Sari la conținut

paimei01

Membru
  • Număr conținut

    50
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de paimei01

  1. Salut, Mi-am vandut motocicleta, am facut actele la o firma de acte auto, stie cineva unde trebuie sa ma duc cu contractele sa mi le stampileze? La primarie sau la ANAF? Eu sunt din Bucuresti, sector 2.
  2. Salut, Stiti cumva ce baterie imi trebuie pentru CB500? https://www.emag.ro/search/brand/yuasa/baterii+moto?ref=lst_leftbar_6415_5012
  3. Niste filme coreene: The Admiral War of the Arrows The Raid The Raid 2 New World
  4. Salut, pentru incepatori, despre mersul in coloana: Ca incepator, mi s-a intamplat (cred ca o singura data) sa merg impreuna cu niste prieteni, si sa incerc (din greu) sa ma tin dupa ei. Adica sa incerc sa nu-i pierd, si nu a fost deloc ok, nici in siguranta nu eram nici nu ma bucuram de drum. De atunci, daca mai merg cu cineva, anunt dinainte ca nu o sa merg mai tare decat simt ca e ok, si ca nu ma supar daca ajung mai tarziu (nici motocicleta nu-mi permite), dar oricum asta e principiul. Mersul in grup e foarte frumos, si tentatia e mare pentru oricine, mai ales pentru incepatori - de a incerca sa nu ramana in urma, si de a face lucruri pe care fiind singur pe motor nu le-ar face, de exemplu - depasiri periculoase, facute cu mult dupa ce primul din coloana a depasit in siguranta, si intre timp masina de pe sens opus s-a apropiat, dar depasirea trebuie facuta oricum pentru ca - ramas in urma... Si invers, cine merge cu un incepator, mai bine sa-l lase pe el in fata, pentru ca celalalt sa nu incerce sa nu-l piarda - din instinct, de asemenea sa nu se grabeasca el insusi - altfel incepatorului i se poate parea ca e grabit din spate. Da, chestii din astea care tin mai mult de psihologie decat de motociclism, la scoala moto nu am auzit nimic despre asa ceva.
  5. Cunosc din intamplare (adica am fost pasager) cu idioti care merg cu 100 la ora prin sat, cu masina, pe drumuri secundare nu pe drumul national, pentru ca stiu ei ca nu e politie. N-au ce face acasa, probabil faptul ca se simt in fast and furious dimineata si seara cand merg si vin de la munca e singura lor distractie. Biciclist, intalnit in curba? Ocolit, fara a reduce viteza, cu iesire pe contrasens, in curba. Era vina biciclistului - daca venea ceva de pe contrasens. Copii pe stanga si masina parcata pe dreapta? Slalom indemanatic, si tot inainte cu 100...
  6. Multumesc pentru raspunsuri. Cineva insa mi-a zis ca nu trebuie reinoit, faptul ca am dat A ul s-a considerat un fel de reinoire. Poate intreb la politie... Daca citesc aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_157_2012_forma_continutul_permisului_conducere.php La 4a e data obtinerii, e scrisa data la care am obtinut A: 2009. La 4b pe fata e data expirarii permisului 2019. B ul l-am obtinut in 2007 si ar trebui sa expire anul asta. Pe spate: Am la 10 data obtinerii categoriilor, dar la 11 nu scrie nimic.
  7. Am un singur permis, pe spate am A si B, A expira in 2020, B anul asta. Trebuie sa-l reinoiesc pentru categoria B?
  8. Salut, imi expira permisul de B anul asta, si permisul de A prin 2020. Am intelesc a nu e nevoie sa reinoiesc permisul de B daca am si A si expira mai tarziu ?
  9. Asa e. Dar apoi vad ca ai intrat in lateral si in depasire pe linia de tramvai - eu evit treaba asta dupa ce o linie de tramvai mi-a prins roata cumva si era sa cad. In primul an dupa ce mi-am luat moto ignoram total liniile de tramvai, mi se parea ca motocicleta e imuna la asa ceva, nu e ca bicicleta. Le evit si le traversez doar perpendicular, sau mai incet.
  10. Caut sa cumpar: protectie lant, 1 greutate care se pune la capatul ghidonului, manere pentru ghidon. Telefon 0751606641
