Sari la conținut

zts13

Membra
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de zts13

  1. zts13

    Accident usor.

    Imaginile de pe acele camere le poate obtine politistul cu care ati vorbit voi.Trebuie sa faca o cerere si sa duca un cd la cei care supravegheaza acele camere,apoi cand obtine imaginile o sa va cheme pe amandoi ca sa le vedeti.Eu vorbesc aici din experienta mea cu un mos care nu recunostea ca a intrat in mine,asa ca s-a lasat cu asteptari 2 saptamani pana cand a sosit cd-ul si apoi tataie ma ruga sa fac amiabila.Mult noroc cu asigurarea!
  2. A zis ca sunt 3 benzi pentru inainte,auto era pe banda 2 iar moto pe banda 3...si a specificat ca exista si o banda speciala pentru stanga,adica a 4-a banda.Eu asta am inteles.In concluzie moto nu a gresit cu nimic.
  3. Aolo doamne fereste sa aud de divort :D Las' sa ajungi la nunta de platina cu el :))

  4. Buna,nu am mai intrat pe forum de asa mult timp.Nu te-am mai sunat de atunci cu accidentul pentru ca am zis sa vedem cum decurg lucrurile.Banuiesc ca aveai o groaza de alte lucruri pe cap si inafara de noi.Nu s-a mai intamplat nimic de atunci,doar ca de ceva timp dosarul a ajuns la un procuror si trebuie sa asteptam rezolutia aia sa vina acasa.Abia astept sa se termine totul :D

  5. Nu nu,doar ca am fost ocupata cu munca iar apoi in vacanta la mare

  6. zts13

    accident usor

    Maybe.... "cainilor comunitari" )
  7. Multumesc multumesc :D

  8. zts13

    accident grav cheia

    ON: Insanatosire grabnica riderului! OFF: Nu cred ca jignirile astea intre voi isi au rostul pe un astfel de topic.Da,corect unii motociclisti nu respecta regulile asa mult ca altii,dar fiecare plateste pentru greselile lui intr-un fel sau altul.Ca unii sunt adeptii mersului linistit,incet,admirand peisajul iar altii prefera viteza si ceva mai multa adrenalina...asta este,suntem oameni si nu scrie nicaieri ca toti trebuie sa fim la fel.Atata timp cat decizia fiecaruia nu afecteaza o alta persoana este perfect,insa atunci cand au altii de suferit se schimba situatia si trebuie sa raspunzi pentru asta.Cel mai important acum este ca baiatul sa se vindece,ce o sa se intample mai departe este mai putin important acum.
  9. zts13

    Accident Buzau

    Deocamdata nimic nou.Miercuri mergem la Buzau,ne-au sunat in sfarsit si putem veni.Azi ne vedem si cu avocatul sa mai vorbim...in rest cam atat.Ne-au mai trecut accidentarile ) Sper sa fie bine totul la politia de acolo,am inteles ca sunt cam dificili politistii din Buzau... Revin dupa mini excursia de pe 2 mai pana acolo cu noi detalii.
  10. zts13

    Accident Buzau

    Referitor la intrebarea de mai sus legata de declaratii,nu inca nu am fost sa le dam.De ce? Pentru ca nenea politistul care a venit la fata locului la accident si care se ocupa de dosarul nostru,a intrat in concediu fix de a doua zi dupa accident si nu raspunde la telefon nici macar colegilor.Si noi si avocatul nostru am incercat sa dam de el insa fara succes deocamdata,mare minune daca nu l-o fi trimis iranianul in vacanta de fapt (nu vreau sa fiu rautacioasa,dar la noi se practica chestiile de genul).Asa ca inca asteptam sa vedem poate da un semn de viata nenea. P.S. Moto este de Honda CBR 600 RR,am vazut ca existau cateva nedumeriri mai sus.
  11. zts13

    Accident Buzau

    Multumesc pentru mesaj.Nu avem nevoie de nimic deocamdata,decat sa ne vindecam mai repede Si noi mergeam destul de aproape de partea stanga a carosabilului cand am depasit,dar repet...cand iese cineva la jumatate de metru in fata ta si pune frana,nu stiu cum se poate reactiona...Eu una in viata mea nu am vazut sa iasa cineva asa in depasire in timp ce in stanga lui este deja cineva,poate doar in filme.Imi dau seama si sper ca nu a facut asta intentionat pentru ca ar avea vreo problema cu motociclistii...imi e greu sa cred ca un om ar fi capabil sa gandeasca asa.E ca si cum as merge pe banda 2 si la un moment dat trage unu de volan de pe banda 1 si intra in fata mea...poate cu masina nu ar fi fost asa grav daca am fi fost,ca la aia calci frana si aia e...insa pe moto chiar nu cred ca am fi avut alta optiune.O seara placuta in continuare si inca odata multumesc pentru urare
  12. zts13

