Sari la conținut

Adrian M.

Super Membru
  • Număr conținut

    4.672
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Postări postat de Adrian M.

  1. Acum 44 minute, WheelWizard a spus:

    Dacă tot e sa aleg o motocicletă pe care să fac experiență și km și să fie și fiabilă. Ce părere ai despre un hornet cu abs ? Am văzut ca se găsesc la niște preturi foarte decente.

    Foarte buna, mai ales generatiile mai noi cu abs. Gen 2 cred ca a primit injectie si abs, sau gen 3. Arata si bine, manevrabila, trage. Cam sefeu preturile, tinand cont ca vobim de moto de 15 ani.

     

    Acum 6 minute, LionEl a spus:

     

    - nu exista asa ceva foarte temperat si controlat. la un moment dat ii vei da ca nu ai cum altfel. 

     

    - daca ai mers doar prin parcare nu se pune 

     

    - atentie mare ca e carnagiu pe sosele tocmai pentru ca riderii nu pot controla motocicletele + neatentia si nesimtirea de pe sosele a soferilor

     

    - BMW F900R, KTM 390 Duke - doar asa sa te uiti pe ele sa vezi ce ofera. 

    F900r e o idee, ca i de 900 dar e docila, usoara de pilotat, ar merge. Ktmu nu l-as recomanda insa, doar ce a zis ca vrea fiabila :))))))))))

  2. Chiar acum, WheelWizard a spus:

    Iti multumesc frumos pentru raspuns!

    cu placere.

    Pui in lista si z650, honda hornet, suzuki sv 650. Dar neaparat, cu injectie si abs.

    Functie de buget, mai ai si gsr 600, fazer, etc.

  3. Acum 10 minute, WheelWizard a spus:

    Salut! Îți mulțumesc de răspuns. Am 22 de ani , dețin categoria B de 4 ani , permisul nu l-am luat în România. 1,75 înălțime și în jur de 73-74 kg. Mă atrag foarte tare Naked-urile și sport-touring gen F4I. Am de gând să fac plimbări de maxim 100 km și mai mult prin oraș, drumuri de la facultate la muncă și invers :). 

    Haha mi se pare amuzant, o singură persoană care chiar a încercat să ajute și restul doar “caterinci” suntem români totuși:). Am dat exemple de motociclete pe care am apucat să le testez cu scopul de a se înțelege ca am mai testat naked-uri și au fost foarte ok de aici și motocicletele de care am întrebat. Cat despre acel shadow 125 e chiar frumoasă si mi-a făcut plăcere sa mă “dau” cu ea, fie ea si de 15 căluți :)

    :))))))))))))))

    Eu caterinca? tu:))))))))

    Cum sa compari niste troace obosite cu un miar de 140 cai :))))))))))))))))))))))))

    Si sa mai si spui ca poti merge cu el, ca ai mers cu troacele. Ca ai experienta in controlul moto, cand tu ai facut asta doar in parcare.

    Haaaai, las o  asa ca macane:))))))))

    Daca e pe bune, si tu chiar crezi ce ai scris, ai probleme colegu! Mari ! :))))))))))) Zici ca ai 24 de ani, la varsta asta deja nu mai esti copil, ar trebui sa ai bostanul pe umeri :)

     

    Vrei raspuns serios? poftim, ai buget de un mt07. Sau de un tracer 700 sau 7-modelul mai nou. una e naked, una e cumva mai imbracata, ghidon mai sus, ceva protectie la vant, pozitie mai dreapta, mai buna per ansamblu si la drum lung-pe naked te bate vantul rau. Acelasi motor si sasiu, o moto misto pentru inceput.  NU avioane cu miare de 140 cai. Ia si invata sa mergi, ca din scoala n-ai invatat nimic, nu are nici o legatura mersul pe strada vs ce te invata in scoala.

    Si dupa ce faci niste km, treci la altceva mai potent-nu ca cei 70 cai ai lui mt07 nu  s destui sa te bage in destule "belele"  :)

    Eu as merge pe tracer 7.  Tu ai zis din start ca naked, gasesti in 6k un mt07 bun.

    Moto e tanc, fiabila, simpla, etc.

    Nu iti place asta, te poti uita la orice model de naked in categoria 600-700.

    Ideal japo, dar merge si un triumph street triple de exemplu, de prin 2015. Daca iti place cum arata-are farul ala bulbucat.

