Sari la conținut

angus2kro

Membru
  • Număr conținut

    44
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de angus2kro

  1. Salutare! As vrea eu aripa. Se poate o foto mai in detaliu? Merci
  2. Recunosc ca nu e scrambler 100%, de aceea am denumit topicul - brat / scrambler. Ar fi fost fain cu o evacuare ridicata, dar nu am gasit pe nimeni in TM dispus sa-mi faca tevaria (cei cu care am vorbit lucrau numai cu D>50mm si numai pentru auto). Am mai "incercat" in photoshop o varianta de compromis, dar nu m-a convins. In plus, intentionez sa-i pun cob-uri din cutii de munitie. Din experienta celor cateva sute de km de off-road din vara aceasta: o problema este crashbar-ul prea jos cand merg prin fagasele pe drumurile forestiere si necesitatea unui scut pentru motor.
  3. Multam fain pentru aprecieri! Initial preconizam un cafe racer, rat sau boober. M-am orientat catre scrambler dupa ce am avut o discutie cu amicul meu #255b. Citez: "Ce-mi place - robust,cutia schimba ca la masina, nu o sa intalnesti tu japoneze sa schimbe asa, veac... Merge ca o masina (doar e motor de masina la urma urmei ..) si foarte mult imi place cum muleaza si pe teren accidentat. Am avut honda transalp 600 - 3 bucati, aprilia pegaso,aprilia tuareg wind si aprilia etx 125, pentru o perioada scurta si un yamaha xt 600 si kawasaki klx 650 - NU se compara nici una! Atat doar ca puteai sari cu ele, cu bmw-ul nici o sansa si daca reuseai era deja terminat, copia incredibil terenul accidentat. Daca ai mers cu mercedes cobra vreodata pe drum de tara nu mai are rost sa insir, din punctul asta de vedere e identic. Singurul enduro de care am fost multumit (numai) din acest punct de vedere a fost suzuki dr 650, ala muleaza mult mai bine, dar parca fata e totusi un pic mai rigida fata de bmw, probabil bmw-ul fiind un strung pe roti... Consuma acceptabil, are cuplu, de-i bine pus la punct te poti avanta departe. De obicei duk multi km, sute de mi... Ce nu-mi place - ciclistica - e un strung pe roti, merge ca un strung pe roti, gume mult prea inguste pentru greutatea sa,centrul de greutate cam sus - trebuie sa dai bine cu genunchiul in bou daca vrei sa-l mai apleci un pic, altfel nu te baga in seama - intra in curba de-a dreptu', ca moskwiciu'... Nu-mi place electronia, ca-i multa si se cam fuck senzorii prin el.. nu-mi place ca are 2 butoane de semnalizare (chiar 3 ..) unul pe o parte,1/2 pe cealalta..." De pe AliExpress. Intentionez sa-i pun o grila ca la semnalizari si stop, dar deocamdata nu am gasit masura potrivita.
  4. Dupa 10 ani de circulat exclusiv pe asfalt calare pe cruiser, am hotarat sa reincerc ceva off-road. Avand experienta reconditionarii unui IJ 56, a unui MZ ES 175 si a unui Minsk, m-am orientat spre un BMW K75 din 1985 cu intentia de a-l modifica in scrambler. Proiectul l-am demarat in decembrie 2015 si motorul a fost gata in proportie de 90% in iulie 2016, cand am dat cateva ture. Din lipsa de timp, am suspendat proiectul pana in vara aceasta, cand am facut finisajele. Partea cea mai dificila a fost inlocuirea bordului cu un vitezometru Motogadget, deoarece a trebuit sa fac modificari si adaptari la instalatia electrica. Am reusit sa fac si un circuit de adaptare a senzorului de viteza original BMW, pentru a functiona cu vitezometrul (care a venit cu propriul senzor). Fierul a fost sablat si vopsit electrostatic de #Giz, iar saua a fost facuta de #moto_dan. La cadru nu am facut modificari, iar "codita" a fost lasata pentru transportul cortului/izoprenului sau in eventualitatea unui topcase (dintr-o cutie de munitie). Rezervorul l-am schimbat cu unul de K100 pentru ca arata mai fioros si i-am crescut autonomia. Da, stiu, ghidonul nu arata bine. Este de la un K100RT si l-am lasat deocamdata pana gasesc ceva mai bun, deoarece este foarte comod la mersul "in scarite" (ajung foarte bine la el fara sa stau aplecat). De pe Louis am achizitionat: far, stop, aparatori, burdufuri furca, vitezometru, claxoane, toba esapament. De pe Aliexpress am achizitionat: semnalizari, suporti semnalizari, martorii de bord, furtunuri frana, carshpad-uri, embleme rezervor, banda termica, mansoane, vas expansiune, proiectoare. Va prezit cateva foto: Istoricul reconditionarii (foto) il puteti gasi aici: https://goo.gl/photos/a2ge29B63iT6NS8T8 Cateva foto si video cu iesirile off-road de vara aceasta le gasiti la: https://goo.gl/photos/EFXp4c3gS6g9tYNY6 https://goo.gl/photos/PBRS2x9KUZcDFQbM7 https://goo.gl/photos/CJNYA88wMdzsz9j69 Next project: GS500 Scrambler (1994)
  5. Salutare, caut coturi de evacuare de IJ56/Planeta, neindoite.
  6. LOL. E interesata supozitia ta, insa cred ca ti-a scapat din ipoteza postarea mea anteriora: "Am cumparat de curand un K75C din 1986 cu intentia de a-l modifica intr-un scrambler...". In aceasta situatie e normal sa caut "nod in papura". Nu vreau sa ma aleg cu o motocicleta recoditionata ok d.p.d.v. estetic, dar nefunctionala.
  7. Salutare. Am cumparat de curand un K75C din 1986 cu intentia de a-l modifica intr-un scrambler, insa nu m-am informat suficient asupra "hibelor" aceste serii. Prin urmare am muscat-o. Care este problema - cu motocicleta bagata in viteza, daca invart de roata am un joc de aprox 10 cm (masurat pe circumferinta rotii). Am crezut ca e dus cardanul insa l-am desfacut si e relativ ok. Am observat ca jocul provine din cutia de viteze. Am facut doua foto in care se poate vedea cat se invarte in gol axul care iasa din cutie. Momentan nu pot sa ma apuc sa desfac cutia de viteze, asa ca va rog sa va dati cu parerea, cat de grav este, cam ce ar fi problema si eventuale solutii. Multam fain.
  8. Salutare, am gasit (pe un site de anunturi) o motocicleta de vanzare, adusa din Italia si neinmatriculata in RO. Problema este ca "propietarul" are doar Certificato di Proprieta si TARGA anulata pentru export in UE, ambele datate cu 11/05/2007. Motocicleta a fost adusa pe trailer, dar nu stiu la ce data si de catre cine. Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca se poate inmatricula in aceste conditii, sau mai bine stau linistit ca sa nu am surprize. Merci anticipat.
  9. Salutare. Ma intereseaza bobina daca are peste 3 ohm. Ai putea sa o masori? Merci
  10. Salutare. As vrea carburatorul. Iti las PM. Multumesc!
  11. angus2kro

