Jump to content

nicon

Super Membru
 • Content Count

  2,087
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nicon

 1. nicon

  Palavre

  Raportarea la cal putere . . Comuna Nucșoara -Arges undeva departe de coca-cola sau pepsi sau ceaiurile la sticla de plastic sau cartofii stafidiți laq punga , sau lume viruala , sau .... . Noi , generațiile actuale inca mai avem timp sau am avut mai mult timp pana acum fata de altele generații actuale .Sa ne bucuram cat putem .Următoarele generații nu vor mai avea parte de astea . . Încet , dar sigur globalizarea ne inghite . Daca nu mergeam acum cativa ani in Japonia nu aveam cum sa inteleg atat de bine unde ne aflam si ce ne asteapta . Precum Sherezada cand se crăpa de ziua , ma opresc aici . Priviti acele poze si filmulete facute undeva departe de nenorocirile acestor intoxicari fizice si spirituale . Comuna Nucșoara -Arges undeva departe de coca-cola sau pepsi sau ceaiurile la sticla de plastic sau cartofii stafidiți laq punga , sau lume viruala , sau .... . Noi , generațiile actuale inca mai avem timp sau am avut mai mult timp pana acum fata de altele generații actuale .Sa ne bucuram cat putem .Următoarele generații nu vor mai avea parte de astea . . Încet , dar sigur globalizarea ne inghite . Daca nu mergeam acum cativa ani in Japonia nu aveam cum sa inteleg atat de bine unde ne aflam si ce ne asteapta . Precum Sherezada cand se crăpa de ziua , ma opresc aici . Priviti acele poze si filmulete facute undeva departe de nenorocirile acestor intoxicari fizice si spirituale .
 2. Vad ca intri în normalitate și mi-a trecut supărarea. Chiar îmi cer scuze dacă am jignit cumva. Voi ăștia mai mici aveți de învățat câte ceva de la noi, iar dacă nu doriți acest lucru este suficient sa priviți, sa interveniți, sa nu jigniți. Ca să va arat și o nebunie de-a mea, va postez un filmuleț la zăpadă cu o motocicleta grea în condiții dure...
 3. De la aerele pe care ți le dădusi mai înainte ca mare înțelept și judecător al altora pe care desigur nu vei avea timp în aceasta viata să-i prinzi din urma, acum vad ca te guduri ca un cățeluș cerând dreptate.
 4. Foarte urat zis . Aia , cu vaca nu se prea potrivește decat dacă m-asi gandi la muls . Am incercat de mai multe ori sa o mulg si daca nu vrea , nu ai ce-i face . Nu am reusit sa scot din totalul de 25,5 litri , decat maximum doua treimi . Restul , a păstrat pentru vițel . Aia , cu capra iarăși nu se potrivește la o Yamaha WR 450 . Eu ași numi-o , nobila doamna . Din cate stiti mai am in garaj si doua KTM -uri , Freeride 350 si SX 250 (in doi timpi si mare power cum zic constructorii ). La astea chiar sunt de acord sa le numim capre.Altceva nu stiu sa faca decat sa sară , sa țopăie , iar cand ti-e lumea mai draga , te plictisești de ele . . . Hai sa va arat ceva interesant de cateva zile încoace cu una Yamaha XT 660 Tenere si alta , Yamaha WR 450
 5. Astăzi am fost și eu la aeroport Otopeni . Ca niciodată am mers cursiv fără aglomerație . La întoarcere către casă termometrul arăta 18 grade și am întâlnit doar un motociclist pe tot traseul.
 6. Zi de iarnă sau de primăvară? VID_20200126_155034.mp4 VID_20200126_161205.mp4 VID_20200126_162358.mp4
 7. Locuri și oameni deosebiti. Am fost și în alți ani pe acolo pe două roți dar de data asta am tras un frig ca lumea la temperaturi cu puțin peste zero grade. Dincolo de Periprava nu era net și nu am putut fixa temperaturile pe imagini. . ... mai făceam și haz de necaz, https://youtu.be/5EEKef8sd5s
 8. Mare si de neegalat motoveteran longeviv activ . Precum ziceam mai deunăzi "multi vad , putini pricep " dumneavoastră ati observat ceea ce altii nu pot înțelege si asta ma face sa revin cu niste completări la aceasta excursie . Joi din noapte pe la orele 4,00 m-am trezit si dupa câteva completări si adăugiri , mi-am pornit mașinuța Fiat Ducato cu una din motociclete in ea si... dupa un timp si o distanta de la Curtea de Arges ... m-am oprit la colegul nostru Senior Riders 55 - Gigi Constantin la Munteni Buzau , De aici am plecat in formație de trei cu trei... pana la Tulcea . Descalecat , încălecat , bacul si calare pe cele trei motociclete am tras vreo 85 de kilometri de drum neasfaltat si pe intuneric am ajuns la Chilia Veche . A doua zi dupa 17,00 am luat-o pe calea apelor . Undeva dupa 18,00 am pornit motocicletele si repede , repejor prin pădurea Letea prin nisipuri tot inainte .Intr-un tarziu am ajuns la destinație . La întoarcere (dupa aproape o săptămână de haihureli si trăiri intense , am participat chiar si la slujba de Boboteaza la Letea ) tot din noapte adica pe la 4,30 iarăși prin nisipuri ne-am îndreptat spre Periprava in urletul strident al șacalilor . De unde urma un alt traseu pana la întoarcerea acasa . In ceea ce consta condiția fizica trebuia sa fie buna pentru ca fiecare dintre noi pe langa distantele relativ mari facute ori la lumina zilei ori pe intuneric mai aveam de carat in spate si cate un rucsac greu cu scule , haine de schimb , benzina , răcoritoare pentru prieteni .
 9. O săptămână de haihireala prin delta . Trei moto-veterani Senior Riders 55 si trei motociclete hârsite de timp . Delta Dunarii in zona Letea ,una dintre cele mai vitregite zone geografice .Singurul lucru care aminteste de civilizatie este curentul electric . Telefonia nu merge decat pe ici pe colea . Apa curenta nu exista si singurele surse de apa potabila sunt gropile făcute in pământ . Datorita secetei prelungite panza freatica s-a lasat si mai jos iar multe din puturi sunt secate . Pe timpuri existau cooperative meșteșugărești , CAP , ferme de stat si chiar o sonda unde oamenii lucrau si aveau un venit constant . In aceasta perioada la C.A.Rosetii , Letea , Sfiștofca( cu cei nici 30 de locuitori in viata din totalul câtorva sute ) erau o sumedenie de samsari care cumpărau pe mai nimic vițeii de la oameni . A mai aparut inca o noua pacoste pe capul lor , șacalii . S-au înmulțit necontrolat si oamenii nu mai au ce sa le faca . In curand vor termina toți viteii nou nascuti si mânjii de la cai . Găinile au ajuns deja pe cale de dispariție la curtile oamenilor . Se moare incet si sigur . In cativa ani linistea vesnica se va așterne peste aceste meleaguri . Cu putin ragaz puteti vedea lucruri interesante in filmulețele facute .
 10. ... și precum un butonar, propun pe 24 ianuarie Valahia-Tara Românească. Pe 5 ianuarie trecute, fusese în Moldova acea hotărâre a unirii. . Eu cred ca cea mai buna soluție ar fi Curtea de Argeș unde începând cu Basarab întâiul și legendarul Meșterul Manole, continuând cu Sfânta Mucenita Filofteia, cu regele Carol întâiul, cu Mihai și toți ceilalți pe care cu respect nu ii numesc, un loc de contemplare și încărcare spirituală. Sunt pe poziții " cu pușcă la picior" și astept acei motocicliști cu respect pentru înaintașii noștri, marii patrioți ai intregimii neamului
 11. ... iarăși zi de sărbătoare la început de an.Nu aveam cum sa pierd eu o ocazie ca asta. În seara aceasta ne vin și colindătorii cu "Iordan botezandu-te..." VID_20200106_164207.mp4
 12. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2457542917701816&id=100003383944674
 13. ... am acasă pe perete o carpeta cu-o poveste...
 14. I Din păcate nu am internet decât pe telefon și nu pot face încărcari ale filmulețelor de ieri. După ce am condus pe don Profesor de la Vidraru pana la Curtea de Argeș, ne-am luat rămas bun iar eu pentru ca mi se făcuse frig dar mult frig, datorită și mersului la 40...60...70...la ora, am dat o goană la 70...90...120 (asfalt uscat) spre Satul de Vacanță Bradulet . Imediat m-am încălzit pe curbele alea. Am devenit James Bond. Yamaha Tenere xt 660 un monociclidru care la fel ca și WR450 la off road, ți se lipesc de suflet.
 15. Eminescu. Vă mai amintiți Epigonii? ........................... Iară noi? noi, epigonii?... Simţiri reci, harfe zdrobite, Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte, Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic; Ce ziceți de poza asta proaspătă, de astăzi? (pentru cei care nu știu poza este făcută undeva pe la Vidraru, cam la aproapele doua sute de kilometri de București) Și totuși era vorba de... un mare și adevărat motociclist.
 16. nicon

