Sari la conținut

VORCLAW

INACTIV
  • Număr conținut

    62
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de VORCLAW

  1. Vand cauciuc cross Mitas 62m C-18 110/90-19 nou cu eticheta pe el, sau schimb cu cauciuc asemanator pe 18
  2. Abia acum am terminat de cititit povestile lui Mihai... sunt intarzaiat, abia ieri am descoperit mongolia.ro. Nu am cuvinte... dar e greu sa pui admiratia si respectul in cuvinte. Vreau doar sa-ti multumesc Mihai. Multumesc Mihai, multumesc ca mi-ai aratat ca se poate, multumesc pentru ca mi-ai aratat ca un vis nu trebuie implinit maine, ci la timpul lui... si cu rabdare si pregatire ii vine randul, multumesc pentru ca m-ai inspirat, pentru ca m-ai motivat, pentru ca m-ai ambitionat. Multumesc ca pe parcursul a 27.000 de km, ai reprezentat Romania, motociclistii, calatorii si OAMENII in felul in care ai facut-o. Iti doresc sa scrii inca sute de paginii de astfel de povesti, macar in sufletul tau daca nu si la tastatura.
  3. Cand nu mai sti ce sa zici te apuci de vorbit urat si lasat amenintari pe pm? Daca vroiam sa comunic cu tine in mesaje personale iti dadeam id de mess, sau numarul de telefon. DAR NU VREAU. Daca mai ai ceva de zis foloseste forumul, eu am incheiat orice discutie cu astfel de "cetateni" . I-mi cer scuze fata de cei care deschid acest topic sa citeasca ceva interesant si CONSTRUCTIV. Numa bine!
  4. Nivelul de inteligenta din posturile tale ramane constant.
  5. "dupa parerea mea si pot spune ca am ajuns in locuri unde nu ajung manelistii cu gratare,adica vai din Bucegi sau fagaras si am gasit zeci de peturi,conserve,pungi de plastic,etc" Montaniarzi, sau iubitori de munte, nu merg in vai, merg catre varfuri. "Chiar crezi ca in Africa exista gropi de gunoi" Da Toata Africa cu mici excepti este o groapa de gunoi Tu macar sti unde e africa pe harta? Parca esti un american care intreaba daca in romania exista televizoare. "Iar mie mi se pare o blasfemie sa vi aici pe un forum de enduro si sa susti ca nu trebuie sa iasa lumea pe trasee marcate sau ca daca schimbi uleiul in desert este cava rau. Nu are ce cauta aici cineva care sustine asa ceva." Daca scoatem gaze pe teava de esapament atunci trebuie neaparat sa ne dam si pe poteci , sa aruncam si uleiul folosit prin padure, (hai sa schimbam si cauciucurile tot acolo), sa aruncam si gunoaiele peste tot, cam asta sustii tu in postul tau... Scuza-ma, dar tu ori esti un kid care se plictiseste si scrie si el asa sa fie gica contra si sa starneasca discutii in contradictoriu, ori esti foarte dezorientat si nu sti exact ce vrei, te cam contrazici singur, faci comparatii aiurea (ex. intre bidoane de ulei si rahatul tau..) si te revolti inutil, ba fiind pe o baricada ba pe alta. Poate ar fi mai bine sa citesti mai mult si sa scri mai putin, cel putin parerea mea. " Primele se degradează întro lună iar ultimele în 100 ani ... " -din pacate un pet dispare in 800 de ani; Ce ma bucura pe mine , e ca observ ca a crescut putin bunul simt , si politetea prin enduristi. (Eu merg destul de des si cu bicicleta in zonele de munte , mai mult downhill , si ma intalnesc cu grupuri de enduristi care incetinesc, iti fac loc, saluta, am patit si sa iasa de pe poteca (sa faca un ocol)vreo 300 de m, pentru a nu face praf cand au vazut ca venim cu bicicletele) O chestie faina, sa fie un inceput. Numa bine si sper sa ne dezobisnuim sa dam vina pe guverne si corporatii mondiale, si noi sa stam linistiti cu mana in san la gandul ca noi nu putem fasce nimic. Noi ar trebui sa facem putinul pe care il putem face!
  6. Am avut mai multe motoare si pe toate le-am intretinut excelent fara sa le desfac aiurea. Nu ma dau pana crapa, de obicei un motor obosit da semne; face un anume zgomot, scoate fum, manca ulei. Doar in aceste cazuri ma apuc sa umblu in el. Eu zic ca e mai bine sa schimbi o piesa asa cum e recomandat sa o schimbi, (adica inainte sa dea urme de oboseala si uzura); Daca asteptam pana lantul de distributie dadea semne de uzura, si incepea sa faca zgomot (sau ce alte simptome o mai avea asta) probabil trebuia sa schimb si intinzatorul si patina, si cine mai stie ce. La o masina noua de ce ii faci revizia la un numar de