Sari la conținut

nordic

Membru
  • Număr conținut

    170
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de nordic

  1. "Accidentul a avut loc azi, miercuri, în jurul orei 11. Motociclistul, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Târgu Mureș, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un TIR. Conducătorul motocicletei prezenta traumatisme extrem de grave și incompatibile cu viața." https://zcj.ro/eveniment/noi-imagini-de-la-accidentul-mortal-din-capus-motociclistul-nu-a-avut-nicio-sansa--216353.html Teribil. RIP.
  2. Pe DN1 intre Alesd si Oradea au aparut gropi si de 15 cm adancime. Majoritatea pot fi ocolite, dar e suficient sa iei una sa te arunce... Deci redus pt moto standard de la verde plin la verde deschis.
  3. Foarte frumos drumul filmat in Croatia prin padure. O localizare mai exacta? In ce parc national este?
  4. Da, am fost pe-acolo week-end-ul trecut si era gata. Zilele trecute a fost deschisa si "oficial": http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/strada-borhanci-ulita-in-urma-cu-un-an-a-fost-reabilitata-cu-9-milioane-de-lei-cum-arata-video--100793.html
  5. DJ103G (Strada Borhanciului) Nici vorba sa fie cu doua benzi pe sens, e cu o banda pe sens. Din centura de SE a Clujului (DN1N) spre Cluj este asfalt nou pana in centru (intersectie cu DN1) In directia cealalta este asfalt tot foarte bun pana la iesirea din Gheorgheni spre Aiton. De acolo este neasfaltat (macadam), vmax=30kmh.
  6. Am facut si eu Via Baltica, tot cu destinatia Finlanda (ca si upi), ultima oara in 2007. Pe traseul Romania - Ungaria - Slovacia - Polonia - Tarile Baltice Drumul prin Slovacia si apoi prima parte prin Polonia e foarte frumos ( treci muntii). Kosice in SK are un centru dragut, merita sa te opresti la o bere si la admirat fete. Dupa mine, cea mai buna bere de pe tot traseul o gasesti acolo (in Slovacia). Si cea estoniana e buna (Saku), in Finlanda beam numai bere estoniana, cea finlandeza fiind imposibila. In continuare drumul prin Polonia mi se parea teribil de lung, parca nu se mai termina tara aia. Daca ar fi sa mai merg, eu personal as vizita parcul Beloveja, langa Bielsk Podlaski, la granita cu Belarus. In Lituania as vizita Vilnius, despre care am auzit ca e un oras foarte verde, castelul Trakai din apropiere si dunele de la M. Baltica: Klaipeda - Neringa (Curonian Spit). Riga e un oras frumos, cu centrul cu arhitectura Art Nouveau, poate putin cam aglomerat pt gustul meu. In perioada in care mergi se poate face baie in M. Baltica, Jurmala e probabil cea mai faimoasa plaja din tarile Baltice. Daca vrei sa intalnesti rusoaicele cu picioare interminabile, ala-i locul. Sau daca vrei solitudine, ceva in genul finlandez, mergi in Estonia in insula Saaremaa. Iti doresc o calatorie faina si sa pui poze la intoarcere.
  7. nordic

    Cu si despre accidente

    http://www.clon.ro/accident-cu-3-morti-si-3-raniti-la-sacadat/1124654 Se pare ca motociclistul a scapat cu viata...
  8. Bravo, ma bucur ca nu a murit proiectul!
  9. nordic

    Ajutor&asistenta moto!

    Stiu ca exista specialisti in domeniu aici pe forum, poate ma ajuta si pe mine cineva: Caut sa cumpar masinuta cu telecomanda (automodel radiocomandat). Cu motor electric, nu pe benzina. Genul rally, nu off-road. Ideal ar fi un magazin din CJ, nu de pe net. Sau daca e de pe net as vrea info de la cineva care a cumparat si recomanda. Caut ceva de calitate (fiabil in primul rand).
  10. nordic

    Cu si despre accidente

    http://www.stiridecluj.ro/social/motociclist-slovac-accidentat-mortal-langa-dej-foto Am fost de 1Mai pe drumul ala. Pe portiunile asfaltate recent se merge tare... Drum nemarcat, inselator. Doamne fereste! 30 ani
  11. Am incercat sa pun rapoarte direct pe harta, dar nu am convingerea ca functioneaza, asa ca scriu aici: DJ151C - DJ150 Portiunea Campia Turzii - Viisoara - Boldut - Boian - Soporu de Campie s-a stricat in iarna asta (crapaturi, gropi) tb degradata de la verde la galben (80km/h) DJ161 1. Inters. DN16 - Gadalin - Inters DJ109D: asfalt cu gropi, 60km/h 2. Inters DJ109D - Bontida: macadam. Cu gropi prima jumatate, bun in a doua jumatate (spre Bontida): 30 respectiv 40km/h 3. Bontida - Inters DN1C: asfalt, 80km/h DN1C Dej - Baia Mare S-a asfaltat si portiunea Rus - Dabaceni - Ileanda: upgrade la verde plin Pe Mesteacan inca se lucreaza din greu, e marcat corect. DJ182C Inters DJ128B - Coas - Copalnic: asfalt, 80km/h
  12. Drumuri facute azi (moto standard): DJ141B 1. Saros pe Tarnave - Biertan - Richis: asfalt cu denivelari, trebuie degradat de la verde la galben (80km/h) 2. In Richis e asfalt bombardat, 40km/h 3. Din Richis pana la inters cu DJ141 e macadam acceptabil (drum cu serpentine prin padure) 40km/h DJ141 e marcat corect pana in Barghis DJ106 Barghis - Ighisu Vechi - Altana - Nocrich - Cornatel - Sibiu: asfalt excelent, curbe cate vrei, circulatie aproape zero. Un drum minunat pt moto. Upgrade la verde plin.
  13. A trecut aproape o luna, dar traseul acela inca nu e actualizat pe harta moto... Si alte rapoarte mai vechi care au fost introduse la un moment dat acum au disparut de pe harta. De ex asta: /index.php?/topic/437149-trasee-si-rute-in-romania/page__view__findpost__p__2916697 Sau drumurile din jud CJ raportate in postul asta: /index.php?/topic/437149-trasee-si-rute-in-romania/page__view__findpost__p__2929135 (DJ108C, DC26, DC128A)
  14. Am fost anul trecut pe DJ 107B, mie mi-a placut mult. Vezi aici: /index.php?/topic/437149-trasee-si-rute-in-romania/page__view__findpost__p__2929135
  15. nordic

