Sari la conținut

ViKtor

INACTIV
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ViKtor

  1. Un prieten de-al meu cauta furca pentru Jawa 350 TS model 638 din 1987 , dar presupun ca se potriveste si de la alte modele. Postati , PM sau cel mai bine sunati-l pe prieten: 0742643448 ; 0788741200 .
  2. ViKtor

    Rodaj

    Cu un ulei de calitate slaba eu zic ca exista riscul griparii in primii km , mai ales daca-i cald afara. Si n-ar fi mai bun un rodaj lent , cu ulei mai bun?
  3. http://www.ngk.com/results_appOther.asp?ot...ID=28939&mfid=1
  4. ViKtor

    Ajutor!

    Acum , pe frig poti folosi 14np24 , iar cum vin caldurile treci pe 14np27 (in mod normal , conform cartii tehnice , ar trebui bujii cu cifra termica 260).
  5. Cum zicea si @stress_L&P bateriile se incarca cu max 10% din capacitate , dar e bine sa monitorizezi si tensiunea sa nu depaseasca 14,2~14,4V sub sarcina , pt ca daca depaseste nu-i bine.
  6. ViKtor

    Ajutor!

    E mai bine , eu ma gandeam ca zici fara incalzire
  7. ViKtor

    Ajutor!

    13-le ar fi rulmentul cu pricina. Si de curiozitate pot sa intreb inainte cum ai asamblat? Da , pentru cine are. Dar presupun ca folosirea presei uzeaza mai repede carterele (bineinteles dc motorul a fost desfacut de prea multe ori) Am vazut si mineri care dadeau cu tarnacopu sau ce apucau.
  8. ViKtor

    Ajutor!

    Ai grija dupa centrare cum asamblezi motorul , o mica lovitura poate descentra "suncile". Motorul meu a fost asamblat in felul urmator: vibrochenul pus in congelator timp de cateva ore pentru a se contracta rulmentii de pe el ; carterele incalzite cu lampa cu gaz pentru a se dilata. Dupa acestea totul se potriveste perfect fara nevoia folosirii fortei. Sunt curios altii cum asambleaza un motor , presupun ca exista si alte metode mai "barbare".
  9. Asa-i culoarea la uleiul romanesc hidraulic de prea buna calitate probabil ca-i plin si cu apa , e foarte subtire. Etrierul il aerisesti exact ca si la masina.
  10. Salut! Dupa piulita de strangere a telescopului urmeaza o saiba de cupru cu rol de etansare (daca lipseste sau e deformata e posibil sa curga si pe acolo) , urmeaza partea mobila a telelscopului , in interior urmeaza o saiba de plastic , un arc micut si pe urma saiba aceea mai ciudata de care ziceai de forma conica (se pune cu partea lata in jos). Cam asa tin minte ordinea ca din desen nu se vede foarte bine.In afara de simering si piulita de strangere mai poate scapa sus (unde completezi) , dar acolo foarte putin si se poate rezolva cu putin silicon.
  11. Poza nu am , loc de improvizatii nu prea este , iar cablu nu cred sa fie mai mult de 15 lei.
  12. Nu se va potrivi nimic in afara de un cablu de ETZ sau unul de MZ TS sau ES (nu stiu sigur daca se potriveste) , exclus bovdenuri si alte avioane Cam asa arata:
  13. Iti trebuie 2 bucati , care costa 5-10 lei/buc.Iar in legatura cu cealalta problema voi posta acolo.
  14. Telescopul se desface dintr-o piulita din partea inferioara.Iar operatia trebuie facuta obligatori la amandoua telescoapele , pentru ca daca n-o faci sau nu o sa functioneze cum trebuie sau peste 2 saptamani iti distruge si celalalt semering si iar te apuci de treaba.
  15. Salut! Cumperi 2 semeringuri cu 2 "strangulari" pe cat posibil negre (rezista la presiuni mai mari) , nu cumpara unguresti pt ca n-o sa te tina prea mult , bineinteles duci ca model unul vechi.Cumperi ulei hidraulic , dar nu romanesc (poate gasesti special pt telescoape) , eu folosesc cu succes ulei EXCEL hidraulic si pt cutii automate.Desfaci telescoapele , le cureti , schimbi semeringurile (ai grija cand le scoti sa nu "scobesti" telescopul si cand le pui pe cele noi cauta o tubulara cu aceeasi diagonala pe care o vei lovi , unge semeringurile cu ulei sa intre mai usor si ai grija sa stea drept altfel risti sa le distrugi) si asamblezi telescoapele.Pui in fiecare telescop 280 ml ulei (in manual scrie 240 ml , dar nu ajunge). Spor la treaba!!!
  16. ViKtor

    Furia Rosie

    Si capacele laterale ale motorului meu erau din aluminu mat. Sa stii ca am incercat si asa , a dat rezultate , bineinteles net inferioare fata de cum ar fi fost cu un lustruit adecvat. Uite pasta care o folosesc eu.
  17. ViKtor

    Ajutor!