  Palavre

  Pana sa dau de ei... https://youtu.be/C_F_NsACgSk
 17. Este posibil sa fiu si puțin subiectiv , dar dupa ceva experienta pe of-road cu aceste ilustre KTM -uri ultra usoare si la care constructorul (lacom de bani) a scos sub chintal greutate , le credem mari scule ... bătaie de joc in ceea ce privește fiabilitatea . Vorba multa ...sărăcia omului . Cu alte cuvinte Yamaha WR 450 pe care mi-o doream de mult , acum o am . .
 18. nicon

  Palavre

  Astazi , Mergând de unul singur prin padure iata de cine dădui ...
 19. Am intalnit motociclisti fericiti .. Moto-veterani , veterani seniori , tineri motocicliști - ----------Bucuresti 20 dec. 2019 . . .
 20. Daca se invarte roata avem ce sa povestim ,\\ . . .
 21. VID-20191028-WA0001.mp4 VID-20191028-WA0001.mp4
 22. Pe acolo pe bajbaite după orele 17:00 prin vagauni, se mai pot întâmplă și "accidente de vânătoare". De, oamenii ca să se încălzească mai iau și câte un întăritor... Eram prin zona asta...
 23. La mulți ani prieteni. Și ca să nu vin cu mana goala, câteva poze din zilele astea. Asta seară la întoarcerea acasă de la cea de-a doua tura era sa dau de belea printr-o vagauna unde niște vânători erau la panda la mistreț.
×
×
 • Create New...