Sari la conținut

eugen_77

Membru
  • Număr conținut

    247
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de eugen_77

  1. Intre timp, batrana doamna a mai primit niste upgrade-uri: 2 chei noi, filtru de aer (i-am mai "gadilat" putin si carburatoarele, ca tot dadusem rezervorul jos), topcase-ul Givi E34 a fost inlocuit cu un Givi Maxia de 52 litri, leduri pt senzor termocupla, care se aprind pe verde cand e temperatura ok, si pe rosu, cand incepe sa lucreze electroventilatorul, buson ulei cu senzor temperatura, priza de 12 V, i-am montat roata originala pe fata (cu ocazia asta i-am schimbat si lichidul de frana) ....si e gata de drum. Deja am testat-o ieri, la un drum de 50 km, sa profit de vremea frumoasa. Mai am de schimbat uleiul de motor luna viitoare, probabil si antigel nou (intra doar 1,8 litri in toata instalatia - era schimbat in toamna..),si un set de bujii noi, cu toate ca le schimbasem in toamna si pe astea, si o sa-i montez un voltmetru digital pe bord... Rugaminte: ma poate ajuta cineva cu dimensiunile de la rulmentii de jug? Vreau sa ii pun noi, si singurele dimensiuni pe care le-am gasit, sunt: 48/30/17 mm - jug superior 52/30/17 mm - jug inferior Aa, si sa nu uit, am schimbat si maneta de frana, ca avea bulbul din capat lipsa de cand am luat-o, si semnanele spate, cu unele aplicate, de CBR 900 RR.. Incepand de azi voi posta doar cu noul meu user "eugenkawa".
  2. Salut. Poti sa ii dai fara grija,nu se defecteaza nimic. Doar sa ai grija sa ii pui cablurile corect,altfel arzi siguranta de 30 Amperi de pe releul de pornire situat sub capacul lateral de langa sa.
  3. Tu sti cum iti e mai bine. Era un baiat "Zoro" pe la voi prin Militari. Iti voi trimite nr lui de telefon pe PM zilele astea, ca nu am telefonul la indemana. Toate bune.
  4. In primul rand trebuie sa verifici daca motorul se invarte, prin intermediul hubloului de acces la surubul din capatul vibrochenului, cu ajutorul caruia pui distributia la punct sau reglezi tachetii. Sper sa nu ai problema din magnetii de la volanta, ca la modelul vechi al GPZ-ului de 500. Stiu ca la modelele de 600 si 750 e pe partea stanga, iar cititoarele sunt pe dreapta. Da-i electromotorul jos, si curata-l cu un spray de curatat frane. De obicei, dupa ceva ani, se strange praf de la carbuni pe rotor, si nu isi mai face ciclul magnetic (nu e cel mai potrivit termen)...Daca tot il demontezi, da-i si cu un smirghel foarte fin (840, sau 1200), apoi il cureti.. Nu stiu cum e la al tau, dar la modelul de 500, trebuie sa scoti capacul de la magnetou inainte de a remonta electromotorul, si sa ghidezi pinionul si lantul de legatura dintre electromotor si fraiul de pornire de la vibrochen. Parerea mea, e ca daca nu te pricepi, mai bine lasi un profesionist sa faca treaba asta. P.S.:M-ai facut sa vorbesc cu tipul ala degeaba sa iti repare rezervorul...
  5. eugen_77

    la ce bun?

    Pt cross-uri, sa le astupi evacuarea cand le lasi stinghere in ploaie...dar nu vad diferenta intre 2T si 4T.
  6. Salut. Iti pot oferi un parbriz de scuter, nou, cu prinderi pe oglinzi, la pretul de 60 ron. Este ca cel de la motocicleta din semnatura. Sunt din Bucuresti.
  7. Ia uite ce scrie japonezul in manualul de reparatie: - ulei tip SAE 10W20 - cantitate ulei la schimb ----> 245 ml in fiecare jamba ---> asta inseamna ca 0,5 L iti ajung pentru ambele jambe Ti-am pus si poze cu intreaga operatiune a schimbului de ulei si a semeringurilor de furca. Spor la treaba!
  8. Off topic / strict obiectiv: Ce imi plac mie comentariile deviate de la subiect, doar de dragul de a aparea in semnatura ca avem foarte multe postari. Mai bine am da un sfat la ceea ce a cerut omul cand a deschis topic-ul, decat sa ne legam de o greseala de exprimare a unui user, care a incercat sa ajute un coleg de breasla aflat la ananghie. On-topic / strict la subiect: @ ricomuerte1981: cu placere. P.S.: Era punte de legatura, nu punte redresoare. My mistake.
