Sari la conținut

Valentino Rossi VR46

Super Membru
  • Număr conținut

    728
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Valentino Rossi VR46

  1. Si inca ceva, cum mama masii, Mercedesul ala sta pe cauciucuri de 40 de ture, mai bine ca un RedBull pe aceleasi cauciucuri dar de 15 ture?
  2. Am asteptat startul cursei ca fiind suporter Hamilton si dupa virajul sase din primul tur, am devenit fan Verst, care in primul tur a facut un blockpass ca la carte, Hamilton mi s-a parut un Rossi la Assen in 2015, interiorul lasat mult prea liber, facandu-se ca da in Verst ca sa o ia prin frunzis si sa castige multe secunde, de ce nu a facut ca Verst saptamana trecuta? Sa stea in paralel putin prin afara circuitului si sa-l jeneze la iesire din sicana? Lucru pentru care apropo, Verst a fost penalizat cinci secunde. Sa nu uitam ca la apex, RedBull-ul era in fata, nu a iesit nici o clipa de pe circuit, doar un blockpass bine executat. Trebuiesc readuse in competitie pe iesirile din virahe, gazonul si pietrisul, ca asa ceva sa nu se mai repete. In rest, am vazut o echipa RedBull foarte foarte buna la strategie, foarte prompti si mereu cu un pas in fata tuturor. Din ce am vazut mai sus cu comunicarea radio a lui Hamilton de pe SC, stiau ca or sa-l aibe pe Verst in spate, lucru normal, mereu se lasa masinile cu un tur in urma sa reintre in tur cu liderul, singura problema, deobicei, SC-ul mai face un tur dupa aceasta schimbare, pentru asteptarea intarziatilor sa intre in formatia de restart, lucru care aici nu a mai fost posibil pentru ca mai era doar un tur.
  3. Un singur lucru nu-l inteleg, dupa incidentul in care Verst revine asupra lui Ham in primul viraj, de face una ca la Interlagos, cu revenire total aiurea si cu aproape acrosaj la Ham, sus pe grafica a scris ca incidentul este ''noted'' si deobicei asta se traduce intr-un avertisment, ceva de genul ''nu mai repeta figura ca ti-o iei, suntem cu ochii pe tine max'', dar echipa in frunte cu Horner decide aproape instantaneu sa cedeze ei pozitia de draguti ce sunt (nu venise nici o informare oficiala in acest sens si deobicei se asteapta asta), lucru care nu prea se face asa de la sine, in cel mai rau caz, incerci o desprindere si speri sa fie suficienta ca in cazul adaugarii de secunde in plus, sa-ti fie suficient avantajul creat si sa-ti mentii pozitia, dar ma repet, nu a fost sub investigatie, decat dupa impactul de pe linia dreapta, care a fost mega ciudat din partea lui Max, te duci pe exterior si incet dar sigur te pui pe mijloc, ba chiar putin mai mult catre interior, ca sa blochezi cam orice incercare de trecere. Si dupa impact ce a facut Max, ii da gorneta, pai nu trebuia sa-i cedezi pozitia? Acum ce faci? Te-ai sucit? A cautat impactul, din punctul meu de vedere, urat si total nesportiv.
  4. Si cand te gandesti ca Martin a stat neabatut pe interior, Marc a fost cel care a intrat in el, crezand ca in primul tur, si in pluton, este singur pe circuit. Nu inteleg de ce s-a urticat atat.
  5. A aratat leclerc cum se face in acel viraj cu un Hamilton pe interior, unii pot considera ca nu este mentalitate de campion daca lasi spatiu acolo pe interior si eviti un contact dar eu cred ca este o limitare a daunelor, si scoti maxim dintr-o situatie nefavorabila. Hamilton cu Max a incercat sa-l forteze sa aleaga o trasa mai larga, si automat mai pe afara trasei (din cauza vitezei) si automat sa treca de el pana in virajele Lolec si Bolec (Maghets Bachets), doar ca olandezul nu s-a lasat intimidat si a aratat cine e seful, sau asta a vrut, nu poti intra ca si cum esti singur pe circuit cand cu 200 de metrii mai in spate, pe linia dreapta erai paralel cu adversarul. Conform regulamentului Hamilton de vina, clar, nu el era in pozitia de a-si alege trasa, dar eu zic ca vina este impartita si aici Max a muscat-o grav, a pierdut minim 20 de puncte din cauza orgoliului. Sa nu uitam, Max a intrat in Hamilton nu invers, Mercedesul nu a subvirat, nu s-a clintit de pe interiorul trasei. Si inca ceva scurt, inca dinainte de Lafield, erau sa se loveasca pentru ca Max matura tot circuitul, dar acolo Ham a stiut sa se tempereze, lupte dure, nu zic nu, dar totusi, raman la parerea ca uneori mai trebuie sa fim atenti si la cei din jur, mai ales cand sunt mai rapizi, plus ca era inceputul cursei, se puteau intampla atatea, si ca sa inchei, eu cred ca azi Hamilton era de ne batut, cu Max sau fara pe circuit.