    Accident Buzau

    Nu am incercat sa vorbim cu soferul dupa accident,pentru ca nici nu a dat vreun semn ca ar putea fi o persoana cu care sa te intelegi omeneste.Eu sincer am ca pretentii sa se repare motorul sau sa mi se dea contravaloarea lui plus ce am cheltuit prin spitale,pastile si ce ne-a mai trebuit.Probabil avocatul nostru o sa ia legatura cu el pentru ca asa e cel mai ok. Eu da ma simt bine,un pic ametita asa uneori,ma rog am o stare naspa,mai ales cand se vorbeste de accident sau cat de aproape am fost sa murim.Plus ca sunt foarte stresata sa nu apara vreo complicatie nasoala,nush....eu sunt si mai sperioasa de fel cand vine vorba de boli,moarte etc.D-aia intrebasem daca cineva care a avut accident moto asa mai serios,a patit ceva in perioada de dupa,chiar daca la investigatiile care i s-au facut dupa accident,toate erau ok.Eu am mai facut si atacuri de panica zilele astea,mai aveam si tahicardie...deci combinatia perfecta
  13. zts13

    Accident Buzau

    Multumesc mult de incurajari Mai... accidente se intampla zilnic si nu doar rutiere,daca iti place motociclismul nu lasa ghinionul altora sau poate neatentia sa te descurajeze,nu e o lege ca trebuie sa ai accident,este doar un fapt destul de des intalnit la noi in tara unde legile sunt facute doar pentru unii,nu si pentru burtosii cocalari sau pustii de bani gata.
  14. zts13

    Accident Buzau

    Da da buna solutia asta
  15. zts13

    Accident Buzau

    Multumesc in continuare pentru sfaturi si urari.Da intradevar am gresit ca nu ne-am luat echipamentul complet,dar nush asa a fost sa fie in ziua aia,chiar a fost o zi mega ciudata inca dinainte sa plecam,multe coincidente.In final pot sa zic ca a fost o zi norocoasa,eu asa o consider.Lucruruile puteau sta mult mai urat,dar din fericire am scapat cu bine. Cei care ati mai avut accidente asa cat de cat mai grave,daca in primele 3-4 zile v-ati simtit ok,presupun ca mai tarziu nu au aparut complicatii majore?M-am cam panicat asa un pic dupa diverse discutii auzite.Adica ma gandesc ca daca eko mi-a iesit in regula,radiografiile la fel,nu ar trebui sa mai apara nimic nasol. Aaaa si niste sfaturi in privinta alifiilor sau spray-urilor,ce ar trebui sa folosesc sa nu raman cu cicatrici urate rau?
  16. zts13

    Accident Buzau

    Reguli pentru circulatia vehiculelor ¤ 3. Depasirea Art. 149. - (1) Depasirea vehiculelor se face numai pe partea stânga, în sensul de mers, cu exceptia celor ai caror conducatori au semnalizat si s-au încadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stânga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta. (2) Tramvaiele aflate în mers pot fi depasite si pe partea stânga atunci când drumul public este cu sens unic sau când între sina din dreapta si marginea drumului nu exista spatiu suficient pentru depasire. Art. 150. - Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat: a) sa se asigure ca cel care îl urmeaza sau îl preceda nu a semnalizat intentia începerii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune în pericol sau stânjeni circulatia din sens opus; sa semnalizeze intentia de efectuare a depasirii; c) sa pastreze în timpul depasirii o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit; d) sa reintre pe banda de circulatie initiala dupa ce s-a asigurat ca poate efectua aceasta manevra în conditii de siguranta pentru vehiculul depasit si pentru ceilalti participanti la trafic. E in bara din spate spre coltul din stanga din ce imi aduc eu aminte,sambata mergem si la Buzau.
  17. zts13

