Sari la conținut

nazdravanul

Membru
  • Număr conținut

    173
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de nazdravanul

  1. Atentie la transmission recall-ul vietii. Sariti voi pe dealeri, daca nu ati primit inca notificari. Motocicletele afectate incep cu data de fabricatie 22 Septembrie 2015 - absolut toata gama K1600. https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=viewProduct&reference=A12/1575/19&lng=en Mie, dealer-ul din UK, dupa ce a asteptat piese si instructiuni de la BMW cateva luni, mi-a bagat-o in service, a demontat toata cutia de viteze, a descoperit uzura prematura (14000 mile pe motocicleta) la mai multe piese decat alea pe care indica BMW ca ar trebui schimbate, si a obtinut schimbarea integrala a cutiei de viteze. (primul meu post nou pe forumul asta dupa mai bine de 10 ani, cred )
  2. Adica vrei sa-mi spui ca Romania este murdara si plina de gunoaie doar in Bucuresti ? Ca dupa limitele judetului agricol ilfov incepe o tara frumoasa, fara haznale la tot pasul, manelisti, drumuri criminale, gunoaie grijuliu raspindite pe fiecare metru patrat de "paradis", fara paduri taiate si lacuri insalubre, fara constructii kitchoase si haotice, fara resturi penibile de istorie devastate pina la limita extinctiei totale, fara nemernici si putori, fara cersetori si aurolaci, fara servicii si produse infecte la preturi ireale ? Cred ca zboara cirduri de porci pe acolo pe unde stai tu ... te rog nu-i mana spre Bucuresti, ca si asa ne ucide mirosul in haznaua / pardon capitala europeana in care avem sansa sa ne fi nascut. Mesaj completat Natura a ramas un mit, caci daca vrei apa si iarba curata ca in Romania de acum 20 de ani, trebuie sa-ti misti fundul vreo 1000 de km spre alte destinatii.
  3. Avem un rahat ! Prietene, ia-ti pastilele, da-te jos din pat si incearca sa privesti dincolo de lungul nasului : acolo incepe lumea ... despre care e clar ca nu ai nici cea mai vaga idee. ... Trist si pagubos, in acelasi timp. Pina nu intelegem macar unde ne aflam, nu avem nici cea mai mica sansa sa iesim din groapa de gunoi, plina de manelisti si inepti in care ne gasim. Sorry de off topic, dar genul asta de balarii de o ignoranta extrema ma scot din minti.
  4. Sint inca prezent si momentan nu am nici o preferinta de data. Motocicleta mea are si coburi si topcase, numai ca va trebui sa vedem cu ce pot sa le umplu . Insa m-ar interesa traseul (aproximativ) si un plan eventual comun de achizitii (costume, dulciuri etc) .
  5. Wake up and smell the roses ! Datorita patternului unic de spite BMW nimeni nu stie sa ti le faca. Nimeni. Nici in Romania nici in Europa. Inafara de Germania (nu am reusit inca sa descopar unde exact, dar sper ca cineva acolo stie) , UK si USA eu nu am gasit nicaieri unde. Iti pot da adrese din UK/USA unde stiu sa le faca, dar nu va fi ieftin .
  6. In continuare sint interesat, asa ca haideti sa tinem topicul vioi . Poate iesim la un suc organizatoric in jur de 10-15 decembrie.
  7. O porcarie sinistra intr-adevar . Transalpu' sa traiasca, ala e baza . Tot ceea ce s-a creat dupa e redundant si futil . Ne bucuram pentru o contributie atit de pertinenta, de bine articulata si de superb argumentata ...
  8. Daca i-ai citi specificatiile cu atentie, si prezentarea, cu siguranta te-ai prinde .
  9. 14900 EUR varianta cea mai ieftina, dar dupa mine nu merita, the real goodies apar doar la 18900 EUR . Ai toate detaliile de pret in ultimul paragraf al articolului asta, in josul paginii : http://www.automoto.fr/salon-moto/salon-de...00-5533886.html
  10. Ignori complet remaparea motorului in modul enduro. Nu uita ca in modul enduro trece din 150 hp in 100 hp, probabil pierderea de hp traducindu-se intr-o crestere considerabila de cuplu in toate treptele.
  11. 1200 Mutistrada are un mod enduro foarte clar definit (vezi detalii), si eventual cel putin la fel de adecvat ca BMW-ul, daca nu chiar mai pertinent, datorita greutatii semnfiicativ reduse si a suspensiilor de mai buna calitate. Domnilor, lasati uitatu' la poze si cititi despre ce e vorba inainte sa postati. Iar cardanul, oricit de minunat ar fi, e in acelasi timp si calciiul lui Ahile la toate seriile de BMW-uri din ultimii mai multi ani, vezi si numarul mare de probleme inregistrate cu ele de utilizatori din toata lumea (google BMW FD failure, sau vezi toate site-urile de bmw din lume pe tema asta , incluzind cazurile locale ).