  9. In primul rand, demonteaza si curata bujia/bujiile,atunci vezi si daca sunt umede(asta inseamna ca se alimenteaza cu benzina). Verifici si daca iti da scanteie cu o bujie pe care o pui la masa pe exteriorul motorului (cu fisa de la bujie montata. Verifici si daca se alimenteaza. Apoi, in loc sa ii dai la automat din butonul de pornire, pui contactul si bobinele, si faci o punte redresoare dintr-o sarma de cupru mai groasa pe care o conectezi cu mana intre cele doua suruburi ale releului de pornire,doar cat sa cupleze electromotorul. Daca nu iti porneste nici asa,ai nevoie de un mecanic. Spor la treaba.
  10. Salut. Sigur rezervorul are probleme, sau e garnitura de la robinet? Da-l jos mai intai, si uita-te unde a facut "pata" pe suprafata rezervorului. Daca e asa, banuiesc ca este "spart" in zona inferioara. Cea mai buna reparatie este sudura cu aparat autogen, dar trebuie sa il cureti bine inainte, sa nu ia foc de la gazele dinauntru. Am vazut la tinichigiul meu cum a sudat un rezervor de camion, si ii pusese o pulbere speciala de cupru care se topea si se omogeniza cu sarma care o foloseste in general. Dupa aceea il degresezi, ii dai cu fuller (primer, e cam 25 de ron un spray mare la orice magazin de piese auto), apoi ii dai un spray de retus daca e dedesubt. Altfel, ar trebui sa il vopsesti total, si iti trebuiesc cam 2 spray-uri....... Spor la treaba!
  11. Salut. Dupa sunet,cred ca este un cuzinet sau un rulment praf, care se aude doar in ture mari. Acelasi sunet aveam la o Dacie(vremuri demult apuse), cand o fortam la cate un demaraj, si mecanicul imi spusese ca e cuzinetul de palier de la vibrochen. In prima instanta, ii faci o verificare a uleiului din motor. Ii dai uleiul jos intr-un bidon de apa plata taiat, si te uiti sa nu ai spanuri. Daca are spanuri, e musai sa desfaci motorul, sa vezi ce are. Daca nu, verifica patina lantului de distributie si intinzatoarele, sau sa verifici rulmentii de la vibrochen si de la cutia de viteze, exact in ordinea data de mine, sa nu desfaci motorul din prima. Tind totusi sa cred ca ai intinzatorul de la lantul distributie prea slab, si freaca lantul in patine. Stiu sigur ca la CBR 900RR se regleaza intinzatorul...dar se poate ajunge pana la inlocuirea kit-ului de distributie (lant+patine+intinzator)... Nu am avut modelul tau de motocicleta, dar principiul mecanic e acelasi. Ai aici si un manual de service pentru documentare: http://www.manualedereparatie.info/download/Yamaha-XTZ-750-Super-Tenere.html Sper ca ti-am fost de ajutor, cu rugamintea sa imi dai un PM dupa ce afli adevarata defectiune, pentru propria-mi curiozitate. Succes!
  12. La mine,motoreta e mijlocul de locomotie zilnic, nu doar pt plimbare. Ca service,iti recomand Benny Motors,care e aproape de tine, si cu preturi mai mici, sau Kawa Motors, daca te tine buzunarul, dar stiu ca manopera isi merita banii.
  13. Salut. Daca tot ai pornit-o dupa atata timp,cat a stat pornita pana sa pleci cu ea?E posibil sa iti fi consumat benzina la mersul "in gol". Iti recomand sa ii bagi alta benzina, mai "proaspata", si sa nu te apuci sa desfaci motorul, la prima parere. Apropos de mersul in 3,posibil sa fie o bujie putin umeda sau chiar ancrasata (calamina,depuneri de ulei...)...Posibil sa isi revina dupa ce mai mergi o zi-doua cu ea.Daca nu isi revine, atunci ii faci o verificare a bujiilor si a filtrului de aer, a sitelor de la robinetul rezervorului precum si a pompei de benzina. Spor la treaba.