  6. Am citit undeva, ca Honda are un plus pe partea tehnica anul asta din cauza implicarii Honda HRC si HondaJet in dezvoltarea motorului. HRC-ul a venit cu o inovatie imprumutata din MotoGp, si anume tratarea ceramica a peretilor cilindrilor, pentru o mai buna frecare si conducere a caldurii, si Jet cu redesenare a turbinei plus alte acareturi, daca bine imi aduc aminte. Si inca o chestie interesanta, cica nu este asa usor de copiat acest SplitTurbo, deoarce implica un ax foarte lung (ce conecteaza partile turbinei) pe deasupra motorului, sau prin MGU(nu stiu care) si cauzeaza vibratii foarte mari la viteze de rotatii de peste 150k. Si automat pentru a scapa de ele, reduci turatiile turbinei care atrage la randul ei, o scadere de presiune in aceasta.
  7. Chiar ma uitam la restart si ma gandeam sa aprinda aia mai repede semaforul ca ia Hamilton foc, isi incinsese maxim franele, din punctul meu de vedere, stia ca o sa forteze o franare super tarzie si a exagerat cu incalzirea lor, cat a durat procedura de asezare a tuturor pilotilor, cred ca temperatura era sus de tot in discurile alea si dupa start in cei 300 de metrii pana la punctul de franare, cat sa le racesti? Eu asa cred, nu au mai avut unde sa stocheze atata caldura acele discuri si s-a dus drept, din lipsa de frana, a doua oara cand pus sub presiune Hamilton greseste anul asta. Dar ciudata abordarea comisarilot, la Stroll doar safety car si la Verstappen red flag. Nu vreau sa cad in penibil dar e cu dubla masura decizia asta. Trebuia lasata tot cu safety car, se termina cursa sub steaguri galbene si aia era.
  8. Eu nu am inteles ce s-a intamplat cu Leclerc, adica chiar atat de noobi sa fie toti tehnicienii aia? Dupa impactul de sambata, ei doar au inspectat vizual cutia de frica penalizarii de cinci locuri pe grila? Si cand sa plece in turul de asezare pe grila, au observat ca este o problema iremediabila la planetara sau cutie? Incredibil, nici la grand prix-ul Gura Padinii nu s-ar fi intamplat una ca asta. Aici ferrari a dat-o rau de tot de gard, si la propriu si la figurat.
  9. MM a taiat dunga alba ce trasa curba inainte de limitarea vitezei la boxe, dar nu a vazut asta nimeni din comisarii de cursa, bine ca l-au penalizat pe Q ca a gresit boxa, de ce? Ca tot lui si-a creat dezavantaj si s-a incurcat. Si nu-l inteleg pe Marc, are de invatat de la copilul Acosta de la moto3, care a stiut perfect sa se controleze pentru a nu mai forta inutil. Apropo, ati vazut in cazatura, alunecand spre graveltrap, Acosta ce statea agatat de ghidon si dadea ''sprituri'' motorului sa il tina ''viu'', foarte tare, copilul ala o sa fie un fenomen ca MM daca se va adapta la Moto2 rapid. Bravo Miller, inchide niste guri rele acum, lucru valabil si pentru Zarco. Batalie grea pentru Quartararo in acest an, este singur impotriva Ducatiurilor, si cu doua RedBull ring, cu Mugello peste doua saptamani, este greu, cred ca anul asta este al lui Ducati, din trei piloti, unul iese campion, sigur.
  10. Eu zic ca aici, RedBull s-au faultat singuri, dupa o lunga perioada, ba chiar mi se pareau cea mai curajoasa echipa, cu strategiile lor adaptandu-se imediat la situatiile neprevazute de pe circuit, si azi au facut-o de oaie. Cand vezi ca Ham recupereaza in halul ala pe ultimul stint, si cand trebuia sa stii ca masina Mercedes se intelege cel mai bine cu gumele medium, tu il tii pe Verst aiurea pe circuit, conducandu-l catre o frumoasa pierdere a victoriei. Cand mai erau doar 15, 17 secunde avans, trebuia chemat Verst sa chimbe cu soft, si eu zic ca, ar fi castigat fara probleme.