     

     

  4. 1 oră în urmă, savaiulian16 a spus:

    Va multumesc tuturor pentu informatii!

     

    Am sperat ca poate exista o portita si rezolv totul din Bucuresti singur. O sa incerc cu o firma ce se ocupa de inmatriculari.

    NU ai cum.

    Asa ca mergi si inmatriculeaza la domiciliu. Sau faci o procura si se duce altcineva cu actele-rude, pariniti, prieten, etc.

    Ai de declarat la taxe si impozite, apoi la politie-drpciv. Deja ti-a dat cineva linkul cu pasii.

    spor.

  5. Acum 4 minute, ALEX1973 a spus:

    Buna ziua,Alexandru ma numesc,doresc o conversatie telefonica cu dvs vis a vis de o honda goldwing la care nu reusesc sa rezolv defectarea alternatorului.Dvs ati mentionat intr-o postare ca se poate inlocui cu alternator de tico.0723308925.Multumesc frumos

    Salut,

    vezi ca ai raspuns la o postare din anul  2012!!!! iar utilizatorul nu a mai fost online de 2 ani.

    :D

  6. Acum 2 ore, ERU a spus:

    Poti sa fii mai explicit despre unde si cum se poate testa te rog?

    In Ro, fostul dealer Sym Romania s-a rebranduit in Motosfera. Acum vand sym, dar si kove. Sunt importator oficial. 

    Au din ce vad ambele modele, si 400 rally si 800x ul.

    Vorbim de Bucuresti.

    MOTOSFERA

    Strada Heliade Între Vii 8, București 023381

    Phone: 0731 888 553

     

    https://motosfera.ro/

     

    https://motosfera.ro/

     

  7. Irelevant costul asigurarii. Nu esti in UK, unde te rupe. Sau prin alte tari mai spalate, cu asigurarea scumpa-dar care acopera si furt de exemplu.

    300 lei pe an, asa , estimativ. Daca nu ai 300 lei, mai bine nici nu te apuci de motociclit :)))

    Criteriile, clasa bonus malus, varsa, vechime. Cum nu ai mai avut nimic asigurat la noi-ai spus ca fara bonus malus, o sa te ia de la nivel minim, si apoi anual vei avea reducere. CIlindreea nu prea e relevanta la moto-eu dau aproape la fel pe RCA la scuter de 350 cu moto de 900. 

    Si te-as sfatui sa faci la o companie de asigurari mai spalata-Groupama, ALiantz, de astea. SI NEAPARAT, cu decontare directa-mai adaugi vreo 60 lei. 

     

     

     

  8. S a vorbit mult, si dezorganizat.

    Ia-le pe rand.

    1-fa presiunea la roti si vezi daca dispare. Presiunea ca in carte prima data, apoi poti incerca de test si cu 0.2 mai jos fata spate, de exemplu. Capete ghidon-daca le ai aftermarket, mare probabilitatea sa fie de la alea. Poti incerca cu altele putin mai grele, sau cu cele originale-vezi daca gasesti pe cineva sa ti le dea 5 minute pe alea originale, sa le pui de proba pe motoreta ta.

     

    2-mergi la mecanic. Luate pe rand-echilibrare anvelope,stare verificare jante sa nu fie strambe, aliniere roti -fata vs spate, revizie furca fata-la pariu ca daca e 2015 , de atunci e si uleiul din furca-poate ma insel si ai o factura doveditoare de la vanzator. Dar mai mult ca sigur nu, si atunci ar fi cazul sa i faci o revizie la furca aia, cu ulei de 9 ani-chiar daca nu curge!

    Rulmenti-roti, jug, sa nu fie pa, cat si sa fie totul strans cum trebuie pe acolo.

     

  9. Pune pe lista si un Vstrom de 650, sau un versys tot de 650.

    Ambele bune, per ansamblu, la tot si nimic specific. Simple, ieftine, fiabile, confortabile, merg la drum lung, ceva protectie la vant, suspensie cu cursa mai lunga fiind pe format sport touring adventure crossover cum naiba le mai numesc acum :)))

     

  10. TU de fapt intrebi cum faci o smecherie, sa arati tu ca se poate merge cu ce de fapt nu se poate.

    Ia arata tu un certifcat de ala de limitare, facut din afara. EU fac pariu ca si pe ala scrie clar ca limitarea s-a facut de la, pana la. Asta una. APoi, are si RAR la noi catalog cu taraboantele, si specificatii. Poti sa spui tu ce vrei, ca ei pe carte iti trec TOT CE AU EI IN BAZA DE DATE, PLUS certificatul tau de limitare.