  12. Varianta S touring, adica aia cu tot dichisul, abs si coburi e 18900 EUR.
  13. Domnilor haideti sa nu fim obtuzi : lumea motocicletelor nu incepe si se termina cu BMW. Ok, probabil ca daca e sa am doar o singura motocicleta (asa cum e si acum ) sansele sint de peste 90% sa fie un BMW. Dar daca as avea mai multi banuti cu siguranta mi-as luat citeva motociclete foarte diferite, de la mai multi fabricanti (nu as avea decit vreo 3-4 BMW-uri in garajul meu ideal de 10-15 motociclete ). Inainte de cardan vs lant, la mine la BMW se pune ergonomia. Se sta bine pe BMW-uri, mult mai bine decit pe orice altceva, in clase similare. Apoi sint sistemele de siguranta critica, si faptul ca in general sint motociclete construite pentru conditii de trafic real, unde se descurca superb, si nu sint motociclete facute pentru scurte polutii motoristice (nocturne sau diurne ) destul de paralele cu realitatea . Dar acest Ducati pare sa aiba citeva componente importante, similare cu BMW-urile noastre, mai ales din clasa GS : ergonomie destul de buna (vedeti pozitia de calarit), adaptabilitate reala la multiple conditii de drumuri, si elemente de siguranta critica (ABS, controlul tractiunii). In plus are : un motor senzational, foarte multe kg in minus, o suspensie net superioara, o integrare perfecta a parametrilor de transformare ai motocicletei (mapare, suspensii, control tractiune, ABS toate impreuna). Astfel ar trebui sa ofere o senzatie incredibila in mers, pe care, cu toata dragostea pe care o am pentru minunea pe care o calaresc, nu cred ca o voi avea vreodata de la BMW. Aceasta Ducati 1200 multistrada, in varianta ei S touring, din punctul meu de vedere, nu e doar o alta motocicleta ca cele de pina acum, si ar trebui sa va uitati un pic cu atentie la ce are de oferit.
  14. Domnilor, daca nu ati auzit inca de asta, va rog sa bagati nasul, caci ar trebui sa va intereseze, pe multi dintre voi . Se discuta si pe forumul romanesc : /index.php?...p;#entry2189243 Intrati insa pe site-ul oficial si studiati detalii, caci merita, asta e intr-adevar o motocicleta speciala, prima care face o concurenta interesanta (din punctul meu de vedere) minunilor noastre : http://www.multistrada.ducati.com//jspmulti/?lang=en
  15. Acest Ducati rupe capul KTM-ului si nu are decit un singur concurent serios : 1200 GS de la BMW. Insa feelingul dat de cei 150 hp de la Ducati pe 200kg va fi incredibil, cu ohlinsurile ajustabile electronic in paralel cu controlul tractiunii, ABS-ul si maparea motorului pe cele 4 tipuri de "moto" incluse in pachet (touring, sport, enduro, commuter). Atentie ca diferentele in mapare vor merge intre 150 si 100 hp, deci modificarile raportului cuplu/hp vor fi absolut semnificative, pentru o adecvare reala la conditiile de drum. Iar faptul ca discutam de o modificare integrata, completa, implica o adevarata transformare a aceleiasi motociclete in functie de conditii foarte diferite de drum/utilizare - sa nu uitam ca dintr-un singur buton se schimba in acelasi timp maparea motorului, setarile fata-spate ale suspensiei, nivelul de control al tractiunii / ABS. WOW. This is holly shit !!!!!! Nu exista nici o motocicleta pe piata care sa fie capabila sa ofere senzatiile pe care le va oferi acest Ducati, in aceasta formula incredibila de integrare, sa nu uitam in jurul unui incredibil motor de Ducati , cu suspensiile si sasiul caracteristice, dezvoltind 150hp la cca 200 kg, in conditii atit de diferite de drum. Singurul lucru care nu ma face sa o consider un inlocuitor pentru 1200 GS Adventure-ul meu hypertunat din 2008 (pe linga micul detaliu al banilor), este legat de dimensiunile carenajului, parbrizului si capacitatea gentilor - sint mult prea mici pentru touring serios (si rezervorul e cam micut la 20 L), mai ales pentru un calaret inalt ca mine (1,86). Daca as fi fost mai maruntel, incepeam sa postez anunturile de donat rinichi . Atentie, ca feeling, nici BMW-ul nici KTM-ul nu au ceva in gama asta (dual sport) care sa se apropie de ce va oferi acest Ducati (daca macar 80% din bullshitul de marketing se adevereste in realitate). Pot sa pun pariu pe cit vreti. Motocicleta asta o sa-ti rupa capu' si cam nimic nu se va tine de ea. Si are sanse sa faca asta cu un real grad de comfort, si pe multiple tipuri de drumuri, discutam aici de conditii de trafic real, nu de alte balarii. Eu unul sint impresionat (pun pariu ca nici nu v-ati dat seama de asta ). Fiabilitatea si pretul, well, sint alte povesti . Detaliile oficiale (merita studiate temeinic) : http://www.multistrada.ducati.com//jspmulti/?lang=en
  16. Eu nu prea am chef de ramas peste noapte. Si as baga mai degraba Dobrogea, decit altceva. Voi continua sa verific topicul sa vad ce va hotariti.