  14. Parbriz: Mare grija cum lucrezi la el. Il poti trasa cu un marker, si apoi tai cu o panza subtire la flex. La gauri, sa nu apesi tare pe bormasina, ca se sparge. La urma poti incerca sa il curbezi cu o suflanta de aer cald, cu rabdare, si de la ceva distanta, sa nu topesti materialul. Oglinzi: Eu am oglinzi de GPZ 600R, si au bratul cu un cm mai lung, asa ca nu ma deranjeaza. Nu stiu cum le poti muta pe carena, atata timp cat se prind in "cadrul de bord" si tin carena pe pozitie. Nu ar avea rezistenta. Poti sa le prelungesti, dar "burduful" nu mai are aceeasi estetica. Ca sfat pt oglinzi: Scoti surubul de prindere al oglinzii de sus, si ii prinzi o oglinda suplimentara, cu filet de "6", care sa aiba bratul lung. Dar nici varianta asta nu o sa arate exceptional.
  15. Salut. Si eu aveam aceeasi problema inainte, si ma deranja la drum lung la viteze peste 100 km/h. L-am pus pe primul, apoi m-am gandit sa imi mai pun unul peste, care este curbat sus, si tot aerul il arunca exact peste casca. Este aceeasi pozitie, cum aveam la fostul Transalp, cu parbriz touring MRA. Dar au aia niste scoruri...undeva la 5-600 ron... Parbrizul pus de mine nu e original, dar isi merita investitia, si a iesit mult mai ieftin. Pe original nu gasesti asa inalt.
  16. Am inteles. Pai, spor la treaba, si poate pui si tu niste poze cu lucrarile in topic-ul CINE ARE GPZ....
  17. Salut, Mihai. Din pacate nu le mai am. Cea din dreapta este de la partea din fata de la codita, in care intra "cuiele" de la carenele laterale din dreptul seii, dar cea din stanga nu imi dau seama unde vine...pare a fi de la rezervor... Vezi ca mai era un baiat care dezmembra una rosie in Bacau....Se potriveste si de la modelul nou. Ai mai facut ceva la motor?... Toate bune.
  18. Ma bucur. Sper ca merge mai rotund cu reglajul ala la carburatoare.
  19. Esti sigur ca nu ai probleme cu incarcarea, si se opreste dupa ce "trage" curentul din baterie? Vezi ca ai PM... Bine ca nu a fost de la bobine, si era de la contact. Suna-ma cand vrei sa il schimbi sau cand te hotarasti sa tapitezi saua... Ma bucur ca ti-am fost de folos. Toate bune.
  20. Pai imi era si mie dor sa mai merg. I-am gresat lantul, si o pornisem dimineata, sa ii mai incarc bateria, care oricum este noua...Apoi am zis sa ies totusi la o plimbare, am dus-o la spalatorie, si am lasat-o pornita acasa, sa se usuce in zona motorului. Nu se vede in filmulet, dar ieseau aburi dinspre motor...Am zis sa o las mai mult, sa nu ma trezesc data viitoare ca a ramas condens pe la bujii sau pe la vreo mufa, si sa ma chinui la pornire... Vezi sa nu ai bateria slaba, mai ales ca nu ai mai pornit-o de ceva timp...poate sa invarta, dar nu are amperaj.. Daca nu vrea sa o ia deloc, incearca sa ii dai bujiile jos, sa nu se fi inecat, si ii dai putin la automat fara bujii. Sa nu stai in dreptul motorului, ca iti poate sari in ochi...Poti sa mai golesti paharele decantoare de sub carburatoare, alea cu surubelnita, daca e pana in `93, sau imbus de 4 daca e dupa `94...posibil sa ai mizerie sau picaturi de apa..Un alt lucru de verificat: fisele si bobinele, sa dea scanteie. In pipele de la fise exista niste sigurante speciale...
  21. Cum azi a fost inca o zi cu vreme peste 5 Grade, am scos si eu "fata" la plimbare, apoi am spalat-o. Si un filmulet cu ea inca uda (am lasat-o pornita, sa se usuce motorul si bujiile)...