    Deci sunt 99% sigur ca haiducia ta nu merge, nu vei avea acte de a2. 

    ASta una.

    a doua, daca ai avea teoretic acte de A2 care sa fie conform cerintelor legale, dar moto nu i chiar asa, nu au cum sa descopere pe strada. Doar cand o cauta in baza de date, o gasesc cu puterea initiala mai mare, si pica iar smecheria.

     

    Lasa golaniile, si ia moto de a2. Ca i cu iz penal povestea.

  11. Acum 16 ore, ENEOS a spus:

    Mă uit cu coada ochiului după un 09 Tracer 2016-2020 dar mi-e cam teamă de lipsa protecției la vânt, aș aprecia niște păreri de la posesori că n-am curaj să cer una la test. 🫣

    Nu i ce cauti, daca o sa compari cu fjr. 

    Insa, daca vrei o moto fun, usoara, manevrabila, cu un cuplu si o livrare a puterii fuuuun acolo unde conteaza, si nu i dai  cu viteze aberante-ca nu i sportiva si nu are geometrie sau suspensie pentru 250 la ora, atunci e ce trebuie.

    Saua e o mizerie, trebuie rezolvata. Protectia la vand de la piept in jos rezonabila. Probleme maaaari cu parbrizul, o mizerie. Buffeting grav. Solutii exista, dar urate toate, din aftermarket. SI arata urat fiindca problema tracer ului e ca are de fapt bordul, botul, farul, carenele din fata montate prea jos. 

    Pui un givi cel mai mare touring, si rezolvi problema daca ai 1.80. Pui si un deflector, cum am eu pe givi, si de acolo am si mai mult reglaj. Uraaaata cu spume solutia, dar eu acum merg cu casca deschisa la 120.

     

    Insa, uiti de toate cand vezi cum livreaza puterea, cat de fun e. Da, nu i tren de 150 cai si 4 in linie, din nou, atentie cu ce compari.

    alternativa ar fi un TIGER 800, varianta de strada. Ala e mai comod, poziitie, sa,suspensii, dar nu i la fel de fun, e mai potolit motorul.

    Ai mai putea cauta un tiger 1050, capat de productie, misto motoreta tare. Pacat ca nu o mai fac.

     

     

  12. Acum 23 minute, Leon a spus:

    Salutare.

    Hai sa mai animam topicul, fie si cu intrebari oarecum retorice  :)))

     

    Am tot folosit ulei 10w40 full sintetic (cum e recomandat in manual). Ma gandeam sa incerc un 10w50...Ce ziceti, oare o fi mai ok?  

    Filtrul aer il schimbati anual sau doar il curatati? 

     

    In general posesorii de moto nu se uita cum trebuie la graficul ala privind  raspunsul la intrebarea vesnica: CE ULEI SA PUN ? :)))))

    cele doua valori au legatura cu vascozitatea. la temperatura mica vs mare. Prima e pentru temperaturi mici,  cu cat mai mica. A doua valoare e pentru temperaturi mari. 40w e pana in 40 de grade, zice graficul.

     

    Asta una.

    apoi, te poti uita si la recomandarile producatorilor de ulei, ai de la motul sau bel ray oil selector online, si iti da sugestii.

     

    Eu mereu am pus 10 sau 15 si 50 in coada, la moto anterioare.  Si acum la tracer, am pus yamalube, ca de, garantie. Surpriza, ala stock vine 10w40, au si 15-50 dar cica vezi domle e performance si mai scump.

    876393952_oilt9.thumb.JPG.0009eddab1503f78f3c126b9d218ae28.JPG

    Practic, n-am avut probleme cu yamalubu ieftin. Dar daca ar fi sa aleg, eu tot 15-50 as pune sintetic sau semi-Bel Ray cel mai probabil.

