daca sa le mai cumpar.uleiul actioneaza in special in partea a doua(pe revenire).ar fi trebuit ca cel fara sa revina mai rapid din comprimare.daca nu-i faceam semn sici nu mai stiam care e unu si celalalt. pana nu le vad si pe alea nu pot sa ma pronunt.mai vb.
  8. o cazut ca nu a luat curba cum trebuie probabil a franat pe fata in timp ce lua curba.prea putin lucreaza ele in curba.nu am auzit de telescop blocat.oricum ele lucreaza simultan.dimpotriva daca nu ai ulei lucreaza mai lejer-adica revine mai repede din comprimare.
  9. semeringurile sunt 10 eu perechea si aparatorile de praf tot atat(Louis).ulei gasesti si cu 10 eu.(chiar mai ieftin)eu am gasit Valvoline 10Wcu 30 ron litru.manopera nu e chair asa grea dar necesita indemanare,atentie,manual si niste chei profesionale.
  10. nu au nici un fitru.are doar rezervorul la robinet. am gasit eu un cb tamponat dar e la 300 de km de mine.motorul e din 96 .poate merg luna asta sa vad cum arata si daca merita.si mie mi-a curs pe stanga.te anuntz.
  11. nu e chiar asa important de care oricum alege un ulei bun ca nu-l schimbi ca pe cel de motor.cauta ulei de furca 10w.eu am bagat Valvoline ca am gasit la 20 lei litru.indicat e sa le si speli cu ceva benzina si apoi sa le usuci bine.au ceva depuneri in partea de jos.trebuie neaparat masurat si nivelul dupa specificatii(nu te poti lua doar dupa cantitatea turnata),iar la semeringuri trebuie o scula anume cu care se bat.eu am improvizat dintr-un tub de PVC sau poti sa o comanzi de la Louis.
  12. pai si la mine e mai larg.numai la jumatea cursei incepe sa actioneze.el oricum trebuie sa aibe un joc la fel ca si acceleratia si ambreiajul.dar il trag cat merge si apoi dupa de il pornesc il bag ascultand turatia motorului.
  13. va rog sa ma ajutati cu o informatie legat de un piagio bravo.ce model de bujie recomanda manualul sau unde as putea gasi manualul utilizatorului. mutumesc!
  14. eu am baterie d-asta.dac ai bagat ceva in ea cred ca poti sa o arunci.de fapt scrie pe ea-nu adauga apa niciodata-nu deschide capacele.incarca doar la....ce vrei mai mult. e o tehnologie speciala avand elementii anume facuti sa absoarba electrolitul in totalitate,dupa formatare,e garantata cam 10 ani. nu trebuie sa o dai jos decat daca nu poti porni motorul sau daca iti arata tens sub 12V pt a o incarca.
  15. parerea mea e ca trebuie si masurat nivelul.e ca la motor.degeaba stii cat intra ca tre sa verifici si pe joja.ar trebui sa te uiti in manualul tehnic specificatii-suspensii.asta daca vrei s-o faci ca lumea.
  16. uleiul pare a fi de vina.se mai intampla daca e vechi sau necorespunzator.raman discurile lipite chiar daca il strangi.mai ales acum ca e frig.bafta!
  17. ca sa nu o ineci atata timp cat ai socul tras abtine-te sa pui mana pe acceleratie chiar daca vezi ca moare.mai bine o lasi si incerci inca o data dupa 30 de sec.(cel putin).iti recomand sa il tragi de tot si sa il bagi treptat.dupa ce e bagat de tot poti sa ii dai gaz cat vrei.asta cu demontatul bujiilor am facut-o si eu vreo 2 ani pana mi-am dat seama ca se poate si fara.sper ca ti-ai luat bujii cr8 eh.multa bafta!
  18. am observat ca imi lipseste o saiba-se pune peste pinionul mic de lant ,pe ax si apoi se strange surubul.stie cineva cum arata ?adica e o saiba normala din otel?e plata?are dinti care intra pe canelurile axului? nu cunosc pe nimeni sa aibe CB ca sa ma uit. vreau neaparat sa o pun ,ca cel care a umblat acolo a pierdut-o.ma gandeam sa caut in alta parte ca ma gandesc ca cei de la reprezentantza nu se deranjeaza pt atata lucru.
  19. cred ca tu citesti pe sarite sau nu stii despre ce e vorba.daca n-ai inteles ce am scris mai citeste o data.
  20. se poate sa ai dreptate dar asta depinde de tipul motorului.e vorba de temperaturi diferite,metle diferite deci coeficienti de dilatare diferiti intre blocul motor si ansamblul cinematic.la masina mea se dau valorile la rece si la cald(care sunt mai mari)la motocicleta le am doar la rece. oricum nu asta e important ci faptul ca trebuie desfacut si masurat ca la ureche e cam greu.....atunci vezi si distributia -pinioane si lant,intinzator, starea camelor, arcuri supape care pot da zgomote ciudate.
  21. pai am fost si nu echiar asa de simplu.am vazut un catalog intreg dar nu se potrivea niciuna.mai caut oricum ca pana la vara mai este.daca nu cu 100 de euro cat vor astia pe ea imi comand radiator nou cu filet in care sa mearga cea mai des intalnita termocupla,ca oricum e vechi si lipit.
  22. nu iti poti da seama dupa ureche daca sunt jocuri la supape.poate la unele masini ca e altfel sistemul.dar la modelul tau s-ar putea sa fie prea mici si cand se incalzeste motorul sa se mareasca .cat despre costuri asta depinde de cel care iti repara.daca o faci tu platesti doar pastilele(5-7euro buc).asta daca ai cartea tehnica a motorului,trusa de chei si lera de dimensiuni mici( 0.15 ,0.18 ,0.20,0.25). manopera nu e chiar asa de grea dar cere atentie si indemanare.neparat sa iti faci o schitza si sa notezi jocurile pe fiecare supapa.daca nu dau cu specificatiile din carte pastilele din capatul supapelor se inlocuiesc cu altele mai mici(mari) si jocul se reface.sau se rectifica si atunci e mai ieftin.
×
×
  • Creează nouă...