  22. Cu placere. Parerea mea este sa le incerci, ca pozitie de condus, inainte de a lua o decizie. Sincer, parerea mea personala, este ca GS-ul este inferior, si nu are racire pe lichid, deci mai are un minus de la mine...Nu spun ca nu este o motocicleta buna, dar e prea "slaba", fiind o motocicleta manevrabila, dar..un simplu "entry level", bun de oras, iar afara din oras te bate vantul cam mult, si iti "omoara" genunchii... CB-urile sunt bune, dar iti recomand varianta CB 500S, care este carenata, in nici un caz cel de 450 cmc pt ca e destul de vechi, si nu are racire pe lichid....totusi, e mai grea putin decat GPZ-ul, si are o pozitie de condus mai inalta, gen touring...in schimb ghidonul e destul de comod... Nu vreau sa te influentez, alegerea o iei in functie de preferinte.... P.S.: Sa imi laud si eu putin GPZ-ul meu, pe care l-am scos azi la plimbare, si l-am dus la spalatorie, ca avea noroiul ramas din Noiembrie, cand am mers ultima data cu el. I-am facut un filmulet cu telefonul..pacat ca se inserase deja:
  23. Am inteles. CU placere. GPZ-ul de 500 este bun la consum, fata de 600R. Am avut si GPZ 600R, si GPX 600R, si nu consuma sub 6-7%. Intradevar, au alt cuplu motor, dar nu sunt asa manevrabile ca cel de 500. Singura buba a GPZ-ului de 500 este volanta de la ALTERNATOR, la modelele pana in `93 inclusiv, la care se dezlipesc magnetii. Dupa `94 au facut un sistem de protectie al magnetilor, care te scuteste de probleme nedorite. E ca o loterie..poate sa se strice sau nu. Daca se strica in mers, poate duce chiar la ruperea vibrochenului, sau a bielelor. Eu am avut norocul sa se strice cand am vrut sa o pornesc, IN MOMENTUL IN CARE I-AM DAT "LA DEMAROR" si nu mi-a afectat nici o alta piesa, nici macar statorul (blocul de bobine) Sincer, mie imi place mai mult primul model, atat ca si carenaj, cat si pozitie de condus, ghidonul avand o pozitie mai inalta, pe cand cel dupa `94 are o pozitie mai sport, iti oboseste mai mult coatele la drum lung, ca la sportive...In schimb, se comporta putin mai bine pe viraje, si lucreaza mai bine in ture mari decat modelul vechi... Vezi ca sunt destule pe net la 7-800 euro, si parerea mea e ca o motocicleta se ia la proba de mers, nu la "concurs de frumusete",sau nr de kilometri...Altele pot ajunge pana la 1.200-1400 euro, dar la bani astia deja iti poti lua ceva mai nou.. Depinde pe ce maini a incaput, si cat de bine a fost ingrijita...Cateodata, una de 60.000 km, poti sa ai norocul sa o gasesti intr-o stare tehnica mai buna decat una de 30.000 km... Succes!
  24. Salut. Al meu, din `92, consuma: - max 5% in oras, schimbat pana in 5.000 ture, de obicei 4.000...frane de motor, fara sa chinui motorul la ture inalte.., soc tras sa se incalzeasca motorul, apoi plec la drum....de obicei merg max 10 km.. - afara am facut consum de 4 %, la un drum Bucuresti-Ploiesti-Cheia-Brasov-Bucuresti, cu ceva urcari la 3 BRAZI,ceva urcari pe un drum forestier in Busteni, viteza in jur de 100, rareori cate o depasire la 120-140 km/h, in localitati 50-70 km/h...topcase full, cu trusa de scule si ceva piese de rezerva (bobine,bujii,spray de lant...cabluri...), eu am 120 kg, si am mai avut si a doua persoana pe unele portiuni...turatie medie 4- 5000 ture.. Al cumnatului meu, din `94, cam acelasi consum, putin mai mult cu max 1%, pentru ca e incepator, si inca nu stie ce inseamna sa schimbi vitezele cursiv, cu spritz la inferioara... Asa ca, fa-ti o idee...dar mai conteaza si cu ce turatii mergi...Daca o chinui cu turatii peste 7-8.000, e normal sa urce la 7-8%...
  25. Salutare tuturor, vreau sa schimb uleiul la gepezica 1000rx ,ce imi recomandati si cit intra? eu ma gindeam la ceva de10 X 50 tinind cont ca mobra mea e mai batrina ,un sfat pentru ca se incalzeste cam tare......... ce ar trebui facut ca sa nu se mai incinga asa.multumesc anticipat astept sfaturile voastre. Am intrebat un prieten care are service moto, prin Berceni, si mi-a zis asa: - pret ulei 131 lei/ 4 litri http://www.uleiurimotociclete.com/ro/uleiuri-de-motor/226-yacco-mvx-500-4t-15w50-4l.html - pret filtru cam 30 lei - pret manopera schimb ulei 25 lei Daca esti interesat, cauta user-ul BUZOIANU pe forum, si poti lua legatura cu el...
×
×
  • Creează nouă...