Sari la conținut

flaviu57

Super Membru
  • Număr conținut

    571
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    romania
  • Carnet moto din
    2002
  • Motocicleta
    k1300s

Vizitatori Recenți Profil

1.787 citiri profil

flaviu57's Achievements

  1. automobilistul rula cu maxim 130? ce e (daca e) peste nu cred ca a fost luat in considerare la constructia autostrazii si elementelor de siguranta ale acesteia
  2. Personal nu am avut probleme cu flansa schimbata pe recall la fostul K1200s.
  3. Din cate stiu, la BMW este recall pe piesa respectiva si se inlocuieste gratuit cu alta dintr-un material mai rezistent.
  4. nu mi s-a parut.. Din contra, le-am recomandat unui prieten cu vfr 800 si la randul lui e multumit de ele.
  5. K1300S, anvelope metzeler roadtec 01. Mi se par foarte ok pana acum (au aprox 3000-3500 km). Pe spate am ales varianta HWM (Heavy Weight Motorcycle).
  6. Nu stiu cat de ok sunt becurile LED pe faruri fara lupa, sau pe faruri care vin cu bec halogen. Faza lunga/ scurta la k1200/k1300 bate foarte bine in comparatie cu orice alta motocicleta pe care am mers. Nu am simtit nevoia de a schimba/ modifica in vreun fel farul, mai ales ca la cata lumina da in mod normal, cu led-uri sau xenon s-ar putea sa fie tare suparator pentru ceilalti participanti. Exista o varianta, dar presupune dezlipirea sticlei de pe far si mai multe modificari... nu mai gasesc acum site-ul...
  7. Nu ajungi la 250000, dar nici 8000/ pista nu e... LE: eu nu mai merg la cea de pe rebreanu fiindca astept prea mult. Oricand merg acolo e coada. Personal imi placea spalatoria din Dumbravita. Pare mai profi decat cea antementionata.
  8. am vrut sa zic ca pragul de 500 de fise/zi se atinge foarte usor, poate chiar 500 de masini
  9. Cel mai bine e sa vb cu cineva care furnizeaza servicii care te pot ajuta in demersul tau. Gasesti contacte pe net, daca nu ti-e lene sa cauti. Bineinteles ca iti va spune cifre umflate, insa daca citesti printre randuri te vei prinde de cum ar putea sa mearga businessul. Cunosc spalatorie cu 8 (opt) boxe de genul asta, in Turda (aprox 50000 locuitori) la care e coada in majoritatea timpului. Sigur nu face 500 de fise pe zi, poate 500 de masini.
  10. Salutare, ideea pare buna. Dar ia in considerare ca pe langa costul pistei/ pistelor mai ai nevoie de amenajarea suprafetei pe care vine montata. Canalizarea proprie, decantoare pt apa menajera, etc. Nu stiu exact ce presupune, dar costuri suplimentare sigur exista. Plus TVA. Plus achizitia initiala de detergenti, ceara, etc. La o astfel de spalatorie auto sigur nu cumperi produsele la bidon de 25L. In afara de asta ai nevoie de cel putin o persoana care sa curete pistele din cand in cand de mizeria care ramane dupa masinile foarte murdare. Probabil vara nu e asa mult noroi, in schimb iarna este ceva de munca pt indepartarea noroiului inghetat, etc. Daca la o masina presupunem ca se curata in medie cu 3 fise, adica 7,5 lei, la 500 de fise pe zi ar fi in jur de 165 de masini (aprox). Adica aprox 7 masini pe ora (daca va functiona non-stop). sau cu alte cuvinte aproximativ 5000 de masini pe luna. 500 fise/ zi= 1250 lei/ zi, adica 37500 lei/ luna. TVA inclus. adica aprox 31000 lei fara TVA. din care trebuie sa amortizezi investitia initiala, costurile de functionare si salarii( cel putin 1). Daca investitia initiala o calculam la aprox 50000 eur fara tva, iar costurile de operare a statiei la aprox 70% din incasari, atunci in aprox 2 ani ai amortizata investitia. asta daca incasezi 500 de fise pe zi. Un avantaj la acest tip de spalatorie e ca o poti muta daca nu merge intr-o anumita locatie, cu costuri relativ mici fata de investitia initiala. Dezavantajul e ca pot aparea cheltuieli neprevazute destul de insemnate la operarea zilnica.
  11. Pai si ce sa fac cu intrarile de camping? Ca altele (in afara de VIP) nu sunt
  12. Daca are cineva bilete (2) (pt circuit) la Valencia... Nu zic nu Cu restul ma descurc
  13. La varsta aia e mult mai posibil sa aiba un copil care tocmai ce si-a luat permisul. Iar lamaia sa fie pentru perioadele cand conduce incepatorul. Cel mai trist acum e pentru rudele apropiate ale decedatilor. Adica ai fost bine de dimineata, poate chiar cu cateva minute inainte si ai iesit sa dai o tura de 1-2 km cu un prieten la care vrei sa-i arati cum "trage" motoreta. Si n-ai mai venit... La asta ar trebui sa se gandeasca fiecare cand se urca pe motoreta.. Sa le fie tarana usoara
  14. flaviu57

    AGV - Discutii Generale

    offtopic: singurul dezavantaj al dopurilor este ca in timp, maresc diametrul canalului auditiv. Este acelasi lucru ca si la aparatele auditive. Dpdv medical, expunerea prelungita la sunete cu multi decibeli are efecte iremediabile asupra auzului.
×
×
  • Creează nouă...