km, si nu cand simti ca nu mai merge bine. sau la un motor nou? Am mai spus pe forum cu alte ocazii, e aiurea sa desfaci un motor care merge doar de dragul de a baga bani in el in ideea ca sigur va merge si nu ma va lasa. Chiar daca schimbi anumite piese nimeni nu-ti poate garanta functionarea motorului. Sper sa nu te superi, dar iti dau un sfat: decat sa platesti mecanicul sa-ti desfaca motorul, mai bine il platesti sa vina cu tine ca sa alegeti un motor bun, fara uzura, nu crezi? Eu nu o sa am de unde sa stiu cum a fost intretinut de vechiul proprietar, si atunci o sa ma asigur ca nu o sa am probleme mari mai incolo, din cauza unor mici neglijente sau cine stie ce chestii neschimbate la timp. Si un mecanic sigur o sa vina cu mine, nu ma bag singur. Astea sunt parerile mele, si eu asa fac daca cred eu ca asa ii bine... Poate parerea ta ii mai buna ca a mea, sau invers, dar acum... fiecare o sustine pe a lui. P.S. Poate m-am aprins si eu putin cam tare, dar nu ti tot una sa-ti zica cineva ca e "handralit " motoru tau, fara sa-l vada macar, cand sti ca ai bagat bani in el si te-ai zbatut sa-l intretii calumea . Numa bine.
  7. Stai linistit ca si asta mere de rupe, si cand i-am schimbat lantul si segmentii o fost desfacut prima data motoru. L-am schimbat deoarece am avut ocazia sa intalnesc un mecanic bun, si am vrut eu sa-l stiu eu pus la punct. I-a schimbat segmentii, lantul de distributie, si curatat ceva pe la supape/chiuloasa. Stiu ca le-am schimbat mai repede dar se recomanda schimbarea lor pe la 40 000 de km, asa ca.... Si la urmatorul motor care il iau o sa fac acelasi lucru, o sa-l desfac (nu eu, un mecanic) si o sa schimb tot ce trebe schimbat in el, sau prezinta urme de uzura, si asta asa, ca sa stau eu linistit... Sunt convins ca are 49000 si mere de rupe, da nu inteleg de unde tragi tu concluzia ca ii mai handralit motorul, (peste 30000 o fost folosit motor de oras in germania, si aici eu l-am folosit oras/ enduro) , din faptul ca am schimbat niste piese consumabile in timp? Nu vreau sa se ajunga ca o piesa prea uzata sa strice si altceva in jurul ei. Tu mergi pe principiul ma dau pana crapa si dupa aia vad eu? Numa bine!
  8. Vand Suzuki Dr 350 S Model SK42B An 1993 Km 36000 Capacitate 350cmc putere 28 Cp culoare alb-albastru INMATRICULATA, revizie pana in 2011, adusa din germania la 32000 km, Nu a fost folosit la hard-enduro, sunt incepator, o vand pentru ca vreau ceva de touring, sau enduro-touring. Are placute frana noi, segmenti noi, lant distributie nou, schimb ulei de 100 km, filtru ulei + aer, motorul a avut revizie completa, este in stare excelenta. Am la el si semnalizarile, codita de la numar, aparatorile de lant.... Pret 7000 Lei Negociabil Sau schimb cu enduro touring +diferenta . Astept oferte
  9. ARDAF- 108 RON, 96 RON era dupa preturile vechi Poti sa mai incerci Euroins, si acolo erau preturi bune, dar nu cred ca e undeva mai ieftin de 108. Eu cel putin nu am gasit.
  10. saptamana trecuta am fost si eu la rar dupa aproape un an de mers fara numere, iar zilele astea o sa-mi iau si placuta de la prefectura; o sa fiu mult mai linistit cand merg pe drumuri publice, am observat ca dai de valorosul logan unde si cand nu te astepti, si daca tu te mai tarasti si catre casa cu ouale pe rezervor ca ai pana pe spate, te cam trec transpiratiile pe sub casca (noroc ca s-a facut ca nu ma vede); orice contraventie ii mai buna decat dosarul penal, eu zic ca nu merita. pentru cei interesati costurile sunt -RAR identificare +civ + itp 245 ron; - rca 6 luni aprox 95 ron - taxa inmatriculare 26 ron, placuta 17 ron, fisa inmatr. 30 ron, si inca ceva taxe de maxim 50 ron in total Eu cand am fost la rar i-am pus semnale, tot, am avut emoti doar pt guma spate pt ca era mai lata, da nu cred ca i-au facut altceva decat sa citeasca seria de pe cadru; Important: SA FIE CURATA LUNA! Numa bine
  11. Salutare are cineva un manual de service pt dr 350? In engleza...... ca am scos vreo 10 dar toate sunt in germana. In rest pentru orice alt manual intrebati ca in cautarea mea am scos vreo 15 Gb de manuale; Multam si numa bine.
  12. Are cineva, sau stie cineva unde pot sa gasesc mondo enduro?
  13. VORCLAW