    Sunt punctele unde vin legate cele 2 fire , iar in privinta rezistentei bobinei va rog sa ma corectati daca gresesc , dar eu asa tin minte ca min 3 Ohmi.
  18. ViKtor

    Ajutor!

    La aprindere electronica nu ai nevoie de condensator , numai la cea cu platina. Masoara primarul bobinei (adica intre punctele 15 si 1 cu firele date jos) si daca are peste 3 Ohmi daca nu ma insel (nu mai tin minte poate mai mult) atunci bobina e buna.
  19. ViKtor

    Furia Rosie

    Intradevar asa-i , probabil n-am fost atent cand am scris. Eu am desfacut-o pana la ultimul surub , dovada: Nu stiu daca as avea rabdare sa repet manevra. Sa mai pun o poza: Iar pasta de care ziceam pentru intretinere n-are nevoie de flex sau alte chestii , ajunge daca dai cu o carpa cu mana. Multumesc tuturor pentru urarile de bine.
  20. ViKtor

    Furia Rosie

    Eu n-am cumparat kit Bosch , le-am dus la un atelier de tocilarie , unde batranul avea un motor electric de putere si turatie mare care invartea un disc greu cu pasla.Pasla era impregnata cu o pasta speciala pentru lustruit la care i se scade granulatia progresiv pentru a da mai mult luciu. Pentru intretinere folosesc o pasta speciala pentru curatat aluminiu si crom care defapt e si antioxidant.In Tg-Mures n-am gasit niciunde pasta din aceasta , mi-a adus cineva din Germania , dar in Bucuresti e posibil sa gasiti , fiind oras mai mare. Sa vina caldura!!!
  21. ViKtor

    Furia Rosie

    Nu-i scoci e tot piele , intradevar a fost rupta dar e cusuta cu fasia aceea alba.Asa a fost saua cand am cumparat-o si am zis decat sa schimb husa pe una noua ungureasca care oricum tine mai putin decat originalul nemtesc mai bine o las asa.
  22. ViKtor

    Furia Rosie

    Am hotarat sa-mi prezint si eu agregatul la care am lucrat o iarna intreaga 2004-2005 , am facut RK , am schimbat tot ce era de schimbat la ea , am desfacut-o pana la ultimul surub , am vopsit-o , am lustruit piesele de aluminiu si care m-a servit foarte bine 2 sezoane.
  23. ViKtor

    Ajutor!

    Ziceam numai asa de incercare , sa-ti dai seama daca ea e piesa buclucasa , ca de gasit oricum greu gasesti aprindere originala de 251.
  24. ViKtor

    Ajutor!

    Aprinderea electronica de pe 251 e foarte sensibila (nu da scanteie intotdeauna sau o da prea slaba) , adica daca nu ai bateria si incarcarea buna (min 12,5 cu motorul oprit si min 13,5 v cu motorul pornit) atunci porneste foarte greu si nu trage constant (cateodata cade in nas) din cauza scanteii slabe si chiar si cu acumulator bun e posibil sa faca figuri.Iti recomand sa incerci cu o aprindere clasica (platoul si platina se potrivesc de la trabant).Am avut si eu aprindere de 251 si dupa 2 zile am trecut inapoi la cea clasica.Eventual daca te pricepi la electronica incearca sa micsorezi valoarea rezistentei de polarizare al tranzistorului final (banuiesc ca acela o fi de vina , ca nu ma pricep la electronica) ca sa functioneze la tensiuni mai mici. SINTEROM nu stiu unde gasesti , am manual de 250 dar e in maghiara.
  25. ViKtor

    Ajutor!

    Salut! Nivelul benzinei din camera de nivel constant trebuie sa fie 14mm sub maxim.Bujia trebuie sa aiba cifra termica 260 , iti recomand sinterom 14n27 (e de 270) -3,5 lei , am umblat si cu ngk si cu bosh dar amandoua sunt mult mai sensibile.Avansul trebuie sa fie 2,8-3 mm , dar nu mai mult.Restul reglajelor ti-au mai fost explicate. Bafta la reparat!
×
×
  • Creează nouă...