    Poze Plimbari Cluj!

    De acum aproape o luna: iesire la Boghis cu Galen:
  16. Am inceput si eu sezonul cu cateva drumuri prin Salaj: Ciucea - Cizer - Crasna E impecabil, asfaltat recent, probabil in toamna. Verde plin. Drumul incepe din DN1 din Ciucea si pe harta apare ca DJ191D. Portiunea marcata acum cu maro este de fapt DJ108A, parte a drumului Ciucea Romanasi. Upgrade la verde plin. Urmeaza apoi o portiune lipsa pe harta moto. Continuarea e DJ108G marcat acum ca neasfaltat cu maro. Upgrade la verde plin toata portiunea pana la Crasna. Inainte de Crasna se face la stanga DJ191E: Inters. cu DJ108G - Peceiu - Banisor - Ban -Sag Partial e marcat acum cu verde plin. De fapt eu apreciez ca pe tot drumul asfaltul e cam de 100km/h, caci mai sunt denivelari. In realitate viteza e limitata de curbe. DJ191D Sag - Fizes - Valcau de Jos - Boghis: asfalt bombardat, plin de gropi; vmax=40km/h Boghis - Nusfalau: asfalt cu petice si denivelari; vmax=60km/h DN1H Nusfalau - Simleul Silvaniei - Pericei - Varsolt: asfaltat recent, upgrade la verde plin. Se mai lucreaza la cateva podete unde se circula pe un singur fir. Varsolt - Hereclean (inters. DN1F): drum in lucru, momentan e asfaltata doar o banda. E corect cum apare acum.
  17. Faine pozele. A fost o iesire super!
  18. Cu moto standard: DN1N (centura SE Cluj-Napoca): asfalt excelent, verde plin. Din DN1 (Valcele) pana la viaductul Gheorghieni (intersectie cu DJ103G) are 3 benzi: 2 pe urcare si 1 pe coborare). De acolo si pana la DN1C (spre Dej) este cu 1 banda pe sens. Viaductul Gheorghieni inca nu este deschis, acum se circula pe un drum ocolitor pe o distanta cam de 1km. DN1C Dej-Baia Mare: 1. Dej-Galgau: asfalt nou, nemarcat, upgrade la verde plin. Drumul e facut in cea mai mare parte, mai sunt cateva podete in lucru unde se circula pe un singur sens. 2. Galgau - Barsau Mare: drum in lucru, e marcat corect 60km/h 3. Barsau Mare - Inters. cu drumul spre Rus: asfalt nou, marcat, verde plin. DN 1H: 1. Babeni - Ciocmani: asfalt, upgrade la 100km/h 2.Ciocmani - Surduc - Inters cu DJ108C: drum din placi de beton, upgrade la 80km/h DN1G: 1. Zimbor - Almasu: asfalt, upgrade la 100km/h 2. Almasu - Fildu de Jos: asfalt, upgrade la 80km/h 3. Fildu de Jos - Huedin: e marcat corect, 60km/h
  19. Cateva judetene din jud. CJ (moto standard): Actualizari la DJ107M 1. Liteni - Baisoara: upgrade de la maro la portocaliu (60km/h) 2. Din Baisoara spre Iara 1km e drum distrus, deci e corect maro cum e acum, apoi e asfalt valurit pana in Iara, upgrade la 60km/h 3. Iara - Surduc - jumatatea distantei Surduc / Buru: asfalt impecabil, upgrade la verde plin 4. De mai sus pana in Buru drumul e distrus, e corect cum e acum DJ107J 1. Savadisla - intrare in Finisel: asfalt plin de gropi, vmax=40km/h 2. Finisel - inters DJ107N: drum forestier, ingust, prin padure. Necirculat. Fezabil cu moto cu garda inalta, recomandat enduro. vmax=20-30km/h DJ107N 1. Din punctul de mai sus (inters. cu drumul spre Finisel) - Plopi - Muntele Rece (inters cu DC110) - inters cu DJ107S: macadam destul de bun, calitatea drumului e de 40km/h, dar fiind ingust si in panta mare, in realitate se merge mai incet. 2. Inters. cu DJ107S - Somesu Rece (inters. DJ107P): asfalt cu denivelari, vmax=80km/h Si o intrebare: Se mai actualizeaza harta? Mai are rost sa punem rapoarte din astea?
  20. Foarte faine pozele astea. Unde au fost facute, care a fost traseul?
  21. nordic

    Hai La O Plimbare !

    E foarte bun drumul (am fost recent). Il poti face fara probleme cu V-Strom (se poate face cu orice tip de moto). Si e si foarte frumos. Drum bun!
×
×
  • Creează nouă...