    Bord Dr-z 400 Sm

    pai stiu, tocmai deaia intrebam daca macintosh nu vinde bordul vechi de dr, avand in vedere ca nu i se potriveste pe dr-z. Am dat si pe dezmembrari si astept un raspuns si de acolo... multam si numa bine.
  14. VORCLAW

    Bord Dr-z 400 Sm

    Nu cred ca se potriveste, dar o sa ma interesez si o sa-ti dau un PM! Numa bine si mersi de oferta. o poza cu bordul inainte ...si una dupa
  15. VORCLAW

    Bord Dr-z 400 Sm

    Salutare, azi am dat in niste noroaie, am scapat motoru si al dracu s-a infipt intr-un copac exact cu bordul..., deci am aceasi problema ca si tine, bordu e varza.... doar ca eu am un dr 350s din 93.... Daca cumva te gandesti sa vinzi bordul de dr ce il ai tu, da te rog un semn... Al meu e distrus, nici becuri,nici turometru, vitezometru se invarte ca ceasu.... aaaa si e rupt si suportul.... Mersi si astept un mesaj;
  16. Pe sectiunea de enduro nu am gasit nici un topic de service, (sper ca am cautat destul de bine), asa ca o sa deschid eu unul. Daca deja exista, sunt sigur ca acesta va fi sters sau mutat de admin unde ii este locul... Care e ideea... Unii dintre noi suntem mai afoni la partea tehnica , asa ca aici e un loc unde o sa ii stresam pe cei mai experimentati cu intrebari dar cred ca ar fi fain sa si posteze fiecare (cine are timpul necesar) dupa de am mai reparat ceva pe la motor, un post de genu: "azi am reparat.... sau am inlocuit ... si am facut-o in felul urmator....... am gasit piesa la.... etc..." deoarece desi pentru uni par floare la ureche altii se bucura de aceste informatii. O sa incep eu, sambata m-am apucat sa schimb rulmentii si semeringurile de la roata din spate la Suzuki dr 350 '93; (o chestie banala pt unii, dar eu daca stiam tot ce stiu acum m-ar fi scutit de vreo doua drumuri la magazin si o duminica pierduta ca am ajuns dupa ce a inchis); Am dat roata jos, pe janta dr-ul are 2 rulmenti despartiti de un distantier care se misca atat cat cu o tija de aluminu sa poti sa bati in inelul interior al rulmentului din partea opusa a jentii si sa-l scoti; rulmentii sunt cota 6204 RS2; Mai are un rulment pe care sta pinionul, cota diferita 6205 RS2 care iese destul de usor. Rulmentii noi i-am tinut in congelator vreo 2 ore si au intrat chiar usor usor; Si rulmentii si semeringurile le-am gasit la magazin de piese auto, chiar foarte usor, costandu-ma undeva la 50-60 de ron. Si acum intrebarea..... inainte de a schimba rulmentii aveam un joc mic in roata si unul destul de mare la pinion, acum roata e fixa, si jocul de la pinion s-a ameliorat dar tot are un joc axial (nu ma refer la joc pe sensul de rotatie)de 3-4 mm..... si nu inteleg de ce.... asa ca daca aveti vreo idee sau sfat ...va rog... Multam si numa bine!