  17. Sorry daca am overreacted (cum ar zice romanu' ). Imi mentin insa afirmatiile punctuale legate de natura GS-ului. Ar fi bine sa intelegi totusi natura si limitele firesti ale motocicletei pe care ai cumparat-o si pe care o calaresti de 25000 km , si sa nu ii ceri mai mult decit a fost conceputa/poate sa-ti ofere. De asemenea, ar fi bine sa incerci sa nu mai jignesti grupuri largi de oameni pe internet, cu judecati pripite si nefondate .
  18. Nu prietene, motivul pentru care BMW-ul a pus intermediara de 19 intre 17-le de strada si 21-ul de off-road pe GS-uri este continut exact in numele categoriei de motociclete inventate de BMW, pe o piata pe care au creat-o de la 0 aproape, odata cu lansarea primului GS (R80-ul daca nu ma insel, la inceputul anilor 80) : Gelande Strasse - adica on/off road. GS-ul nu e o motocicleta enduro, si nu a fost niciodata conceputa pentru asta. Poate sa faca si ceva enduro (nimic hard enduro, cu adevarat) , daca e nevoie, dar avind in paralel un comportament rutier pertinent (spre senzational, in ultimele incarnatii ) pe asfalt. GS e in principal o motocicleta multifunctionala, a jack of all trades, capabila si de ture (extrem de) lungi, cu conditii variabile de traseu, si bucati dese de drumuri proaste = ..... Romania iti spune ceva ? Data viitoare te rugam sa-ti tii si frustrarile si ignoranta un pic in friu, inainte sa te apuci sa vorbesti cu partea dorsala si sa mai si jignesti aiurea. Iar trist esti doar tu, ca o mare majoritate a posesorilor de GS se bucura 12 luni pe an de motocicleta lor, cu medii anuale parcurse absolut considerabile, mai ales in raport cu media motocistilor de tot felul. So WTF is your problem ?
  19. 2 motive principale (se pare) : era singura varianta de crestere a performantei motorului boxer in paralel cu sansa integrarii in viitoarele standarde de poluare (desi consumul crescut de combustibil nu stiu cum se inscrie in noile norme de emisii europene valabile din 2011, cred) . Costurile de revizie/intretinere sint momentan doar speculatii de internet, bazate insa pe indisputabilul nivel superior de complexitate al noului motor (asa cum reiese el din diagramele/plansele disponibile publicului larg). Consumul crescut de combustibil (4,1/5,2 vs 3,6/4,8) cuplat in mod idiotic cu rezervorul mai mic cu 2 litri (25 fata de 27) sint date certe care se gasesc in specificatiile oficiale BMW. Mesaj completat Mai este o modificare demna de mentionat in raport cu RT-ul 2005-2009 : din punct de vedere al schimbarilor exterioare, nu exista numai modificari estetice superficiale gen aripioara sau masca radiatorului fata modficate . A fost redesenata si partea inferioara a carenei, mai ales in jurul cilindrilor, e mai lata si merge un pic mai jos decit varianta precedenta, rezolvand una din micile "slabiciuni" anterioare ale RT-ului - de obicei virfurile cizmelor se murdareau sau iti inghetau virfurile picioarelor iarna (cel putin astora cu 47 la picior ca mine ), acum si partea aia pare a fi semnificativ mai bine acoperita.
  20. Mai sint citeva lucruri : noul motor DOHC cu modificari de performanta relativ mediocre, aparent , insa cu un consum semnificativ crescut fata de hexheadul pe care-l inlocuieste, un rezervor mai mic cu doi litri, ESA 2 (cu ajustare inteligenta a pretensionarii arcurilor pe fiecare treapta selectata in functie de sarcina exacta din acel moment), optiunea unei sei comfort dintr-o singura bucata (arata bine, mai ales pentru pasager, dar pare a fi prea joasa pentru cei cu craci lungi, desi e si latareata in acelasi timp ) , si cam atit, cred. Parbrizul nu este numai schimbat la partea de sus, este mai lat si mai inalt cu 114mm (absolut semnificative schimbarile), si au fost schimbate si suporturile de parbriz care tindeau sa se rupa la RT-ul 2005-2009, mai ales cu parbrize aftermarket, mai grele. Bordul a primit un fel de parasolar in partea de sus, care era intr-adevar necesar , pe linga pozitionarea centrala a GPS-ului . Deasemenea ghidonul a fost montat pe niste suporti de cauciuc pentru o reducere suplimentara a vibratiilor (sint curios ce senzatie ofera). Mai e si tigania aia cu ajustarea electronica a unui flaps din interiorul evacuarii finale, pentru a creste zgomotul motocicletei in turatii superioare, respectind in acelasi timp restrictiile legate de nivelurile admise de poluare fonica in turatii inferioare . Asta, mai ales la o motocicleta ca RT-ul, mi se pare o mega timpenie si o complicatie absolut inutila dar ... Una din intrebarile importante legate de noile boxere cu motoare mai sofisticate este legata de costurile/procedurile de intretinere care ar putea fi semnificativ mai mari/complicate.
×
×
  • Creează nouă...