    Ij (izh)

    Am deja doua flanse de la el care se potrivesc doar pe magnetou. L-am sunat astazi si l-am rugat sa caute daca e vreo flansa care sa se potriveasca pe diametrul alternatorului.
  12. angus2kro

    Ij (izh)

    Comanda se face de pe pagina de Contact, insa nu merita sa cumperi de la ei. Gasesti toate cele la Gaspar si Dany Oldmoto la preturi mult mai bune..
  13. angus2kro

    Ij (izh)

    alternator de Planeta (Jupiter) 5.
  14. angus2kro

    Ij (izh)

    Salutare. Are cineva de vanzare sau este dispus sa-mi faca contra cost, o flansa pentru adaptarea unui alternator la IJ56 (ca si cea din imagine)? Am renuntat la magentou de Minsk deoarece dadea scanteie slaba si vreau sa pun aprindere Gotronic cu senzor si alternator pe 12V.
  15. Salutare. Ma poate ajuta cineva cu un carburator K68, preferabil model i (pt Planeta), neaparat SH dar functional si la un pret decent? Noi nu vreau, pt ca am doua si le pot arunca la gunoi.
  16. angus2kro

    ij 56

    Multumesc pentru aprecieri. Am lucrat relativ in paralel la ambele motocilete, in functie de cum gaseam piese, pentru a evita timpii morti. Minsk-ul l-am finalizat in urma cu doua saptamani, dar nu avea cric ca sa-l pot baga in sedinta foto.
  17. angus2kro

    ij 56

    Sautare! Am reusit sa finalizez IJ-ul, ce e drept cu o luna intarziere fata de ce mi-am propus. Mai intentionez sa fac mici retusuri (cum ar fi vopsirea telescoapelor si a rotii din fata in ton cu restul), insa dupa ce o inmatriculez. Va atasez cateva fotografii.
  18. angus2kro

    ij 56

    Salutare. Ce tip de bec pe 12V s-ar potrivi in soclul original al farului de IJ56, fara modificari, improvizatii etc.? IJ-ul meu nu avea nicun bec, asa ca nu stiu ce sa caut. Ms.
  19. angus2kro

    Ij (izh)

    Daca vrei ceva profi iti recomand asta si intr-o saptamana iti vine in Ro. Insa pocedura de tratare e destul de laborioasa si iti trebuie un pic de rabdare. Gasesti tutoriale pe Youtube.
  20. angus2kro

    Ij (izh)

    Multumesc. Ma gandeam ca poate primele modele sunt mai reusite...
  21. angus2kro

    Ij (izh)

    Salutare! Va cer sfatul in legatura cu un IJ jupiter din 1971. Nu stiu daca merita sa ma apuc de reconditionarea lui, tinand cont ca am avut experiente negative cu un bicilindric (Jupiter 4).
  22. angus2kro

    ij 56

    Da, ai dreptate. Fiind doar doua axe in cutie nu are cum sa se invarta invers numai din cuplaje. Cu avansul cred ca voi rezolva usor, deoarece am dat patru randuri de gauri in flansa, iar motorul l-am pornit cu pozitionarea care se vede in foto. Merci si revin cu detalii in 2-3 saptamani, dupa ce ajung la sat. Pana atunci "igienizez" manual cutiile laterale, farul, rotile etc. deoarece nu vreau sa la dau la sablat.
  23. angus2kro

    ij 56

    LOL. Acum am vazut ca pinionul se invarte invers. Rotorul la magnetou pare ca se invarte corect (min 1:44). Sa fie problema in cutia de viteze?
  24. angus2kro

    ij 56

    M-am apucat de demontarea motocicletei, insa inainte am montat provizoriu motorul pentru a-l incerca. I-am pus un carburator K68 noname (fara cabluri, doar cu sarmele din fabrica) si l-am alimentat de la un rezervor de Minsk. A luat-o din loc relativ rapid dupa 3-5 min de incercari. In prealabil motorului i-am facut un mini rodaj la rece cu o bormasina cuplata la axul ambielajului. Va pun un link cu filmarea.
×
×
  • Creează nouă...