  13. salut,

    jucaria aia are o viteza constructiva de 70km/h. Si este o motocicleta electrica destinata utilizarii pe offfroad. NU este un vehicul legal, ce poate fi folosit pe strada. NU este o bicicleta! Si chiar daca ar fi omologata, si ar avea semnalizari si toate cele, tot nu ai putea sa mergi cu ea fara permis de conducere, fiindca prinde 70 la ora!

    Ca idee, tu la 16 ani poti obtine categoria AM, si poti lua fie ceva cu motor normal, fie electric. Dar la ambele ai limitari-fie de capacitate cilindrica-50cm3, fie de putere de 4KW la electrce. Surronul dat are 6kw

     

    Categoria AM - ce poti conduce?

    Cu permis AM poti conduce vehicule categoria AM - scuter / moped, cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/h dar nu depaseste 45 km/h. Vehicul care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala continua maxima nu depaseste 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depaseste 350 kg, neincluzand masa bateriilor in cazul vehiculului electric. Este asimilat mopedului cvadriciclul usor sau triciclul cu motor care pastreaza caracteristicile acestuia.

    Conditii de Inscriere scoala de soferi categoria AM

    Varsta minima de la care se poate incepe scoala pentru aceasta categorie este de 15 ani si 9 luni iar cand se implineste varsta de 16 ani se poate sustine examenul, proba practica.

    Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic;

    Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002;

    Buletin - Carte de Identitate;

    Semnarea contractului de prestari servicii. 

    si uite si varianta legala, de sur ron:

    https://surronbike.ro/magazin/moped-electric-sur-ron-light-bee-road-legal-x/

    dar cum spuneam, ai nevoie de permis AM, jucaria inmatriculata, RCA.

    Si este limitat la 50 la ora, electronic.

     

  14. Salut,

    si bine ai venit.

    Faci din pacate ce fac mai toti-tu nici bine n-ai inceput scoala, dar vrei sfaturi de echipament, de motocicleta, de luna si soare:)))

    Eu zic sa le iei pe rand. Incepe scoala, vezi cum e, daca iti place, daca te descurci. Cum te simiti pe moto de scoala-naked.

    Pentru scoala, eu as lua daca as fi in locul tau, manusile mele, si casca mea macar. Nu as da o galagie de bani, ca nu stii dupa scoala ce faci, in ce directie o iei ,ce fel de moto iti place.

    M-as duce la magazine moto, de exemplu la asfalt uscat, as lua niste manusi de maxim 300 lei, si o casca tot asa, pana in 1000 lei. Dar sa aiba viziera cu pinlock(e o folie anti aburire) si ochelari de soare.

    Casca se cumpara pe probate, nu pe net, neaparat.

  15. La 10.04.2024 la 16:05, ENEOS a spus:

    Mie îmi place maxim rottweillerul! Mai strâmt decât Sărata Monteoru nu cred că găsești și mi se pare mai flickable decât Fazer-ul FZ6, am făcut cam toate drumurile din Ro cu FJR, acum mă uit după un gen3 dar am o mare dilemă vizavi de <2016 sau >2016. :what: Mi-ar plăcea farurile LED de la ultimul, mă îngrozește însă recall-ul cutiei în 6, clar nu aș avea curaj să-l fac la vreun dealer din Ro 😨 (am găsit un FJR cu km puțini și care nu îl are făcut). Nu mai departe de acum ~3h mi-a venit o 🏍 reparată la un dealer cu joc de 1 cm la jug și cam nimic strâns pe acolo... 🤬 Service-urile sunt catastrofale!

    Stiu ce zici. Ai musai nevoie de 6 trepte? iei fix ultima serie de productie pana sa puna cutia in 6. Saaaaau, scoti cashu, si iei unul cu productie dupa ce a venit nebunia cu recallul, si nu se incadreaza la recall-il are din fabrica. Dar asta inseamna deja multi bani :D

     

    La 11.04.2024 la 10:03, Leon a spus:

     

    Ai cochetat si cu Norden 901....ma intreb ce te-a facut sa iei Tracerul?

    La momentul discutiei mele cu dealerul, ktm/husqvarna dadeau doar 2 ani de garantie, fara posibilitate extindere. SI la cum e cu ktm/husqy, m-am cam debusolat atunci. Acum sunt mai curajosi, dau 3+2 ani garantie extinsa :))))

    Si da, chiar ma gandesc inapoi la ideea initiala, de adventure. sunt in deliberari pana in toamna....

×
×
  • Creează nouă...