    Accident Buzau

    Cam asa arata moto...
  18. zts13

    Accident Buzau

    Deci amandoua motocicletele eram in depasire inainte sa traga ala de volan,nu era coloana de masini stationata sau ceva,pur si simplu se mergea cu 60 km/h si erau grupulete de cate 3-4 masini apropiate ca sa ma intelegi.A mai zis cineva ca poate motociclistul din fata noastra poate era in unghiul mort,nu se pune problema de unghi mort cand era chiar in lateralul lui,in dreptul usii soferului,decat daca nu cumva era cal si vedea doar in fata.Motocicleta a intrat in bara lui din spate,nu am cazut noi fara sa il atingem doar din cauza ca a franat.Nu putem fi gasiti vinovati decat daca nu cumva are ala atatia bani incat sa schimbe datele problemei.De mers cu moto cam de vreo 6 ani deci nu este lipsa experientei problema.Tu daca esti in depasire si depasesti o masina,apoi a doua iar a 3-a trage de volan la juma de metru in fata ta...il mai poti evita? Noi nu am dat declaratii deoarece au venit cei cu ambulantele si ne-au luat la spital,trebuie sa mergem sambata la Buzau sa dam si noi declaratiile.Plus ca nu cred ca daca aveam 80 la ora in depasire se considera ca veneam glont.
  19. zts13

    Accident Buzau

    Avocatul cu care am vorbit ne-a spus ca individul este clar vinovat,pentru ca nu s-a asigurat inainte sa efectueze manevra de depasire,mai ales ca noi eram deja in depasire.Plus ca a iesit fix in fata noastra la juma de metru distanta.Eu oricum nu inteleg cum de nu l-a vazut pe prietenul nostru din fata,era fix in lateralul masinii lui si asta tot tragea de volan pana mai avea putin si il baga in sant.Dar vorba aia,suntem in Romania si orice se poate schimba,e de ajuns sa aibe relatii si bani.
  20. zts13

    Accident Buzau

    Am vorbit cu 2 instructori auto si mai multe alte persoane,vina este clar a lui pentru ca nu s-a asigurat cand a efectuat manevra de depasire.Un mare noroc este si faptul ca avem martori care confirma cele spuse de noi.Acum sa vedem ce s-o intampla ca el avand bani poate sa manipuleze anumite lucruri.Nu cred ca se pune problema de a fi al 3-lea vehicul implicat in accident pentru ca pe prietenul nostru nu l-a accidentat doar a sterso pe sotia lui pe adidasi.Azi o sa vorbim cu un avocat sa vedem ce zice.
  21. zts13

    Accident Buzau

    A durat 5 secunde am zis cu aproximatie,nu stiu exact cate secunde au fost.Mie mi s-a parut enorm si cand m-am tarat pe jos,aveam impresia ca nu ma mai opresc odata...Chiar nu am avut cum sa evitam pentru ca a iesit extrem de aproape de fata noastra,de franat am franat dar fiind ud pe jos nu prea s-a simtit cine stie ce.Viteza masinilor depasite era de aproximativ 60 km/h iar noi abia ce depasisem 3 masini,asa ca cine stie ce viteza nu am avut nici noi,din fericire.
  22. zts13

    Accident Buzau

    Va multumesc pentru urari tuturor. Suntem mai bine,eu mai am o stare asa de ameteala uneori,dar o pun pe seama socului si a stresului,iar prietenul meu asteapta sa i se scoata gipsul si firele ca numai poate saracu sa doarma in nici un fel. Desi avem martori si toata lumea a vazut cum s-a produs accidentul si ca tipul cu masina este de vina,am inteles ca exista si varianta neplacuta ca acesta sa fie scos ca nevinovat pentru ca noi am intrat in spatele lui,politistul ne intreba ca de ce nu am intrat in lateral ca sa fie lucrurile mai clare...ca si cum in momentul ala noi ne gandeam sa fie situatia clara si nu cum sa nu murim.A durat 5 secunde toata faza cu iesitul in fata noastra si pus frana maxim,chiar nu aveam cum sa reactionam altfel,noroc ca am apucat sa mai franam si noi si impactul a fost cat de cat mai usor,daca se poate spune asa.Martorii sunt si din Buzau si din Bucuresti si avem numerele lor de telefon,acum sa vedem cum decurg lucrurile,pentru ca sincer nu vreau ca tipul sa scape prea usor.Daca ar fi dat macar vreun semn ca ii parea rau,as fi trecut peste,ca ma gandesc ca nu ar fi vrut sa ne omoare,dar la comportamentul pe care l-a avut...
  23. zts13