  11. Din ce am inteles, problema asta a lui Quartararo este mai veche, inca de prin 2019 si a avut probleme si anul trecut in unele curse, dar eu personal nu-mi aduc aminte sa fi citit de asemenea probleme, deci daca omul nu s-a plans de asta prin presa, mare caracter. Sau poate ma insel eu si am uitat eu acum :))) Cu gumele, tot dupa parerea mea de ne avizat, ca sa-ti dai seama daca e dus un pneu, se vede pe banda de rulare, deobicei mai pe lateral, o banda mai neagra decat restul partii de rulare, sau portiuni de culoare tot asa, mai neagra, pe ici, colo, deobicei tot pe unul din flancuri. Ce s-a vazut pe imagini, cred eu, erau partile de cauciuc care niciodata nu ating asfaltul, si raman in relief pentru ca restul se mananca usor de la contact, caldura si forte g. Si eu am suspectat prima dara probleme cu rotile, dar la cum a cazut in pluton, trebuia sa se vada gaura in roata, sa fie mare bucata desprinsa, dupa am suspectat puterea motorului, dar pe liniile drepte avea acceleratie, o clipa nu m-am gandit la vre-o problema de sanatate a lui Q, si noi pe aici o dadeam cu psiholog si alte balarii.
  12. Este prima data in multi ani cand scriu asta, si ma jur ca ma doare, dar Rossi cred ca o sa-si anunte retragerea cat de curand. Ceva acolo nu functioneaza si ma gandesc doar la faptul ca nu mai este alaturi de toti oamenii lui si nu mai este el vioara intai, si acum i se da ce mai apuca, firimiturile cum ar venii si coroborate cu varsta duce la acest rezultat. O teorie a conspiratiei poate suna ceva in genul sabotarii, asta ducand la retragere, ca razbunare ca a fost bagat ''pe gat'' de catre mai marele Espeleta pentru a nu pierde din audienta in aceste vremuri grele. Doar o teorie fantezista, nu-mi sariti in cap, deoarece prea a ajuns de nivelul lui Abraham asa peste pauza de iarna. Pe Marc nu-l dati terminat, este prima cursa, se acomodeaza, vom vedea pe la finalul verii sau daca nu mai devreme cum sta situatia cu el, dar la ce am vazut eu pana acum, psihologic este mult mai bine decat ma asteptam (doar era sa cada in primele viraje, efectiv sprijininduse de roata spate a unui Suzuki, parca), momentan problemele sunt fizice si ramane de vazut cat de repede si cat de total se reface. Vinales, oare iarasi a incercat el sa plece manual, patinand ambreiajul si crezandu-se mai destept decat launch controlul? Ca prea s-a dus la fundul sacului la start. Quartararo si Rins, foarte ambitiosi dar era clar ca nu va aduce nimic bun pentru unul dintre ei acea fortare la limita, record dupa record, mai ales in aceste vremuri cand trebuie facut management de roti si combustibil cam trei sferturi din cursa, si pana la urma cel mai slab dintre cei doi a cedat, in opinia mea. Mi-a parut rau de Zarco, dar nu cred ca are corpul pentru Ducati, cam ca si Miller, din nu stiu ce motiv, pare ca cei doi uzeaza prematur guma spate si cred ca acest scenariu o sa il tot mai vedem pe timpul viitoarelor curse disputate in conditiile cele mai calduroase din europa. Bagnaia pare vioara intai pana acum si cred ca asa va ramane pana la finalul sezonului.