  11. Niste date despre Honda CB 500, spuneti-mi unde gresesc, tot timpul uit: Ulei - 3.1 litri Antigel - antigel pt motor de aluminiu+apa distilata 50%, 2 litri Presiune in roti: 2 atm roata din fata, 2.5 roata din spate Si o intrebare, nu sunt sigur daca imi porneste ventilatorul de racire, daca porneste, si opresc motorul dar las contactul ar trebui sa functioneze si sa il aud?
  12. https://www.youtube.com/watch?v=RepARd6db7c&feature=youtu.be&t=34
  13. Pe strada Buzesti, spre Piata Victoriei. Eram pe langa linia de tramvai, masina din fata - taranul X cu alti 4 in masina, da semnal si da sa faca stanga, si aproape iese de pe banda. Eu continui inainte, am loc sa trec pe langa el. Eroare, taranul se razgandeste si reintra pe banda fara semnal. L-am evitat prin dreapta la limita, am trecut pe banda din dreapta fara nici o asigurare... O parte e vina mea, ma grabeam, de obicei as fi oprit in spatele lui pana facea stanga, sau pana ma asiguram si schimbam banda. Cele mai multe "situatii limita" asa apar pentru mine - cand e un obstacol in fata si nu incetinesc sau opresc, ii dau inainte si vreau sa schimb banda fara sa ma asigur cum trebuie, si de obicei e unul langa mine, unde nu vad cu oglinda.
  14. Mi se intampla sa intorc pe linia de tramvai, tramvaiul vine din dreapta, are loc sa treaca, dar opreste sa ma lase pe mine sa trec, fara sa aiba nici o treaba cu masinile care trec pe langa el, nu stiu ce vrea. La intrarea in Viilor din Serban Voda. Odata m-am bagat, si m-am ales cu niste claxoane, de-atunci n-are decat sa opreasca si sa-mi faca loc, ii fac semn sa treaca. On topic - cateodata merg si eu pe linia de tramvai prin stanga refugiului (sau mergeam), dar merg ca si cum as fi pe trotuar adica foarte incet, tinand cont ca sunt oameni acolo si poate nu se asteapta sa trec eu.
  15. Salut, am o roata spate foarte murdara, de la uleiul de pe lant. Inainte sa ma apuc sa-i dau cu detergent, stie cineva vreo metoda sau substanta magica de curatare ?
  16. Mersi, n-am mai schimbat un bec, de fapt becul e spart a ramas doar putin din el (cazatura). Credeam ca e vreun bec special, care se gaseste numai in Japonia Imi lipsea si piesa de sustinere ambreiaj, oglinda stanga, se gaseste aici: http://www.wemoto.com/bikes/honda/cb_500_r_t/93-96/picture/clutch_lever_perch_-_holder/ ,parca o mai cauta cineva.
  17. Salut, stie cineva ce fel de bec de semnal are Honda CB500, si unde se gaseste?
  18. Accident - masina care vine din stanga de pe un drum fara prioritate, eu eram pe linia de tramvai langa Armeneasca. N-am invatat nimic, m-am trezit cu el langa mine, mergeam cu 30 maxim. Aproape accident - am pus odata frana mai tare si era asfaltul ud. Roata din spate a derapat si incepuse sa faca S uri, fara sa-mi dau seama am dat drumul la frana, si am trecut milimetric pe langa masina din fata. Invatat sa nu merg tare si sa nu ma bazez pe frana cand e ud pe jos. Adica - frana e total altceva cand asfaltul e ud.
  19. Am comandat una din Anglia pe 24 ianuarie, platit 22 de lire pe ea, si n-a ajuns nici azi, mi-au zis ca imi trimit inca una. Siteul wemoto. Stii vreun alt site mai bun si mai aproape?
  20. Salut, cumpar piesa care sustine ambreiajul si oglinda stanga Telefon 0751606641, email paimei01@gmail.com
  21. Salut, dupa un accident mi s-a rupt oglinda stanga din suport. Oglinda e ok, partea cu filet e pe oglinda si merge ok. Cumpar suportul acela de aluminiu care tine si oglinda si ambreiajul. Sau stie cineva daca se sudeaza aluminiu pe undeva? Sau ma gandesc sa gasesc un surub de marimea filetului oglinzii si sa-l duc undeva sa-l sudeze pe ghidon
  22. Salut, niste poze Am mai multe, dar nu vreau sa pun poza cuiva pe internet fara aprobare
  23. M-am panicat dupa ce a inceput sa o ia in toate partile, nu inainte, nu aveam de ce. Dar e ceva in neregula cu roata din spate, cand pun frana mai puternic simt cum o ia intr-o parte. E frana cu tambur, pe asfalt uscat nu am putut nicidata bloca roata, acum ca a fost ud s-a blocat si a alunecat.
×
×
  • Creează nouă...