    Accident Buzau

    Da radeau la noi.Prietenul cu care am fost s-a dus la el imediat dupa ce a reusit sa opreasca moto si i-a tras una pentru ca a crezut ca am murit,el ne-a vazut in aer si s-a speriat rau...Da absolut toata lumea a venit sa ne intrebe daca suntem bine,le-am luat numerele de telefon pentru ca probabil o sa avem nevoie de ei,au mai trecut si 2 baieti motociclisti care erau cu masinile si ne-au intrebat daca avem nevoie de ajutor,le multumesc pe aceasta cale,am uitat cum ii cheama pentru ca eram prea confuza.Apoi am inteles ca au venit vreo 10 motociclisti acolo si iranienii s-au baricadat in masina.Nu stiu ce s-a mai intamplat ca pe mine ma luase salvearea deja si pe prietenul meu la fel.Mersi pentru urari! Nu,am avut geaca de piele si casca,iar manusile nu mi le mai pusesem eu ca urma sa oprim un pic mai fata.Iar prietenul era echipat.
  24. zts13

    Accident Buzau

    Luni am plecat la Buzau impreuna cu inca un prieten cu moto si sotia lui.La intoarcere in jurul orei 16:00 am facut accident.O sa incerc sa explic cat pot de clar.Eram pe un drum national cu o banda pe sens.Pe contrasens nu circula nimic.Se mergea cu 60 km/h aproximativ pentru ca plouase si era destul de urat pe jos.Prietenul nostru a dat semnal si s-a bagat in depasire,apoi am dat si noi semnal si ne-am bagat in depasire.Am apucat sa depasim cateva masini,cand brusc un pusti cu o super masina a tras de volan sa intre in depasire peste prietenul nostru,s-a dus oglinda in oglinda cu el iar pe sotia lui a sterso pe adidasi,apoi a franat in fata noastra maxim iar noi ne-am infipt in spatele lui pentru ca era imposibil sa il evitam avand in vedere ca a iesit pur si simplu in fata noastra.Am cazut pe partea dreapta,prietenul meu si moto s-au dus in sant in partea stanga a carosabilului,iar eu in partea dreapta vreo 10 metri.Au oprit toate masinile din spatele nostru( spre norocul meu) si au vrut sa il ia la bataie pe tipul care a provocat accident.Era un iranian,impreuna cu sotia romanca si tatal lui,radeau la noi.Apoi cand a venit politia a mintit ca taicasu era de fapt la volan,dar martorii au declarat ca asta nu e adevarat.Pe noi ne-a luat salvarea si nu am dat declaratie,au dat doar prietenii nostrii cu cealalta moto si ceilalti martori.Am ramas internata la urgente majore pana la ora 1 noaptea cand dupa ce mi s-au facut eko,radiografii si analize am cerut sa pot pleca acasa spre Bucuresti.Politistul care a venit la accident intra in concediu de ziua urmatoare,plus ca noi cand am reusit sa scapam de la spital si ne-am dus sa dam declaratie,era inchis la sectie.Azi am fost la IML la Mina Minovici si sambata o sa mergem la Buzau sa dam declaratii.Am facut o schita asa de clasa a 3-a ca nu prea pot sa misc mainile,ca sa va dati seama mai usor de cum au stat lucrurile.V-am pus si cateva poze cu semnele noastre de buna purtare.
  25. De ce la fiecare topic despre un accident trebuie sa existe certuri care nu folosesc nimanui?Faptul e deja consumat,oricum nimeni nu tine cont de ceea ce se scrie aici,fiecare face tot cum il taie capul.De gresit gresim cu totii,indiferent ca suntem cu masina sau cu moto,partea urata e ca uneori greselile astea pot fi fatale.D-aia multi posesori de B nu suporta motociclistii si viceversa,pentru ca la fiecare accident se fac tabere,unu zice "ce daca mergea cu 200 la ora motociclistul" altu "si ce daca a intors pe linie continua conducatorul auto"...Atata timp cat regulile de circulatie nu sunt respectate exact asa cum sunt de catre ambele parti implicate intr-un accident,nu prea putem avea pretentia sa scoatem vinovata 100% doar una din persoane.Nu vreau sa creez polemici cu mesajul meu,nu sunt genul care posteaza prea des,insa acum am simtit nevoia sa imi exprim si eu parerea intr-un mod(sper eu) cat mai civilizat.Am si permis de B si recunosc ca am facut si eu mici greseli,care doamne fereste ar fi putut afecta pe cineva...motociclist/pieton/conducator auto.Doar ca am avut noroc si pana acum nu s-a intamplat asa ceva.Nu cred ca e posibil ca orice persoana cu permis,indiferent de categorie,sau pieton, sa nu fi incalcat vreo regula,suntem oameni cu totii. Ii doresc multa sanatate motociclistului si foarte mult noroc pe viitor ca sa poata evita asemenea intamplare,iar conducatorului auto ii doresc sa ii fie invatatura si macar de acum sa fie mult mai atent in trafic.O seara placuta tuturor!
×
×
  • Creează nouă...