  13. Din nou Hamilton ne-a aratat ca s-a calcat in scaldatoare. Dupa ce a facut acea greseala, care parca mi-a adus aminte de greseala din 2007 din China, astrele s-au aliniat pentru el si cu ajutorul coechipierului, am avut steag rosu si asa a putut sa revina intr-un pluton strans, pana pe locul doi. Superioritate Mercedes (nu e asa ingropata cum zic unii) dar si cu ajutorul talentul lui unde si-a dovedit din nou clasa si milioanele cerute. Verstapen a fost de ne atins astazi, foarte bun, mai ales in prima sicana, cand l-a pus la respect pe Hamilton. Sper sa o tina tot asa si sa avem un campionat disputat, mai mult ma rog de cei de la Honda sa livreze o masina fiabila, ca anul asta vad un alt Verst, mult mai matur. Incidentul de steag rosu, din punctul meu de vedere, Bottas vinovat, Russel clar era mai rapid, cu drs si aspiratie, trebuia sa-i lase spatiu, nu sa indrepte volanul in viraj usor de stanga, automat asta l-a pus pe ganduri pe Russel si a incercat sa evite, doar ca nu le-a ajuns parcela si s-a incheiat cum s-a incheiat. O sa las mai jos si un link catre un articol interesant despre asta si big boss Toto. Norris, foarte bun, nu inteleg cum de Ricci nu poate tine aproape, nu ma asteptam. Ferrari se pare ca si-au revenit, sau cu ajutorul noilor reglementari, sunt ceilalti mult mai lenti si pot tine si ei pasul :))) Alonso si Vettel, cam stersi, sper sa fie doar de moment si este doar o perioada de acomodare. https://www.planetf1.com/news/toto-wolff-george-russell-clio-cup/?fbclid=IwAR2WNS6fosKgOyEFaP673Qxwzzf5nFwZEJCFQc25LV1bXrxiQtaGH67uf90
  14. Esti rau. Doar prin expunere media, poate creste si la noi nivelul acestor competitii motorizate, putine si foarte sarace.
  15. Exemplul cel mai bun cu Lorenzo este Assen si clavicula rupta pe ploaie, dupa aceea el niciodata nu a mai fost bun pe ploaie, sau in conditii de asfalt umed. + 1111111111 Nu puteai sa o spui mai bine. L-a facut Lorenzo si Rins la Silverstone, Rossi in Argentina si Assen, Dovi de nenumarate ori si exemplele cred ca pot continua, intradevar, de cele mai multe ori avea ritm superior.
  16. Daca nu se va tempera, sigur va avea din nou cazaturi si daca va recidiva aceasta accidentare, va fi pa. Asta este marea problema pe care o vad eu la el, in viitor, cat de mult va mai fi dispus sa riste.
  17. Pe final Vinales a fost mai puternic ca Zarco, doar ca nu a stiut, putut, nu a avut curajul sa depaseasca, a iesit de doua ori larg si aia i-a fost, l-a depasit Rins. Si inca una despre incidentul lui Miller cu Mir, in 2015 pentru ceva similar, Rossi a plecat ultimul in urmatoarea cursa, poate nu o penalizare atat de dura, dar tot trebuia penalizat australianul. Sunt curios ce o sa pateasca McPhee pentru suturile date.
  18. Vinales, cu o moticicleta clar superioara Ducatiurilor Pramac, a facut fix un calcat, el mereu incerca in ultimul viraj pe exterior, ce incerca, numai el stie, slab, foarte slab, fara sange in instalatie, mai are de luat lectii de la colegul de echipa, care mi-a dat emotii, pe ultimele tururi mergea la limita, facea motocicleta aia sub el ca Honda lui Marc in zilele bune. Miller trebuia penalizat, se incurajeaza astfel de reactii. Putea sa-i faca un blockpass, sa-l incomodeze cumva sa para neintentionat, dar nu asa, parca a fost o faza din traficul minunatei noastre capitale :)))
  19. Nu am stiut ca a fost interzisa, inseamna ca de aceea se face atat management, ca puterea a crescut si rezervorul a ramas cam la aceleasi dimensiuni, deci cumva, trebuie ajustat consumul de benzina si nu cred ca doar din mapare este suficient, sau cine stie.
  20. Pe piloti sa-i puna pe biciclete, sa dea doua ture si la final si un sprint de 100 de metrii in alergare :)))
  21. Vina este a producatorilor, ca s-au dus la aproape 300 de cai cu ele, si fara electronica ar fi cam imposibil de condus la limita, fie el si pilot motogp. Trebuie sa stie unde este pe circuit ca sa le ajunga benzina pana la final, trebuie sa stie cam cat se poate deschide ''gazul'' maxim posibil pe acel viraj, indiferent de cat da pilotul din ghidon, ca sa stie cata benzina sa dozeze, totul la pipeta. Ma repet, daca nu ar avea 300 de cai, nu ar exista nici aceasta problema.
  22. https://www.gpblog.com/en/news/76027/hamilton-rejects-new-mercedes-contract-daimler-threatens-with-russell.html Joaca dur Hamilton. Sa speram ca nu ramane fara contract.
×
×
  • Creează nouă...