  17. Salutare Florinelu07, ai mare dreptate in ce zici, mereu o sa exise uscaturi in padure, problema e ca daca trec 10 motociclisti frumos, si unu face cine stie ce minunatie de zmeu, s-a terminat, cei 10 nu mai conteaza, doar ce-ti sare in ochi se observa. Am intalnit oameni care (unu de fapt )au oprit masina pe drumu national de la 60 la ora (estimez) ca sa ma lase sa intru de pe un drum secundar (omul ori avea o pasiune si el pt motoare ori era motorist..) dar sunt si dobitoci care te-ar lovi intentionat doar ca esti pe motor... Suntem vazuti diferit de om si om..... Acum... ce am inteles eu din topicu asta e ca tre sa gasim solutii pentru noi, si sa vedem ce putem face, ce gresim uni din noi, ...etc..., sa ne pastram noi fata curata pentru ca vitezanele nu o sa fie niciodata interzise pe strazi dar noi putem fi usor interzisi (a se citi restrictionati); Numa bine!
  18. Si eu am avut dilema 4t sau 2t. Eu zic sa le probezi pe amandoua, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei; orice fan 4t o sa laude 4timpi-ul si invers. Cum vad eu treaba cu 4T sau 2T : 4T - are cuplu si in ture joase, si trage mai constant ,nu lucrezi asa mult din acceleratie; - la coborari te poti baza pe frana de motor - imi place cum suna motorul; 2T - mai usoare - mai multa putere cand urca in ture - altora le place cum suna motorul; cum ziceam ii o parere personala, urcate pe ele si testeaza-le si iti dai imediat seama care ii pt tine. Numa bine!
  19. Unu dintre cele mai bune topicuride pe forumul asta (parerea mea); tre sa incercam sa ne lungim cat mai multa placerea de a ne da liberi pe coclaurile si padurile patriei si pe langa bunul simt care tre sa-l avem fata de cei ce-i intalnim ,fie ei pe jos, cu caruta , sau cu oile.... eu zic ca tre sa pastram cat de cat si un respect pentru natura sau cel putin o mica discretie cand intram in zonele protejate sau in rezervatii (sa stiti ca multe zone unde se practica enduro sunt catalogate in aceste categorii) chiar daca la noi inca nu are nimeni treaba cu noi , asta o sa se schimbe daca atragem atentia . putem sa mergem si pe forestiere, sau pe potecile gata facute; Zic asta deoarce am vazut intr-o duminica, pe o vale (rezervatie naturala) plina de grataristi, unde accesul cu orice autovehicul este interzis, vreo 4 zmei care si-au pus in cap sa faca o poteca pe o panta "ca pe casa" si si-au rupt mobrele vreo 4 ore pe acolo. Au facut urcarea, au enervat zeci de oameni si s-au facut remarcati; A inceput si la noi sa se puna tot mai mult accent pe mediu si pe protectia lui, si pana la urma, inevitabil zic eu, o sa ajunga si la noi la fel ca prin vest, sa platesti sa te dai pe tarlaua lu vreun x si y, ca in rest ti-e interzis accesul; De noi cred ca depinde cat de repede o sa se intample asta, pt ca la noi "daca nu trezesti autoritatea, ea doarme linistita pana in ultimul moment"; Va salut pe toti si va urez numai bine!
  20. Am tot citit si rascitit, si acum dilema mea este mai mare decat la inceput ..... ce e mai recomandat pentru enduro, plasa cu protectii sau platosa si brau si coterie separate? plasa am inteles ca 1 se ridica 2 la inpact se deplaseaza protectile Asa e? la platosa nu se deplaseaza cotierele in caz de impact? Chiar se ridica plasa de la brau in sus? hmmmm.... sunt in dilema.. Am tot echipamentul mai putin armura.... dar sunt tare in ceata.... poate ma dezmeticiti voi.... Numa bine
×
×
  • Creează nouă...